Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאזדה לאנטיס 1.6 2003

הרכב בבעלותי חצי שנה

נוסע בסדר, אין תלונות

גם לא מתחמם, מגיע תמיד פס אחד מתחת לחצי

אף פעם לא התחמם.

אני יודע שהבעלים הקודמים (זה שקניתי ממנו)

מילא ברדיאטור מי ברז לאורך שנים , ממש "טיפל" טוב מאוד ברדיאטור.

אבל, לא נראה שזה הזיק, כי המנוע תקין ואין התחממות כאמור, אני נוסע ברכב כבר חצי שנה

ועשיתי 7K ק"מ.

העניין הוא, שאני חושב שיגיע הרגע שבו הרדיאטור לא יוכל לספוג את ההזנחה ויסדק/יתפוצץ וכו'.

וכרגע, על הפקק יש סימני חלודה וגם המים בצבע חום בהיר חלודה.

מה הפתרון הכי טוב למצב הזה?

כי מן הסתם חשבתי ללכת ולעשות ניקוי רדיאטור והחלפה לנוזל קירור איכותי

אבל אז, בכמה מוסכים אמרו לי לא לגעת! אם הכל עובד כמו שצריך כרגע ואין התחממות

לחכות לרגע האסון ואז לעצור בצד, להזמין גרר, ולהחליף רדיאטור.

הסיבה שאמרו לא לגעת זה כי רדיאטור שקיבל שנים מי ברז ועכשיו מחליפים לו לנוזל קירור

יכול דווקא תוך כמה ימים להיסדק כתוצאה מכך שהאיזורים החלשים בו אולי נסתמו באבנית

וזה מה ששומר עליהם, ואז שינוי למי קירור יכול לפתוח את הסתימות האלה ולעשות דווקא נזק.

מה דעתכם?

אולי פשוט להכניס צינור לפתח העליון (פקק) ולהזרים מים רק כדי לפחות לשטוף את החלודה

או פשוט לא לגעת בו, לתת לו לעבוד ולחכות להתחממות ביום מן הימים ואז להחליף?

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ובכל נסיעה מעכשיו בין אם היא חשובה, עסקים, משפחה, אילת למשל יהיה בך את החשש שהרכב יכול להתחמם ולחכות לגרר עד 3 שעות?

לפי דעתי להחליף את הרדיאטור.

פורסם

מחזק את זה שמעלי היום רדיאטור לא עולה יקר אני החלפתי לבד בסיווק 99 שלי עלה לי 250 שח במידה ואתה לא מחליף מסכים עם המוסכים שאומרים לא להשים נוזל קירור יעודי על רדיאטור כזה

פורסם

תחליף רדיאטור+נוזל חדש. אתה יוצא בנזק של הרבה פחות מ1000, אל תדאג.

עצוב לראות שככה מתחזקים רכבים ישנים... אחר כך בוכים על בעיות. רכב ישן צריך להיות מטופל כמו חדש, נקודה! אתה הרי משתמש בו ואתה צריך אותו, אז מה זה משנה אם הוא ישן או חדש? בטח בחלק כזה קריטי.

פורסם
תחליף רדיאטור+נוזל חדש. אתה יוצא בנזק של הרבה פחות מ1000, אל תדאג.

עצוב לראות שככה מתחזקים רכבים ישנים... אחר כך בוכים על בעיות. רכב ישן צריך להיות מטופל כמו חדש, נקודה! אתה הרי משתמש בו ואתה צריך אותו, אז מה זה משנה אם הוא ישן או חדש? בטח בחלק כזה קריטי.

מסכים לגמרי - דווקא ברכב ישן צריך להקפיד על איכות התחזוקה והחלפים .

אולי אפשר להתפשר על קוסמטיקה אבל לא על תחזוקה מכאנית

פורסם

למה דווקא את הרדיאטור להחליף?

מה עם מעברי מים במנוע? הם גם לא אוהבים מי ברז. מה עם כל שאר החלקים של מערכת הקירור?

לדעתי תתחיל בשטיפה טובה של המערכת, תמלא נוזל קירור לפי הוראות היצרן ותקווה לטוב.

אבל בגדול, כן יש בסיס למה שאמרו לך.

במערכת מוזנחת מאוד ומלאה משקעים בגלל ריקון-מילוי-פירוק צינורות-שטיפה וכו' יכולות להייצר נזילות או סתימות.

פורסם

חברים, תודה על התשובות

בעיקרון גם אני בדעה של להקדים ולטפל

ככה עשיתי ברכב הקודם שהיה לי, ואני גם אחד שצמיד מטפל ברכב ישן כמו חדש

מקפיד על הכל.

רק במקרה הזה, שכבר הגעתי לטפל ברדיאטור, אז בעל המוסך אמר לי שהוא מעדיף לא להתעסק בזה

כי יכולים להיות צרות חדשות אם הוא יעשה ניקוי לרדיאטור ויחליף לנוזל קירור, אז הציע לי לא לגעת כרגע.

אגב, לשאלה, אז על הפקק של הרדיאטור יש סימני חלודה, הוא כאילו צבוע קצת בחום והמים חום בהיר

אבל אני לא רואה סימני חלודה בתוך הרדיאטור עצמו עם פנס, אלא אולי קצת צבע חום כזה בצדדים (אולי חלודה...)

אני יודע שמצב כזה גם פוגע בבלוק קירור של המנוע

אז בעצם - מה לעשות עכשיו?

להחליף את כל הרדיאטור לחדש?

רק לנקות את הרדיאטור ולהחליף לנוזל קירור? ואם כן - איזה נוזל קירור הכי מתאים לרכב שלי?

ואם אני מחליף לרדיאטור חדש - עדיף לעשות את זה במוסך מאזדה מורשה או בכל מוסך אחר?

כי במורשה אמרו לי שהכל יעלה לי בערך 800 שקל - כולל עבודה ורדיאטור חדש.

מה דעתכם?

פורסם

800 במורשה כולל עבודה זה יקר ואז יש לך אחריות על העבודה ושיבדקו על הדרך את מצב הצינורות במידה וזקוקים להחלפה

פורסם

אני הייתי משלם 800 שקל בשביל השקט הנפשי. נשמע כמו מחיר הוגן + במורשה ידעו לשים לך את הנוזל הנכון.

לפני חודשיים החלפתי מתחת לבית את כל מערכת הקירור (רוב החלקים הוזמנו מאיביי בשביל לחסוך בעלויות) כולל משאבת מים רק כי לא ידעתי איזה נוזל הבעלים הקודם שם ומתי טיפלו לאחרונה ואם טיפלו בכלל.

E46 330CI

פורסם

הייתי מחליף אך נא לשים לב!!!!

קרה לי מספר פעמים בעיקר באופנועים אבל זההדומה, שהוחלף נוזל קירור ממי ברז ואחרי זה היה צריך להרים ראש!! הקורוזיה הרעה בצבע לבן יותר נכוןמהאבנית שהמי ברז מייצרים זה כמו אבן ומתישב בהמון מקומות.

ברגע שמנקים אז האבקה נעלמת ובמקום שהיה סדק פתח נהית בעיה מה שעוד המיםמהירוקים מנקים את המערכת וכל החרא בוצה הזאת מתיישב איפה שהוא. כמובן שהנזק של רדיאטור פקק מים ואו אפילו ראש שווה לעומת מנוע לכן כן הייתי ממליץ על ניקוי יסודי ונוזל קירור יעודי ובמידת הצורך ובאין ברירה להחליף אם צריך ( משאבת מיים פקקי מים רדיאטור חלילה ראש לניקוי המעברים בהצלחה).

פורסם

שזה אומר רדיאטור ומנוע?

הרי המים זורמים במעברי מים במנוע, סביב הצילינדרים.

למה אנשים לא חושבים רגע לפני שכותבים המלצות?

פורסם

אז כן להחליף את כל הרדיאטור כרגע, למרות שהוא מתפקד בסדר ואין שום התחממות?

או להחליף רק נוזל קירור ולקחת סיכון שיפתחו כל מיני חורים שאולי עכשיו סתומים באבנית ?

או פשוט להמשיך ולנסוע ככה בינתיים בלי שינויים ובלי החלפת רדיאטור או החלפה לנוזל קירור ?

• תוכן חדש...