Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למאזדה אין תקן מסויים חוץ ממה שרשמתי לפני כן(תקן בינלאומי)

למאזדה יש שניי סוגיי נוזלי קירור:

1.LONG LIFE שזה FL22 (אמור להיות לך מדבקה שרשום עליה על פקק הלחץ שעל הרדיאטור להשתמש בFL22).

2.כל נוזל קירור עם התקן שרשמתי בהודעה לפני.

המינון מתחיל מדילול של 55% נוזל קירור עד 35%.

בכל מקרה ההבדל בין שניהם הוא רק מרווח זמן ההחלפה שבראשון ניתן למשוך עד חמש שנים ובשני זה כל שנתיים.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תקשיב מזה תקן מאזדה ?

היו מים רגילים הרדיאטור שלו אתה חושב שללכת לפי תקן כרגע יעזור לו במשהו ? כול נוזל ירוק זה אותו נוזל אותה נוסחה ב95% ורק 5% זה מה שמשתנה בין יצרן לאחר סך הכול זה יעבוד ללא קשר.

לגבי שנתון נכון אין קשר יש יצרן שיכול להמליץ וגם הוא ימליץ על 10-40 אתה יכול לשים סינטטי המנועים שהם (יחסית ישנים) וזה לא יעזור להם המנועים החדשים עובדים בשיטה חדשה אחרת מזו של פעם אז השמן משפיע ביותר בחדשים לכם ממליצים על סינטטי הוא יותר עמיד ומחזיק יותר בעומסים ומונע חיכוך יותר טוב מהשאר. במקרה שלו יש מצב שזה דליל מדי ולא יהיה טוב למנוע...

הוא יכול גם 20-50 אז מה יעבוד אין ספק, השאלה לכמה זמן? מסכים איתי ?

פורסם
נראה שגם אתה לא ממש הבנת מדוע נוזל קירור איכותי ייגרום לנזילה אז קבל הסבר קצר:

בנוזל קירור האיכותי קיימים חומרים שמנוניים והריכוזיות שבו פשוט גורמת לאבנית וקורזיה שסתמו חורים קטנים עם הזמן פשוט להיתקלף ואז מתחילה נזילה. אין ספק שאם קיים לחץ גבוה במערכת החורים האלה עלולים להיחסף גם עם מיי ברז אבל שמערכת הקירור תקינה וחורים וסדקים אלה יהיו סתומים מאבנית אז נוזל קירור איכותי בקלות יכול להסיר את האבנית הזו ובזכות הצבע הירוק כמו שהוספת יהיה ניתן לראות את מקור הנזילה.

מאור שום קורוזיה ואבנית לא תחזיק בתזוזה של מים רותחים , כל שכן לסתום חור, וזה מיתוסים שיש חומצות שמפרקות משקעים ברדיאטורים.

אני יותר פעיל בתחום רכבי האספנות ושם נתקלים ברכבים שעמדו שנים על גבי שנים וכל הרדיאטור שלהם היה בוץ חלודה , ואחרי ניקוי ונוזל קירור איכותי לא נוצרו נזקים חדשים , להיפך איפה שהיתה נזילה אפילו קטנה ביותר שלא היו מודעים לפני כן לקיומה נשאר סימן .

הרכב שלי למשל עושה סביב ה30k בשנה ומילילטר מים אני לא מוסיף ! רכב לא אמור ״לאכול״ מים , רק אם יש תקלה והרכב מתחמם ונוצר לחץ אז בפקק יש שסתום לפריקת לחץ ואז האדים יוצאים החוצה .

בדיוק כמו במזגן של רכב , הגז בורח רק שיש זליגה ממקום כל שהוא.

לסיכום אם יש בעיה עדיף שיגלה אותה בבית/מוסך ולא בכביש בשום מקום בזמן שהכי לא מתאים.

פורסם
אל תיגע כרגע.

או שתחליף רדיאטור קומפלט ותשטוף את כל המערכת ותמלא נוזל קירור איכותי, או שכלום.

אגב תופתע שרדיאטור לרכב כזה יכול לעלות 500-600 שח בלבד.

רדיאטור תחליפי עולה 250-300 ואם יש לו חבר בעל מוסך אז יש הנחה של 30-40% (הנחות של בעלי מוסכים/חנויות ח״ח)

בכל אופן אם הרכב לא מתחמם אז אין סבירות שיש שם סתימות מחלקיקי חלודה וכ״ו , וסביר שזה רק צבע חלודה במים, אני אישית ממליץ לו לעשות שטיפה טובה ולהחליף לנוזל קירור איכותי , גלון וחצי מקסימום של פריסטון יעשה את המנוע מאושר

פורסם (נערך)
תקשיב מזה תקן מאזדה ?

היו מים רגילים הרדיאטור שלו אתה חושב שללכת לפי תקן כרגע יעזור לו במשהו ? כול נוזל ירוק זה אותו נוזל אותה נוסחה ב95% ורק 5% זה מה שמשתנה בין יצרן לאחר סך הכול זה יעבוד ללא קשר.

לגבי שנתון נכון אין קשר יש יצרן שיכול להמליץ וגם הוא ימליץ על 10-40 אתה יכול לשים סינטטי המנועים שהם (יחסית ישנים) וזה לא יעזור להם המנועים החדשים עובדים בשיטה חדשה אחרת מזו של פעם אז השמן משפיע ביותר בחדשים לכם ממליצים על סינטטי הוא יותר עמיד ומחזיק יותר בעומסים ומונע חיכוך יותר טוב מהשאר. במקרה שלו יש מצב שזה דליל מדי ולא יהיה טוב למנוע...

הוא יכול גם 20-50 אז מה יעבוד אין ספק, השאלה לכמה זמן? מסכים איתי ?

אני לא ממליץ על צמיגות של שמן מנוע בגלל שהוא לא אמר מה צריכת השמן.

לפי תמונה שראיתי מאמזון של נוזל קירור מקורי מאזדה בצד האחורי היה רשום 3306d.

במידה ומישהו בפורום עם בקבוק של נוזל מקורי יעלה תמונה נדע בירור איזה תקן רשום.

לפי הספר הרכב האמריקאי כל נוזל קירור עם אתילן גליקול באחוז מקסימלי של 55 ומינימלי של 35 אחוז מתאים.

אני לא אמליץ לבן אדם להחליף מערכת קירור בשלמות על סמך איבוד מים יחסית נמוך ומי ברז בזמן שהטרמוסטט תקין.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

לגבי צריכת השמן, החלפתי פילטר ושמן לפני חצי שנה, מאז נסעתי 4K ק"מ

ואין שום תזוזה, נמצא על FULL ואפילו מעט יותר.

בעניין הזה אני לא כל כך בטוח שזה נחשב תקין, כי מנוע כן אמור לאכול קצת שמן, לא ?

יש מצב שאולי נכנס דלק לשמן וממלא אותו?

או שאני סתם בסרטים מאז שהיה לי רכב צרפתי? :-)

פורסם

יש מנועים שצרוכים קצת שמן באופן טבעי ויש מנועים שאין להם צריכת שמן כמעט בכלל. נצרכים כמה גרמים בין הטיפולים, ברמה שבקושי אפשר לשים לב לזה במדיד.

כנראה מלאו לך בטיפול שמן מעל המקסימום, כל עוד זה לא יותר מכמה מילימטרים מעל - לא משמעותי. אם יש הרבה מעל - רצוי לרוקן את העודף.

פורסם
סליחה על ההתנתקות, אבל בוקי, אצלי מילאו בערך סנטים(אולי טיפה יותר) מעל הסימן, זה בסדר?

והאוטו לא מעשן לך ? מעניין מאוד אזור לעבור את הקוו בכלל אני לא יודע מזה אבל מציע לרוקן קצת נשמה זה לא בריא למנוע.

רכב כן בוקי צודק יש רכבים לשורשים דלק בדרך כלל וזה אמריקאי לרוב כי יש להם איזה סטנדרט מיוחד כזה שמתנא אחריות.

יש כאלה שזה רק נשרף בכלל שסטומים שצריכים כיוון או החלפה זה לא דווקא ראש מנוע שהרינג מבריח שמן.

פורסם
סליחה על ההתנתקות, אבל בוקי, אצלי מילאו בערך סנטים(אולי טיפה יותר) מעל הסימן, זה בסדר?

אין ערובה לכך שאגן השמן לא מתרחב בגובה שמעל המדיד, כך שס"מ יכול להיות כמות גדולה.

אם בדקת כשהרכב נמצא על משטח ישר (מפולס), והמפלס נמצא מעל הקו העליון יותר מ20% מהמרווח בין הקו התחתון לעליון, כדאי לך לשאוב את עודפי השמן באמצעות משאבה (גם משאבת סבון ידיים) וצינורית באורך המדיד (עד הקו העליון).

השמן מזיק לידיים, עבוד עם כפפות ושטוף בסיום. אם יש לך גישה למכל מחזור - מה טוב!

פורסם

בדיקת שמן עושים בבוקר שהמנוע עדיין לא הותנע ושהרכב נמצא המצב ישר( לא חונה בירידה או עליה) .

לגבי צריכת שמן , אם המנוע בריא אז הוא לא מאבד שמן , תיהיה שמח

פורסם
בדיקת שמן עושים בבוקר שהמנוע עדיין לא הותנע ושהרכב נמצא המצב ישר( לא חונה בירידה או עליה) .

לגבי צריכת שמן , אם המנוע בריא אז הוא לא מאבד שמן , תיהיה שמח

רצוי לבצע את הבדיקה לפי הנחיות הייצרן קרי לאחר שהשמן הגיע לטמפ' של 60 מעלות צלזיוס מכבים את המנוע וממתינים 5 דקות ורק אז תקבל קריאה מדוייקת.

איזה כייף לי :)

פורסם

מכיוון שאנחנו אף פעם לא יודעים מתי השמן הגיע ל 60 מעלות (למעט במספר דגמים קטן עם מחוון טמפ' שמן) אז הבדיקה הנכונה היא אחרי נסיעה של 20 דקות לפחות להחנות במשטח ישר, להמתין 5 דקות ולבדוק.

• תוכן חדש...