Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תקשיב זה די פשוט אם המנוע שלך ב88 מעלות והצינור קשה זה בסדר בגלל לחץ במערכת שנובע מחום, מה שכן במידה הטמפרטורה מגיעה ל91 והמאוורר יעבוד הצינור צריך להתגמש כי אז בעצם התרמוסטט פותח ומזרים מים קרים לבלוק מנוע.

לגבי הצריכה באמת להגיד לך 150 מל זה כוס מים וב1000 קילומטר זה נראה לי יותר מדי, כמה קשה אתה נוסע על הרכב ? אתה נהג שקורע אותו בממוצע... זה יסביר קצת כי זה מים רגילים וזה מתאדה מהר מדי תחת לחץ. תבדוק צינורות ואזיקונין שלהם שהכול מהודק הייטב.

אם אתה מגיע ל91 מעלות ברכב אתה מריח משהו מסריח ברכב ? אם כן תבדוק שהחימום שלך עובד ברכב.

אם תפרק ותנקה אז כן תחליף תרמוסטט כי זה גרושים אבל חיוני ביותר, בקשר לאטם זה מורכב מדי מלדעת ככה בדרך כלל רק קומפרסיה הפוכה ברכבים ישנים תגיד כיום בחדשים יש חיישן לכול דבר שזה חוסך לך עם סורק OBD.

כול נוזל איכותי ילך לך הרי מה שלא תשים עכשיו יהיה פי אלף יו.ר שווה ממים. לגבי נוזל מאזדה איני יודע ספק לי שלחברה יש את זה.

פורסם
לא צריך להגזים, יש איבוד קטן של נוזל קירור לאורך הזמן, דרך משאבת המים וקצת אידוי טבעי.

אתה חושב ש150 מיל ל1000 קילומטר זה תקין? בין טיפול לטיפול ליטר וחצי נשמע לך תקין?

פורסם

זה לא... אבל תלוי בהרבה דברים, מכיוון שזה במים רגילים אז זה מתאדה מהר מדי למרות הכול צריך לבדוק צנרת, פקק, תסתכל מסביב אם תראה קורוזיה או חלודה בכול פינה שהמים עוברים בה.

פורסם

אל תיגע כרגע.

או שתחליף רדיאטור קומפלט ותשטוף את כל המערכת ותמלא נוזל קירור איכותי, או שכלום.

אגב תופתע שרדיאטור לרכב כזה יכול לעלות 500-600 שח בלבד.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

הכל תלויי בתקציב שעומד מולך אם ביכולתך הכלכלית לחדש את כל מערכת הקירור(רדיאטור, טרומסטט ומשאבת מים וצינורות) תחדש הכל ,במידה ואין תתחיל מהקטן לגדול קודם כל החלפת נוזל תראה אם האיבוד קטן או אתה מזהה את הנזילה.

פורסם (נערך)

תודה.

התקציב שלי כרגע די גבולי, ככה שלהחליף את כל המערכת זו הוצאה די גבוהה בשבילי כרגע.

לגבי נוזל קירור, שמעתי דברים טובים על וולווליין, אבל אני לא יודע אם הוא מתאים ללאנטיס?

ולגבי התרמוסטט, אני לא יודע מה מותקן כרגע, אז תרמוסטט של כמה מעלות אני צריך ללאנטיס שלי?

ולגבי הפקק רדיאטור, הוא מתפקד בסדר אני מניח, כרגע רשום עליו 1.1 , להחליף בעתיד ל-0.9 או ש-1.1 זה תקין ובסדר?

דבר נוסף שרציתי לשאול

לגבי שמן מנוע, כרגע יש ברכב שמן 10W40, אתמול במורשה אמרו לי שהם שמים ללאנטיס שמן של מוטוקראפט 5W30

האם זה דבר נכון לעשות? הרכב בן 13 שנה, אבל עשה עד עכשיו 130,000 ק"מ.

מה דעתכם?

5W30 או להחליף ולהישאר עם 10W40 ?

עדכון:

עכשיו בדקתי ב-OBD במשך כמה דקות את הטמפרטורה

הרכב בעמידה, הטמפרטורה מגיעה עד ל-96 מעלות, ואז נדלק המאוורר של הרדיאטור

מוריד את הטמפרטורה ל-91 מעלות, ואז שוב ב-96 מתחיל לפעול

זה תקין?

תודה

עריכה אחרונה על ידי artr100
פורסם

השאר עם 10W-40, זו צמיגות שמן אשר היצרן רשם כמתאימה לרכב ולתנאי ישראל.

(יש דיונים בפורום בעבר )

לרכבים בשנתון שלך, בעבר בחברה היו ממלאים 15W-40, והכל היה בסדר.

כך ש 10W-40 לרכב בין 10-15 שנים, ועבר מעל 120.000 ק"מ - מתאים ותקין.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

Artr100,

1. כמו שכבר כתבתי, אני הייתי מחליף רק נוזל קירור ועוקב. יכול להיות שיהיה צורך להחליף עוד משהו ויכול להיות שלא.

2. תחום הטמפרטורות בבדיקה שלך תקין לחלוטין.

3. איבוד 150 מיל' של מים ב 1000 ק"מ זה לדעתי קצת מעבר לאיבוד טבעי, אבל זה איבוד קטן מאוד. תנסה בכל אופן לבדוק סביב חיבורי הצנרת ולחפש את מקור הנזילה.

4. אפשר בטיפול הבא לעבור לשמן 5-30. אפשרי גם להישאר עם 10-40, זה לא כ"כ קריטי.

פורסם

תודה רבה BUKI

אני אחליף נוזל קירור השבוע

אגב, וולווליין נחשב נוזל קירור טוב ומתאים ללאנטיס שלי?

וכמה אמור לעלות החלפת נוזל קירור - כולל המחיר של הנוזל קירור? (לא במורשה)

תודה!

פורסם

כן כמו שהציעו החברה 10-40 זה סבבה לגמרי זה למי סינטטי, אתה לא צריך יותר מזה זה רכב ישן חבל לך להוציא 180 שקל סתם על סינטטי מלא 5-30 הייתי מציע לרעבים 2008+ תלוי ברכב גם כמובן. במסמכי רכב רשום בדרך כלל כול מה שאתה שואל לגבי שמן, נוזל קירור. אישית נוזל טוב יש מלא חברות השוק אני אישית אוהב את prestone הם אחלה בחוברת בעלים אתה יכול לדעת כמה חומר תצטרך גם שזה טוב לדעתי בלאנטיס זה לא יותר מגלון (תקנו אותי אם אני טועה).

אם אתה אומר הפקק בסדר יופי 96 ל 91 בעמידה זה בסדר הרי אין רוח נושבת לרדיאטור בשביל שתקרר אותו זה טבעי לגמרי ואמיתי בפקקים במיוחד.

פורסם
כן כמו שהציעו החברה 10-40 זה סבבה לגמרי זה למי סינטטי, אתה לא צריך יותר מזה זה רכב ישן חבל לך להוציא 180 שקל סתם על סינטטי מלא 5-30 הייתי מציע לרעבים 2008+ תלוי ברכב גם כמובן. במסמכי רכב רשום בדרך כלל כול מה שאתה שואל לגבי שמן, נוזל קירור. אישית נוזל טוב יש מלא חברות השוק אני אישית אוהב את prestone הם אחלה בחוברת בעלים אתה יכול לדעת כמה חומר תצטרך גם שזה טוב לדעתי בלאנטיס זה לא יותר מגלון (תקנו אותי אם אני טועה).

אין ממש קשר בין שנת ייצור של הרכב לקביעה איזה צמיגות שמן הוא צריך. יש להיצמד להוראות היצרן.

כנ"ל נוזל קירור. מה זה פרסטון? זה עונה לתקן של מאזדה?

• תוכן חדש...