Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה לי אותו מצב באותו רכב.

החלפתי רק נוזל קירור ברדיאטור ולפני זה הזרמתי מים שהכל יתנקז מהרדיאטור.

אני יודע שעושים ניקוי יותר יסודי במערכת ע”י מילוי מים ברידאטור, מניעים ומחכים שהטמפ’ תגיע לאמצע, אחר כך שוב מנקזים את המים(יוצאים עוד מים שחורים שהיו בצינורות ובבלוק) ורק אז ממלאים נוזל קירור.

זה מה שיצא מהרדיאטור שאין לי מושג מתי אם בכלל החליפו בו מים

b13e13b53a6dbcecd3f1a373f53f3671.jpg

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא צריך להחליף את הרדיאטור. אלא אם הוא ממש חלוד ורקוב.

מערכת קירור כוללת את הרדיאטור, משאבת מים, בית טרמוסטט וטרמוסטט, מעברי מים במנוע ועוד. כולם נפגעים משימוש במי ברז'.

מדוע דווקא את הרדיאטור אתה חושב להחליף?

תרוקן את הנוזל הקיים (יש פה שירשור מקיף שמסביר איך עושים את זה, חפש לפי "החלפת נוזל קירור שקוף של חברת מקורות מסוג H2O בנוזל קירור פרסטון"),

אחר כך תמלא נוזל קירור לא סתם "איכותי" אלא נוזל מקורי או לפי מפרט יצרן הרכב, תעשה ניקוז אוויר, תוודא שאין נזילות ותהיה עם יד על הדופק ותעקוב.

פורסם
לא צריך להחליף את הרדיאטור. אלא אם הוא ממש חלוד ורקוב.

מערכת קירור כוללת את הרדיאטור, משאבת מים, בית טרמוסטט וטרמוסטט, מעברי מים במנוע ועוד. כולם נפגעים משימוש במי ברז'.

מדוא דווקא את הרדיאטור אתה חושב להחליף?

תרוקן את הנוזל הקיים (יש פה שירשור מקיף שמסביר איך עושים את זה, חפש לפי "החלפת נוזל קירור שקוף של חברת מקורות מסוג H2O בנוזל קירור פרסטון"),

אחר כך תמלא נוזל קירור לא סתם "איכותי" אלא נוזל מקורי או לפי מפרט יצרן הרכב, תעשה ניקוז אוויר, תוודא שאין נזילות ותהיה עם יד על הדופק ותעקוב.

פותח השירשור רשם בהתחלה שהרדיאטור חלוד

פורסם

זה לא מה שרשום שם. רשום שיש על הפקק סימני חלודה. תמיד יהיה סימנים כאלה כשמשתמשים במי ברז.

פורסם
פותח השירשור רשם בהתחלה שהרדיאטור חלוד

איפה זה רשום?

אני בדיעה של בוקי, לבצע שטיפת המערכת, מילוי נוזל קירור איכותי ומעקב .

פורסם

לא מחייב כלל! את יודע מה המכלול הראשון שבדרך כלל נפגע משימוש במי ברז? ראש מנוע מאלומיניום או משאבת המים.

נכון לעכשיו המעברים פתוחים וזאת על בסיס זה שחצי שנה כבר לא היו בעיות התחממות כלל (זה כולל ימים חמים).

יש להחליף לנוזל קירור בהקדם ואז כמו שכתב בוקי, "להיות עם יד על הדופק".

פורסם
לא מחייב כלל! אתה יודע מה המכלול הראשון שבדרך כלל נפגע משימוש במי ברז? ראש מנוע מאלומיניום או משאבת המים.

סתם לידע כללי, גם תרמוסטט נוטה להיתפס?

פורסם
סתם לידע כללי, גם תרמוסטט נוטה להיתפס?

לא ממש, הוא רכיב פחות רגיש לטיב הנוזל קירור, אבל הפלאנג' בתוכו הוא נמצא (במידה ואינו מגיע בנפרד) נאכל, כמו גם שאר הפלאנג'ים.

פורסם

מתעלק.

גם אצלי יש מים מהברז ברכב. אני רוצה להחליף לנוזל קירור מקורי של פיג׳ו כמה שיותר מהר. אם אני אתחיל לשים נוזל ייעודי מה הסבירות שיתחילו נזילות?

הרכב ככה כבר כמה חודשים טובים, שכן פעם שמו בו רק מים ירוקים.

פורסם

במורשה גם ידעו לשים סתם מים אצב חושב שאתה יכול לדעת איזו תוצרת לפי צבע ?

אני אגלה לך את האמת הרדיאטורים של היום הם על הפנים אם זה המקורי ואין נזילות וזה עובד (כול הכבוד לך), הקדמת בעיה פשוט תפרק.

עדשיתי זאת לפני 4 חודשים ברכב עבודה שנת 92 שם זה עם חלקי מתכת לא פלסטיק הייתה נזילה קטנה סידרו לי את זה בהלחמה וזהו לקחתי דבר ראשון זה לשטוף הפוך (מלמטה למעלה).

גם צנרת למנוע לנקות משני צדדי, מעבר לכך הבייעה היא כזו אם לא תנתק את החימום ותתן יותר מדי לחץ מים זה יתפוצץ ואז תהיה בבעיה זה קשה עשיתי זאת פעמיים וזה לפרק שליש אוטו מבפנים.

תנתק רק תנקה אותו בניפרד בלחץ קטן מאוד (גם כיוון הפוך), תקווה שהמים הרגילים לא הרסו את משאבת המים וזהו הכול יעבוד עוד יותר טוב אני יכול להגיד לך שזה לא פשוט להיכנס להשקעה הזו, חברה יכולה להחליף אם הוא יספק יותר לחץ זה עלול להרוס חלק אחר שלא עובד באותו מומנטום יש מצב שזה ילך לך חלק ויש מצב שזה יגרור בעיות לחלקים אחרים כמו רדיאטור חימום, צנרת, תרמוסטט.

בהצלחה אחי :)

פורסם

אני אגלה לך את האמת הרדיאטורים של היום הם על הפנים אם זה המקורי ואין נזילות וזה עובד (כול הכבוד לך), הקדמת בעיה פשוט תפרק.:)

למה הרדיאטורים בימינו הם על הפנים ?

איזה כייף לי :)

פורסם
למה הרדיאטורים בימינו הם על הפנים ?

אני מכיר הרבה אנשים עם בעיות חום ונזילות זה נסדק מהר כי זה פלסטיק, זה לא מחזיק מעמד לתקופה ארוכה כמו המקורי הרי אתה קונה ולא באמת רואה חתימת תוצרת. אם תקנה מקורי מבין אותך ומקובל עליי אבל בנינו 95% בלי להגזים קונים תחליפי שזה...... בלי להגיד.

היה לי אחד בסיטרואן זה היה יפה וטוב עד שהפקק החליט להיכנע וזה השפריץ את המים למטה למזלי זה היה אחרי נסיעה והאוטו היה בחניה (מה שכן באסה כי אין ליסוע).

תראה מלא יגידו שאני טועה אני מכבד זאת בכיף אחרי הכול לומדים מניסיון אפילו רכבים חדשים זה ככה.

אני המום מחבר שיש לו רכב 2014 שזה חדש מהחברה סיאט ליאון הייתה לו בעיה המזגן בדקו בחברה החליפו חיישן וזה לא עבד אז אמרו לו תראה כנראה המדחס הלך נצטרך להחליף. נכון שזה באחריות אבל שנתיים רק וזה נגמר ? יופי של איכות כי הרי אחריות מחושבת לפי בואי מסויים ותוקף היצרן יודע להעריך בדיוק כמה זה יחזיק מעמד.

חזרה לנושא אתה תקבל בכל מקרה שנה אחריות ואחרי ? ואם הרדיאטור יגמור משהו אחר (הם לא אשמים) אבל יכלו להודיע מראש ולהציע החלפה אבל, ישראלים אוהבים כסף אז זו כניסה נוספת למוסך.

• תוכן חדש...