Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה, הכל היה בצחוק ולא ברצינות... גם לי מותר להשתעשע באיזו מחשבה מדי פעם... לא?

שי - אתה לא צריך להזכיר לי או להרחיב את עולמי, הוא רחב מספיק עבורי, רק צר מלהכיל אותך :)

ותשובה רצינית יותר:

אתה רוצה SPL?

תחפש שטח ממברנה גדול, XMAX הכי גבוה שרק ניתן, נצילות גבוהה, ועמידות גבוהה בעומסים.

כל הפרמטרים הנ"ל יעזרו לך "להפציץ"...

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

וואלה גל, אתה באמת לא מובן היום ;)

בכל אופן אני חושב שלקחת בן אדם בריא לגמרי, והכנסת אותו למיטה עם אנטרקס .. (איזה שידרוג, אה?)

מה אתה מכניס אותו לסרטים, יש לו תקציב של 1000-1200 שח, תיתן לו המלצות למוצרים שיכנסו לתקציב ויענו לדרישות ..(כבר כמה יש ?!).

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

נו איזה קרועים אתם היום?! :)

מה במה שכתבתי סותר את התקציב?

שטח ממברנה גדול? = שני 12" נניח...

נצילות גבוהה? = יש לסרווין לדוגמא, ואם אני לא טועה הלנזר MAX גם כן...

XMAX גבוה? = טוב אולי זה הגזמה... ;)

עמידות בעומסים גבוהים? = הפיוניר, הלנזר, ואולי עוד אחד או שניים.

פורסם
נו איזה קרועים אתם היום?! :)

מה במה שכתבתי סותר את התקציב?

שטח ממברנה גדול? = שני 12" נניח...

נצילות גבוהה? = יש לסרווין לדוגמא, ואם אני לא טועה הלנזר MAX גם כן...

XMAX גבוה? = טוב אולי זה הגזמה... ;)

עמידות בעומסים גבוהים? = הפיוניר, הלנזר, ואולי עוד אחד או שניים.

בסדר אחי אבל שאלתי איזה תבה תתאים לשתי הסאבים אללו של פיוניר ...

פורסם

בקשר לתיבה דובר רבות...תעשה חיפוש

אם אתה רוצה לבנות נטו תיבת SPL שתיתן לך את כול העוצמה שאתה יכול להוציא

אז תדבר עם תמיר שיתן לך תכנונים לתיבת הורן

בכול מקרה יש לך 4 רמקולים 400 ?

יש לך 2 רמקולים 6X9 שיושבים מקדימה....זה עוצמהגבוה מאודאם המגבר של JBL מספק אותם

אז פשוט עוצמה חזקה ואתה צריף שהיה לך סאבים עוצמתיים בהתאם שתוכל לשמוע את הבומים כמו שצריך

עריכה :

מישהו שאל אותי בפרטי למה אני מתלהב מאחוריים מקדימה

אז אני לא מתלהב אבל

6X9 מקדימה שמקבל 80 RMS זה בהחלט עוצמה חזקה וחזקה מאוד הרבה יותר מהרבה קומפוננטים

פיונר 400 וואט מקדימה יהיה חזק הרבה יותר מרוב הקומפוננטים שעולים פחות מ 2000 שקל

פורסם

את האמת מתן אני קצת לא מסכים, אומנם אני תמיד אמרתי שרמקולים אובליים, לרוב נצילים יותר, ולרוב נותנים עוצמת שמע טובה ..

אבל קשה לי להסכים עם הרעשן הזה של פיוניר 400, הרמקוליים הללו פשוט צורמים מידי בשבילי, להשוות את השמיעה הצורמת שלהם לעוצמה של קומפוננט זה לא השוואה של 1:1, לא הרבה אנשים יחשיבו את העוצמת שמע הזאתי לסאונד שמיע ..

בכל אופן, אכן אם הבחור בחר באפליקציה הזאתי, כפי שאמרתי ... אני יכול לנחש שהעוצמה של הבאס תהייה בהתאם לעוצמת שמע הגבוהה שיש ברכבו.

עוד בעיה קטנה, לא ממש יש לו מקום לתיבת הורן ... :)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

הפיונירים וכול רמקול 6X9 באיזור ה 500שקל צריך תיבה בגודל של תא המיטען שלנו(FREE AIR) הדלתמקדימה לא מיתקרב אפילו לנפח המיטען ככה שהרמקולים ישמעו פחות טוב מאשר קומפוננט שיחסית מותאם לעבוד עם פחות נפח...

זה בכלל לא משנה כמה RMS יש לך מקדימה...יכול להיות שיש לך 40RMS ושומעים מדהים וחזק יותר מ80RMS עובדה שמגברי ''היי אנד'' הם לא 1000000 על 4 ערוצים אלה עוצמות של 50 ו40 כי יותר אתה פשוט לא צריך אתה הרי לא תזרים לרמקול של 80 80RMS ממגבר כי זה פשוט יטרוף לך את אוזניים..

פורסם

הפיונירים לא צריכים תיבה בגודל תא המטען בשביל לעבוד,

הם צריכים תיבת תהודה גדולה, בשביל להפיק באס נמוך בצורה טובה.

קומפוננטים אומנם מותאמים לעבוד בנפחים פחות גדולים(אני חושב), אין זה אומר שהם באמת מגיעים לאותם התדרים שהאובליים מגיעים ..

ולכן, רמקול אובלי אכן יכול להישמע חזק יותר מקומפוננט.

אדי, גם יכול להיות שהעולם לא באמת עגול, ויכול להיות שהרמקול של ה40 וואט הוא בעצם 4000, ויכול להיות הרבה דברים ...

בחיים יש דברים שאנו צריכים להסתמך עליהם, ואם יש מולנו ממצאים אמיתים יותר, נשתמש ונעזר בהם ..

מעבר לכך לא נוכל לעשות הרבה.

עריכה, לגבי האידיאולוגיה של מגברי ההי אנד, חוץ ממגברי שפופרות, איזה מגבר הייאנד אתה מכיר שבאמת נותן עוצמה של 40 וואט ?

העובדה שהחברה צנועה וכותבת מספר נמוך, לא אומרת שהמגבר לא בעל הספקים גדולים.

אם היית יודע איך נשמעת הגברה של -רק- 40 וואט, לא היית אומר שזה הרבה .. הגברה נקייה של 40 וואט זה מאוד חלש, אנו מנצלים אותה עם קליפינג גבוה ולכן אנו נהנים מיותר הספק.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

תעשה ניסוי ותיראה שאם אתה מכניס רמקול 6X9 בדלת הוא יתן באס פחות טוב מאשר על מגש...

קומפוננט יהיה עדיף עליו בתנאי שטח כאלה!

שי,אתה צריך ליכתוב איזה רומן :-P

פורסם
הפיונירים לא צריכים תיבה בגודל תא המטען בשביל לעבוד,

הם צריכים תיבת תהודה גדולה, בשביל להפיק באס נמוך בצורה טובה.

קומפוננטים אומנם מותאמים לעבוד בנפחים פחות גדולים(אני חושב), אין זה אומר שהם באמת מגיעים לאותם התדרים שהאובליים מגיעים ..

ולכן, רמקול אובלי אכן יכול להישמע חזק יותר מקומפוננט.

תקרא שוב, ותבין למה אובליים יכולים להשמע חזק יותר, למרות שאינם בתוך תיבת תהודה האופטימלית שלהם.

ואינני צריך לעשות ניסוי, אם היית קצת בקיא באפליקציה שלי ברכב, היית יודע שאני משתמש בתיבות הרבה יותר קטנות מנפח של דלת, עבור האובליים שלי.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

ברור שרמקול 6X9 ירד נמוך יותר מרמקול 6וחצי אבל 6X9 לא נועד לעבוד בדלת מקדימה כי שם תמורתו לא תעלה על רמקול 6וחצי...

פורסם

תגיד לי, אם הקומפוננטים שלנו תוכננו לעבוד בדלת מקדימה.

למה בכלל אנחנו אוטמים אותה ?

כניראה שלתיבת התהודה יש השלכות, בדיוק כמו הייעוד של האלמנטים שלנו, נכון ?

העובדה שהרמקול האובלי לא יושב בתוך התיבה האופטימלית שלו, אכן מגבילה אותו,

אין זה אומר שהוא לא ישמע חזק יותר מקומפוננט, ואין זה אומר שהוא לא ירד לאותם התדרים שהקומפוננט יכול לרדת ..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אבל זה אומר שהוא ישמע פחות איכותי מקומפוננט ולא יתן תמור זהה!

הרי אם הוא היה נותן כבר מיזמן היו מתקינים רמקולים אבליים מקדימה ולא קונים קומפוננט יקר...

פורסם

אחת הסיבות שמשתמשים בקומפוננט, זה בשביל להנות מבמת צליל טובה יותר.

ואחת הסיבות היותר חשובות, למי יש מקום עבור 6X9 מקדימה ?

אם הבחור אכן הצליח לעשות כך, הוא אומנם נהנה מאיכות הצליל של הרמקול האובלי, ונהנה מהעוצמה של הרמקול האובלי,

אין זה אומר שיש לו במה טובה במיוחד, ואין זה אומר שתיבת התהודה שלו אופטימלית.

פשוט אמרתי שבמחיר שלהם, הוא לא היה מקבל את העוצמה הזאתי משום קומפוננט בעלות דומה.

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...