Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אשמח מאוד לעזרה וסליחה על ההשתפכות.

אני לא נהנה לקנות אוטו. בכלל לא.

פעם בשנתיים שלוש אני נכנס למערבולת הזו, שלוקחת בד"כ חודש לפחות,

ואני יוצא ממנה עם הלשון בחוץ, ומגלה בטווח זמן קצר יחסית שנפלתי שוב, למרות שהשקעתי חודש בסיפור.

הסיבוב האחרון היה עם הונדה סטרים, ונגמר שוב בטונים צורמים.

הרכב נקנה ב28 אלף ש"ח לפני שנתיים וחצי, עלה לי סכום זהה לאורך השנתיים וחצי הללו,

וזה רק מה שמתועד, ואני כנראה הולך לקבל עליו אולי 2,000 ש"ח מתוך מחירון של 17.

לא שווה להעביר אותו טסט כבר. דורש השקעה של חמש אלף לפחות וזה לא משהו שיביא אותי לסיים את הסאגה.

--

לענייננו:

1. החלטתי ללכת הפעם על רכב חדש/בן שנתיים. אני צריך רכב 7 מקומות, עם מקום למטען. ואצטרך מימון מלא ולהתחיל לשלם מידי חודש על מה ששילמתי במוסך, אחת לרבעון בבת אחת, על שלשה חודשים לאחור. לפחות אחסוך ימי עבודה ועגמת נפש.

2. מגוון האפשרויות כל כך גדול, שאני קורס תחת ערימות המידע וגם לא מצליח לסנן מה מידע הגון ומה שיווקי ומוטה.

3. עכשיו כמובן יש חשיבות גבוהה לסחירות של הרכב וירידת הערך שלו בעוד שלוש שנים כשארצה להתקדם.

ואני לא מצליח להבין את היתרונות והחסרונות של כל שיטות הרכישה.

מישהו מוכן לפרט לי רגע:

א. ליסינג מימוני - מדוע הוא בכלל מוריד מערך הרכב אם הרכב על שמי ואני רק קיבלתי הלוואה לרכישה שלו?

למה אכפת למישהו שרכשתי דרך חברת ליסינג ולא ישירות מהיבואן אם קיבלתי רכב בניילונים?

ב. ליסינג תפעולי פרטי - הדבר הזה אכן נותן שקט אמיתי ומשתלם? אני נמשך לאפשרות שהרכב לא יהיה על שמי ומישהו אחר יטפל בו ויצטרך למכור אותו. במה זה שונה מהשכרה רגילה לטווח ארוך?

ג. עד כמה אני יכול לצפות ירידת ערך של דגם מסויים? לדוגמא, שתי אופציות שעל השולחן:

גרנד פיקאסו C4 החדשה מוצאת חן בעיני והמידע עליה ברשת נראה חיובי מאוד. היא כנראה עברה כמה שינויים מהותיים מדגמים קודמים. מצד שני אני מבין שדגמים של סיטרואן חטפו ירידת ערך רצינית. יש דרך לנבא מה יקרה לערכו של הדגם הזה?

עוד יותר קשה לי להעריך מה יקרה לדאצ'יה לודג'י. הם מציעים מסלול מימון שבאותה עלות חודשית יביא אותי לשלם 60% מהרכב בשלוש שנים, ואני לכאורה מבוטח כאן הרבה יותר מנושא ירידת הערך מאשר רכבים אחרים.

מצד שני, המחשבה היא שהעסקאות כולן דומות בעלות הסופית - לקנות רכב בכ150 ולמכור אחרי שלוש שנים בכ100, או לקנות בכ100(לודג'י) ולמכור אחרי שלוש שנים ב50. ואם זה המצב, למה לא ללכת על היקר יותר וליהנות מרכב יותר חזק, יותר אמין, יותר בטיחותי ויותר מפנק?

נשארה רק העובדה שברכב היותר יקר אני יותר חשוף במקרה של ירידת ערך משמעותית מסיבה אובייקטיבית(תאונת שילדה, קילומטראז' גבוה).

מתנצל ממש על האריכות.

אשמח לתשובות, כמובן גם על שאלות ספציפיות מהרשימה.

אוריה

עריכה אחרונה על ידי um23100

are you a mexican or a mexican't?

(ג'וני דפ, שם, שם)

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה ק"מ אתה נוסע בשנה?

ליסינג פרטי מוגבל ל20,000 ק"מ בשנה.

כשאתה תקנה רכב יקר יותר "ותתפנק" ברכב יקר יותר ותמכור אותו לאחר 3 שנים, אתה חשוף לירידת ערך גבוהה יותר, וגם במקרה של נזק לרכב למרות שיש ביטוח לך תנסה למכור את הרכב לאחר ירידת הערך (שתקבל מהביטוח).

אוויס אקספרס למשל מציעים ב2200 שקל טיוטה וורסו 7 מקומות בהתחייבות ל30 חודש, מאמין שזה כנראה המחיר ברוב חברות הליסינג.

אם מתאים לך ידני אז "דאציה" תתן לך את המענה הכי משתלם וחסכוני

פורסם

הירידת ערך בדרך כלל באחוזים.

כלומר אם תקנה רכב יותר יקר - תפסיד יותר, ככלל אצבע.

סציפית הפיקאסו הראתה ירידת ערך גדולה מאוד יחסית לקטגוריה.

מישהו הזכיר כאן בפורום לפני זמן מה מבצע של לובינסקי טרייד:

פיקאסו בת ארבע שנים, עם אחריות + טיפולים לשנתיים. 50 אלף שקל.

שווה לך לשקול גם את זה לדעתי

פורסם

אני אתחיל את התגובה כמו שמתחילים ספרי בישול מרוקאים.

"קודם כל, תירגעי".

בין כל שיטות הרכישה שאתה מדבר עליהן, יש רכיב אחד שמשותף - כמה כסף אתה משלם בסופו של דבר. וזה משהו שקל יחסית לבדוק ולהחליט על פיו.

בליסינג מימוני אני מניח שאתה מתכוון ליד שניה 0 ק"מ, למה זה מוריד מהערך של הרכב? שאלה טובה שאף אחד כנראה לא יוכל לענות לך עליה. לא רק זה, אלא שהוא מוריד את הערך ביחס לרכב יד שניה ששתי הידיים היו פרטיות. לכן יש פה איבוד ערך כפול.

ליסינג תפעולי הוא שיטה שבה אתה מקבל רכב חדש מוגדר (דגם ספציפי) ונכנס למסלול עם אופציה לרכוש את הרכב - כלומר אתה יכול בסוף התקופה לשלם את היתרה ולקנות אותו. בהשכרה אתה יכול משלם על "זכות השימוש ברכב". אתה יכול לקבל רכב שכבר נסע קילומטראז' מסויים, החברה לא מתחייבת לדגם ספציפי, ובכלל כל הקשר בינך לבין הרכב הרבה יותר רופף.

לגבי הפיקאסו מול לודג'י:

את ירידת הערך של הפיקאסו אפשר לנבא. כנס ליד2, תראה כמה מבקשים על פיקסואים משנת 2014 (הראשונים מהדגם החדש) וככה תוכל להעריך כמה הוא יהיה שווה בעוד שנתיים. לגבי שלוש שנים יהיה יותר קשה, כי זה דגם ישן יותר וההפרש בין שנה ראשונה של דגם חדש לבין שנה אחרונה של דגם ישן כמעט תמיד תהיה גבוהה יותר מהפרש בין שתי שנים של אוטו הדגם.

עם הלודג'י יהיה יותר קשה, כי הוא יותר חדש בשוק.

רכב יקר יותר לרוב יאבד יותר מערכו. אלא אם כן מודבר על שתי מכוניות מקצוות שונים של הסקאלה. קשה לי להאמין שפיקאסו יאבד ערך ברמה דומה או פחות מהלודג'י, לכן רכישה של הפיקאסו כנראה תהיה יקרה יותר מבחינת מחיר רכישה מול מחיר מכירה. קח בחשבון גם שרכב יקר יותר ידרוש ביטוח וטסט יקרים יותר, ולפעמים (במיוחד במקרה הזה) גם עלויות תחזוקה גבוהות יותר, בעיקרן עלויות דלק.

אחרי כל זה, שוב, תירגע. אל תעשה שום דבר בלחץ, כי בסוף כמו שאתה עצמך העדת, זה מתכון לנפילה. חודש זה ממש לא הרבה זמן לחפש רכב, לי למשל לקח מעל לשנה למצוא את הרכב ה"מושלם" בשבילי ועדיין יכולתי לעשות כמה דברים יותר חכם.

תספוג את כל המסלולים, תבין בדיוק את ההבדלים ביניהם. תקרא כמה חומר שאתה רק יכול על המכוניות שאתה מתלבט ביניהן, ותעשה החלטה מושכלת והגיונית. א-ב-ל, תמיד תזכור שרכב לנצח יהיה הוצאה ולא השקעה. כל מה שאתה יכול לעשות זה לצמצם הפסדים, אבל הם תמיד יהיו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
הירידת ערך בדרך כלל באחוזים.

כלומר אם תקנה רכב יותר יקר - תפסיד יותר, ככלל אצבע.

סציפית הפיקאסו הראתה ירידת ערך גדולה מאוד יחסית לקטגוריה.

מישהו הזכיר כאן בפורום לפני זמן מה מבצע של לובינסקי טרייד:

פיקאסו בת ארבע שנים, עם אחריות + טיפולים לשנתיים. 50 אלף שקל.

שווה לך לשקול גם את זה לדעתי

מדובר על רכבי ליסינג לשעבר מעל 130,000 ק"מ לפחות

על פיקאסו יש רק שנה אחריות מאוד מוגבלת (בלאי טבעי וכדומה), וגם מה שלא מוגבל יש השתתפות עצמית של כמה מאות שקלים לכל ביקור.

אחרת זה אכן היה מציאה גם במחיר שלזרוק לגריטה לאחר 24 חודש

פורסם

תודה לכולם.

אליהו, אני קצת חושש מהדאצ'יה, בגלל נפח המנוע והכוח שלו.

אני גר בבקעה, וכל הנסיעות הארוכות כוללות טיפוס להרי ירושלים או להרי המרכז...

ועם כל 7 הנפשות שאנחנו + מטען לסופ"ש, אני חושש.

שי, אאוטלנדר יקר יותר ממה שאני יכול להרשות לעצמי להתחייב חודשית.

דנדן, אני לא מבין את מה שאמרת על זה שירידת הערך באחוזים.

הרי בפועל, ורסו ופיקאסו יימכרו בפער של 10-15 אלף לטובת הורסו, אבל ייפגשו בשווי רכב של מאה אלף ש"ח בערך באותו הזמן, ואולי אפילו הפיקאסו תגיע לשם מהר יותר. לא?

SPIRE, תודה על הפירוט והאריכות. משתדל להרגיע. העניין הוא שאני חושב שעוד שבועיים לכאן או לשם לא יביאו אותי להחלטה טובה יותר במבחן המציאות... לפני קניית הסטרים ביררתי ארוכות, על אופציה לרכישת חדש או בן 5-7 שנים ומימון ועניינים, ונפלתי עם הסטרים, שהיה מבחינתי השקעה של 15 אלף שיותר ממה ששמתי עד אז על רכב. כאילו בשביל שיעלה לי פחות בעתיד ממה שעולה רכב שקניתי ב10-12. ובינתיים, אני שבועיים במושב בלי רכב, ותלוי בחסדים של שכנים שיאספו אותי עם הקניות מהסופר.

ראיתי בשרשור אחר שיש נציגים רשמיים של יבואן סיטרואן בפורום, ושעדיף לדבר איתם מלגשת לאולם תצוגה. מישהו יודע להפנות אותי אליהם?

(ג'וני דפ, שם, שם)

פורסם

אני מכיר מקרוב מישהו עם פיקאסו שהוציא עשרות אלפים בתיקונים. לא עלינו . טופל רק במורשה וזה לא עוזר

תקלות טורבו ועוד . הצרות התחילו מיד לאחר תום האחריות . גדול , נוח , מרווח אבל צרה צרורה

שקלת מיצובישי גרנדיס ? יותר ישן ולא חסכוני אבל נחשב אמין

פורסם (נערך)

אתה חושש מהכח בדאצ'יה?

הדיזל אם אני לא טועה משמש גם לגרנד פיקאסו ושם זה מספיק.

הבנזין אני לא יודע, אבל אם אני טועה זה מנוע צנום אבל טורבו, שמסתדר יפה מאוד, תקנו אותי אם אני טועה.

אגב, כל מה שטענתי, שבגדול ברכב שעולה יותר תפסיד יותר על ירידת ערך.

ברכב עם מוניטין בעייתי כמו פיקאסו, תפסיד כל שנה אחוז גדול יותר מורסו למשל.

קח בחשבון שהורסו נחשב לאחד הצפופים בקטגוריה.

עריכה אחרונה על ידי dandan12
פורסם
אתה חושש מהכח בדאצ'יה?

הדיזל אם אני לא טועה משמש גם לגרנד פיקאסו ושם זה מספיק.

בגרנד פיקאסו הדיזל עם עוד 500 סמ"ק ונותן עוד 45 כוח סוס על פני זה של הדאצ'יה...

מישהו יודע לומר לי כמה קשה למכור רכב שקיבלתי ב0 ק"מ מליסינג?

והאם מישהו מכיר את CARCOST, שמספקת שוברים לרכישה מוזלת מחברות הליסינג ב0 ק"מ?

תודה

(ג'וני דפ, שם, שם)

• תוכן חדש...