Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני רוצה לדעת אם מה שיש לי ברכב זה בעצם תקלה או שזה אמור להיות ככה וזה בכל הרכבי גולף.

כשאני מניע את הרכב (שהרכב קר והוא עמד לפחות כמה שעות בחניה) הטורים של המנוע בערך על 1500 סל"ד במשך 30 שניות עד דקה וחצי במקסימום ואז הטורים יורדים לסביבות ה-500 ואז האוטו לא רועד כזה והכל רגיל

כשהמנוע קר והאוטו על 1500 סל"ד בפרק זמן הזה האוטו רועד קצת .. ושמתחילים ליסוע ככה בלי לחכות שהטורים ירדו האוטו פשוט רוצה לרוץ. אני מוריד רגל מהברקס (זה גולף אוטומטית) אז האוטו נוסע ממש מהר לא כמו ב-D רגיל.

האם זה בעיה בגולף או שזה ככה בכל הרכבי גולף וזה אמור להיות ככה ?

מדובר ברכב מסוג פולקסוואגן גולף מנוע 2000 FSI שנת 2007 דור 5.

תודה

פורסם

אני חושב שזה אמור להיות ככה כדי שהמנוע יתחמם או משהו כזה. מה שאתה מתאר קורה לי ולא נשמע תלוש מהמציאות. קרה לי בהרבה רכבים של הקונצרן (גולף 1.2, 1.4, GTI, R), פולו TSI, אוקטביה, פאביה..

פורסם
שלום

אני רוצה לדעת אם מה שיש לי ברכב זה בעצם תקלה או שזה אמור להיות ככה וזה בכל הרכבי גולף.

כשאני מניע את הרכב (שהרכב קר והוא עמד לפחות כמה שעות בחניה) הטורים של המנוע בערך על 1500 סל"ד במשך 30 שניות עד דקה וחצי במקסימום ואז הטורים יורדים לסביבות ה-500 ואז האוטו לא רועד כזה והכל רגיל

כשהמנוע קר והאוטו על 1500 סל"ד בפרק זמן הזה האוטו רועד קצת .. ושמתחילים ליסוע ככה בלי לחכות שהטורים ירדו האוטו פשוט רוצה לרוץ אני מוריד תרגל מהברקס (זה גולף אוטומטית) אז האוטו נוסע ממש מהר לא כמו ב-D רגיל.

האם זה בעיה בגולף או שזה ככה בכל הרכבי גולף וזה אמור להיות ככה ?

מדובר ברכב מסוג פולקסוואגן גולף מנוע 2000 FSI שנת 2007 דור 5.

תודה

בהתנעה קרה הטורים צריכים להיות סביב 1100 סל"ד ולאחר פרק זמן מסויים סביב 680 סל"ד.

איזה כייף לי :)

פורסם

כן, נראה שזה תקין וזה מתרחש ברוב המכוניות.

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם
אז לפי מה שאני מבין זה תקין כן?

במידה ורכבך מצוייד בתיבה הילוכים אוטומטית פלנטרית ולא DSG לדעתי סל"ד הסרק נמוך מידי וגם הסל"ד בהתנעת בוקר גבוה מידי.

• ספונסר פורום
פורסם

כפי שנאמר לך זה נשמע תקין אבל סריקת מחשב יכולה לומר האם ישנה

תקלה כל שהיא שגורמת לסיבובים להיות גבוהים יותר ממה שיחידת הבקרה

מבקשת.

למשל אם יש דליפת אויר כל שהיא .

אם תרצה אתה מוזמן לבדיקה מקצועית אצלנו ללא תשלום .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון, אתה בטוח ? מדובר על מנוע FSI.

אצלי סל"ד סרק תמיד סביב 680-700 RPM ובהתנעת בוקר לא עובר את ה-1100-1200RPM ככה מהיום הראשון שרכשתי את הרכב.

במנוע 2.0 ליטר זה שונה ?

פורסם
רון, אתה בטוח ? מדובר על מנוע FSI.

אצלי סל"ד סרק תמיד סביב 680-700 RPM ובהתנעת בוקר לא עובר את ה-1100-1200RPM ככה מהיום הראשון שרכשתי את הרכב.

במנוע 2.0 ליטר זה שונה ?

אני לא הייתי מדוייק שאמרתי שהמנוע עומד על 1500 סלד בהנעה קרה

הרכב בהנעה קרה עומד על 1200-1300 סל"ד ואז יורד.

פורסם

בד"כ, מחשבי ניהול מנועי VAG לאזורי אקלים טרופי מכוונים כך.

(רשמתי על-כך לפני כשנה בדיון של Castrol / קסטרול אוסטרליה וניהול מנועים לאזורי אקלים טרופי)

בהנעה קרה ראשונית, הם עולים לכיוון ה 2000 סל"ד, ליצירת לחץ שמן ושימון מהיר.

ומיד יורדים לכיוון ה 1200 סל"ד, ושלב נוסף יורדים לכ 800 סל"ד.

כאשר המנוע קצת מתחמם הם ירדו לכ 700 סל"ד.

במידה ויש בעיה בוואקום, תהיה משיכה קלה של אויר וסיבובי המנוע יעלו .

או לא יהיו יציבים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני לא הייתי מדוייק שאמרתי שהמנוע עומד על 1500 סלד בהנעה קרה

הרכב בהנעה קרה עומד על 1200-1300 סל"ד ואז יורד.

נשמע יותר הגיוני.

ברכבך בהתנעה קרה הסל"ד לא צריך לעבור את ה-1200 סיבובים לדקה.

פורסם

לדעתי זה תקין, ככה זה לדוגמה גם בסובארו B4 החדשה של אבא שלי, עוד כשהייתה אפס קילומטר בהנעה הראשונה שמתי לב שהטורים היו על קצת פחות מ1500, ותוך פחות מדקה ירדו לכיוון ה600 ומשהו

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

היי,יש לי רכב בדיוק כזה ואני גם נתקלתי באותה הבעיה,רק עם עוד דברים.בהתנעה קרה הטורים לא יציבים ,כאילו נחנק,יש רעידה וגם רועש כמו טרקטור.בנוסף יש ריח של פליטה במנוע(נראה לי באיזור חיבור האגזוז). אחרי כמה דקות הרכב נרגע ונוסע טוב,אך עדיין בלחיצה על הגז יש הרגשה שמשהו מפריע,וצריכת הדלק גבוהה יחסית. אשמח אם מישהו יכול לתת חוות דעת.

• תוכן חדש...