Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צביקה שלום

כלומר מנוע צעדים יש רק ברכבים עים הזרקה לזה אתה מתכוון? ורבים עם קרבורטור אין להם מנוע

צעדים?

בפרוש, לא.

פורסם
בפרוש, לא.

בפרוש כן !!!!!!!!!!!!!

תראה לי רכב אחד עם קרבורטור שיש לו מנוע צעדים ........!

רכב עם קרבורטור לא קיים מנוע צעדיים בחיים לא היה וגם לא יהיה ..

ברכבי קרבורטור יש צוק רגיל או צוק אוטומט שעושה חלק מדברים שעושה מנוע צעדים , וזה להגביר את הטורים שהמנוע קר ...

פורסם
בפרוש כן !!!!!!!!!!!!!

ברכבי קרבורטור יש צוק רגיל או צוק אוטומט שעושה חלק מדברים שעושה מנוע צעדים , וזה להגביר את הטורים שהמנוע קר ...

זה מה שהתכוונתי - קראתי את השאלה כך:

"ורכבים עם קרבורטור אין להם מנוע צעדים " - התשובה "בפרוש לא" כלומר בפרוש אין ...

פעם הבאה אני יהיה מנוסח יותר.. :)

לסיכום - לרכבים עם קרבורטור - אין מנוע צעדים.

פורסם
ברכבי קרבורטור, אין מנוע צעדים!

המממ... זה לא אתה היית זה שבאחת ההודעות הקודמות ביקש לדייק? :wink:

CARTER BBD כפול לועות , ממוחשב, נעזר אפילו בחיישן חמצן, עם סטפר מוטור למחטי הדלק , בג'יפ CJ אמריקאי, מתחילת שנות ה80 והמשיך עם הYJ עד תחילת שנות ה90.

The Carter BBD is a two barrel carburetor that was available on late 70s to late 80s Jeeps with the 4.2L engine. There are two variations of the carburetor, one is computer controlled and has a stepper motor on the back side. The computer controlled version was used after 1981. Other than that, the two versions are the same although it seems the stepper motor version is a bit more troublesome.

מכאן: http://www.jeeptech.com/engine/carter.html
פורסם

אנסה להסביר בפשטות, אך לרגע התעלמו מהקרבורטור המדהים שציין חנן, ע"מ שלא תתבלבלו.

מנוע צעדים גורם לפתיחה משתנה של המצערת, ע"פ הצורך שמחשב המנוע חישב, בדרגות שונות - ומסייע לכך שהרכב לא ייכבה בתנאים שונים ומגוונים.

ברכבים ישנים (בעלי קרבורטור) היה רכיב (אם איני טועה, קראו לו 'מייצב סל"ד סרק') אשר היה פותח את המצערת ברמה קבועה (או כמה רמות קבועות?) רק בעת פעולות ספציפיות כמו הדלקת מדחס המזגן והפעלת הגה הכוח.

אולי אתם מתבלבלים בין שני הדברים ועל כך הדיון.

בכל מקרה, אנא תקנו אותי אם טעיתי.

וחנן - הקרבורטור הזה אכן מעניין מאוד! לא היה לי מושג שהקרבורטורים הגיעו לרמות שכאלו והייתי בטוח שבתקופה שכל החיישנים והמיחשוב הגיעו ליישום בתחום הרכב הם יושמו רק במע' הזרקה.

תודה על ההארה!

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

כן, נוטים לזלזל במתקן המופלא הזה שנקרא "מאייד" :|

סתם, אם לא היה לי בעצמי CARTER BBD מזד... (אם אני תופס את המהנדס שתיכנן אותו...מה יש? אסור לי לעבור זוויות של 20 מעלות בלי שהבן-ז... יחנוק לי את המנוע? ) בג'יפ, גם אני לא הייתי יודע על זה.

באותה מידה גם נכתב כאן כמה פעמים בפורום שממיר קטליטי הולך רק עם הזרקה.

אז נכתב. כבר משנת 75 צוידו CJים בממיר קטליטי, וכמובן ללא הזרקה.

פורסם

טוב, מחר אני מתחיל פרוייקט ניקוי מנוע צעדים.

קניתי את כול החומרים כולל אטם מקורי מהחברה, ואני מקווה שזה יעזור.

אם הכול ילך טוב, אני יעלה תמונות של כול התהליך.

:)

פורסם

שלום לכולם

אני בעל 106 ראלי MK1 בעל בעייה דומה.

לפי כל מה שאני יודע ובזכות מידע שהגיע אליי(כולל טעויות שנעשו)יכול לומר:

1-מנוע צעדים בא לפצות על נפילות סלד בסרק .

2-בהעברה פיתאומית לניוטראל או לחיצה פיתאומית על הקלאצ' לזמן מה,מנוע הצעדים מפצה גם אז.

3-כמו שנאמר תפקידו בנוסף לכל הדברים הוא לתפקד כ צ'וק אוטומטי בבוקר.

4-כן אפשר לנתק אותו חשמלית כשהרכב חם כשהוא פועל או לא,אך לא הייתי מציע לפרקו מכאנית שהמנוע עובד(דבר שיגרום לעלייה לא מבוקרת בסל"ד).

5-הבעיות מתחילת כאשר נוצר חופש בצירים של מנוע הצעדים.

6-אפשר לנקות אותו אך התוצאות לא מפתיעות

7- מישהו כתב פעם שהוא יתפוצץ אם הוא ישמע שמפרקים מנוע צעדים לגורמים לשם ניקוי היום אני מבין למה,וחבל שהוא לא הסביר קודם למה לא , הסיבות הם ............:[למה לא לפרק מנוע צעדים, כפי שישנו מדריך לפירוק וניקוי מנוע צעדים באתר זה(אני עשיתי והבנתי למה לא)]

-ברגע שמפרקים את הפין בצורה סיבובית "ניגרסות" שני שיניים מובילות של הפין שאינם ניתנות לשיחזור.

-לפין יש אפשרות (לאחר פעולת הפירוק הלא מבוקרת וגריסת השיניים המובילות)הברגה גדולה מאוד פנימה אך ישנו כיוון מסוים או אם תרצו "מידה ", הכנסתו בהברגה עד הסוף תגרום לסלד התחלתי גבוהה ולפעמים גבוהה מאוד (אני עצרתי ב 11 מ"מ-4000 סלד ויורד בהתנעה)אם תשאירו אותו בחוץ מידיי אז הרכב לא יתניע.

-או קיי נגיד שמצאנו את המידה 13.5 מ"מ בערך (התחלת בוקר 1500 בצ'וק ולאחר חימום המנוע עומד על 800-900 סל"ד) זוכרים את השיניים שניגרסו תפקידם היה לימנוע מהפין להסתובב לאחר מציאת המידה המתאימה משמע להיכנס בסיבוב או במיקרה שלנו לצאת בסיבוב מה שמחזיר אותנו לנקודת ההתחלה של בעיות נפילות הסל"ד וכו'.

- ישנה אפשרות של פירוק המנוע מצידו האחורי אבל את זה עדיין לא ניסיתי(אנסה ברגע שיהיה לי כסף לחדש, אורגינלי 1000 ש"ח לא כולל מע"מ , תחליפי אמרו לי בסביבות ה400 ש"ח כולל)

DSC00491.JPG

DSC00494.JPG

DSC00490.JPG

DSC00493.JPG

שקט, שש... לאט לאט!.. להירגע- הראלי השחורה :twisted:

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

7- מישהו כתב פעם שהוא יתפוצץ אם הוא ישמע שמפרקים מנוע צעדים לגורמים לשם ניקוי היום אני מבין למה,וחבל שהוא לא הסביר קודם למה לא , הסיבות הם ............:[למה לא לפרק מנוע צעדים, כפי שישנו מדריך לפירוק וניקוי מנוע צעדים באתר זה(אני עשיתי והבנתי למה לא)]

-ברגע שמפרקים את הפין בצורה סיבובית "ניגרסות" שני שיניים מובילות של הפין שאינם ניתנות לשיחזור.

-לפין יש אפשרות (לאחר פעולת הפירוק הלא מבוקרת וגריסת השיניים המובילות)הברגה גדולה מאוד פנימה אך ישנו כיוון מסוים או אם תרצו "מידה ", הכנסתו בהברגה עד הסוף תגרום לסלד התחלתי גבוהה ולפעמים גבוהה מאוד (אני עצרתי ב 11 מ"מ-4000 סלד ויורד בהתנעה)אם תשאירו אותו בחוץ מידיי אז הרכב לא יתניע.

-או קיי נגיד שמצאנו את המידה 13.5 מ"מ בערך (התחלת בוקר 1500 בצ'וק ולאחר חימום המנוע עומד על 800-900 סל"ד) זוכרים את השיניים שניגרסו תפקידם היה לימנוע מהפין להסתובב לאחר מציאת המידה המתאימה משמע להיכנס בסיבוב או במיקרה שלנו לצאת בסיבוב מה שמחזיר אותנו לנקודת ההתחלה של בעיות נפילות הסל"ד וכו'.

רועי - תודה על התשובה המפורטת כול כך, אבל בקשר לסעיף 7 - ב RSI המנוע צעדים לא נראה כך (כמו בראלי) ולכן אין את הבעיה הזאת של גריסת השיניים, ולכן אני לא רואה כול בעיה בתהליך ניקוי המנוע הצעדים ב RSI .

עדכון - ניקיתי את המנוע צעדים והוא עבר כמה קילומטרים ואני חייב לציין שבינתיים הבעיה נפתרה.

הטורים פלס עכשיו, והכול עובד פיקס.

מקווה שיחזיק לעוד זמן רב.

• תוכן חדש...