Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים. אני מגיש לכם את הביקורת שלי על הרכב, עליה עמלתי רבות. קריאה מהנה!

הקדמה:

בקיץ 2015, אחרי שביליתי שנה ללא רכב, החלטתי לחזור לתענוג היקר הזה. לקח לי זמן להבין מה בעצם אני מחפש. לו הייתי נותן לשכל ולרציונל הכלכלי להחליט, כנראה שהייתי נוהג היום על מיני ידנית. אבל לא כך היה.

חיפשתי רכב עם 'ערך מוסף'. רכב מהנה לנהיגה. הייתי בהרבה סוכנויות. שם בדקתי ונהגתי על רכבי סופר-מיני שונים ומשונים. המסע המתיש הזה נמשך זמן רב, והסתיים בנובמבר באותה השנה. זה היה בוקר יום שישי גשום כשנכנסתי לסוכנות של "פיג'ו" בתל אביב, כדי לראות את ה-208. סמל האריה שהתנוסס על הקיר באולם התצוגה גרם לי לתחושה חמימה בלב. הרגשתי "בבית". זה הזמן לציין שבעבר הלא רחוק נהגתי על 306, שהשאירה לי זיכרונות טובים.

נסיעת המבחן הייתה מהנה מאוד, למרות מזג האוויר. והיא זו שהכריעה את הכף בסופו של דבר.

אז בואו נדבר קצת על הרכב.

במאי 2015 פיג'ו הציגה את ה-208 עם מתיחת פנים קלה, מנוע טורבו 1.2 (במקום ה-1.6 האטמוספרי) ותיבת 6 הילוכים פלנטרית (במקום התיבה הרובוטית). כמו כן הרכב התגנדר בתאורת LED ובחישוקי סגסוגת חדשים.

הרכב ברשותי קרוב לשלושה חודשים ונהגתי עליו כ-3000 קילומטרים.

attachment.php?attachmentid=451506&d=1455472038

מנוע:

אחת הסיבות המרכזיות שבחרתי ברכב היא המנוע שלו. אני חובב מושבע של כוח בסל"ד נמוך. המנוע (כזכור, 1.2 מוגדש) מספק 110 כ"ס ומומנט של 20.9 קג"מ שזמין כבר ב-1500 סל"ד. נתון מרשים למדיי שמתבטא נהדר בנסיעה. לחיצה מתונה על דוושת הדלק תיתן תאוצה יפה. גם תאוצות ביניים לא רעות יש כאן, ועקיפות בכביש המהיר מתבצעות ללא מאמץ יתר. המפרט הטכני מצהיר על האצה מ-0 ל-100 ב-9.8 שניות. החיסרון היחיד לטעמי: למנוע 3 צילינדרים בלבד. הוא מרעיש מעט ומורגשות רעידות קלות לעיתים. לא משהו שלא ניתן לחיות איתו.

תיבת הילוכים ונוחות נסיעה:

לרכב תיבת 6 הילוכים של AISIN היפנית. העובדה שמדובר בתיבה פלנטרית אמורה להעניק קצת שקט נפשי לנהג, אך רק הזמן יגיד. ההילוך השישי מאפשר שיוט נינוח ב-120 קמ"ש בסל"ד שלא יעלה על 2500. הרגשתי לעיתים "בעיטות" קטנות בגב בהעברת הילוכים. קצת מאכזב. ניתן לומר שנוחות הנסיעה ושיכוך המהמורת קצת מעל לממוצע לקטגוריה. הרכב מתבלט במושבים הרכים שלו שקיבלו תשבוחות רבות מנוסעים ומבקרים אחרים. בידוד הרעשים סביר ולא יותר.

attachment.php?attachmentid=451507&d=1455472272

הגה:

ההגה כאן הוא נושא בפני עצמו. כבר דובר רבות על העובדה שהוא קטן מן הרגיל וממוקם מתחת ללוח המחוונים (במקום מלפניו). התרגלתי לעניין מאוד מהר. מה שכן, עוד בנסיעת המבחן, הוא הזכיר לי מאוד את זה של ה-306 המיתולוגית, למרות שהוא חשמלי וכמובן שאינו מתקשר כמוהו. משהו בתחושה שלו. הוא מרגיש "נכון" ומשרה ביטחון על הנהג גם כשהכביש מתעקל. בתמרון בעיר, אפשר לומר שהוא קצת יותר 'כבד' מהגאים חשמליים אחרים. חסרון לטעמי: הגומי המחוספס שממנו הוא עשוי אינו נעים במיוחד למגע.

"i-Cockpit" ומרווח פנים:

אם אתם תוהים מהו המונח שבכותרת - כך כינתה פיג'ו את סביבת הנהג של הרכב. כשמתיישבים בפנים בפעם הראשונה יש תחושה של "מכונית מירוץ" הנוצרת בזכות ההגה הקטן. מושב הנהג נוח ואוחז לא רע. לא הרגשתי אי נוחות או כאבי גב לאחר נסיעות ארוכות. את מיקום ההגה ניתן לכוון לגובה וגם לעומק. עיצוב הפנים של הרכב, כפי שתוכלו לראות בתמונות, קצת קודר ובנאלי לטעמי. לא מרגש במיוחד. לא נותן תחושת יוקרה, אך עם זאת אלגנטי ונקי. מרווח הפנים טוב מאוד. גם כשיושבים מאחור יש תחושת מרחב ומרווח הברכיים לא רע. אני עצמי רווק, אבל אני מכיר אבא לשני ילדים שסיפר לי שהתקין שני בוסטרים בקלות רבה במושב האחורי. תא המטען מספק לחלוטין בגודלו.

attachment.php?attachmentid=451508&d=1455472416

אבזור:

היצע האבזור של הרכב לא רע, אבל יש מקום לשיפור. מדובר ברמת גימור "Active" - הגבוהה ביותר. לחיוב: בקרת שיוט, תאורת יום LED, מראות מתקפלות חשמלית, חלונות כהים מאחור ומערכת מולטימדיה (נדון בה בהמשך). לשלילה: אין בקרת אקלים, חיישן גשם, חיישן תאורה והגה מצופה עור, שכן אלה קיימים בגרסאת ה-GTI בלבד. ברכב תמצאו תא כפפות גדול ונוח לשימוש, וגם משענת יד חביבה (חבל שנמצאת מעל בלם היד). איכות החומרים מספקת לטעמי.

צריכת דלק:

לפני הכל, חשוב לציין שזה רכב חדש שנסע כ-3000 ק"מ, לכן צריכת הדלק צפויה להשתפר בעתיד. בנסיעה בין-עירונית נינוחה מחשב הדרך מציג: 16 ק"מ/ל'. בנסיעה בעיר - 12 ק"מ/ל'. טרם ביצעתי בדיקה ידנית. לרכב מערכת Start&Stop. הרעיון עצמו מבורך, הביצוע פחות. נשים בצד את העובדה שהיא מכבה את מדחס המזגן. בזמן זחילה בפקק, הרכב נכבה בכל עצירה קטנה. לעיתים לאחר עצירה המנוע נכבה ומותנע מיד לאחר מכן, מסיבה לא ברורה. בזמן שאני מתמרן כדי להחנות את הרכב - הוא נכבה גם כן. זה לא אמור להיות ככה, מניסיון עם רכבים אחרים בעלי מערכת זהה. כמו כן, בכל יציאה מהמקום, כשהרכב מונע ומתחיל להתקדם מרגישים חבטה קלה בגב. מטריד למדיי.

מערכת המולטימדיה:

ולנושא האחרון - מסך המגע. זהו מסך רזיסטיבי כמו ברוב המכוניות, מגיב גם ללחיצה קלה וגם אם חובשים כפפה. ממשק ההפעלה קל לתפעול והתצוגה ברורה לעין. כל הפיצ'רים שאנחנו מצפים לקבל ממערכת מולטימדיה קיימים כאן: רדיו, USB,AUX, וכמובן בלוטות'. יש תמיכה בשמות אנשי קשר בעברית. ספר הרכב מספר על אופציית MirorLink ועוד שלל אפליקציות, אך אלה (כמה מפתיע) לא קיימות כאן.

attachment.php?attachmentid=451509&d=1455472583

לסיכום:

ה-208 היא בדיוק מה שחיפשתי, למרות חסרונותיה. זאת מכונית צעירה ומהנה לנהיגה, בעלת מנוע גמיש וחזק אך עם זאת לא צפויה להיות שתיינית דלק. היא מעוצבת, מרווחת ומציעה 'נוחות אירופאית' בתג מחיר תחרותי ואמליץ עליה בחום לכל אדם שמחפש סופר-מיני עם סגנון אישי וביצועים.

אשמח לענות על שאלות. המשך ערב נעים לכולם.

2016-02-14 09.44.04.jpg

2016-01-29 12.34.09.jpg

2016-01-11 11.42.53.jpg

2016-02-14 19.08.40.jpg

2016-02-14 19.08.50.jpg

2016-02-14 19.09.23.jpg

2016-02-14 19.09.55.jpg

2016-01-09 14.23.23.jpg

2016-02-06 15.26.36.jpg

2016-02-14 09.47.29.jpg

2016-02-14 14.19.06.jpg

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש ותיהנה, רכב מדליק לדעתי.

אני רק שאלה- בתמונה של תא המנוע רואים בבירור את החיבורים של כיסוי המנוע (מפלסטיק), האם פירקת אותו או שככה הרכב מגיע במקור?

פורסם

אחלה סיקור לאחלה רכב,צריכת דלק דומה לאיביזה עם מנוע ה1.0.

אני אישית לא סובל את מערכת עצור וסע,יש לי איתה ניסיון באיביזה וקליאו כול פעם אני כיביתי.

תתחדש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על הסיקור...אני גם מעוניין באחת כזו כבר זמן מה.

כשאעשה נסיעת מבחן אני אשים לב במיוחד לאותם "בעיטות בגב" הגב די רגיש אצלי מקווה שלא יהווה בעיה.

אפרופו עצור וסע, יש אפשרות לבטל את המערכת?

מעניין מה צריכת דלק אמיתית שלה

ואם זה לא סוד...כמה עלתה לך על הכביש?

404

פורסם

האוטו שלך נראה מעולה עם הצבע האפור והחישוקים הגדולים יותר, אהבתי.

גם המושב האחורי נראה מרווח מזה של האיביזה.

אותי מסקרן הדיזל הידני, חבל שלא מגיע כאוטומט או אפילו רובוטי, נשמע אחלה ל-30 אלף הקילומטרים השנתיים שלי.

בגדול ההתרשמות שלי מהאיביזה 1.0 שלנו דיי דומה. רכב קומפקטי, חזק, חסכוני, מספיק מרווח ל-3-4 נוסעים מזדמנים ולא מתקשה בנסיעות בין עירוניות.

באיביזה יש רשימת אבזור מכובדת בדגם הפשוט ומחיר מעט זול יותר מהפיג'ו. אני חושב שגם היום הייתי בוחר בה בתקציב ובדרישות שעלו.

תתחדש ותהנה מהרכב שלך, סע בדרכים טובות!

פורסם

botzek1 - ישנו מכסה. הוצאתי אותו על מנת לראות מה יש בפנים (וגם כדי לצלם).

yulianx - גם אני לא משוגע על הרעיון, אבל התרגלתי לזה ויש בי תקווה שזה באמת יעזור לחסוך בדלק ובזיהום אוויר

Tamir2312 - החבטות בגב אינן רציניות בכלל. אני התרגלתי אליהן ורוב הזמן כבר לא שם לב לעניין.

הרכב עלה 101,00 "על הכביש" כולל חיישנים ומצלמת רוורס.

פורסם

אהבתי.

במציאות של ג'יפים עם מנועים שמספקים 15 קג''מ ב5000 סל''ד ,רכב סופר מיני שמספק 21 קג''מ ב1500 סל''ד מדליק אותי לגמרי.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

תתחדש.

לי יש בבית את הגרסה הקודמת, עם מנוע ה1.6. שגם הוא לא רע בכלל. רק הגיר הורס את כל החגיגה.

אין לי יותר מידי תלונות על הרכב, למעט משענת היד שמציקה בגישתה לבלם היד.

לגבי ההגה, יש אפשרות לרכוש בנפרד הגה מעור, בדוק עלות אצל המחסנאי הקרוב.

כמו כן, ישנם אביזרים נוספים שניתן לרכוש בנפרד, דוגמת מחזיק כוסות שנעדר מן הרכב.

מערכת המולטימדיה סבבה לגמרי למשתמש הממוצע. יש תמיכה בעברית - מה שאי אפשר להגיד על חלק לא קטן מהמתחרים בשוק והיא עובדת נהדר.

יצא לי לראות בארץ רכב שלא נרכש כאן, עם פנים בצבע אפור בהיר, ריפודים מושקעים וגג זכוכית, וגם בקרת אקלים.

הרכב נראה אחרת לגמרי, בליגה משלו.

תתחדש,ותהנה

אשמח לשמוע רשמים בתום ההרצה

אני מצרף תמונה של מחזיק הכוסות, והמקט שלו למי שמעוניין.

b48b5f2ea381b5b284476b26006e0109.jpg

1e77044ae910bbae4d41e3ed26b74694.jpg

עריכה אחרונה על ידי eli z

M-TECH E46

פורסם

eli z - תודה על התגובה האינפורמטיבית. כן, הקטע עם המשענת יד מבאס. אברר על עלות החלפת ההגה, אך אולי אסתפק בתפירת כיסוי מעור.

אכן הדגם הזה בחו"ל מגיע עם אופציות אבזור שאנחנו יכולים רק לחלום עליהם... העיניים יוצאות. אין ברירה אלא להסתפק במה שיש.

פורסם

תתחדש,

אם בא לך להחיות את הרכב, ככה נראים עטיפת עור וניקל להגה:

o1_3_4_189870_20151110221114.jpg

והתפירה שלי לא משהו :? אבל מרגיש שונה לגמרי

ט.ל.ח

פורסם
תתחדש.

לי יש בבית את הגרסה הקודמת, עם מנוע ה1.6. שגם הוא לא רע בכלל. רק הגיר הורס את כל החגיגה.

אין לי יותר מידי תלונות על הרכב, למעט משענת היד שמציקה בגישתה לבלם היד.

לגבי ההגה, יש אפשרות לרכוש בנפרד הגה מעור, בדוק עלות אצל המחסנאי הקרוב.

כמו כן, ישנם אביזרים נוספים שניתן לרכוש בנפרד, דוגמת מחזיק כוסות שנעדר מן הרכב.

מערכת המולטימדיה סבבה לגמרי למשתמש הממוצע. יש תמיכה בעברית - מה שאי אפשר להגיד על חלק לא קטן מהמתחרים בשוק והיא עובדת נהדר.

יצא לי לראות בארץ רכב שלא נרכש כאן, עם פנים בצבע אפור בהיר, ריפודים מושקעים וגג זכוכית, וגם בקרת אקלים.

הרכב נראה אחרת לגמרי, בליגה משלו.

תתחדש,ותהנה

אשמח לשמוע רשמים בתום ההרצה

אני מצרף תמונה של מחזיק הכוסות, והמקט שלו למי שמעוניין.

b48b5f2ea381b5b284476b26006e0109.jpg

1e77044ae910bbae4d41e3ed26b74694.jpg

אני קיבלתי את הרכב עם המחזיק כוסות הזה (1.2 אקטיב ידנית), מוזר...

פות"ש סקירה יפה, אבל יש לציין שלדים היו גם קודם, רק לרמת גימור אקסס אין לדים. וגם הגיר הקודם היה AL 4 שהוא גיר פלנטרי עם 4 הילוכים ולא גיר רובוטי, רובוטי חד מצמדי היה ונשאר בשידוך למנוע בנזין אטמוספרי או דיזל.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

תודה רבה על הסקירה, לנו יש את הדגם הקודם (אקטיב ידני 1.2).

מחזיק הכוסות הזה הגיע עם הרכב, ובלי מערכת עצור וסע שגם ככה לא שימושית לנו.

10 חודשים על הכביש ו16000 ק"מ, המחשב מראה 16.9 ק"מ/ליטר.

פורסם

משולב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...