Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על השיתוף !

הוולבו שלי עלתה בסוף 72' כ 44,000 ל"י - 41,000 ל"י עלתה המכונית, ועוד 3.000 המזגן המקורי.

הגיוני מאד שה 914 נכללה בהיצע של צ'מפיון - היא היתה פולקסווגן לכל דבר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הידיעה היא מסוף שנת 1971. מעניין שחלק מהמפיצים (למשל וולוו) לא נענו לפניית העיתון והעבירו מחירים. מחירה יקר של הרו 80 מאוד בולט. מסתבר שהיא עלתה כמעט 20%(!) יותר מהוולוו. העובדה שנמכרו פה לא מעט כאלה מראה שכנראה היה מי שמוכן לשלם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

חן תודה על העלאת הכתבה.

תמיד היו אוהבי רכב, ותמיד היו כאלה שקנו מכוניות יקרות. התמריץ לכך היה יותר גדול מהיום שכן אז האוטו היה נושא לשיחה כל הזמן וכולם רצו יקר יותר וגדול יותר.

חסרים המחירים של שברולט, ביואיק, מרצדס, אלפא רומיאו, שהיו יקרים גם כן.

בשנות השבעים היה גם יבוא של בהזמנה דרך הסוכנויות של קדילאק, קריזלר, (דודג' פולורה) אופל קומודור אופל GT.

כל היתר הגיעו ביבוא אישי כלומר אחד או שניים.

במוסך אודי/פולקסווגן שטיפלתי בו ברכבים שלי היו הרבה אודי 100 כמה אודי 100 קופה ו- רו 80 (הרו 80 היו חונות שם הרבה בדלל בעיות המנוע).

אגב כמו היום גם אז היו מכוניות שעלו כמו דירה ולפעמים כמו שתי דירות. אין חדש תחת השמש.

שלמה דן גדרון

פורסם
מחירה יקר של הרו 80 מאוד בולט. מסתבר שהיא עלתה כמעט 20%(!) יותר מהוולוו. העובדה שנמכרו פה לא מעט כאלה מראה שכנראה היה מי שמוכן לשלם.

אצלי במשפחה הייתה אחת כזו, חדשה. הסמל שלי נובע מכך. נסעתי בה. לעומת הוולו היא הייתה מטוס והמראה שלה היה יפיפה ומתקדם מאוד לתקופתה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

צבי, תודה על השיתוף.

ברשותי חוברת ובה מחירון דגמי 74' - מתחילת שנת 1974, כלומר לאחר תום מלחמת יוה"כ. מחירי המכוניות עלו בכ-20% לעומת מחירי 72'.

נקודה מעניינת נוגעת לב.מ.וו, שאז עדיין לא נהנתה מההילה שדבקה בה בשנים מאוחרות יותר עם הסדרות המודרניות(ובעיקר 3 ו-5); מחיריה של סדרה 02 ובמיוחד 1602, הקבילו למכוניות אירופיות בנפח דומה ממותגים עממיים יותר, כפורד קורטינה, רנו 16 ופיז'ו 404. השוו את זה למצב בימינו, כשב.מ.וו 316/318 בסיסית יקרה מצאצאי מתחרותיה(נניח פיז'ו 508. פורד מונדיאו לא מיובאת כרגע) בקרוב ל-40%!

שימו לב גם לארסנל הדגמים הנכבד של פיאט, שנחשבה באותן שנים ליצרן מכובד(ובצדק). פיאט של ימינו היא מותג די מת שמנסים בשנה האחרונה להזריק בו קצת חיים(עם דגמי נישה כ-124 ספיידר ו-500X ורכב משפחתי חדש וזול, הטיפו מתוצרת תורכיה). ימים יגידו עד כמה הנסיון הזה יצליח.

עריכה אחרונה על ידי 504L

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

לאחר מלחמת יוה"כ האינפלציה צברה תאוצה ועלתה בקצב של 12% בשנה.

שנת הדגם 74' היתה דלה במיוחד; בשל מלחמת יוה"כ כמעט ולא נמכרו מכוניות במשך חודשיים, ואילו אחריה נקלעה מדינת ישראל למשבר כלכלי ומוראלי קשה, ולכן יבוא מכוניות נעשה לפי מכסה מוכתבת מראש.

ולעיניין ה RO80 - לא רק בארץ היא היתה מכונית יקרה מאד; ייצורה נמשך עד 77', ובין השנים 69' ל 77', בהן N.S.U היתה בשליטת פולקסווגן-אודי, היא היתה המכונית היקרה ביותר בהיצע שלהן, ובצורה משמעותית.

פורסם
תודה על השיתוף !

הוולבו שלי עלתה בסוף 72' כ 44,000 ל"י - 41,000 ל"י עלתה המכונית, ועוד 3.000 המזגן המקורי.

הגיוני מאד שה 914 נכללה בהיצע של צ'מפיון - היא היתה פולקסווגן לכל דבר.

אבא שלי קנה בסוף 72 סוסיתא סטיישן חדשה ב20.000 ואני זוכר שהוא היתלבט בין וולוו 69 או חיפושית 71 1300 שהיו באותו מחיר ובסוף משיקולי עיין הרע קנה סוסיתא

ראובן נזירי,

פורסם

תודה צביקה - זה ממש מעניין וראי טוב של התקופה.

יפה לראות שמכוניות "עתיקות" מבחינה טכנולוגית כמו הרנו 4, פז'ו 404 והחיפושית נמכרו במחירים גבוהים יחסית לצד מכוניות הרבה יותר מתקדמות כמו הפיאט 128,קורטינה דור 3 או האופל רקורד D. זה משקף את התפישה באותן שנים שמכונית זה רכוש לטווח ארוך ולא מוצר שמתעדכן ומשתפר משנה לשנה.

קצת מוזר שהווליאנט זולה מהדארט. פלימות' ממותג בארה"ב גבוה יותר מדודג'.

פורסם

המחירים באותם הימים הושפעו גם משערי המטבעות שבהן נרכשו המכוניות, ומהטבות מס שקיבלו מכוניות שהורכבו בארץ.

שערי המטבעות נקבעו באותה תקופה ע"י הממשלה, והיא מצדה "שיחקה" בשערים בהתאם לאינטרסים שלה.

פורסם
תודה צביקה - זה ממש מעניין וראי טוב של התקופה.

יפה לראות שמכוניות "עתיקות" מבחינה טכנולוגית כמו הרנו 4, פז'ו 404 והחיפושית נמכרו במחירים גבוהים יחסית לצד מכוניות הרבה יותר מתקדמות כמו הפיאט 128,קורטינה דור 3 או האופל רקורד D. זה משקף את התפישה באותן שנים שמכונית זה רכוש לטווח ארוך ולא מוצר שמתעדכן ומשתפר משנה לשנה.

קצת מוזר שהווליאנט זולה מהדארט. פלימות' ממותג בארה"ב גבוה יותר מדודג'.

פיז'ו 404 אמנם נראתה עתיקה יותר מקורטינה דור 3, אך היתה איכותית ונוחה יותר ממנה.

פלימות' היתה המותג הזול ביותר של קונצרן קרייזלר, מאז ומתמיד (בסדר עולה פלימות'-דודג'-דה סוטו-קרייזלר-אימפריאל). גדולתם של הפלימות'ים היתה שלא הרגשת שאתה נוסע ברכב זול, להבדיל מפורד או שברולט(בשנות החמישים שברולטים נראו מיליון דולר, אבל הרגישו "עניות". בשנות הששים שברולט כבר שיפרה את הנקודה הזו).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

mehiron101971.jpg

"מחירון" מכוניות משומשות מאותו החודש (אוקטובר 1971) הוא פורסם בעיתון "דבר" אין לי מושג מה מקור הנתונים של הכתב, לוי יצחק למיטב ידיעתי עוד היה קיים. מבדיקה לא מדעית של הנתונים עולה שכבר אז סיטרואן (או ציטרואן כפי שכתוב בעיתון) שמרו הכי פחות על ערכן, פולקסווגן חיפשית ופיג'ו 404 לעומת זה, היו חזק בתמונה.

כמו"כ לא ברור לי למה נבחרו דווקא דגמים אלה. אולי בגלל שהוא נפוצים יחסית? לא נראה שרנו 8 היתה מאוד פופלרית - אבל אולי אני טועה...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

היו ימים. סוסיתא - 12כ"ס... שזה כמובן 1,200.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כפי שחן כבר העיר זו לא היתה פורשה אמיתית אלא פולקסווגן עם פוזה של פורשה

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...