Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ה66 היא פתרון פשרה בדרכ למי שלא מוצא ולא יכול שלם את המחירים של gt 3.2 או של ה56 בוסו הידנית.

אולי, אבל לא אצל כולם.

166, קאפה, GTV, קופה.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לכל כלל יש יוצא מן הכלל, וכל אחד יבחר מה שמתאים לו ומה שזמין.

בכל מקרה ראיתי עכשיו ש-166 מוכרת ומטופלת היטב הגיעה גם כאן ללוח.

בהצלחה למוכרים ובהצלחה לקונים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

שלשום נמכרה DB4GT ZAGATO ב-9.4 מיליון ליש''ט במכירה פומבית של RM בניו יורק. לקוח של חבר קנה אחת כזו לפני 15 שנה בקצת מעל מיליון ליש'ט.

זו המכונית הבריטית היקרה ביותר שנמכרה במכירה פומבית.

יש כשבעים DB4GT שמחירן כ-1.5מיליון, אלו בעלות גוף הזאגאטו זהות מכנית, אך קיבלו גוף שמולבש רק על 19 יחידות ועוד כמה סנקציות מאוחרות יותר ששוין נמוך יותר.

נגיעה איטלקית לפעמים היא דבר מאוד משמעותי.

פורסם (נערך)

יש פה הסקת מסקנות לקויה.

במקום להבין שלז'ורנל של איציק אין קשר למציאות בכל מה שלא נקרא 1.6 אוטומט - קראתם לבעלי הרכב חזירים.

לי יש קליאו ספורט.

המחירון שלה הוא באיזור ה10,000 ש"ח (ותסלחו לי שלא טרחתי לבדוק לאחרונה) - במחיר הזה קונים מנוע, ג'אנטים, ואולי דלת תא מטען.

הערך הריאלי של הרכב הוא פי 2.5 בערך.

והרי לכם מחירון.

מי שקובע את השוק הוא הקונים והמוכרים - זה כלל יסוד בכלכלה חופשית, וכאשר המוכרים מגיזימים הם מתקשים למכור (ראה מקרה מיאטה NC), מצד שני, כשאת כמות הרכבים המוצעים למכירה ניתן לספר על אצבע(!) אחת המחיר יעלה, עניין של היצע וביקוש.

הדוגמא ההפוכה היא סיטרואן C4, שהשוק מוצף בהן - מה שמאפשר לפלוני לקנות מכונית משפחתית די מאובזרת משנת 2008 בפחות מ20,000 ש"ח.

בקיצור שאיציק ילך לחפש את החברים שלו.

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
ה66 היא פתרון פשרה בדרכ למי שלא מוצא ולא יכול שלם את המחירים של gt 3.2 או של ה56 בוסו הידנית.

ציינת אלטרנטיבות שהן מאוד מאוד מה-166. בעוד הן אלפות שמובן המסורתי של המילה (ספורט אלגנט מעוצב למשעי), ה-166 היא שיפרה - האחות הגדולה, המכוערת, המגושמת (יחסית) והלא כל כך מחוברת למציאות...

לא יצא לי לנהוג באחת, אבל המנוע הוא פנינה ועם גיר ידני... יש עניין.

עדיין, ה-166 היא בחירה לא של אלפיסט, אלא יותר של מישהו שרוצה אקזמפלר שהוא באמת מאוד נדיר במקומותינו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

RK כל השרשור הזה מהותו שיגולי מוח.

כל פעם מחדש אנשים מתפלאים למה דברים כאלה או אחרים המחליפים ידיים במחירים כאלה ואחרים,

בכל שוק תן וקח כזה או אחר יש את הממוצע ואת החציון ועד דברים שלא באמת מעניינים לשורה התחתונה.

כמו שכבר נאמר פה ולא פעם הכל מתנקז למשא ומתן בין הקונה למוכר וכל אחד עם שיקוליו שלו...

המוצר עצמו (ה 166) שולי לחלוטין.

גם אני לאחרונה נפרדתי מה 147 שלי ובמחיר שהוא יותר מכפול ממחירון.

לא, לא עכשיו הכפיים.. עוד מעט.

ממש לא יצאתי ברווח מהסיפור הזה שלא נטעה, הרכב היה מושקע באינספור שעות חלקים ואהבה ועל כן היה שווה כל שקל ושקל.

והקונה - שאם יראה את השרשור וירצה לחזק אותי יבוא וישתף את הצד שלו. בעיניי הוא קיבל רכב יותר ממדהים שמתוחזק ברמה הכי גבוהה שניתן עם תוספות שלא מתאימות לכל אחד ובמחיר שהוא כחצי ממה שהוא שווה בחלקים.

אז אף אחד לא חזיר ומי שלא מתאים לו יכול ללכת ולצחוק, אבל בצד.

וכל זה נכון לגבי אלפא לנצ'יה S2K ועוד ועוד עוד...

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

אני לגמרי מבין את התסכול של פותח השרשור.

אבל אין מה לעשות, זה שוק והיצע. אם אני רוצה למכור משהו שיש לי במחיר מופקע לחלוטין, כל עוד יש מי שיקנה המחיר הזה למה שלא אעשה זאת.

וגם ההיפך הוא הנכון, אם אני רוצה רכב שיודע לעשות לעשות X, ויש 2 דגמים שעונים על העניין ומכל דגם יש 3 למכירה, אם ממש בא לי על זה יש לי שתי אופציות, או לוותר, או לשלם ביוקר, כי אם לא אשלם יהיה מישהו אחר שרוצה את זה יותר ומוכן לשלם יותר.

בארץ שוק הרכבים המיוחדים הוא יותר סוג של מכרז שהמוכרים יודעים מראש את הטווח שאנשים מוכנים לקנות.

יש אין סוף דוגמאות גם מההיסטוריה, מישהו זוכר בכמה היו נסחרות 106 GTI? אני זוכר שאחרי שקצת "הזדקנו" ישבו על סביב 40 אלף ש"ח, והסכום הזה לא ירד בכלל עם השנים.

325 E30 לך חפש היום אחת סבירה, כנ"ל 328 E36 שלא מפורקת.

בקיצור אותו דבר חל על האלפא, אין היצע, יש ביקוש.

יש גם מקרים שהמוכרים נתקעים עם הרכב, אני רואה בפייסבוק כבר תקופה אלפא 156 ידנית במחיר שלדעתי מגוכך והיא באמת לא נמכרת כבר הרבה זמן (אולי נמכרה מאז ולא שמתי לב), בכל מקרה לצערי המצב הוא הגיוני מאוד לארץ שלנו, זה מתחיל מקונים שרוצים מספיק בשביל לשלם יותר ולכן המחירים עולים.

פורסם

חוץ מעניין הנדירות וכו' יש פרמטר מאוד חשוב שקצת מוזר שאף אחד לא ציין.

גיר רגיל עמיד בטירוף , לעומת זאת גיר אוטומט ברכב ישן זה קנס כמעט על בטוח.

אז כמו שאומרים "שלוי יצחק ימכור לך במחירון".

פורסם

זה נתון של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה?

אולי רצית להגיד שחולה ההגה הממוצע תמיד יעדיף תיבה ידנית ולכן הם אלה שמשלמים את המחירים הגבוהים על הרכבים שהם רוצים.

זה סיפור אחר לגמרי

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם
גיר רגיל עמיד בטירוף

לא רק בטירוף, גם בג'ננה של החארפנה של השיגעעעון!!!

כפיים!

עכשיו שנרגענו... לזה אין חלפים ולזה אין חלפים.

זה אוטו אספנות שקונים אותו משיקולי אספנות (מוזרות, נדירות, זמן פנוי), לא משיקולי תועלת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זה נתון של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה?

אולי רצית להגיד שחולה ההגה הממוצע תמיד יעדיף תיבה ידנית ולכן הם אלה שמשלמים את המחירים הגבוהים על הרכבים שהם רוצים.

זה סיפור אחר לגמרי

כמה גירים אוטומטים שעברו מאות אלפי ק"מ ללא שיפוץ מקיף אתה מכיר?

ועכשיו בוא נשאל את אותה השאלה על גיר רגיל .... :roll:

לא רק בטירוף, גם בג'ננה של החארפנה של השיגעעעון!!!

כפיים!

עכשיו שנרגענו... לזה אין חלפים ולזה אין חלפים.

זה אוטו אספנות שקונים אותו משיקולי אספנות (מוזרות, נדירות, זמן פנוי), לא משיקולי תועלת.

זאת בדיוק הנקודה , אם אתה (כמעט) לא צריך להחליף דבר אז למה שתהיה מודאג מזמינות חלפים?

פורסם
כמה גירים אוטומטים שעברו מאות אלפי ק"מ ללא שיפוץ מקיף אתה מכיר?

ועכשיו בוא נשאל את אותה השאלה על גיר רגיל .... :roll:

כל גיר אחרי כמה מאות אלפי קילומטרים צריך שיפוץ. אז קרא שוב את הפסקה השניה של falou.

עריכה:

מעט מאוד עד כדי כלום דברים מחזיקים מאות אלפי קילומטרים ללא שיפוץ ברכבים כאלה(ולאו דווקא הכוונה באלפא)

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

מה שאף אחד לא ציין..

הסיבה למחירים האלה היא שוק סגור. לא ניתן ליבא לארץ בדרך חוקית רכבים בגיל 2-30 ולכן מספר הרכבים עם מנוע גדול וגיר ידני הוא נורא מצומצם.

לקונה המעוניין נשארו שני אפשרויות:

1. לשלם מחיר יקר

2. לקנות אוטומט, להסב לידני. לא יוצא ממש יותר זול אבל לפעמים אין ברירה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בגדול אתה צודק, אבל כאן אתה טועה...

הגיר האוטומטי ב 166 סובל מאוד מקירור מגבלתי ומתפגר מאוד מוקדם, זה נכון.

אבל הגיר הידני, מצויין כשלעצמו, סובל מהדיפרנציאל, שמתפרק בלי כל התראה ועל הדרך הורג את הגיר.

זו לא בעיה יחודית ל 166, אלא לכל מנועי אלפא V6 (המכונים ׳בוסו׳). המנוע פשוט חזק על הדיפרנציאל.

לכן נהוג להחליף לדיפרנציאל מוגבל החלקה (Q2) כאמצעי לשיפור ההתנהגות וגם לשיפור האמינות.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
בגדול אתה צודק, אבל כאן אתה טועה...

הגיר האוטומטי ב 166 סובל מאוד מקירור מגבלתי ומתפגר מאוד מוקדם, זה נכון.

אבל הגיר הידני, מצויין כשלעצמו, סובל מהדיפרנציאל, שמתפרק בלי כל התראה ועל הדרך הורג את הגיר.

זו לא בעיה יחודית ל 166, אלא לכל מנועי אלפא V6 (המכונים ׳בוסו׳). המנוע פשוט חזק על הדיפרנציאל.

לכן נהוג להחליף לדיפרנציאל מוגבל החלקה (Q2) כאמצעי לשיפור ההתנהגות וגם לשיפור האמינות.

ומה קורה לגיר אוטומט בתקרית כזאת?

• תוכן חדש...