Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד לטשתי עיין לסאלון האיטלקית האלגנטית והנדירה - אלפא 166. הרכב נראה מאוד ייחודי ומעניין. במעקב ממושך על ההיצע והמצאי שמתי לב לתופעה מוזרה.

במחירוני הרכב השונים מופיעים כמובן הדגם הידני והאוטומטי.

למשל, במחירון יד 2 , שכנראה יותר מחובר למציאות מאשר מחירון מר לוי יצחק, מופיע לשנת המודל 2000 הנתונים הבאים:

- ידני : 13,700 . אוטומטי - 14,500 .

לכאורה, נראה הגיוני שהרי תמיד רכב אוטומט מתומחר יקר למול האופציה הידנית. גם שהרכב היה חדש אצל היבואן היה הפרש כזה.

מסתבר שבפועל במודעות למכירה הדגם האוטומטי אכן מופיע במחירים דומים למחירון. למשל, לדגם אוטומט 2000 יד שנייה עם 185,000 ק"מ מבקשים 14,000 ש"ח. לדגם 2001 אוטומט יד 3 250 K ק"מ מבקשים גם כן 14,000 ש"ח.

לעומת זאת - לדגם 2000 ידני יש שתי מודעות - אחת ליד 7 עם 220,000 ק"מ והשנייה ליד 4 עם 282,000 ק"מ, כלומר נתונים יבשים פחות טובים למול האוטומט. בשתי המודעות נדרש סכום של 35,000 ש"ח - מעל לפי 2 מהמחירון !

אני מודע לכך שחובבי אלפא "אמיתיים" מעדיפים גיר ידני, אני מודע לכך שהגיר האאוטומטי ב - 166 אינו נחשב למוצלח ואמין במיוחד. עדיין מעניין הפער העצום של המחיר הנדרש לידני מול האוטומטי.

סביר להניח שאם זה מה שמשקף את המציאות הרי המסקנה הינה שהמחירונים לחלוטין אינם מחוברים למציאות וכל מנגנון החישוב וההערכה שלהם מפוקפק.

ScreenShot_20151210110517.jpgScreenShot_20151210110611.jpg

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בדגמי V6 ידניים של אלפא, הן 156 והן 166, הקשר למחירון לא קיים. בעוד האוטומטיים (במצב טוב) יסחרו קרוב למחירון או מעליו, הידניים יסחרו הרבה מעל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אין לי בעיה עם מה שאתה אומר כי אתה חולה באלפניזה.

לבני אדם שלא חולים במחלה, שזה בעצם הרוב המוחלט של האוכלוסיה, פשוט צוחקים וממשיכים הלאה.

אין שום סיבה לשלם על איטלקיה מזדקנת, בחן ככל שיהיה, פי 2 ויותר מהמחירון.

אולי, פרט לחולים במחלה הנ"ל.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

השאלה היא מה גורם לך לרצות להשתמש בכל הביטויים האלה ולהישמע כמישהו עם חסכים. אני, למשל, חושב שמחירון סגס מוגזם ומתמודד עם זה בדרך מאד מיוחדת (כנראה) - פשוט לא קונה S2K, כי עובדה שבשוק הספציפי הקטן שם זה תפס. יש עוד מלא מכוניות עם תמחור מוגזם - יאריס TS, ג'ימני, מיאטה - גם שם אתה מפתח רגשי? אתה חופשי לא לקנות איטלקיה מזדקנת פי 2 ויותר מהמחירון.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ממה יש לי להיעלב? מעולם לא חלקתי על זה שאני אלפיסט. פשוט מעניין הצורך הזה להיכנס במותג.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מה יש להתפלפל פה, רכבים מענינים שהם נדירים בארץ נמכרים תמיד ללא כל קשר למחירון (זה לא פי 2 או פי 5 ממחירון, המחירון פשוט כלל לא רלוונטי) ואלפא לא יוצאת דופן בשום צורה.

אישית, לא מתחבר לרכב כ"כ גדול (בעייניי) כמו ה 166 אבל אם חשקה נפשו של פות"ש ברכב סלון/מנהלים עם אופי ספורטיבי וגיר ידני, יש לו מבחר אדיר של מכוניות שאפשר אולי לספור על כף יד אחת ואם ה 166 המדוברת במצב טוב, היא תיחטף ציק צק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש דגמים שבאמת אין קשר בין המחירון לעסקאות בפועל.

כל-כך הרבה פרמטרים שונים משפיעים על הרכב שבאמת המחירון טוב על מנת להדליק איתו פחמים.

יכול להיות שאלפא 166 היא אחת מהמכוניות הללו. אין לי מושג. כל אחד עושה את השיקולים שלו.

פות"ש - תנסה לקנות לנדרובר דיפנדר ארוך במחירון. או טויוטה לנדקרוזר 90 או 120 או סדרה 70. או מאזדה mx5 או הונדה FRV.

ולאלפיסטים למיניהם, חליק. יש לכם מעי רגיז. בנאדם יכול להחזיק בדעה שזה אוטו בינוני וגם להביע את דעתו בקול.

האהבה למותג רכב כזה או אחר היא בהחלט עונה על הקריטריונים של מחלה. כולנו כאן באתר חולים בה, ברמות חומרה שונות. מי שחולה באלפיטיטיס, או בואגיטיטיס, או טויוטהטיטיס (תנסו לחזור על זה כמה פעמים), שלא לדבר על סובארואידים למיניהם ועוד ועוד.

כן, אתם חולים.

כן, כולנו באותה המחלקה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מחיר של רכב ספורטיבי מזדקן(במצב טוב) . יכול להגיע אפילו לכפול מהמחירון . היה לי רכב נדיר במצב מצוין בן 12 !! מכרתי אותו ב כמעט כפול מהמחירון . יכולתי גם לעשות יותר ,אנשים מכרו כאילו רכבים בכפול במצב פחות טוב ויותר ידים . הרכב נוסע עד היום בצורה מושלמת ולא עשה שום בעיה לקונה.אז זה תלוי במצב הרכב ,לפעמים זה שווה הרבה.

פורסם

הרכב הזה זה החלום שלי.

אני יכול לומר לך בוודאות שאם הממון היה מצוי בכיסי הרכב הנ"ל (היד 4 ) היה נרכש בלחיצת יד עוד היום.

כפי שכתבו מעליי,כולנו באותה מחלקה ואני בדעה שמי שהשקיע על רכב זיעה וכסף ושמר עליו מכל משמר יכול לבקש וגם-לקבל.

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

ורק מילת אזהרה קטנה, הרכב הזה הולך להיות יקר מאוד לאחזקה וזמינות החלפים היא לא קלה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
השאלה היא מה גורם לך לרצות להשתמש בכל הביטויים האלה ולהישמע כמישהו עם חסכים. אני, למשל, חושב שמחירון סגס מוגזם ומתמודד עם זה בדרך מאד מיוחדת (כנראה) - פשוט לא קונה S2K, כי עובדה שבשוק הספציפי הקטן שם זה תפס. יש עוד מלא מכוניות עם תמחור מוגזם - יאריס TS, ג'ימני, מיאטה - גם שם אתה מפתח רגשי? אתה חופשי לא לקנות איטלקיה מזדקנת פי 2 ויותר מהמחירון.

אתה רציני?!

פורסם

ועוד שיקול.

אלפא כזו שנקנית ב 14,000 יכולה להשכיב בקלות סכום זהה, בישור קו.

אין ביטוח שאלפא שנקנית ב 35,000 לא תצריך ישור קו יקר, אבל אם יש תיעוד מסודר של טיפולים ממוסך מוכר ומומחה הסבירות יותר נמוכה.

אם הוחלפו בולמים, משולשים ונעשה טיימינג לאחרונה, כנראה שהרוכש לא יתמודד עם בעיות בתחומים הללו.

166, קאפה, GTV, קופה.

• תוכן חדש...