Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמו לי שמן DELKOL MOTORSYNTH, במאזדה CX5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

מאזדה CX5 2.5L, טיפול 15K ראשון במוסך מורשה מאזדה/פורד.

הרכב נכנס לטיפול, צ'יק צ'ק רוקן השמן המקורי, הוחלף פילטר השמן, ונמזג 4.5 ליטר שמן חדש ועסיסי.

במעמד התשלום התבוננתי בחשבונית, ובסעיף שמן המנוע פרט ל-"שמן מנוע 5W30" לא הופיעו פרטים נוספים.

מנהל המוסך היה נוכח לידי, לכן העזתי לשאול איזה שמן מזגו לרכבי.

-"DELKOL MOTORSYNTH של דלק" ענה המנהל.

הגעתי לכאן לפתוח שרשור מאחר ולפני הטיפול שמעתי שמות כמו "ליקוימולי", "אמריקן איגל" ו-"פרסטון" - ובסוף, שמו לי שמן שמיוצר כנראה בלוד.

מחיפוש קצר בגוגל, אין יותר מדי מידע על סדרת השמנים הזאת.

האם השמן הזה בטוח לשימוש?

ובכלל, איך אפשר לבקש ממוסך להשתמש בשמן אחר בפעם הבאה?

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

לדעתי שמנים של דלקול עדיפים על שמנים של פרסטון ואמריקן איגל, לפחות אתה יודע שיש אבא למוצר וזה לא מוצר מדבקה עלום שם.

יום טוב גם לך

פורסם

היי יגאל,

תודה על התגובה המהירה

יש לך מושג אם לשמנים של דלקול יש תקנים רשמיים כל שהם?

לפי המסמך הזה אני מבין שיש אישור API, אפשר לדעתך לסמוך על כך?

פורסם

עד כמה שאני מכיר מהחברות הישראליות לשמנים הן בד"כ מכינות את השמן לפי התקן אבל לא שולחות למבחן.

פורסם

אני יכול רק לשער ולא באופן גס שהקשר בין יבואן מאזדה (דלק מוטורס) לשמני "דלק" ולקבוצה כולה מביא את המוסכים המורשים להשתמש בשמן זה.

פורסם

פעם ראשונה אני רואה שמוסך מאזדה שם את השמן הזה ולא את המוטורקראפט הרגיל. כמ חייבו לליטר.

לגבי התקנים נראה שהוא עומד בתקנים הרגילים של מנועי מאזדה השונים. תבדוק בספר רכב שלך איזה תקנים של שמן מתאימים למנוע שלך ותשווה לתקנים בpdf.

אני במנועי מאזדה שם קסטרול מגנטק 5w30 בתקן המתאים.

פורסם

אין בושה או בעיה להשתמש בשמנים ישראלים, רק חשוב שהשמן יעמוד בתקן הדרוש.

אתה בטוח שהמנוע שלך הוא 2.5 ליטר ולא 2.0 ? בכל מקרה זה מה שמופיע באוטודאטה:

CX5.jpg

ניתן לראות שאין פה דרישה לתקן מיוחד, כך שהשמן של דלקול עומד בתקן בוודאות גם בלי לבדוק את ה-PDF שלו.

Stay Dirty

פורסם

הרבה אנשים משתמשים בשמנים של דלק (חברה גדולה ומוכרת בפני עצמה). אני מסכים עם יגאל שהם עדיפים על אמריגן איגל או כל שמן טורקי ללא שם או לא יודע מה.

מצד שני, באמת מוזר שלא משתמשים בשמן המפורסם של מוטורקארפט...

פורסם
פעם ראשונה אני רואה שמוסך מאזדה שם את השמן הזה ולא את המוטורקראפט הרגיל. כמ חייבו לליטר.

לגבי התקנים נראה שהוא עומד בתקנים הרגילים של מנועי מאזדה השונים. תבדוק בספר רכב שלך איזה תקנים של שמן מתאימים למנוע שלך ותשווה לתקנים בpdf.

אני במנועי מאזדה שם קסטרול מגנטק 5w30 בתקן המתאים.

63.18 לליטר, כולל מע"מ

יקר? סביר?

אסף, תודה על הצילום מאוטודאטה!

אני די בטוח שהמנוע 2.5 ליטר, זה לפחות מה שכתוב ברשיון :-P

ללא שם.jpg

לפי מה שאני מבין מהאוטודאטה, הכל די תקין?

4.2 ליטר שמן +/- יש

שמן בצמיגות 5W30 - יש

פורסם

יקר מאוד יחסית לזה שהשמן מיוצר מקומית כאן בארץ ואין לו תקנים רשמיים בAPI.

5 ליטר מהשמן הזה לא אמורים לעבור את ה120-150 ש"ח בלחץ. בפעם הבאה שקול לרכוש שמן עצמאית ולהביא למוסך במידה והם יאפשרו לך.

פורסם
63.18 לליטר, כולל מע"מ

אסף, תודה על הצילום מאוטודאטה!

אני די בטוח שהמנוע 2.5 ליטר, זה לפחות מה שכתוב ברשיון :-P

[ATTACH=CONFIG]445943[/ATTACH]

צודק, מסתבר שרק מ-2015 הופיע המנוע הזה ב-CX-5. אוטודאטה עדיין לא התעדכנו.

אז קח צילום מסך ממאזדה 6 עם המנוע הזה, סקייאקטיב 2.5:

2.5.jpg

Stay Dirty

פורסם (נערך)

לגבי השמנים של מוטורקארפט,

אין לי מושג אם נעשה בו שימוש בעבר במוסך שלי, כי גם בחשבוניות מהטיפולים הקודמים במאזדה הקודמת שלי (באותו מוסך) לא רשום איזה סוג שמן שמו...

מתן,

נשמע ששלמתי ממש יקר לפי מה שאתה אומר. בערך 100 ש''ח הפרש.

לפעם הבאה, האם זה מקובל להגיע למוסך עם שמן מהבית?

תודה אסף,

עכשיו אפילו יותר טוב :-)

מה שכן, המנוע הזה היה קיים גם קודם לכן, עוד מ-2013

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-30554-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-cx-5-%D7%92%D7%A8%D7%A1%D7%AA-2-5-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8-%D7%91%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F.aspx

עריכה אחרונה על ידי TDean

פורסם

לא שזה רלבנטי ישירות למאזדה שלך אבל ראה מסמך רשמי של אאודי USA עם רשימת שמנים מאושרים לתקנים שלהם.

מעבר למותגים ידועים ומוכרים מופיעים גם בדיוק דלק מוטורסינט כמו ששמו לך.

https://www.audiusa.com/content/dam/audiusa/Documents/Audi-1997-2012-Technical-Service-Bulletin.pdf

פורסם

לא מבין את הסיבה למהומה. רכבי ארץ הקודש נוסעים במשך עשרות שנים עם שמנים מתוצרת חברות הנפט הישראליות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא מצאתי 5W-30 של דלקול אך מצאתי 10W-40 (אמור להיות באותה קטגוריית מחיר פחות או יותר)

הוא עולה 70 ש"ח ל5 ליטר (אם אני רואה טוב מהתמונה). כך שהמחיר שלקחו לך על השמן לדעתי מופקע.

מוסכים לא אוהבים שאתה "מביא את הסנדביץ' למסעדה"..אבל אני מסרב להכנס למוסך שלא מסכים להכניס את השמן שאני מביא אליו.

בפעם הבאה מומלץ לשאול את המוסך האם הוא מסכים, או להיעזר בשירות האדיב של כנופיית הטיפולים שיחליפו לך שמן ופילטר וישימו את מה שאתה רוצה-וגם יעבדו לפי הספר.

עריכה: איתמר גם צודק, אבל אני מעדיף תוצרת חוץ עם "חותמת איכות" של API.

• תוכן חדש...