Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב לסטודנט עד 15K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

בתקופה האחרונה אני מחפש לקנות לעצמי רכב, שישמש בעיקר לנסיעות (פעם בשבוע) על ציר חיפה/רעננה, ופה ושם גם נסיעות בתוך חיפה/רעננה... [ואולי, במקרים נדירים, לאילת].

התקציב הוא עד 15 אלף שקל, אך יש לי כמה רכבים שאני מתלבט ביניהם:

1. פונטו ספייס ELX שנת 2003. 1.3 ליטר. 164 אלף ק"מ עם גיר אוטומטי רציף. 12 אלף שקל.

2. פונטו ספייס דינמיק שנת 2004. 1.3 ליטר. 139 אלף ק"מ עם גיר אוטומטי רציף. 11 אלף שקל.

3. גטס GLF שנת 2007. מנוע 1.4 ליטר. 250 אלף ק"מ עם גיר ידני. 14 אלף שקל.

4. גטס GLF שנת 2004. מנוע 1.35 ליטר. 140 אלף ק"מ עם גיר ידני. 8 אלף שקל.

המחירים הם לפני מיקוח.

האם יש המלצות? השגות? רעיונות? הצעות? הארות? הערות?

אשמח לשמוע :)

פורסם

מספר 2 נשמע מעניין,1 גם בסדר.

גטס כדאי לחפש ברמות גימור GLI/GLX/GLS ולא GLF.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה שטיפה מטריד אותי ב-1/2 זה הקונספט של אוטומט. אם קורה משהו, זה סיפור לתקן...

איך אפשר לדעת אם המצב של הגיר שם טוב? מה אני צריך לבדוק/לחפש ברכב?

פורסם

הרציף נחשב לאמין ועדיף על הרובוטית.

בעיקרון פעולת הגיר צריכה להיות חלקה כי למעשה אין הילוכים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כסטודנט, שמתנייד באיביזה 2003, אני הייתי בשיקול דומה ורוב חברי מחזיקם את הרכבים האלה.

ביונדאי גטס, תזכה לשקט ייחסי הרבה יותר מהפיאט!

יש לי בחבר'ה 3 פונטו ספייס בשנים האלה, דווקא הגיר הרציף הזה דיי אמין, הבעיה במכלולים מסביב, הרכבים כל הזמן עם תקלות קטנות ומציקות.

הגטס אמינה וזללנית 1-11. אבל שוב..מציגה אמינות נפלאה.

הפונטו אני לא יודע איך הגעת למחירים האלה חבר שלי קנה כזאת מיד ראשונה עם 130 אלף קילומטר 2003 ב 6000 ש"ח, הרכב עבר בדיקה וייצא לא רע!

גם ה 206 הידנית היא אופציה.

אם אני מסתכל על חבריי הסטודנטים, אני חושב שלסטודנט הכי כדאי להחזיק יונדאי גטס ( בגלל האמינות) את הסיאט ( ידנית ) הייתי מדרג אחריה. פגו 206 ולבסוף את הפיאט.

פורסם

כולם מדברים פה רק על אמינות, אף אחד לא מדבר על זה שבגטס אין בכלל ABS וחסרה כרית אוויר לנוסע.

אני בטוח שהוא יהלל וישבח את האמינות שלה, ביום שבו חס וחלילה הוא ייתקע באיזה רכב, סתם בגלל שאי אפשר להזיז את הגלגלים ולבלום באותו זמן. חברה שלו בכלל תאהב את הרכב כשהיא תתקע את הראש בתוך הדשבורד, תשבור את האף ותקבל זעזוע מוח, והוא יצא בלי שריטה...

אם זה לא היה ברור - GLF מציעה לך אבזור בטיחותי של רכב משנות ה-80. אתה משמעותית יותר בסיכון לעומת כל רכב אחר על הכביש (למעט דייהטסו שרייד שנת 93). אחת הסיבות שהגטסים האלה החליפו את הפונטו בחברות ההשכרה והליסינג, היא העובדה המצערת שבארץ לא הייתה אז חובה לציוד בטיחות כזה או אחר, והיבואן הרשה לעצמו להוריד אבזור בטיחות כדי להוריד מחיר.

תוריד את הGLF בכלל מהאופציות שלך, תן לרכב הזה להגיע לאנשים אחרים שלא איכפת להם מעצמם.

פורסם

רשמתי לו כבר.

פורסם

הבנתי. אז GLF כנראה ירד מהפרק.

מה הסיפור לגבי ה-206? אמרו לי שהמערכות חשמל שם לא אידיאליות ולא כדאי להיכנס לזה...

פורסם

אני דווקא כן הייתי ממליץ על הפונטו, מוריד את המוכר ל10K, כמו שאמרו פה ושם יהיו תקלות מציקות אבל הגיר עצמו דיי אמין וחסכוני, נסיעה נוחה ולא חסר כח לרכב. רוב התיקונים לא עוברים את האלף שח.

אם בכל זאת בא לך לנצל את כל ה15K לא הייתי הולך על 206 כי היא גם לא שיא האמינות, ולרוב תיקונים טיפה יותר יקרים מפונטו לכן עדיף כבר גטס, אפשר להשיג

GLI/GLX/GLS בתקציב הזה.

פורסם

שאלה לגבי הגיר הרציף - בתחילת הנסיעה הוא הרגיש קצת חלש, כאילו שהוא דרש יותר גז (במישור)... בהמשך הנסיעה היה מעולה וחלק. מדבר רק על מהירויות מאוד נמוכות.

האם זה תמיד ככה או שספציפית באוטו הזה יש בעיה?

פורסם

זה בסדר ונורמאלי. בתחילת נסיעה הוא לא להיט, וגם הסלד עולה, וזה דיי מצחיק כי בתחילת נסיעה אתה יכול להגיע ל 2500 בסלד מבלי לעלות במהירות, אבל מצד ני הגעתי ל 80 ~ 90 עם אותו סלד בקצב ממש טוב.

פורסם
אני דווקא כן הייתי ממליץ על הפונטו, מוריד את המוכר ל10K, כמו שאמרו פה ושם יהיו תקלות מציקות אבל הגיר עצמו דיי אמין וחסכוני, נסיעה נוחה ולא חסר כח לרכב. רוב התיקונים לא עוברים את האלף שח.

אם בכל זאת בא לך לנצל את כל ה15K לא הייתי הולך על 206 כי היא גם לא שיא האמינות, ולרוב תיקונים טיפה יותר יקרים מפונטו לכן עדיף כבר גטס, אפשר להשיג

GLI/GLX/GLS בתקציב הזה.

למה לכתוב שטויות? ה-206 רכב אמין בגירסה הידנית והרבה יותר אמין מהפונטו של אותן שנים.

לאנשים אין את הרכב והם מחליטים שהוא לא אמין.

פורסם

קודם כל תתנסח יפה, לא מכיר אותך.

בגרסא הידנית גם הפונטו אמין, אז? ברוב המוחלט של המקרים ידני אמין יותר.

דבר נוסף, חייב שיהיה לי רכב כדי שאוכל להמליץ או לפסול אותו? אם כך בוא נסגור את הפורום, אני בספק אם כל אחד רכש כל רכב עליו הוא כתב, טיפש.

פורסם

מאיפה הגעת למסקנה שה-206 לא אמינה? יש כאן מספיק אנשים שמחזיקים רכב כזה ויכולים לכתוב אחרת, אבל אתה קובע בנחרצות.

תבדוק בנוגע לעלות החלפים של הפיג׳ו ותבין שהיא נמוכה יותר מהגטס ודומה מאוד לפונטו, כי היא משתמשת במכלולים ותיקים וזולים.

לגבי המילה האחרונה בתגובה שלך- זה לא פורום fxp. אני התייחסתי לגופם של דברים ואתה מנסה להתייחס לגופו של אדם.

• תוכן חדש...