Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, נתחיל עם הדילמה הראשונה, האם להחזיר את הרכב חברה שלי או לא? הרכב שיש לי מהעבודה הוא מיצובישי אטראז', לא כייפי לנהיגה, ואם אני מחזיר אותו יעלה לי הנטו בסביבות ה 2500 ש"ח (אני מחכה למחלקת שכר שיחזירו לי סכום מדויק יותר). בנוסף ישלמו לי מהעבודה ביטוח חובה+מקיף ואגרת רישוי.

הדילמה שלי נוצרה בגלל ששינו לי את האתר עבודה שלי וכתוצאה מכך הקילומטר שאני נוסע בחודש ירד מ3000 בערך לבערך 1500, ואז נולדה לה הדילמה האם שווה לי עוד לקבל רכב מהעבודה או לא, שכמובן כל המחשבונים באינטרנט אמרו לי תחזיר ומהר, ואז יש את ההיבט השני של הדילמה הראשונה שזה הרכב, אני שונא את המיצובישי אטראז' ואין לי אופציה להחליף אותה.

נניח וכולכם מסכימים אם מחשבוני האינטרנט למיניהם, צריך לקנות אוטו, וכאן נכנסת הדילמה השניה, איזה אוטו? ובאיזה צורה? (יד 2, מגרש, מימון...)

ההגבלות הם כאילו, כרגע ההון העצמי שעומד לרשותי לרכוש רכב הוא רק 20,000 ש"ח (קצת מידי אני יודע) וממש בא לי רכב מפנק כפיצוי למיצובישי אטראז'.

אם אני הולך על יד 2 ולוקח רכב מפנק בתקציב שלי ראיתי שאני יכול להשיג סובארו B4 2006 או הונדה אקורד 2004, שניהם רכבים מפנקים ולפי מה שהבנתי יחסית אמינים, אבל שניהם רכבים מעל 10 שנים על הכביש, מפחיד אותי בלאי שיכול לצוץ עם תיקונים שיכולים להרוס את כל הכדאיות הכלכלית של המהלך הזה.

האופציה השניה זה איזה מסלול של מימון מלא או מימון עם מקדמה בסכום שיש לי, אבל אז מה שמפחיד אותי שההחזר החודשי בעצם יהיה ההפרש ש"הרווחתי" מהמהלך ואז שוב לא יצא לי כלום מבכינה כלכלית, וגם שאני לא יוכל לקנות בטווח הזה רכב מפנק שיפצה אותי על הזמן עם המיצובישי אטראז'.

אני מקווה שהצלחתי להעביר בצורה ברורה את הדילמות שלי ועכשיו אשמח לשמוע את דעתכם ו\או המלצותיכם.

אם חסר פרטים תגידו לי ואני ירחיב או יוסיף

פורסם

מסכים אם מחשבוני האינטרנט למיניהם - צודקים.

מאחר והחזרת הרכב ליסינג שברשותך

לדבריך יגדיל את שכרך בסביבות ה- 2500 ש"ח.

ממליץ לך לרכוש רכב בתקציב גבוה יותר מההון העצמי

זאת לאחר לקיחת הלוואה כספית מהבנק לצורך הגדלת ההון העצמי.

ההלואות הניתנות היום ע"י הבנקים הם בריבית של פריים + (% 0 עד 0.3%),

התוספת בשכר תעזור לך בהחזר ההלואה ובתשלום על הדלק שהרכב צורך.

ההוצאות בעבור ביטוח חובה+מקיף + אגרת הרישוי משולמות ע"י מקום העבודה.

הוצאות נוספות הן לטיפולים השותפים או הנדרשים במקרה של תקלה

שאותם לדעתי תוכל לממן בבוא הצורך כתוצאה מהגדלת משכורתך.

פורסם

ב 20 אלף ש"ח שווה באמת לקחת עוד 20 אלף בהלוואה של 5 שנים ואז ב 40 אלף לרכוש בובה של אוטו, הייתי ממליץ על מאזדה 6 שנת 2009 לפני החלפת צורה, עם הריפוד הבהיר. תחפור קצת ואולי תמצאעם מנוע ה 2300

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

תודה רבה על העזרה וההמלצות, לצערי גיליתי עכשיו שמסתבר שהאחזקת רכב אצלי בעבודה החודשית היא לא להיט, ההפרש במשכורת לעומת עכשיו בנטו יהיה רק 1800 ש"ח, אבל הם כן משלמים לי את הביטוחים והאגרת רישוי 100% לא חלקי.

לאור הממצאים החדשים יש שינוי בהמלצות?

את האמת זה גורם לי לחשוב עכשיו אם בכלל שווה לי כל הכאב ראש הזה, נניח הלוואה עם החזר של 1000 ש"ח בחודש פלוס 800 ש"ח דלק בחודש וכל ההפרש הולך לפח ובתיקון הקטן הראשון שיש לרכב זה כבר יוצא לי סיפור יותר יקר.

מה אתם אומרים?

פורסם

ליאור - תכניס את הנתונים החדשים למחשבונים השונים באינטרנט.

לאור התוצאות שתקבל תעשה את השיקול הכלכלי.

"אם בכלל שווה לי כל הכאב ראש הזה"

"מיצובישי אטראז', לא כייפי לנהיגה"

והאם כדאי להחזיר את הרכב חברה שלך או לא.

פורסם
הייתי ממליץ על מאזדה 6 שנת 2009 לפני החלפת צורה, עם הריפוד הבהיר.

מצטרף להמלצה! נוסעת הרבה יותר טוב מזו עם הריפוד הכהה...

פורסם

בהנחה ואין לכם הגבלת ק"מ \ דלק, כדאי שתוסיף לשיקול גם את הפרמטר של נסיעות ללא חשבון.

גם אם אתה צריך לקחת נייר קטן מהעיר השכנה אתה תיסע ברכב ולא תחפש פקס...

כל תיקון הכי קטן, כולל החלפת נורות ומגבים, לא מעניין אותך...

אצלי ההפרש היה של בערך 1000 ש"ח לרעת רכב החברה והחלטתי שזה שווה לי מבחינת השקט הנפשי והפינוק של לנסוע אימפולסיבית ללא חשבון.

פורסם

מבין אותך ואפילו נכון לעכשיו כנראה מסכים איתך, ההפרש אצלי 1800 ש"ח, אבל אחרי דלק של נגיד 600-800 ש"ח והלוואה\מימון שנגיד תהיה 1000 ש"ח בחודש או אפילו קצת פחות, זה מאבד קצת מכל הפואנטה הכלכלית שלא נדבר על זה שבתיקון הראשון או אפילו החלפת מגבים או פנסים זה כבר יוצא לי אפילו יקר יותר.

אני בינתיים ישאר אם הרכב חברה עד שאני יקודם ואז ישתפרו משמעותית תנאי אחזקת הרכב, לאחר בירור הבנתי שהתפקיד שאני חושק להתקדם אליו בעוד שנה, האחזקת רכב בתפקיד הזה מגיע ל3000 ש"ח הפרש בנטו, זה כבר משמעותי והרבה יותר כדאי כלכלית, עד אז אני בינתיים "יתפנק" עם הרכב חברה.

פורסם

ליאור, האמת שלא נתת מספיק נתונים כדי שנוכל לבחון את הסוגיה באופן ראוי.

כמה אתה משלם מהברוטו עבור הרכב, כמה אתה מפסיד מדמי נסיעות, כמה זה יוצא מהנטו, וכמה הפסד מהסוציאוליות.

כמה אתה משלם שווי מס עבור הרכב, החברה מגלמת או לא?

כמה נסועה מאפשרת לך החברה ברכב? לא מוגבל?

אילו סוגי רכבים מאפשרת החברה בתנאים אלו (מעבר לאטראז')?

זה שהחברה משתתפת בהחזקת רכב זה יפה מאד, אמנם אם אשקלל את ההשתתפות שלהם על פי מה שציינת, זה שווה ערך לפחות מ500 ש"ח בממוצע לחודש. האם מוסיפים על זה הוצאות דלק חודשיות? נסיעות?

פורסם

ojetta להלן הנתונים הנוספים לפי בקשתך:

ההוספה לברוטו לרכב מהעבודה היא 2350 ש"ח, כלומר השווי מס שיורד לי מהנטו 31% הוא 728.5 ש"ח, החברה לא מגלמת כלום.

החברה נותנת לי קילומטר ודלק ללא הגבלה ומשלמים לי כביש שש ומנהרות הכרמל (כן אני מחיפה).

האחזקת רכב היא חישוב קצת מסובך שיש לו כל מיני גורמים שחלקם נכנסים לנטו וחלקם לברוטו ולכן החלטתי שלא לעשות את זה בעצמי, פניתי לבחורה משכר שהפנו אותי אליה, ונתתי לה שאלה פשוטה ומפורשת, שתגיד לי מה יהיה ההפרש בנטו שלי לעומת עכשיו, לאחר חישוב היא אמרה לי שזה יוצא הפרש של 1800 ש"ח בנטו (פלוס מינוס כמה שקלים), היא לא נתנה לי התייחסות איך זה משנה את ההפרשים הסוציאלים השונים וגם לא היה לי נעים לשגע אותה ככה שאני לא יודע בדיוק כמה ההפרשים מוסיפים.

דבר אחרון אין לי אופציה לבחור רכב אחר (בדקתי כבר), החברה שלי עשתה עסקה עם חברת הליסינג רק על הדגם הספציפי הזה מיצובישי אטראז' (בטח זה נתן להם הנחה).

וכמובן כפי שציינתי מקודם משלמים לי את הביטוח (מקיף+ חובה) ואגרת רישוי.

פורסם

הההבדל בנטו (כולל הפרשות) הוא הרבה מ 1800

כלכלית חד משמעית משתלם רכב פרטי "ישן". כשאתה קונה רכב פרטי בנוסף לחיסכון (שלעיתים יכול להתברר כחיסכון אדיר במונחים של שכיר בארץ) אתה גם עלול למצוא את עצמך נהנה מרכבים הרבה יותר "מעניינים" ומפנקים.

למי שמוכן להוציא "רק" 1000 שקל בחודש על "ראש נקי" (12000 שקל בשנה, 36 אלף שקל ב 3 שנות עסקת ליסינג) שיבושם לו. לי יש לא מעט רעיונות מוצלים יותר לעשרות אלפי שקלים חסכון.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

oferal אני מבין את הקו מחשבה שלך ואם תעלה להודעה הראשונה שלי זה היה בדיוק הקו מחשבה שלי, ב 20 אלף ש"ח אני יכול להביא סובארו B4 שנת 2006 עם מנוע 2000 ו 165 כוח סוס, רכב הרבה הרבה יותר מפנק מהמיצובישי אטראז', אבל לאחר שהתגלה לי ההפרש החודשי זה קצת גרם לי להסס, מכיוון שכמה שאני יהנה מהאוטו, בתיקון הראשון שיחסית סביר שהוא יקרה כי בכל זאת מדובר על רכב שהוא עשר שנים על הכביש כל הרווח שלי ילך לפח, ואם אני יקח הלוואה כמו שהחברה פה המליצו אז בהחלפת מגבים הראשונה זה כבר לא ישתלם לי.

לגבי ההבדל בנטו כולל ההפרשות, כמה ההפרשות מוסיפות? אני מניח שכמה מאות שקלים בודדים ולא עובר את ה 500 ככה שזה לא תוספת שמשנה את התמונה נראה לי, אבל תקן אותי אם אני טועה

דרך אגב נניח אני לא לוקח הלוואה וקונה אוטו ב 20 אלף, גם לו יש עדיין אזושהי ירידת ערך שצריך להכניס לשקלול בתור כסף שאני מפסיד.

פורסם

קח בחשבון שכביש 6 ומנהרות הכרמל יכול להגיע למאות שקלים בחודש !! אם אתה נוסע פרטי, מחזירים לך את זה?

האם אתה לא משלם עלות מס על זה או שזה מגולם??

• תוכן חדש...