Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים,

חבר קרוב אשר עובד במקום העבודה כבר כ-6 שנים, לאחרונה שם לב כי לעולם לא הופרשו תשלומי פנסיה ע"י המעסיק, כאשר העובד כן הפריש כספים.

ידוע ומובן כי כספי הפנסיה מגיעים לעובד ע"פ דין, ואותם המעסיק יהיה חייב לשלם, בין אם ב"טוב" ובין אם דרך בית המשפט.

השאלה - האם זכאי העובד להתפטר בדין מפוטר, ולקבל גם את כספי הפנסיה וגם את כפסי הפיצויים?

הבחור טרם פנה למעסיקו, ורוצה לדעת לפני הפניה מה מגיע לו כחוק.

כמו כן, חשוב לציין כי מבדיקה שעשה העובד עם עובדים נוספים נשלל כי מדובר בטעות שנבעה מתום לב.

תודה על העזרה.

פורסם

אלא אם הוא חתום על סעיף 14 או שהוא זכאי עפ חוק להתפטרות בדין פיטורין לא חייבים לשחרר לו את חלק המעביד של הפיצויים.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

קודם כל צריך לוודא שאין כאן טעות כלשהי מצד מנהל ההסדרים למשל, אבל אם אכן לא הופקדו הכספים מדובר בגניבה ממש.

אני לא יודע אם הוא זכאי בשל כך להתפטר בדין מפוטר, אני לא משפטן אבל אני לא חושב שיש צורך.

אם הוא מוכן לוותר על מקום העבודה, שייגש למעסיק וידרוש (רצוי מאד בכתב) לקבל את כל הכספים רטרואקטיבית תוך 30 יום ולא הוא יגיש תביעה.

כדאי גם לגשת לאחד המרכזים של ש.י.ל כדי להתייעץ עם עו"ד בנושא.

פורסם (נערך)

אין כאן עילה להתפטר בדין מפוטר.

בחוק יש מספר עילות מוגדרות - זה לא אחד מהמקרים.

מעבר לעניין של דרישה להפרשת הכסף (וזה יצא לו הרבה כסף) - יש גם אפשרות להגיש תלונה למנהל אכיפה והסדרה במשרד הכלכלה - זה עשוי להיות בגדר עבירה פלילית.

עריכה: אין טעם לפנות אליהם טלפונית - בד"כ לא עונים ומגיעים לתא קולי. ניתן להגיש תלונה דרך האתר (עדיף - נותן מספר פנייה לצורך בירור בהמשך) / פקס / מכתב.

קישורים :

1. מקרים בהן התפטרות היא בדין מפוטר :

http://www.ovdin.co.il/%D7%94%D7%AA%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%AA_%D7%91%D7%93%D7%99%D7%9F_%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%98%D7%A8/

2. מנהל הסדרה ואכיפה במשרד הכלכלה

http://www.moital.gov.il/NR/exeres/9A74A6C7-F74C-44D9-B131-5574F05E72DD.htm

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

אם אכן מדובר בבעיה עקבית הגיע הזמן להתארגנות העובדים, עובדים מאורגמים יקבלו סיוע מהארגון היציג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...