Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים.

החלטתי לצבוע את האוטו המזדקן והדהוי שלי.

כרגע רכשתי ערכת תיקון צבע לפי קוד בקולורמיקס ואני מתכוון לצבוע חלק קטן רק כדאי לראות עם שווה להמשיך לחלקים הגדולים (גג/מכסה מנוע:)

קראתי וצפיתי בהרבה סירטונים אז אני מבין את פחות או יותר את התהליך.

יש לי כמה שאלות

הביאו לי לכה מבריקה ברשיון כתוב אפור מטאלי אז לא צריך לכה מט (אם יש כזה דבר :)

את הפריימר משייפים עם מים או רגיל ובכלל מה ההבדל בין נייר מים לשיוף רגיל?

וניירות p240 / 1500 איפה יש כי מצאתי רק 120 400

ובבקשה בלי "עזוב אותך לך לפחח 600 שקל/רד מזה התוצאות היו גרועות" תודה.

פורסם (נערך)

נייר מים , זה בעצם נייר שיוף עדין הרבה יותר שאת פעולת השיוף מבצעים כאשר יש נוזל סיכוך (לרוב מים) בין הנייר לפח.

ניתן למצוא בחנויות חומרי בנין (תצא לאיזורי התעשיה או חפש במגרשי חומרי בניה.

לאחר שצבעת את היסוד יש לבצע שיוף בניר מים עדין 2000 ומעלה. בכדי לתקן את כל טעויות הצביעה שלך.

הצבע שלך מאטלי , לא מט . זה שני דברים שונים לגמרי. והלכה אכן מתאימה.

איך אתה מתכוון לצבוע ? לפחות לחלקים הגדולים אתה צריך פיסטולט עם קומפרסור אוויר . אחרת תפשוט את הרגל בבקבוקי ספרי

המלצה לנסות לצבוע קודם פחים או קרטונים בכדי להגיע לתוצאה סבירה אחרת יהיו לך במקרה הטוב מרקם תפוזי עקב ריסוס יתר ,

ולרוב נזילות של טיפות צבע על האוטו. צריך יד יציבה ואימון למהירות התנועה של היד (כאמור לא להתעכב יותר מדי בכדי לא ליצור מרקם תפוזי/ טיפות , ולא מהר מדי בכדי לא להשאיר קרחות של צבע)

בהצלחה.

עריכה: אל תשכח לצפות בנייר / ניילון עם מסקינטייפ חלקים שאתה לא צובע כגון חלונות , גומיות

כמו כן לעבודה טובה מומלץ להוריד את הסמלים והקישוטים (לא לשבור עם מברג אלא להוריד בעדינות מהצד השני ) ולחבר לאחר הצביעה. או לכל הפחות לצפות אותם במסקינטייפ.

עריכה אחרונה על ידי YaronNahum

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

YaronNaham תודה רבה לך יגבר זה כל מה שרציתי לדעת ויותר, אני מתכוון לצבוע עם ספריי, תודה אחי על המידע אני יוצא לדרך

פורסם

המלצה אישית, ספרי טוב לתיקונים קטנים. שטח הכיסוי שלו נמוך וקח בחשבון שאתה צריך לצבוע מספר שכבות (שתיים לפחות) בכדי לקבל תוצאה טובה.

וגם רצוי להתאמן על משהו קודם

בנוסף לפני שאתה מתחיל לצבוע , תדאג לשטוף את הרצפה של האיזור שבו אתה מתכוון לצבוע או לפחות להרטיב אותה , ומומלץ באיזור בלי רוחות אם אפשר

אחרת הרוח עלולה להעיף אבק והוא ידבק לך לצבע.

פורסם

תצבע במקום סגור ולא מאובק, ותשפוך מים על הרצפה.

מאוד חשוב אם אתה לא מעוניין למצוא כל רגע כל מני חלקים על הצבע וזה יקרה.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

קצת קשה לראות בגלל ההשתקפות של השמש אבל לדעתי גמרת את הצבע והגעת לצבע היסוד.

אל תמשיך לשפשף ולחשוף את המתכת למטה אם אין לך בעיות של חלודה.

אתה עלול לפתוח תיבת פנדורה והמקום יחליד לך בעתיד.

פורסם

זאת לא חלודה.

אני צובע עכשיו כמה חלקים רכב, הכנה טובה ועבודה בצל זה חשוב.

תקנה צבע הכנה - "פריימר", תרסס אותו לפני הצבע.

אל תעבוד קרוב מידי עם הספריי צבע שלא יהיו נזליות צבע, תן כמה מעברים מהירים על האזור ואחרי כמה דקות עוד שכבות.

פורסם

היי מבין את הרצון הטוב שלך. אני השקעתי בצביעה כזו 1500 ש"ח.

אם אתה מתכוון לצבוע אוטו שלם אתה תפשוט רגל!!!

(ספר לי אחרי זה מה היו התוצאות אני לא הייתי מרוצה מהלכה שלהם)

ואם אתה מתכוון לצבוע חלקים גדולים כמו מכסה מנוע תחשוב פעמיים ספריי פשוט לא מתאים!!! (אני יודע שביקשת לא לכתוב תגובות כאלו. אני לא הקשבתי ואכלתי אותה. ואז שילמתי פעמיים! גם צבעתי בספריי וגם אחרי זה צבעתי אצל פחח. ראה הוזהרת)

בכל מקרה אני נהנתי מהתהליך והלימוד ועכשיו אני יודע לסדר שריטות ופגמי צבע לבד. אז בהצלחה!

פורסם

יש לי גם שאלה בנושא צביעה:

מדובר על צביעת שפשופים בטמבון הקדמי והאחורי+צביעת מראת צד.

איזה נייר שיוף כדאי לקנות במקרה הזה? ואיזה לכה אני צריך? ומה המרחק המומלץ לעבוד עם ספריי?

ובכלל, כל טיפ לצביעה ראשונה יתקבל בברכה.

CAM00270.jpgCAM00271.jpgCAM00272.jpgCAM00273.jpg

פורסם
קצת קשה לראות בגלל ההשתקפות של השמש אבל לדעתי גמרת את הצבע והגעת לצבע היסוד.

אל תמשיך לשפשף ולחשוף את המתכת למטה אם אין לך בעיות של חלודה.

אתה עלול לפתוח תיבת פנדורה והמקום יחליד לך בעתיד.

זאת לא חלודה.

אני צובע עכשיו כמה חלקים רכב, הכנה טובה ועבודה בצל זה חשוב.

תקנה צבע הכנה - "פריימר", תרסס אותו לפני הצבע.

אל תעבוד קרוב מידי עם הספריי צבע שלא יהיו נזליות צבע, תן כמה מעברים מהירים על האזור ואחרי כמה דקות עוד שכבות.

אחלה אנשים תודה רבה לכם על העצות!

היי מבין את הרצון הטוב שלך. אני השקעתי בצביעה כזו 1500 ש"ח.

אם אתה מתכוון לצבוע אוטו שלם אתה תפשוט רגל!!!

(ספר לי אחרי זה מה היו התוצאות אני לא הייתי מרוצה מהלכה שלהם)

ואם אתה מתכוון לצבוע חלקים גדולים כמו מכסה מנוע תחשוב פעמיים ספריי פשוט לא מתאים!!! (אני יודע שביקשת לא לכתוב תגובות כאלו. אני לא הקשבתי ואכלתי אותה. ואז שילמתי פעמיים! גם צבעתי בספריי וגם אחרי זה צבעתי אצל פחח. ראה הוזהרת)

בכל מקרה אני נהנתי מהתהליך והלימוד ועכשיו אני יודע לסדר שריטות ופגמי צבע לבד. אז בהצלחה!

תודה על העצה אחי, אני מתחיל בכוונה עם חלקים קטנים כדי להבין את רמת איכות הצביעה, הערכה זולה יחסית לכן הרווח שווה את ההפסד.

פורסם (נערך)

טוב אז ככה, סיימתי לצבוע את חלק והחומרים של קולורמיקס על הפנים. לדעתי חסר שם חומר מדלל, כי לא משנה כמה שכבות דקות עשיתי המרקם יצא מחוספס כמו נייר שיוף 400

אני ינסה לעבור עם נייר מים 2000 על הלכה בתקווה שזה יעזור, תמונות:

שיוף:

[ATTACH=CONFIG]441235[/ATTACH]

צבע יסוד (פריימר)

20151018_192924.jpg

צבע ולכה: נגמרה הסוללה

התוצאות:

20151019_064010.jpg

20151019_104127.jpg

לפני:

20151015_155328.jpg

עריכה אחרונה על ידי Avi03
פורסם

אני מחזיק את עצמי לא לומר לך , אמרנו לך.

אבל ..

אתה צובע בחוץ , אבק נדבק לצבע.

בצביעה עם ספריי אין שליטה על כמות הצבע שיוצאת, בניגוד לפיסטולט עם קומפרסור ששם יש שליטה על כמות הצבע , גודל המניפה ועובי , אז איך החלטת שביצעת שכבות דקות ?

יכול להיות שצבעת רחוק מדי או עברת מהר מדי ואז לא נתפס הצבע. ?

ו

פורסם
אני מחזיק את עצמי לא לומר לך , אמרנו לך.

אבל ..

אתה צובע בחוץ , אבק נדבק לצבע.

בצביעה עם ספריי אין שליטה על כמות הצבע שיוצאת, בניגוד לפיסטולט עם קומפרסור ששם יש שליטה על כמות הצבע , גודל המניפה ועובי , אז איך החלטת שביצעת שכבות דקות ?

יכול להיות שצבעת רחוק מדי או עברת מהר מדי ואז לא נתפס הצבע. ?

ו

אם צבעתי רחוק ומהר (שזה בערך מה שהיה) אז התוצאה תהיה מרקם פירורי עד גרגרי חול או שאין מספיק מדלל בתערובת שסופקה?

פורסם (נערך)
שאלה מקצועית, שייפתי שכבה מהבצע ונחשפה שכבה בצבע צהוב/חום, זה חלודה? או חלק מהצבע?

תמונה:[ATTACH=CONFIG]441145[/ATTACH]

לפי הברק בחלק המרכזי - הגעת כבר עד מתכת חשופה ולכן אתה צריך לצבוע בצבע יסוד (פריימר).

תעבוד בעדינות. אם רק הלכה בצבע שלך פגועה, אל תגיע אפילו עד שכבת הפריימר.

עיקר העבודה בצביעה היא הכנת פני השטח. צריך לפעמים לבצע שפשוף עדין בין שכבת צבע היסוד לצבע העליון.

הצביעה באירוסול (מיכל) אינה אידיאלית. בכל מקרה צריך לנער את המיכל היטב לפני הצביעה. מרחק ריסוס גדול מדי גורם לצבע להתייבש לפני הפגיעה במשטח ולכן המרקם יוצא גרגרי.

ריסוס ממרחק קצר מדי יגרום לנזילות. ייבוש לא טוב ולחות יגרמו למראה "קליפת תפוז".

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
  • תוכן חדש...