Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוזוקי ג'ימני 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

רכשתי סוזוקי ג'ימני יד 2 שנת 2008 כמובן שהמנוע הוא VVT, הרכב מסדרה J.L.X

גיר אוטומט.

הרכב עבר בדיקה על מנוע, גיר ושלדה בצורה תקינה.

בקיצור, מציאה!

אפשר לראות תמונות בשרשור הזה.

3 שאלות לי:

* מה ההבדלים בין השלושה סדרות של JLX יש גם L ועוד אות כלשהי, לא זכור לי כרגע

*הצמיגים הנכחיים שכרגע מורכבים על הרכב (לפי התמונה בשרשור שבלינק) 50/50?

*מדוע לא מומלץ ואף אסור לשלב 4x4 בכביש אספלט?

עריכה אחרונה על ידי Beno Mosko
פורסם

תתחדש.

לשאלות:

1. ההבדלים בין הגרסאות הם די מינוריים. אני מניח ש'צביקה פיק' ידע לענות לך. כנראה הבדל של שקע מצית איפשהו או משהו כזה.

2. אם אני זוכר נכון יש לך צמיגי דאנלופ. הם נחשבים לטובים. תסתכל על הצמיג ותראה מה רשום עליו. AT או LT או משהו כזה. בכל מקרה, אם הם טובים עדיין לשימוש אל תמהר להחליף. ההבדלים בשטח הם קיימים אבל לא כאלה שבגללם אתה צריך להוציא עכשיו 2500 שקלים. הנהג הוא הפקטור הכי משמעותי בנהיגת שטח.

3. חשוב שתבין במה שונה מערכת ה 4X4 אצלך באוטו ממערכות דומות בסובארו XV למשל או בלנדרובר. השוני העיקרי הוא היעדרו של דיפרנציאל מרכזי, שמאפשר לסרנים (הקדמי והאחורי) להסתובב במהירות שונה. אל תיסע ב 4X4 על אספלט בשום מקרה, עד שתבין את המערכת.

4. אני ממליץ לך להשקיע 600-700 שקלים בקורס נהיגת שטח. זה יפתח לך עולם שלם של הבנה של ה 4X4. ממליץ על אבירם ברקאי או על קורסים של עופר אוגש ממרכז השטח. זה ישפר את הנהיגה שלך, ואת ההבנה שלך יותר מכל שיפור שאתה יכול להרכיב על האוטו.

תהנה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

היי, קודם כל תודה.

לגבי שאלה 3, קראתי בכמה ימים האחרונים על ההבדלים בין מכוניות 4 על 4 קבוע עם דיפרנציאל מרכזי לבין מה שאני מחזיק כיום.

בכל מקרה הגעתי למסקנה אחת, לא מפעילים 4 על 4 על אספלט, כביש עירוני\בינעירוני, גם יכול לפגוע במערכת הרכב(לא ממש הבנתי מה מתעקם או נשבר, אשמח אם תאיר את עיניי) ובנוסף השליטה על הרכב תהיה שונה.

אז מתי אני כן מפעיל את ה4 על 4? כביש כורכר? שביל חול? חול עמוק? חול בוצי? (לא שואל על טיפוסים\עליות\ירידות וכדו', שואל על ישורת, כביש קשה שהבנתי שזו בעיה ויכול לפגוע לי בשלדה יכול להיות?

ד"א קורס נהיגת שטח יהיה בקרוב, לא אוותר על זה, אשמח להכיר את הכלי האישי שלי לעומק ולדעת שאני שולט עליו ולא הוא עליי.

Jimny 1.jpgJimny 2.jpgJimny 3.jpgJimny 4.jpgJimny 5.jpg

פורסם (נערך)

רשום על הצמיג AT, והם חדשים, הוחלפו רק לפני חודשיים והרכב עבר יישור אחרי ההחלפה.

באמת רכב מנייה, קראתי המון, כאילו אני מחזיק אוצר ביד.

בוא נראה מה גוגל אומר על צמיגים שרשום עליהם AT.

עריכה:

http://www.dunlop.eu/dunlop_euen/tires/4x4/grandtrek-at-3/

אוקיי, הם 50\50,

זכיתי!

פורסם

צביקה חזר אתמול מטיול שטח של יומיים ברמת הגולן, עם הג'ימני שלו ועוד שני ג'ימני נוספים :wink:

בג'ימני הישנים (עד 2006) לא היו רמות אבזור והכל היה באותה רמת אבזור. מ-2007 או משהו כזה הוסיפו רמות אבזור. יש את ה-JLX הרגילה וה-JLX-J ה"מפוארת". ההבדלים - רדיו דיסק מקורי, הגה מצופה עור, ידיות פנימיות מניקל, מושבי עור, חישוקי סגסוגת (היו אופציה בתוספת תשלום גם בדגם הרגיל), פנסי ערפל קדמיים וכיסוי פלסטיק לגלגל הרזרבי.

כעיקרון אתה לא אמור להפעיל את ה-4X4 בכביש. לפעמים אם יש תנאי קרח, שלג וכו' אפשר להפעיל את ה-4X4 על כביש אבל אז צריך לנסוע לאט כדי לא להעמיס על המכלולים, כמדומני זה מוגבל ל-40 קמ"ש לפי הספר.

בכניסה לשטח משלבים 4X4 גבוה (HIGH) ונוסעים. כשחוזרים לכביש, אם לא מדובר על חציה של כביש אלא על נסיעה של ממש, מנתקים. כשיש מכשולים קשים שודרשים כוח או דיוק משלבים LOW.

שים לב שבג'ימני יש לוקרים אוטומטיים שאמורים להתנתק אחרי שאתה לוחץ על הכפתור, רק שלפעמים הם קצת עקשניים ולא מתנקתים מיד. אתה אמור לשמוע מעיין "קליק" כזה מהגלגלים הקדמיים כשזה משתחרר. אם זה לא משתחרר סע קצת קדימה-אחורה עד שהם משתחררים ורק אז תעלה חזרה לכביש.

אבל באמת הכי טוב שתעשה קורס. אני אישית ממליץ על עופר אוגש מאתר 4X4, דבר איתם ותבקש להצטרף לקבוצה שמדריך דרור או עופר. לא יצא לי להתנסות ביואב קווה.

עוד אופציה זה להצטרף לקבוצה שמטיילת ויש לה סבלנות לנהגים חדשים. שניים-שלושה-ארבעה טיולים ואתה סוגר את הפינה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

מקווה שנהנית!

איזה גבר, איזה אינפורמציה!

למה צריך ללחוץ חזק על הברקס (בעמידה כמובן) שמפעילים\מבטלים 4X4?

ואם יש לך סבלנות, תאמץ אותי לטיול הבא? קח אותי פרוייקט.

אני גר בקיבוץ פלמחים, יש לנו מסלולים דיי קלים שם, אם בא לך לקפוץ הסופ"ש, נהדר!

פורסם

בפלמחים אכן יש מקומות יפים לטייל בהם. אגב, לא הכי מתאימים לג'ימני. בגלל המנוע הקטן והחלש דיונות זה לא הצד החזק של הג'ימני.

אני לא יודע לגבי השבת הזאת, יהיה חם ואני גם רוצה לנוח קצת. אני אשתדל לעדכן פה בפורום כשיהיה טיול רלוונטי.

לגבי הברקס - לא חייבים ללחוץ חזק על הברקס וגם לא חייבים ללחוץ בכלל על הברקס. רק תקפיד שבמעבר מ-LOW ל-HIGH הרכב עומד במקום ובניוטרל. במעבר מ-4X4 HIGH ל-2X4 רגיל נדמה לי שבדגם שלך לא חייבים להוציא לניוטרל, תבדוק מה כתוב על הסוכך שמש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קיבלתי,

תודה רבה על הכל.

שיהיה חג שמח ומבורך!

במידה ויש מאמרים\אינפורמציה שצפה לה ברשת שאתה חושב שתעזור לי.

אשמח אם תשתף.

שוב תודה, ונהיה בקשר,

שלום!

פורסם

תנו איזה ה"פ אם אתם יוצאים, אני גר בקצה של ראשון שקרוב לפלמחים ואבוא כחוליית חילוץ :)

אפשר גם לעשות את המסלול לאורך היום עד דיונות אשדוד, למרות שהוא תכלס מצ'עמם וחם...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
תנו איזה ה"פ אם אתם יוצאים, אני גר בקצה של ראשון שקרוב לפלמחים ואבוא כחוליית חילוץ :)

אפשר גם לעשות את המסלול לאורך היום עד דיונות אשדוד, למרות שהוא תכלס מצ'עמם וחם...

היי אלי,

אגיד לך מעכשיו שמבחינתי, בוא!

שישי הזה אני לא בכוננות ואני לא עובד, בכלל מיום שישי עד שני אין עבודה.

JUST PICK YOUR TIME

:) יותר מאשמח להתלוות ולחוות טיול בפעם הראשונה שלי עם מישהו ולא לבד.

פורסם

עוד אופציה זה להצטרף לקבוצה שמטיילת ויש לה סבלנות לנהגים חדשים. שניים-שלושה-ארבעה טיולים ואתה סוגר את הפינה.

אין מצב. גם 10 טיולים לא יסייעו לך ללמוד את מה שתלמד בחצי יום של קורס נהיגת שטח מסודר.

על יואב קווה אני לא ממליץ. עופר אוגש או אבירם ברקאי - מאוד ממליץ.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם
אין מצב. גם 10 טיולים לא יסייעו לך ללמוד את מה שתלמד בחצי יום של קורס נהיגת שטח מסודר.

על יואב קווה אני לא ממליץ. עופר אוגש או אבירם ברקאי - מאוד ממליץ.

תשמע, תראה...זה קצת קופצני להגיד דבר כזה, אתה לא יודע, אולי אני עם עקומת למידה שונה מאד מה שאתה מכיר על עצמך?

אתה לא מכיר אותי או את העקומת למידה שלי.

אני חושב פעמיים אם ללכת ולהוציא 600-700 שקל על קורס,

כל החיים שלי לא מצאתי משהו נכון בלימודים, בשבילי תמיד הנסיון וקפיצה למים היתה ההוכחה.

פורסם

זה שאני מאותגר זה לא חדש. לוקח לי המון זמן ללמוד דברים חדשים. המון.

אחרי עשרות שנים על מגוון רכבי שטח במסגרות שונות שתמיד היו עם נשק ומדים, (מילואים - ועשרות אלפי ק"מ צבורים) לקחתי קורס נהיגה. לא אחד, שניים.

אחד בסיסי עם לאדה ניבה, השני עם דיפנדר ארוך בנזין. למדתי המון. (שניהם אגב עם אבירם ברקאי)

אלא אם זכית בהתגלגלות הנשמה של פטרהאנסל, גם אחרי 50 טיולים אתה לא תדע לנהוג, ותשריש בנהיגה שלך הרבה שגיאות, שיהיה לך קשה לשרש אח"כ.

השיפור הכי טוב שאתה יכול לרכוש לרכב שטח שלך זה שישפר את העבירות בצורה הכי קיצונית, לפני מיגונים, לפני צמיגים, לפני מקרר, לפני נעילה אחורית, לפני הגבהות - זה קורס נהיגת שטח.

אתה עדיין לא יודע איך ה 4X4 משפיע עליך בשטח אבל כבר יודע שאתה לא צריך קורס נהיגה.

עכשיו אתה יכול לבחור להיעלב, או לבחור להקשיב למי שיש לו טיפל'ה יותר נסיון ממך.

ועוד עצה - בשטח משלמים על טעויות ולפעמים המחיר הוא מעבר לפח. השטח ממש לא סולח, ומחייב ריכוז נהיגה שונה לחלוטין ממה שנדרש בכביש.

ראיתי לא מעט חבר'ה עם חזה נפוח וגישה של "אחי, מי יכול עלי? אני מלך!" אחרי שהם עושים לעצמם ולרכב שלהם נזקים גבוהים.

צניעות מעולם לא היתה תכונה רעה.

תרצה תיקח - לא תרצה - אל תיקח. עניין שלך.

לשעבר:

• תוכן חדש...