Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה היא לא למנוע וונקל..

מישהו יכול להסביר לי, או לתת תמונה יותר מפורטת כיצד פועל המנוע הנ"ל?

http://www.keveney.com/Engines.html

ובנוסף: מהם יתרונתיו של מנוע T על מנוע אחר? (אורכי/רוחבי או בוקסר וכו')

אמיר.

פורסם

מנוע ואנקל נקרא מנוע רוטורי.

הוא נקרא כך מכיוון שהבוכנה בו מסתובבת.

מנוע רוטורי כמו שBMW מתכוון אליו הוא מנוע כוכב למעשה, בו הצילינדרים מסודרים מסביב לגל הארכובה, ויוצרים מעין צורת כוכב.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
מנוע ואנקל נקרא מנוע רוטורי.

הוא נקרא כך מכיוון שהבוכנה בו מסתובבת.

Sorry Shahaf, I have to correct here a common mistake in the name of that motor - it is not a RotOry motor but a RotAry motor, in Hebrew too

רוטארי

...מנוע כוכב למעשה, בו הצילינדרים מסודרים מסביב לגל הארכובה, ויוצרים מעין צורת כוכב.

.This one is called in English Radial motor, no relation to the rotary

.Back on topic, I'm having a hard time as well with the Rotary which isn't a Wankel, sorry, never heard of it

.Moti

פורסם

נראה לי שהמנוע שאתה מדבר עליו הוא המנוע בוכנה במטוסים .שם עד כמה שידוע לי הבוכנות מסודרות מסביב לקראנק ולא ברור לי איך זה עובד....:borg: (זה אמור להיות טייס...)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

פליקס וואנקל המציא תא המנוע הרוטרי. ולכן מנוע רוטרי = מנוע וואנקל.מנוע כוכב הוא מנוע בעירה פנימית 4 פעימות "רגיל" שבו הצילינדרים מסודרים בעיגול סביב הקרנק, היה בשימוש במטוסים ישנים.

הנה תמונה להמחשה:

rotecradial.jpg

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

אוקיי, יש לי כמה הערות לכולם.

קודם כל מוטי - ההודעה הקודמת שלי הייתה עם הסבר קצר על המנוע והמחשה ע"י קישור, א-ב-ל משהו נדפק לי בדפדפן ולא יכולתי לפרסם את ההודעה. ניסיתי איזה 20 פעמים אך ללא הועיל. רציתי לבדוק אם הודעות אחרות אכן מתקבלות ולכן ניסחתי הודעה זו (לא רציתי סתם לפרסם הודעה ולהגיד למנהלים שימחקוה אלא בכל זאת רציתי לעזור למישהו וניסיתי להסביר לV6 שמנוע רוטורי שהוא לא ואנקל יכול להיות מנוע כוכב), אני יודע שהיא נשמעת דבילית ולא נכונה, אבל היא הייתה סתם לבדיקה ואני מצטער שפרסמתי אותה בכלל. האמן לי שלא הייתי מפרסם הודעת תיקון ניסוח שכזו (בניגוד אליך!:twisted:).:wink:

ובמבט חוזר על ההסבר הטיפשי שלי אכן ראיתי שהתבלבלתי בין רוטורי (בכוכב) לרדיאלי, לא נורא, כעת אני מתקן הכל. ועוד משהו - אכן התכוונתי לרוטורי כשרשמתי זאת, למרות שאני יודע שצריך להגות ולרשום רוטארי, אבל בספרות בארץ ראיתי שקוראים לו רוטורי ולכן רשמתי כך. אשנה את הרגלי מעכשיו.

ועכשיו - להסבר!

מנוע רוטרי גנום הוא מנוע שדומה מאוד בצורתו למנוע רדיאלי, כדוגמתו של גרשון המשפר. מנוע רדיאלי נקרא כאן 'כוכב' עקב צורת הצילינדרים שלו, ראה כדוגמה - הצילינדרים מסודרים מסביב לגל הארכובה ומקיפים אותו. מנוע רדיאלי, כמו מנוע הגנום פועל על אותו עקרון בערה פנימית כמו מנועי רכב - במחזור 'אוטטו', משמע 4 פעימות. למנועים אלו יתרונות במטוסים מכיוון שמנועים אלו מקוררי אויר וכך האויר מגיע לכל הצילינדרים ולא רק למספר בודד (אם היה מנוע טורי או V).

כעת נעבור להבדל המכריע: בניגוד למנוע הרדיאלי, בו בדומה למנועים נורמליים כל בלוק המנוע נייח ורק גל הארכובה מסתובב והוא מעביר הכוח, במנוע הגנום גל הארכובה הוא הנייח וכל בלוק המנוע והצילינדרים מסתובבים, והם אלו שמעבירים את הכוח. לפי הבנתי, במטוסים, הצילינדרים מחוברים למדחפים.

ראיתי גם תמונה של אופנוע בעל הנעה קדמית (!) שעל כל הגלגל הקדמי שלו יושב מנוע הגנום ומסתובב עם הגלגל, כשמרכזו קבוע. מפחיד.

זהו!

אהה כמובן! הקישור בעל ההמחשה, שהזכרתי לעיל בתגובתי למוטי. יש כאן הנפשות של מנוע רוטרי גנום ומתחתיו גם של מנוע רדיאלי.

הערה נוספת - גרשון, הנני כמעט בטוח שהתמונה שהעלת היא של מנוע רדיאלי, ולא של גנום, משום שהצילינדרים נראים נייחים, אך הוא בהחלט נקרא כוכב.

זהו,

בברכה, ומקווה שעזרתי!

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

ok...

מושיק- קצת הבנת הנקרא:

הכוונה היא לא למנוע וונקל..
עכשיו אחרי ההסבר של שחף הבנתי למעשה את הטעות שלי.

לא ידעתי שיש שני מנועים בצורת כוכב- שהאחד הוא הרידאלי (צילנדרים מקובעים, קראנק מסתובב) והשני הוא הגנום (קראנק קבוע, צילנדרים בתנועה סיבובית) כפי שנתתי בלינק הראשון.

ועכשיו נחזור לשאלות- מפורטות מעט יותר:

-איך בכל זאת עובד מנוע הגנום? מה נותן לנו התנועה המסורבלת הזו של הצילנדרים??

למה זה נועד?

-מהם היתרונות של מנוע הרדיאלי ע"פ מנוע טורי/אחר?

-מהם היתרונות של מנוע "גנום" ע"פ מנוע טורי/אחר?

-מהם יתרונותיו של מנוע ה-T ע"פ מנוע אחר?

תודה

אמיר.

פורסם

שמח שעזרתי!

ועכשיו, לשאלותיך:

קודם כל, מאוד היה קשה למצוא חומר על מנוע הגנום הזה, בקושי מצאתי את האתר שפרסמתי, לכן איני יכול לענות כ"כ, אולי אחפש שוב אח"כ.

בכל מקרה, מה שכן למדתי עליו זה שהוא יושם במטוסים, ולכן אני מאמין שאולי תנועת הצילינדרים עוזרת לקירורם או משהו שכזה. בנוסף, אני גם מאמין שיש למנוע זה חסרונות רבים עקב תנועת הצילינדרים - הכוחות הצנטרפוגליים בטוח לא מועילים להם. בכל זאת - שנות השלושים בתעשיית המטוסים - הכל אז היה במדיניות ניסוי וטעיה, ועובדה שמנוע זה כמעט ולא מוזכר ומכאן שהוא לא צלח, ואני מסיק מכך שכנראה לא היו לא כ"כ יתרונות.

שאלת איך בכל זאת עובד מנוע הגנום - עניתי. הוא עובד במחזור 'אוטו' כמו כל מנוע בנזין (לצורך ההשוואה) 4 פעימות. רק באמת מעניין איך עוברים הדלק, החשמל והסעפות במנוע בו כל החלקים הללו אמורים להסתובב כל הזמן.

יתרונות נוספים למנועי כוכב שכאלו: מנועים אלו יועדו למטוסים (חוץ מיוצא הדופן המוזר שראיתי - האופנוע). בתעשיית המטוסים של השנים הראשונות של המאה העשרים עד למחציתה (קצת הגזמתי), בניית מנועי קירור מים הייתה מסורבלת וגם הוסיפה משקל רב, לכן הייתה העדפה לקירור אויר. מנוע טורי מקורר אויר הוא בעייתי מכיוון שהצילינדרים מקוררים רק חלקית, ולכן צורת הכוכב עדיפה - כך מתקררים כל הצילינדרים ברובם. שוב, אני מאמין שיתרון הגנום הוא בקירור יעיל יותר עקב תנועת הצילינדרים.

אני רק רוצה להדגיש שכל מה שאני אומר הוא ע"ס השערות ולא מידע מוצק.

ושוב, התוכל להסביר בקצרה מהו מנוע T ע"מ שאוכל להבין ולחפש חומר ולעזור לך?

גם אותי מעניין מהו מנוע זה, אז פרט בכמה מילים ע"מ שאוכל לנסות לעזור לשנינו.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

חשבתי שגם בלי מילים הסמלון שלי ידבר...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
חשבתי שגם בלי מילים הסמלון שלי ידבר...
מה קשור בכלל??:shock:

ולא דיברנו בכלל על מנוע וואנקל..

אם היית קורא את הת'רד ולא ישר קופץ אז הייתי גם מבין את זה.

שחף, אחלה הסבר.. גם אני שיערתי כמוך.

רק מה?! ששאלתי לגבי אופן הפעולה לא התכוונתי לעניין הפעימות- שהוא מובן גם מהלינק שנתת ואני נתתי.

השאלה שלי הייתה כיצד מתבצעת העבודה למעשה- או יותר נכון לומר:

כיצד מתבצעת ההמרה של תנועה סיבובית-קוית-סיבובית ??!!

לגבי מנוע T, אני יודע שהמבנה שלו הוא פשוט הוא כזה:

2 בוכנות נניח עובדות בציר אופקי (כמו במנוע בוקסר) ו-2 בוכנות עובדות בציר אנכי (מנוע טורי רגיל)..

בוכנה אחת אופקית-השניה אנכית- השלישית אופקית וכו'....(נוצרת האות T)

שוב תודה

אמיר.

פורסם

מנועים תעופתיים רדייאליים היו מהמתקדמים והחזקים ביותר שעולם התעופה הכיר לפני כניסת מנועי הסילון לשימוש סדיר. יתרונם הגדול הוא ביחס המעולה בין משקל המנוע להספק שהם מפיקים, ולנפח היחסית קטן שלהם, שוב ביחס להספק שלהם. חסרונם הוא בחתך החזיתי הגדול שלהם וכן בסכנה של נעילה הדרוסטטית של המנוע (שמן המטפטף לצילינדרים התחתונים עלול לנעול את הבוכנה בהם ובמקרה של שימוש בסטרטר לעקם טלטל ולהרוס את המנוע) - לכן היה מקובל לסובבם ביד לבדיקה בטרם ההתנעה, וזה הליך מייגע. המנוע הסיבובי שלגביו נשאלה השאלה הוא תכנון עתיק יומין ממלחמת העולם הראשונה. הסבוב של כל יחידת הצילינדרים הבטיח קירור יעיל שלהם. חסרונם הגדול ביותר היה אפקט הגירוסקופ העצום שלהם - משקל המסה הסובבת והקוטר הגדול שלה גרם לאינרציה כוונית גדולה ויכולת המטוס לשנות כוון ולתמרן בזריזות נפגעה מאד. בהסבר המצורף לסכמה (באתר המדובר) מוזכר גם שהמנוע, למרות היותו בעל מחזור 4 פעימות בסיסי, שרף תערובת של דלק ושמן קיק ושהשמן שנפלט מהאגזוז טינף את משקפי הטייס וכנראה גם את המטוס כולו, ושמשקל השמן שנצרך בטיסה הכביד על המטוס.

יוסי

פורסם

יוסי.. כל הכבוד..

הסבר מעולה וממצא... תענוג לקרוא כאלה תגובות.

אבל רגע, למעשה במנוע הגנום הצילנדרים היו מסתובבים יחד עם הרוטור (פרופלור) ??? בקדמת המטוס??

זה פשוט היה נדמה כאילו לא נוצרת בכלל תנועה סיבובית בקצה הגל ארכובה..ומכאן שאין מה שיסובב את הרוטור.

מפחיד אותי לחשוב איך העבירו אויר ודלק לראשי הצילנדרים המסתובבים?!:roll::shock:

פורסם

שוב, אני אנסה לחוות דעה.

כל טלטלי הבוכנות מתחברים למעין מנגנון ארכובה נייח המסתובב על צירו. מיקומו של מנגנון הארכובה הוא שעוזר לגרימת התנועה הסיבובית של הצילינדרים - מכיוון שהטלטלים בפעימת העבודה דוחפים למטה והצדה (עקב הצורה העגולה), הם דוחפים את כל הצילינדרים הצדה וע"י כך כל הכוח המופק בפעימות העבודה דוחף את הצילינדרים וגורם להם את התנועה הסיבובית.

זוהי השערתי!

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...