Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז למה 3 צילינדרים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שלאחרונה מתחילים להשתמש במנועי 3 צילינדרים מוגדשים ומוציאים מהם הספק יפה מאוד, במה הם שונים מ4 צילינדרים חוץ מכמות הבוכנות בעצם? יש סיבה שה3 צילינדרים חזק יותר מ4? (ראה ערך האיביזות החדשות, פיג'ו החדשות)

התצורה שלהם שונה? מיקום הצילינדרים? במה הם יותר יעילים?

אני משער שכדי להוציא 110 כ"ס ממנוע בנפח 1,000 סמ"ק לעומת 105 מ1,200 צריך לגדוש בלחץ גבוה יחסית, מה שיגרום לבלאי מואץ (לטורבו בעיקר) לעומת המנוע הקודם, לא?

או שהעובדה ש4 צילינדרים הם 300 סמ"ק כל אחד וב3 צילינדרים הם 333 סמ"ק כל אחד, ככה שהם בעצם גדולים יותר ויכולים לעמוד ביותר עומס?

אשמח אם תעשו לי סדר

עברתי לסקייטבורד

פורסם

היתרון הראשי הוא פחות מכלולים שמשמעותו משקל נמוך יותר, בלאי קטן יותר ומחיר תחרותי יותר.

החסרון הוא בכך שבניגוד למנועי 4 צילינדר, בהם הבוכנות נמצאות תמיד במיקום הפוך וכך מאזנות זו את זו, במנוע 3 צילינדר יש תמיד צילינדר אחד שמגיע לסוף המהלך בזמן ששני האחרים נמצאים באמצע המהלך וזה גורם לרעידות. יצרני המנועים מנסים להתגבר על זה באמצעים שונים.

מנועי 3 צילינדר שכיחים יותר במכוניות קטנות.

לדעתי חוץ ממקרים בהם הקונה רגיש מאוד למחיר אין להם יתרון ממשי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני זוכר שבשנות השמונים, אלחנדרו דה-טומסו (כן דה-טומסו הזה : https://www.google.co.il/search?q=%D7%93%D7%94+%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%90%D7%A1%D7%95&rlz=1C1KMZB_enIL531IL531&espv=2&biw=1280&bih=937&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAmoVChMI85nq6dPqxwIVBlUUCh0yqgis)

הכריז שנפתח עידן שלושת הצילינדרים וזה העתיד. אולי לא בדיוק במילים האלה אבל זה היה כשהוא הרכיב מנועי דייהטסו 3 ציל' באינוצ'נטי שלו.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם
שהוא הרכיב מנועי דייהטסו 3 ציל' באינוצ'נטי שלו.

היום יצרנים אירופאיים מרכיבים מנועי טורבו קטנים ברכבים שלהם, ואנחנו מאשימים את היפנים בשמרנות טכנולוגית, בגלל שהם עדיין נשארים עם מנועים אטמוספריים משנות ה90 ברכבי המיינסטרים שלהם.

מנועי טורבו הופיעו עוד בשנות ה50, אבל נזנחו בגלל שהטכנולוגיה הקדימה את זמנה, והיו לה בעיות אמינות רבות, וחזרו למנועים אטמוספריים גדולים, מקסימום עם מגדש על.

הדבר המעניין הוא שטרנד של מנועים קטנים ומוגדשים התחיל בשנות ה80 דווקא ביפן, כשהם הרכיבו על הkei cars שלהם מנועי 600 סמ"ק מוגדשים בעלי 2-3 בוכנות. אפילו במכוניות ספורט שלהם, כשבאירופה ואמריקה הסטנדרט היה V8 עתיר סמ"ק, היפנים שמרו אמונים למנועי 4-6 צילינדר בטור, בנפח 2-2.5 ליטר, ועם טורבו בודד או כפול. אבל היפנים שמרו את המנועים האלה לרכבי נישה, ולדגמי "הלחם והחמאה" הם השאירו מנועים אטמוספריים.

תיבת הילוכים רציפה, מצד שני דווקא הגיעה מיפן לאירופה (היו בשנות ה60 מכוניות דאף עם תיבות רציפות, שסבלו מתקלות רבות), כשבאירופה ויתרו עליה, ודווקא יפנים החליטו לקחת אותה, ולהפוך לתיבת הילוכים שתחליף את האוטומט הפלנטרי. אני צופה לכך שהיא עוד תחזור לאירופה, אחרי שהאירופאים יחזירו את התיבות הכפולות מצמדים להעלות אבק על מדפים עד שאיזו חברה יפנית תשים את ידיה על הטכנולוגיה, ותהפוך אותה לשימושית ואמינה.

בקצב כזה אני צופה לחזרתם של מנועי וואנקל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...