Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2232/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-%D7%A7%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%A1-M-%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%A1%D7%A4%D7%98-%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%A3

אומנם היא קונספט אבל לפחות יש בה תיבה אוטומטית בת 6 הילוכים פלנטרית ומנוע טורבו שמפיק 110 כ"ס.

נשמע מבטיח בכל אופן.

פורסם (נערך)

אחרי שנהגתי בקקטוס כמה מאות ק"מ, היא ממש לא מגניבה. ממש לא מתגעגע לאחת המכוניות הפחות נוחות שבהן ישבתי, עם לוח מחוונים שמתאים לתחילת העשור הקודם, תיבת הילוכים עם "בורות" בדיוק במהירויות החשובות של 60 ו-80 קמ"ש ותא מטען לא מספק. הדבר הטוב היחיד היה צריכת דלק פנטסטית של איזה 21 קמ"ל, אבל מדובר במנוע דיזל ונהיגה בארץ שטוחה ודלילת תנועה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אחרי שנהגתי בקקטוס כמה מאות ק"מ, היא ממש לא מגניבה. ממש לא מתגעגע לאחת המכוניות הפחות נוחות שבהן ישבתי, עם לוח מחוונים שמתאים לתחילת העשור הקודם, תיבת הילוכים עם "בורות" בדיוק במהירויות החשובות של 60 ו-80 קמ"ש ותא מטען לא מספק. הדבר הטוב היחיד היה צריכת דלק פנטסטית של איזה 21 קמ"ל, אבל מדובר במנוע דיזל ונהיגה בארץ שטוחה ודלילת תנועה.

הקקטוס לא נוצרה כדי להיות נוחה או טובה אלא זולה. לפחות יצא להם עיצוב מגניב.

פורסם (נערך)

חלפו ימי ה-2CV וה-R4.

מכונית שלא יכולה לסבול מהירות של 60 קמ"ש (כיון שמהירה מדי לשלישי ואיטית מדי לרביעי) או 80 קמ"ש (כנ"ל לרביעי ולחמישי), מכונית שבה לוח מחוונים שלעומתו הליאנה 2002 היא פאר היצירה, מכונית שבה המושבים נמוכים עד כדי כך שהאשה לא יכולה לראות את חזית הרכב, מכונית שבה יש פאנל בקרה עם לוח מגע מגניב, אבל שמסיט את תשומת הלב מהכביש במידה מוגזמת - היא מכונית גרועה.

חייב לומר שחודשיים אחרי ששכרתי את הקקטוס שכרתי רכב נוסף, הוגדר לפי אותה קבוצה, והפעם קיבלתי פיאט 500L. גם מכונית עם לא מעט חסרונות, אבל בקו התחתון עדיפה על הקקטוס בכמה דרגות (למרות הספק מנוע קטן יותר וצריכת דלק גבוהה יותר, אבל זה במתאר נהיגה שונה עם הרב נהיגה בכבישי הרים קשים).

השם סיטרואן מתקשר לחידושים וערך מוסף - אם זו ההנעה הקדמית לפני 80 שנה, הפשטות המיכאנית של ה-2CV העיצוב המהפכני של שורת דגמים ארוכה או נוחות הנסיעה. בקקטוס נשארו מכל אלה רק הפאנלים השחורים בדלתות. יש סיבות טובות לכך שהיא נמכרת במספרים קטנים מאד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דווקא רוב מוחלט של המבחנים במגזיני הרכב (לא רק בארץ) משבחים את הקקטוס, במיוחד את הנוחות. רק מדגיש את החשיבות של נסיעת מבחן לפני קניה ושאי אפשר להסתמך על מבחנים בלבד.

והקקטוס M באמת נראה ממש מגניבה,אני אהבתי.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

בד"ר רכבי קונצפט נראים מגניבים. כיון שהם אינם מיועדים לקהל הרכב העיקר הוא העיצוב המרשים, כמובן שרכב ייצור והפצה המוניים מצריכים התאמה לטעם וצרכי הקהל הרחב.

לגבי הביקורות על הקקטוס - לא קראתי אותן, אני מספר מהתרשמותי האישית בנהיגה בדנמרק, ארץ עם מאפייני כבישים ונהגים שונה לחלוטין מישראל. צריך להוסיף שמדובר במנוע ה-eHDI שכלל אינו מופץ בארץ, ואני גם לא יודע מה דרגת האבזור אצלנו.

פורסם
בד"ר רכבי קונצפט נראים מגניבים. כיון שהם אינם מיועדים לקהל הרכב העיקר הוא העיצוב המרשים, כמובן שרכב ייצור והפצה המוניים מצריכים התאמה לטעם וצרכי הקהל הרחב.

לגבי הביקורות על הקקטוס - לא קראתי אותן, אני מספר מהתרשמותי האישית בנהיגה בדנמרק, ארץ עם מאפייני כבישים ונהגים שונה לחלוטין מישראל. צריך להוסיף שמדובר במנוע ה-eHDI שכלל אינו מופץ בארץ, ואני גם לא יודע מה דרגת האבזור אצלנו.

גם הקקטוס, כשהוצג כקונספט, היה נראה כמו משהו שלא יגיע לייצור והפצה המוניים. שאפו לסיטרואן שהביאו אותו לשוק עם מינימום התאמות.

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1314/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-%D7%A7%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%A1-%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%A1%D7%A4%D7%98

לגבי נוחות הנסיעה בקקטוס - נהגתי בחבוב הזה ואני חייב לציין שהוא די נוח. גם המושבים וגם המתלים ממש אחלה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

הניסיון שלי הוא כ-900 ק"מ, כאמור, בדנמרק. אולי האבזור קצת שונה מאשר בארץ.

את המתלים לא בחנתי - הכבישים המהירים בדנמרק מעולים, וגם בכבישים הצדדיים אספלט מצויין. וכמקובל באירופה, הקפדתי על המהירויות החוקיות.

מבחינת תנוחת ישיבה - לא הצלחתי למצוא תנוחה שבה היתה לי תצפית טובה דרך החלון הקדמי וגם יכולתי לקרוא את לוח המחוונים בלי להתכופף. אשתי - במושב הנוסע - בקושי ראתה את הדרך. נכון שהגב לא כאב לי אחרי נהיגה של כמה מאות ק"מ, אבל נושא לוח המחוונים הציק לי מאד. תא המטען היה צפוף למדי, אם כי הצלחנו למצוא דרך להכניס זוג מזוודות (גדולה ובינונית) ולצידן תיק גב קטן.

פורסם
הניסיון שלי הוא כ-900 ק"מ, כאמור, בדנמרק. אולי האבזור קצת שונה מאשר בארץ.

את המתלים לא בחנתי - הכבישים המהירים בדנמרק מעולים, וגם בכבישים הצדדיים אספלט מצויין. וכמקובל באירופה, הקפדתי על המהירויות החוקיות.

מבחינת תנוחת ישיבה - לא הצלחתי למצוא תנוחה שבה היתה לי תצפית טובה דרך החלון הקדמי וגם יכולתי לקרוא את לוח המחוונים בלי להתכופף. אשתי - במושב הנוסע - בקושי ראתה את הדרך. נכון שהגב לא כאב לי אחרי נהיגה של כמה מאות ק"מ, אבל נושא לוח המחוונים הציק לי מאד. תא המטען היה צפוף למדי, אם כי הצלחנו למצוא דרך להכניס זוג מזוודות (גדולה ובינונית) ולצידן תיק גב קטן.

לא דיזל, גם לא 900 ק"מ. אבל ההתרשמות שלי מהקקטוס הפוכה לחלוטין, מדובר בנוחיות חסרת תחרות בסגמנט הזה, גם לא מעט למעלה, הן של המתלים, הן של המושבים. גם הראות החוצה אינה סיבה אמיתית לטרוניה, לוח השעונים הקדמי אינו פחות מיפהפה ועצובו חדשני ומאוד מרשים. אפשר בהחלט להתווכח על השימוש במסך מגע כאביזר שליטה בלעדי, ויכוח שנולד עם ה 308 החדשה, אבל לקרוא לו מיושן זה כבר קצת מוזר. לא שלאוטו הזה אין פגמים, חלון אחורי שאינו נפתח, העברת הילוכים מסורבלת ומגושמת ( יחס ההילוכים בהחלט מוצלח, אבל מדובר ב 1.2 בנזין כאמור ולא בדיזל בה נהגת ), כיוון הגה מוגבל, מושב אחורי שאינו מתפצל, אם למנות את העיקריים. אבל גם למחירו, גם למפרט, גם למראה, במיוחד למרחבים הנדיבים, נדמה לי שקשה למצוא מתחרים. בהחלט ראוי להצלחה האוטו הזה לטעמי. אם יש משהו שמכשיל אותו זה כנראה מוצאו ה"מפוקפק" בעיני רבים.

פורסם

איכסוש:sissies:

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

כאשר כתבתי מיושן התכוונתי ללוח המחוונים שהזכיר לי את הליאנה 2002 אם כי בעיצוב טיפה יותר מודרני, אבל מציג פחות מידע. אאל"ט אפילו לא היה מד סל"ד, שלא לדבר על מד חום נוזל קירור.

לוח המגע לא מיושן, סתם מסרבל את תפעול הרכב. במקום להפעיל מזגן בנגיעה אחת צריך כמה נגיעות, כמובן בהסטת המבט מהדרך. לא רק מסורבל, גם לא בטיחותי.

החלונות האחוריים - טוב, ציינתי בשרשור אחר שהם מזכירים אלטו.

את הספסל האחורי לא בדקתי, לא היה בו צורך

• תוכן חדש...