Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מסתובב כבר כמה זמן בפורום הזה ובVAGIT וקורא על הדגם הנ"ל ולא מצליח להחליט אם כדאי להביא אותו או לא..

מבחינת תקציב הוא מתאים בול והוא חתיכת שדרוג בשבילי (נמכרה איביזה 2001 1.6 ידנית)

ראיתי המון תגובות שהמנוע הספציפי הזה טוב וחזק, והמון תגובות שיש לו המון בעיות (זלילת שמן, תקלות שעולה כמה גרושים טובים כדי לתקן, כל מיני מותחנים ופחיות למינהם שמחליטים לתת את נשמתם לבורא וכו').

אז בשורה התחתונה, אלה רק תקלות שבודדים מתמודדים איתם או שזה משהו כללי שצ'מפיון מחליטה להתעלם ממנו?

ואם אני הולך על הרכב הזה, מה צריך לבדוק בדיוק? באוטו הקודם שלי הייתי מטפל לבד יחסית (טפו טפו רק טיפולים בלי תקלות) וכל העניין של המוסכים המורשים ודומיהם חדש לי.

בגדול התקציב שלי הוא 60אלף עם סטיה ממש מזערית, והלאון יכולה להתאים לי בול.

תודה מראש למגיבים

פורסם

התהודה שיש לבעיות (לדעתי) הרבה יותר גדולה משכיחותה האמיתית של הבעיה.

בדוק את הסטוריית הטיפולים של המעמדת לקניה, ותוכל לדעת אם היא סובלת מהמחלה או לא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

איך בדיוק אני עושה את זה? סליחה על הבורות, יש משהו שרואים בבדיקה שמחווה שהרכב סובל מהמחלה?

פורסם (נערך)

היי,

הייתה ברשות המשפחה כזו ויש לי ניסיון רב עם הרכב (לפני הייתה אחת משנת 2009).

המון תגובות שיש לו המון בעיות (זלילת שמן, תקלות שעולה כמה גרושים טובים כדי לתקן, כל מיני מותחנים ופחיות למינהם שמחליטים לתת את נשמתם לבורא וכו').

לגבי זלילית השמן: המנועים הללו אוכלים שמן ונאלצתי מידי פעם להוסיף. זלילה? לא הרגשתי אף פעם. לגבי השאר, סיכם זאת יפה zvit, קל וחומר כשמדובר במנוע ה-1.8 וקל וחומר כשמדובר בידנית. לא בזו משנת 2009, ולא בזו משנת 2011 חוויתי אי אילו מהתקלות האמורות. יחד עם זאת, הרכב טופל בזמן, תמיד, ובמוסך המתמחה בכך.

מתמחה הכוונה: לאו דווקא מורשה יבואן. במקרה שלי אומנם דובר על מורשה יבואן, ובד"כ המרכזי בחיפה, אבל זאת מאחר והרכב היה באחריות ומאחר והיו לי טיפולים חינם. לכל דבר מעבר לכך (ואם לא היו לי טיפולים בחינם אז גם באשר לטיפול שוטף), טופל במשארקה בעפולה ואם הייתי המהמרכז אז הייתי הולך לרון, קל וחמר כשמדובר ברכב בן 4 הרחוק מהאחריות.

ברמה הכללית, הרכב הציג אמינות והיה מאוד מהנה ומאובזר יחסית.

מה כדאי לבדוק:

1. לבדוק את פרטי הרכב אל מול רישיון (בעלים, שילדה, מד אוץ וכו', ולבדוק משכון - אפשר באינטרנט בפשטות ובזול).

2. לשאול את המוכר האם עבר תאונה או פגיעה, כל פגיעה, והאם היו תקלות מיוחדות ו/או חוזרות?

3. לקחת למכון בדיקה מומלץ - בעיקר כדי לבדוק עבר תאונתי. לכך אפשר להוסיף מוסך מתמחה כדי לבדוק היבט מכני.

4. לגבי היסטורית הרכב: איפה ואיך טופל. ככל שטופל בצ'מפיון כל חייו, אפשר לקבל משירות הלקוחות שלהם, או מהמוסך המטפל היום, אך לטעמי רק הבעלים יקבל את זה.

- בהיסטוריה תוכל לראות תיקונים גדולים או דברים שחזרו על עצמם.

- אם לא טופל בצ'מפיון בשלב כלשהו או משלב כלשהו, תשאל באיזה מוסך ואם יש חשבוניות המפרטות את טיב העבודה ומהותה?

- המטרה היא לקבל תמונה סדורה של הרכב מקנייתו ועד היום.

* ואגב: הרכב הנ"ל צריך טיפול כל 15K ק"מ או שנה, המוקדם בינהם, פלאגים ומסנן דלק ב-60K (או בטיפול מס' 4 בהתאמה).

5. לגבי מה ששמעת: גם אני שמעתי אך לא חוויתי. יש איזשהו עניין בנוגע לטיימינג (באוטו יש שרשרת) ולמותחנים, הוא רלוונטי בעיקר לדגמי ה1.2 שהחלו להופיע בשלהי 2011 להבנתי. במוסך רון שבת"א למשל (מומלץ בפורום) יוכלו לבדוק לך אם הסדרה שיש אצלך בעייתית. אני בכל מקרה לא חוויתי, בשתי המכוניות.

6. חלפים בצ'מפיון לא זול: קלאץ,, שמסר נשמתו לבורא לאחר 60K ק"מ בערך, עלה סביב 3700 ש"ח (כולל מע"מ ועבודה). הטיפולים עצמם סבירים.

לסיכום,

רכב סבבה לגמריי ונותן המון תמורה למחיר. כמו כל רכב, צריך לקנות ממי שתיחזק ברמה גבוהה.

צריכת הדלק די גבוהה (משולב 1/10 ותלוי ברגל שלך), ביטוח סביר לנהג מעל גיל 24

בהצלחה,

בן.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

וואו תודה רבה על ההסבר המפורט, עזר לי מאוד.

בקשר לצריכת דלק: 1ל10 זה הנתון? לא שאני מתרגש האמת אבל ציפיתי לצריכה יותר טובה טיפה.

בקשר לביטוח: כמה זה סביר? כי בשביל הבדיקה ראיתי בwobi שמקיף וחובה זה 7אלף לנהג מעל 24.. מן הסתם אני כנראה אשיג ביותר זול אבל יקר קצת העניין לא?

מבחינת כל מיני תוכנות וקשקושים: האם פוגע בתוחלת חיים? כי אחד הרכבים שראיתי שם תכנה, להתרחק?

חוץ מזה אני מאמין שנתת לי בגדול טת כל מה שרציתי לדעת, קצת הפחיד אותי העניין של השמן כי קראתי כמה נושאים שלתקן עולה סביבות ה10 אלף.. מקווה שזה עניין לא שכיח.

פורסם (נערך)

בשמחה, רק אל תיקח את דבריי כתורה מסיני - וכפי שנרשם בשרשור מקביל על אותו הרכב, רק עם DSG אותך מעניינים פרטי הרכב הספציפי וההיסטוריה הספציפית, כמו גם מצבו הנוכחי. בשביל זה - בדוק אותו במקומות הנכונים, וודא פרטים מלאים וראה היסטוריה. הכי חשוב: בלי לחץ.

לגבי צריכת הדלק, זה נתון, אבל סובייקטיבי שלי: אני נסעתי בעיקר בעיר (85% מהזמן), הרגל שלי די כבדה על הגז, וזו הצריכה הכי טובה שקיבלתי. בד"כ זה היה אפילו מעט פחות, סביב 1/8.5-9. מצד שני, בנסיעה מאוזנת מחוץ לעיר אני מאמין שהצריכה תהיה טובה יותר, אבל לא באמת יודע ולא הייתי מצפה מהרכב הזה לצריכה מדהימה.

לגבי הביטוח: 7K ש"ח (מניח שלמקיף + חובה) נשמע לי יקר. אצלנו זה היה כל נהג מעל גיל 24 עם עבר ביטוחי נקי, סביב ה-5K (אם אני זוכר נכון) והאטו היה בגילאי שנה עד שלוש, כלומר יחסית חדש.

לגבי שיפורים: לי לא יצא לשפר אותן, כך שקשה לי לתת חוו"ד אישית. ברם, המון שיפרו ונהנים מכל רגע. אם בסה"כ יש תוכנה, אז לא נראה לי בעייתי (להיפך, הרכב יותר חזק) וגם ניתן לבדוק אצל מי הותקנה ואז אולי להסיר, או שלא, תלוי בך (אתה יכול להתייעץ ספציפית על זה, או על כל שיפור, בפורום השיפורים). לגבי בלאי (תוחלת חיים) - תוכנה מאיצה את בלאי החלקים, אבל עד היום לי לפחות לא יצא, כל עוד הדברים נעשו ע"י מקצוענים ומומלצים, ולא בהגזמה, להיתקל במשהו תהומי. במקרה שלך הרכב אומנם לא חדש אבל גם לא זקן, זה גם מוסיף למשקל. רכבים משופרים בהגזמה, מזה אני אישית מתרחק.

גם את זה אתה יכול לבדוק עם המומחים לכך (אני לא) ולהכניס למאזן השיקולים. אם זה מרגיש לך לא בנוח, קנה אחת סטנדרטית.

לגבי השמן: זה נסיוני האישי. היתה לי איביזה FR 2005, לאון SPORT UP 2007 ו-LEON 1.8 TSI 2009, ולאבא שלי היתה LEON 1.8 TSI 2011. כולן שתו שמן, אף אחת מהן לא זללה אותו. תקלות של 10K ש"ח? אני לא מכיר. אבל הי, זה הנסיון האישי שלי ורק שלי.

בן.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תוכן חדש...