Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני צריך לגרז הברגה בפנס, כאשר ההברגה הזאת מהווה את הקשר לאחד מהקטבים של הסוללה (מכסה בקצה האחורי של הפנס, שעליו נמצא גם המפסק).

לצורך כך אני צריך גריז (או משהו דומה שמתאים להברגה- משחה למניעת נעילה אולי?) שמוליך חשמל. עם זאת, חיפוש בחנויות אספקה טכנית בסביבה שלי לא הניבו תוצאות- כנראה שמדובר במוצר נישתי מדי.

מישהו יודע היכן ניתן להשיג גריז כזה, רצוי באיזור חיפה והקריות? אני מעדיף לא להזמין מחו"ל אם אפשר להימנע מזה, מכיוון שאני רוצה להשמיש את הפנס בימים הקרובים.

תודה מראש!

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

אטימה מבלי לפגוע בהולכה, ולמנוע שחיקה של ההברגה. עם זאת, יש שם גם אטם גומי, כך שכנראה הוא מטפל באספקט של האטימה.

כרגע אין שם גריז כמעט בכלל (היה במקור) וכל ההברגה מכוסה באבקת אלמיניום, כנראה מכיוון שהיא נשחקת כל פעם שפותחים את המכסה.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

גריז נחושת לא ישחק את ההברגה? אני נוטה להאמין שצריך לקחת בחשבון שכל גריז שמכיל חלקיקים מייצר שחיקה. נדמה לי שככה מייצרים התאמה אחידה בין השסתום לפתח עליו הוא אמון במנוע, לא?

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אם ככה אשמח לתרום לך קצת גריז נחושת אם תוכל להגיע לאזור השרון, או שתמתין עד שאפגש עם שי מהקריות והוא יעביר אליך.

דרך אגב הוא מצוין לעוד הרבה דברים חוץ משימושי רכב, אני מגרז איתו צירים חורקים של דלתות בבית.

Stay Dirty

פורסם

קודם כל, אסף- תודה על ההצעה הנדיבה.

מדובר בהברגה שאני כן פותח וסוגר הרבה ועניין השחיקה הוא הסיבה שאני בכלל רוצה לגרז את האזור. אם גריז נחושת יגרום לשחיקה מוגברת, יכול להיות שזה לא הפתרון שאני מחפש. יש פתרונות אחרים לעניין? במידה ולא ניתן להשיג בארץ, אני אזמין מחו"ל, אבל צריך לדעת מה להזמין.

"ai motoare capul doare"

פורסם

יש דבר כזה שנקרא "סיליקון גריז" משתמשים בזה בפנסי צלילה וכו' שבו נדרש אטימה על O RING.

כך הפנס מגיע בקלות ל-30 מטר עומק ללא חדירת מים.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

http://www.getter-biomed.co.il/ הוא הנציג בישראל של יצרן המייצר גריז גרפיט סיליקוני המיועד (לפי היצרן) במיוחד לאיטום+הולכה, גם לסיכוך הפרעות אלקטרומגנטיות. יושב בפתח-תקווה.

זהו היצרן http://www.mgchemicals.com/ של הגריז. המוצר מתיימר גם למלא פגימות בפני השטח שנוצרו עקב שחיקה וכדומה, ומבטיח מגע יעיל גם אז.

שורת החיפוש בגוגל היא conductive lubricant grease

יוסי

פורסם

האמת? הייתי מורח קצת טפלון על החלק העליון של ההברגה ואת חציה התחתון בערך משאיר חשוף. ככה נשאר מגע בבסיס ההברגה/הברזה ואטימה בחלקה העליון.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

יוסי הקדים אותי עם ההצעה לגריז גרפיט. גרפיט הוא חומר רך ובעל תכונות סיכוך. המוליכות שלו לא מדהימה אבל היא בהחלט תהיה מספקת למקרה שלך. ככלל כדאי שתיקח בחשבון שבפנסים האלו התבריג של מכסה הסוללות הוא תבריג עדין מאד (פסיעה קטנה) ושטחי (לדעתי אין מדובר בתבריג תקני במחינת הגיאומטריה שלו. השילוב הזה עם חומר הגלם שהוא אלומיניום הופך אותו ללא אמין ואכן מספר מוגבל של פתיחות-סגירות מספיק להריסת התבריג. אני בספק אם גריז לבדו יפתור את הבעיה.

אם הגריז המוצע מגיע בכמות גדולה או יקר מאד תתפשר על שיטה מעט חאפרית:

קח גריז סיליקון פשוט, קנה חודי עופרת עבים (נראה לי 2 מ"מ) לעיפרון מכאני + מחדד מתאים. חדד את החוד עד שתקבל מספיק גרגרי גרפיט. אתה יכול להשאיר אותם כמו שהם או להמשיך לכתוש אותם עם מכתש מאולתר. את אבקת הגרפיט ערבב עם כמות קטנה של גריז סיליקון עד לקבלת תערובת הומוגנית.

• תוכן חדש...