Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

אני עומד לפני קניה של סאב לרכב שלי. הכיוון הוא MOREL PRIMO 104

ההתלבטות שלי היא לגבי מקום. אני מצד אחד חובב באסים ומצד שני אין לי המון מקום בבגאז'.

אני לא רוצה משהו גדול מידי. היה לי ALPINE SBG1244BR שפשוט סתם לי את כל הבגאז'

הייתי שמח לקבל המלצות לסאב ותיבה שיתאימו לצרכיי.

300RMS מקסימום

תקציב :1000

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האלפיין המדובר יושב בתיבת באס ריפלקס (פתוחה) מהיצרן.

הסאב עצמו הוא מדגם SWG-1244, והוא יכול לשבת עקרונית גם בתיבה אטומה קטנה יותר.

http://www.alpine-europe.com/fileadmin/user_upload/manuals//car_audio_manuals/SWG-844/OM_SWG-844_EN.pdf

(אטומה - מינימום 28 ליטר, אידיאלית 35 ליטר. פתוחה -מינימום 32 ליטר, אידיאלית 39 ליטר).

לפרימו 104 מידות מומלצות מעט שונות:

http://www.morelhifi.com/wp-content/uploads/2012/04/Primo-Manual-for-site.pdf

(אטומה - מינימום 20 ליטר, אידיאלית 28 ליטר. פתוחה - מינימום 22 ליטר, אידיאלית 31 ליטר).

פורסם

בחרתי דווקא בפרימו בגלל המלצות שקיבלתי מחברים,שמעתי אותו אצל כמה וכמה אנשים ואהבתי מה ששמעתי. את האלפיין לא כל כך בדקתי

פורסם

אז אחרי שהרצתי חיפוש בפורום הבנתי שחשוב מאוד להתאים את התיבה לסאב, אי אפשר פשוט לקנות תיבה וסאב בנפרד ולשדך אותם.

האם כדאי לי לקנות את הסאב עם התיבה המקורית שלו?

או לנסות ולהתאים נפחים עם תיבה אחרת?

פורסם

אם ידוע מה גודל התיבה הנדרשת, ניתן לרכוש אותה בנפרד (מוכנה מהמדף, אם הנפח תואם או קרוב) או לבקש מנגר/מתקין שיבנה אחת במידות המתאימות.

בהקשר זה, פתרון שיכול להתאים עבורך, תוך הישארות עם הסאב הנוכחי, היא בניית תיבה מותאמת אישית שתנצל את חלל תא המטען בצורה טובה יותר. דוגמאות לכך ניתן לראות למשל בשרשור של רכב ההדגמה מבית ARC AUDIO או לדוגמה בשרשור של אחד החברים כאן.

פורסם (נערך)

בדיוק קראתי את השרשור הזה עכשיו.

יש לי נגר במשפחה כך שהוא יוכל לעזור לי.

הידע שלי נמוך בסוגי התיבות (למרות שניסיתי ללמוד על זה בפורום)

ממה שהצלחתי להבין, תיבה אטומה תענה על דרישותיי, תקן אותי אם אני טועה - בתיבה אטומה יש פחות "מריחה של הבאס" והוא נשמע יותר פאנצ'י וחזק להספק שלו.

בבניית התיבה האם יש חומרים מסויימים שכדאי להשתמש בהם?

לגבי העץ אני יודע שמומלץ MDF (למרות שאין לי בעייה מכל עץ אחר.אם יש המלצה אשמח לשמוע)

האם בתיבה אטומה צריך לשים חומר בידוד בתוכה?

האם אני יכול לבנות את התיבה באיזו צורה שאני רוצה העיקר שהיא תהיה בין 20-34 ליטר? (המלצות יצרן פרימו 104)

והשאלה האחרונה שלי היא האם קוטר העיגול שאני חותך בישביל הסאב צריך להיות בדיוק בגודל של הסאב (10 אינץ' במקרה שלי) או שצריך קצת פחות?

תודה רבה על העזרה!

עריכה אחרונה על ידי Shay Koriat
פורסם

גם אני לא מומחה לענייני תיבות. יש פה מספר חברים אחרים שיותר בענין.

בגדול, תיבה אטומה תשמע יותר פאנצ'ית ועם היענות שטוחה, תיבה פתוחה מתוכננת כך שהיא מגבירה תדר מסויים.

היו כמה דיונים בנושא, חפש אותם.

התיבה צריכה להיות כמה שיותר קשיחה ולא לרעוד מהתנודות שמייצר הסאב.

MDF משרת את המטרה בצורה טובה של עלות-תועלת.

בתיבות אטומות מוסיפים חומר דמוי צמר סינטטי או משהו בסגנון כדי למנוע היווצרות גלים עומדים וכד'.

אני לא יודע מאיפה אתה מביא את המספרים.

בחוברת שצירפתי לעיל, מצויינים הנפחים הבאים:

תיבה אטומה - 20-34 ליטר, אידיאלית 28 ליטר.

תיבה פתוחה - 22-41 ליטר, אידיאלית 31 ליטר. כמו כן יש לשים לב לנתוני הפורט - קוטר 7.5 ס"מ, אורך 29.5 ס"מ.

תהיה התיבה אשר תבחר, יש להוסיף את הנפח שמהווה הסאב עצמו (2.34 ליטר).

עד כמה שאני מבין את השרטוט בחוברת, הקוטר הנדרש הוא זה המסומן כ-B, או 23.3 ס"מ.

יש עכשיו מבצע קיץ אצל ספונסר הפורום, סאונד נולדג', לתכנון תיבה ללא חישובים נוספים עבור 300ש"ח:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?572090-%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2%D7%99-%D7%A7%D7%99%D7%A5-%D7%9C%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%99-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%93%D7%99%D7%95-%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%94-SOUND-KNOWLEDGE&p=4789876&viewfull=1#post4789876

לדעתי, כמו שכבר רמזתי קודם, תוכל להישאר עם האלפיין, אך לתכנן לו תיבה אחרת שתתאים יותר לצרכיך.

פורסם

את האלפיין מכרתי. לא אהבתי אותו כ"כ.

את המספרים ערכתי קצת לפני שענית לי על ההודעה.

הארת י עכשיו נושא נוסף. אם תכננתי תיבה של כדי לקבל תיבה של 28 ליטר אני בעצם צריך להכין תיבה של 30.34 ליטר?

פורסם

אני מציע לך לנסות לשמוע אם אתה אוהב/מסתדר עם הפרימו, בין השאר בגלל שאתה מתכנן מעבר לתיבה אטומה וגם בגלל שאתה יורד בקוטר.

נסה לבדוק מול חנות או שתיים אם יהיו מוכנים שתחבר אחד להדגמה.

לענין הנפח, להבנתי כן.

פורסם

נסה לבדוק עם "לה-קאר", דרך המכבים 24 א.ת ישן ראשל"צ, 03-9568489.

בחיפוש קל ברשת, עלה האתר של סקיילוק/רב-בריח ושם בקטלוג שלהם מופיע טרמינל כזה, והם מתקינים מורשים שלהם.

אבל זה משהו שאמור להיות לכל מתקין לדעתי.

פורסם

תודה. אני אבדוק איתם מחר.

מחר אני אתחיל בבניה.

תיבה טרפזית אטומה, גובה 35ס"מ,רוחב 33 ס"מ ,עומק 20-33 ס"מ (20 צלע עליונה והבסיס 33)

סה"כ נפח 30.608 ליטר

לאחר חיבור הסאב לתיבה הנפח יהיה 28.268

אשמח לשמוע את דעתכם על התיבה הזאת ורעיונות לשיפור. אני מנסה ליצור תיבה כמה שיותר קטנה ושלא תתפוס יותר מידי מקום.

שאלה נוספת. חשבתי במקום טרמינל לקדוח חור קטן דרכו יצאו רק הכבלים ואז לסתום אותו עם סיליקון.ובמקום טרמינל לשים נעלי כבל על כל אחד מהכבלים וכך לחבר למגבר ולאטום עם שרינק שמתכווץ בחום. האם כדאי?

פורסם

הנפח הזה יהיה נכון במידה ומדובר על מידות פנימיות.

תוכל להשתמש במחשבון של רוקפורד, בהנחה שעובי החומר שתשמש בו נמצא בנתונים שם. ואל תשכח להחליף את המידות למטריות.

לחילופין תוכל להשתמש במחשבון פה ולהזין עובי חומר מדויק, אבל לבצע המרה מס"מ לאינצ'ים ומרגל מעוקב לליטרים.

לגבי הטרמינל, לא מומלץ בדרך שהצעת משום שהסיליקון הוא נקודת תורפה.

אם אתה רוצה לחסוך, ניתן לעשות זאת ע"י שימוש בברגים ואומים כמו שניתן לראות לדוגמה בתמונות הבאות:

244677.jpg 0252.jpg

• תוכן חדש...