Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר קריאת חלק מהודעות בעניין החלטתי בכל זאת לשאול בתקווה שאקבל מענה ספציפי יותר.

המקרה: בנסיעה עירונית עם עצירות,מזגן פועל, המנוע מתחמם והמזגן מוציא אויר חם. לאחר כיבוי המזגן המנוע מתקרר די מהר (נראה כמו זיוף בקריאה של המחט כיוון שכמו שעלתה מהר כך היא גם ירדה חזרה לאמצע). פתחתי את המכסה והנה מים חמים (לא רותחים ממש) יוצאים מצינורית מיכל העיבוי שהתמלא על גדותיו. אין יניקה בחזרה כמובן.

בבדיקת לחץ אויר לא נראה כי יש נזילה. פקק רדיאטור (1.1) בן שנה. אין "טחינה" בשמן או במים צבע המים הירוקים נשמר. אין עשן באגזוז. הרדיאטור בגיל הרכב. אין גמגומים בנסיעה וללא מזגן הנסיעה רגילה וללא התחממות. המוסכניק ממש דירבן אותי לשפץ ראש מנוע ולהחליף רדיאטור על הדרך.

אשמח לעצות ולחוות דעת,

תודה וסליחה אם מיחזרתי שאלות.

ליאור

פורסם
שלום לכולם,

לאחר קריאת חלק מהודעות בעניין החלטתי בכל זאת לשאול בתקווה שאקבל מענה ספציפי יותר.

המקרה: בנסיעה עירונית עם עצירות,מזגן פועל, המנוע מתחמם והמזגן מוציא אויר חם. לאחר כיבוי המזגן המנוע מתקרר די מהר (נראה כמו זיוף בקריאה של המחט כיוון שכמו שעלתה מהר כך היא גם ירדה חזרה לאמצע). פתחתי את המכסה והנה מים חמים (לא רותחים ממש) יוצאים מצינורית מיכל העיבוי שהתמלא על גדותיו. אין יניקה בחזרה כמובן.

בבדיקת לחץ אויר לא נראה כי יש נזילה. פקק רדיאטור (1.1) בן שנה. אין "טחינה" בשמן או במים צבע המים הירוקים נשמר. אין עשן באגזוז. הרדיאטור בגיל הרכב. אין גמגומים בנסיעה וללא מזגן הנסיעה רגילה וללא התחממות. המוסכניק ממש דירבן אותי לשפץ ראש מנוע ולהחליף רדיאטור על הדרך.

אשמח לעצות ולחוות דעת,

תודה וסליחה אם מיחזרתי שאלות.

ליאור

אז קודם כל נתחיל בזה שתחליף מהר מוסכניק!!! לא יכול לסבול את המוסכנקים השיטחיים האלה.. הרכב מתחמם תעשה ראש מנוע! האא וגם רדיאטור.. או אולי גם סטרטר ואלטרנטור ואם כבר אלטרנטור אז גם מצבר..

ולענינינו :אם בנסיעה רגילה ללא מזגן הרכב לא מתחמם ולא מאבד מיים בשום מצב ,כבר יש לך חותמת שהמנוע ומערכת הקירור תקינה! והמזגן הוא זה שגורם לחימום יתר

1 בדוק אם כאשר המזגן פועל הוונטה עובדת קבוע במהירות גבוהה

2 בדוק את לחץ וחום הצינורות של הרדיאטור (עליון ותחתון) ותראה שהחום שווה ואין לחץ חזק מידי

3 מומלץ לבצע ניקוי וריענון למערכת הקירור כדי לדעת ששם לא הבעיה

אני מהמר על 1 תעדכן!

בהצלחה

פורסם
אז קודם כל נתחיל בזה שתחליף מהר מוסכניק!!! לא יכול לסבול את המוסכנקים השיטחיים האלה.. הרכב מתחמם תעשה ראש מנוע! האא וגם רדיאטור.. או אולי גם סטרטר ואלטרנטור ואם כבר אלטרנטור אז גם מצבר..

ולענינינו :אם בנסיעה רגילה ללא מזגן הרכב לא מתחמם ולא מאבד מיים בשום מצב ,כבר יש לך חותמת שהמנוע ומערכת הקירור תקינה! והמזגן הוא זה שגורם לחימום יתר

1 בדוק אם כאשר המזגן פועל הוונטה עובדת קבוע במהירות גבוהה

2 בדוק את לחץ וחום הצינורות של הרדיאטור (עליון ותחתון) ותראה שהחום שווה ואין לחץ חזק מידי

3 מומלץ לבצע ניקוי וריענון למערכת הקירור כדי לדעת ששם לא הבעיה

אני מהמר על 1 תעדכן!

בהצלחה

תודה רבה. ממה שראיתי ושמתי לב אז הונטה דווקא כן עובדת רציף. אבל בכל הפעמים בהם התחמם האוטו הייתי בנסיעה ומייד החום גם ירד כשכיביתי את המזגן כך שאין לי אינדיקציה ברורה ומדוייקת בעניין זה. לדעתי אבל הונטה של המזגן כן עובדת.

חוצמזה עדיין יש מעבר מים מוגזם למיכל עיבוי. שכחתי לציין שצינור עליון ברדיאטור הוחלף לא מזמן. בדיקת גזים במיכל עיבוי תתן תשובה לראש מנוע נכון? לגביי לחץ הפוך אמנם לא הבנתי איך זה עובד ומה זה נותן. אשמח להסבר. היום הולך לשני מוסכים שונים ואשמח לדעת אילו בדיקות לבקש. שוב תודה.

ליאור

פורסם

בדיקת לחץ הפוך בודקת אם קיימת בריחת לחץ מהצילינדרים במיקרה שלך לתוך מערכת הקירור. מחברים שעון לחץ במקום פלאג לכל צילינדר בתורו ומזרימים לחץ של בסביבות 2 וחצי באר ובודקים אם האויר בורח מהצילינדר לתוך מערכת הקירור. ברגע שיהיו בועות ברדיאטור בזמן הזרמת האויר לצילינדר זה אומר שאטם ראש ניפרץ.

האם האוטו מיתחמם בכל מצב? גם בעמידה וגם בנסיעה?

ידוע לך מה מצב הרדיאטור עצמו? בדקת שהוא לא סתום? מהו נוזל הקירור שנמצא שם? האם מיים מהברז או נוזל איכותי?

פורסם
בדיקת לחץ הפוך בודקת אם קיימת בריחת לחץ מהצילינדרים במיקרה שלך לתוך מערכת הקירור. מחברים שעון לחץ במקום פלאג לכל צילינדר בתורו ומזרימים לחץ של בסביבות 2 וחצי באר ובודקים אם האויר בורח מהצילינדר לתוך מערכת הקירור. ברגע שיהיו בועות ברדיאטור בזמן הזרמת האויר לצילינדר זה אומר שאטם ראש ניפרץ.

האם האוטו מיתחמם בכל מצב? גם בעמידה וגם בנסיעה?

ידוע לך מה מצב הרדיאטור עצמו? בדקת שהוא לא סתום? מהו נוזל הקירור שנמצא שם? האם מיים מהברז או נוזל איכותי?

תודה על ההסבר..

האוטו לא מתחמם בכל מצב אלא רק בנסיעות עירוניות כשהמזגן דולק במצב של עצירות רמזורים וכו׳. הרדיאטור בן עשר שנים. איך בודקים אם הוא סתום?

אני משתמש בפריסטון ירוק. נראה לי שזה בסדר לא?

עוד משו הייתי אצל מוסכניק שניתק את הפלגים פתח את הפקק רדיאטור ונתן סטרטר המים עלו והוא אמר שזה כמו בדיקת לחץ הפוך. בנוסף אמר שבליאנה אין מה לשפץ ראש אלא ממש להחליף את כל המנוע. נראה ונשמע די חאפר.

הולך לעוד מוסך בתקווה לבשורות טובות יותר.

פורסם

אם הרכב מיתחמם בסלד נמוך יכול להיות שהסירקולציה של משאבת המיים לא אידיאלית. עשה ניסוי: בזמן שהרכב מיתחמם במצב עמידה תתחיל להעלות סלד ותחזיק את הדוושה לחוצה סביב ה 2000- 2500 סלד. אם חום המנוע יירד לכיוון האמצע בחזרה הכיוון הוא משאבת המיים תקולה.

בעניין קפיצת המיים בהנעה שמיכסה הרדיאטור פתוח זו אינדיקציה שאכן יכולה להעיד על חדירת קומפרסיה למערכת הקירור אך זוהי בדיקה שיטחית ובדיקת לחץ הפוך תאשר בוודאות אם קיימת בעיה באטם ראש המנוע כך שבכל מצב אל תוותר על בדיקת לחץ הפוך.

פורסם
אם הרכב מיתחמם בסלד נמוך יכול להיות שהסירקולציה של משאבת המיים לא אידיאלית. עשה ניסוי: בזמן שהרכב מיתחמם במצב עמידה תתחיל להעלות סלד ותחזיק את הדוושה לחוצה סביב ה 2000- 2500 סלד. אם חום המנוע יירד לכיוון האמצע בחזרה הכיוון הוא משאבת המיים תקולה.

בעניין קפיצת המיים בהנעה שמיכסה הרדיאטור פתוח זו אינדיקציה שאכן יכולה להעיד על חדירת קומפרסיה למערכת הקירור אך זוהי בדיקה שיטחית ובדיקת לחץ הפוך תאשר בוודאות אם קיימת בעיה באטם ראש המנוע כך שבכל מצב אל תוותר על בדיקת לחץ הפוך.

תודה מאור. אעשה זאת. לגביי המוסכניק הקודם, האם באמת לא שווה לשייף את ראש המנוע בסוג הרכב הזה?עדיף לקנות חדש? אני על 152 אלף קילומטר כרגע.

ליאור

פורסם

150 אלף קילומטר זה כלום למנוע שכזה.

אני אישית כן מוריד את הראש מנוע ולוקח לחרט שאני עובד איתו כבר שנים והוא בעצמו מסתכל וקובע אם כדאי או לא. כמובן שעל הדרך אני בודק שהבלוק במצב תקין!

אבל עדיין אל תחשוב שהבעיה היא בוודאות במנוע או בראש אלא בצע את הבדיקות שצריך!

פורסם
150 אלף קילומטר זה כלום למנוע שכזה.

אני אישית כן מוריד את הראש מנוע ולוקח לחרט שאני עובד איתו כבר שנים והוא בעצמו מסתכל וקובע אם כדאי או לא. כמובן שעל הדרך אני בודק שהבלוק במצב תקין!

אבל עדיין אל תחשוב שהבעיה היא בוודאות במנוע או בראש אלא בצע את הבדיקות שצריך!

טוב. אכן בבדיקת לחץ אויר הפוך יצא אויר. בעסה.. נראה כמה זה יעלה. :cry:

תודה לכל המסייעים.

ליאור

פורסם
לפני הכל קח הצעות מחיר ותעלה לפה לפני החלטה סופית.

מבין ארבע מוסכים שלושה נתנו הצעה לשיפוץ (אחד אמר שרק מנוע חדש הוא מוכן להתקין) הזול בינהם עומד על 2800 ש"ח כולל מע"מ בלי רדיאטור שארצה גם להחליף. השאר עומדים על 3 וחצי ארבע כהתחלה. הוא גם היחידי שהואיל בטובו לעשות בדיקה כמו שצריך אז כנראה אלך אליו. מקווה שהחרט באמת יוכל לשפץ ובזה זה ייסתכם.

פורסם

מחכים לעידכונים בהתפתחויות. גם אם החרט יחליט שלא ניתן לתקן את ראש המנוע אתה מוזמן ליצור איתי קשר בפרטי שאבדוק זאת יותר לעומק עם החרט שלי למען הסר ספק שלא מנסים להלביש עליך מנוע שלם. אחרי הכל אתה לא באמת מכיר אישית את המוסך שאצלו אתה מבצע את התיקון.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם,

טוב.. לאחר כשבוע ללא רכב קיבלתי אותו. עם רדיאטור חדש וראש מנוע משופץ, טרמוסט גם הוחלף.. אבל התופעה נשארה. לאחר זמן מה שהאוטו עמד ממונע עם מזגן התחלתי נסיעה. האויר שיצא מהמזגן היה חם וחום המנוע טיפס עד לקו האדום וירד חזרה. שוב מים עברו למיכל עיבוי וגלשו כשהוא התמלא.. מה עוד יכולה להיות הסיבה לכך? יכול להיות שראש המנוע לא הורכב כראוי או שמא זו המשאבה? עזרתכם בבקשה.

בברכה,

ליאור.

פורסם

קח את הרכב חזרה למוסך שייבדוק הייטב מה הוא עשה או מה הוא כניראה לא עשה כדי לתקן את הראש ביעילות. יש לך אחריות מלאה על מה שנעשה. מה אומר על זה המוסך?

פורסם
קח את הרכב חזרה למוסך שייבדוק הייטב מה הוא עשה או מה הוא כניראה לא עשה כדי לתקן את הראש ביעילות. יש לך אחריות מלאה על מה שנעשה. מה אומר על זה המוסך?

המוסך עוד לא אמר. מחר אלך אליו. היה צום. חשוב לציין שבלי מזגן האוטו נוסע מצויין. והחום מנוע יציב.

אבקש שוב בדיקת לחץ אויר הפוך? היא לא פוגעת במנוע?

תודה,

ליאור

• תוכן חדש...