Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום אני מחזיק אלפא מיטו דגם 155 כ'ס שנת 2010

עושה לי 1 ל12,

משלם 6500 ש'ח ביטוח מקיף + חובה ( נער צעיר, בן 23 עם עבר נקי )

דלק יוצא לי 500 ש'ח בחודש (לא נורא בכלל)

טסט שנתי עולה בערך 1500-1700 ש"ח (ממוצע כל הרכבים גם)

אחזקה בהתאם לנסיעה תעלה (בחישוב של 850 ק'מ בחודש=10,200 קמ בשנה): 400 שקל טיפול שוטף, עוד נגיד 600 שקל על הבלאי (צמיגים, בלמים, קלאץ, טיימינג. בחלוקה לכמה שנים כמובן לא כל שנה עושים)

החישוב יוצא:

15 אלף לשנה, לא כולל הירידת ערך.

אז חוץ מהקניה עצמה, איפה החסכון ה"אדיר" שכולם מדברים עליו בקניית רכב כמו פיאט 500 נגיד או פיקנטו?

לפי הנוסחה שלי הכל מאוד ממוצע- חוץ מהביטוח.

אני מנסה לחשוב אולי משהו בנוסחה שלי לא נכון, ואולי לא מתאים לי להחזיק את הרכב ולעבור לרכב עממי יותר.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

אתה נוסע מעט, לכן עלות הדלק יחסית קטנה מאוד (לפי 1-20 ו500ש"ח דלק). ככל שאתה נוסע יותר, כך עליות הדלק נעשית משמעותית יותר ובהתאם רכב חסכוני יותר מאפשר לחסוך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני חושבת ש600 ש"ח בשנה על בלאי זה תסריט קצת אופטימי.

אתה מחזיק ברכב לא הרבה זמן, תאמץ לך קובץ אקסל ותתעד בו את כל ההוצאות שלך על הרכב ותעשה סיכומי ביניים מידי שנה. יש לי הרגשה שהמספרים שצראה יהיו שונים ממה שנראים לך כרגע.

בנוסף, רכב שגומע ק"מ שנתי ממוצע (50% יותר ממך או יותר) גם יתמודד מול יותר טיפולים וגם יותר בלאי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יש לי טבלה וציינתי שם כל הוצאה שקשורה לרכב.

מבחינת דלק ב4 חודשים שיש לי את הרכב תדלקתי כל חמישי שני (250 שקל בממוצע לתדלוק = 500 בחודש)

ועשיתי טיימינג 1300 ש'ח.

טיפול 30K חינם (שקט ל15K)

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

מנסיון שלי אין הבדל מהותי בעלויות אחזקה , מלבד דברים מיוחדים כמו :

צמיגים בחתך נמוך (זניח לאורך השנים, ניתן לכמת את זה באלפייה נוספת כל 3 שנים)

נורות קסנון (יקר אש , החלפתי נורה אחת לאחרונה אבל גם עדיין נדיר יחסית)

עלות טסט שנתי (ב GTI 2010 שלי הטסט השנתי הוא 2600 ש"ח , בגולף רגילה בערך חצי)

עלויות איתוראן וכד' שבד"כ מוותרים עליהם ברכבים עממיים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

התחשיב שלך הוא התחמקות מהעלות הגבוהה ביותר של רכב עם נסועה ממוצעת ומטה - ירידת הערך! לכן לגישה שלך אין כל ערך.

רכב "מפולפל" כהגדרתך יהיה יקר יותר לרכישה ועל כן יספוג ירידת ערך יותר גדולה, ולאור השוק המצומצם שלהם גם מחיריהם כיד שניה עשויים להיות נמוכים.

ברכב שנרכש בגיל 5 ההפרש יהיה יותר קטן, אבל עדיין מהותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

בנוסף לכל הנ״ל, המיטו נהנית מתחזוקה ממוצעת כמעט, אולי עם נטיה קטנה למעלה עקב מחירי חלפים.

זה לא אלפא ישנה או רכב ספורטיבי ותיק ששם העלויות בקלות יוסיפו כמה עשרות אחוזים בשנה.

דוגמא קטנה: טיימינג ב-1300 זה מה שעולה בבראבו ומה שעולה בלאנטיס, ב-147 ts זה מגיע לרביעייה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

עוד נקודה קטנה לשקול, שהיא לגמרי סובייקטיבית ובתכלס ניתנת להתעלמות - אבל עדיין:

ככל שאתה יותר מחובר לרכב, אתה משקיע בו יותר כסף.

הפג'ו 306 שלי עלתה לי 800 ש"ח בשנה לטיפול לפני טסט, טסט וביטוח חובה+צד ג'.

הבראבו עולה לי כמו הנ"ל, אבל עם ביטוח מקיף, ובנוסף עוד המון כסף על פיצ'יפקעס, שיפורים, דיטיילינג, וכו' וכו'. בשורה הכלכלית התחתונה, הרכב הזה הרבה יותר יקר לי (מבחירה, כל ההשקעה הזו אינה הכרחית).

מצד שני, כל בוקר וכל ערב כשאני נכנס לרכב - אני שמח. כיף לי לראות אותו מנצנץ בשמש בבוקר וכיף לי ללחוץ אותו בדרך הביתה בערב. הבעיה היא שקשה לכמת פאן ולכן קשה לשים משקל נגד כנגד העלות הכלכלית שתיארתי לעיל.

בסה"כ, היות ואני יכול להרשות לעצמי את האחזקה המדוברת בלי להזיע, אני מבסוט מאוד מהמעבר ומהתחביב החדש (לפני כן, הרכב היה כלי A-->B בלבד).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מיטו היא לא מכונית פרימיום. היא חולקת מכלולים רבים עם מכוניות זולות ונפוצות ומחיר החלקים בהתאם.

15 אלף לשנה, לא כולל הירידת ערך.

ירידת הערך היא הסעיף המשמעותי ביותר בעלות אחזקת רכב צעיר יחסית. במונחים שקליים הערך של המיטו שלך נמצא בצניחה חופשית לעומת פיקנטו.

פורסם

הר דוקטור, אשמח לקבל סימוכין לטענה הזו שלך בין המיטו לפיקנטו. אני חושב שאתה קצת מגזים עם הצניחה חופשית אבל מי יודע אולי אני טועה (תזכור שמדובר באקזמפלר יד2).

וכמובן שהמיטו מאבדת יותר, היא שווה יותר, זה ככה by definition. אבל לא הייתי הולך עד 'צניחה חופשית' (עם הסתייגות קלה: אני לא עד כדי כך בקיא במחירון של פיקנטו, מדבר בהשוואה למחירונים נורמלים אחרים שאני מכיר, נניח קיה ריו)

הא ובנוגע לכך שחלק הארי שייך לירידת הערך - מסכים לחלוטין כמובן, אין שאלה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

א. חכה עד לתקלה הראשונה.

ב. מדובר בסה"כ על מיטו (שהיא סופר מיני מעוצבת) ולא על רכב ספורטיבי, כך שאין באמת סיבה שיהיה פער גדול בינה לבין רכבים "רגילים".

ג. לשמחתך (ולשמחתי) ביטוח לאלפא זה לא סיפור יקר, בניגוד למכוניות אחרות כמו למשל רכבי VAG. במיטו, בג'ולייטה ובאבראט (שהיא משום מה הכי יקרה לביטוח מבין שלושתם) שילמתי כמחצית ממה שהייתי משלם על הביטוח ב GTI.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

זה כמו שתגיד "אני מתדלק תמיד ב100 שקל"

אני לא יודע עד כמה רכב שלך חסכוני, כמה קמ אתה עושה על 500 שקל?

אני עושה בסביבות 1200קמ

• תוכן חדש...