Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אחרי שתהייה רופא, תתן לאנשים פטור מגיוס.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

War never changes.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
כל השימוש המטומטם הזה בענישה מנהלית, במקום להתנהל בהתאם לחוק, זו פשוט הודאה באימפוטנטיות.

מישהו יכול להסביר את לי הלוגיקה של זה?

כי אימפוטנטיות של שלטון החוק בישראל חדש לך?

כנראה קם מישהו לפני כמה שנים ואמר "למה שאנחנו נריץ מ.צ. ונחפש משתמטים? בוא ניתן להם לבוא אלינו..." (קול של נפילת אסימון).

ahbarony, המלחמות האחרונות לא נוהלו כדי להגן על מתנחלים, אך גם לא כדי להגן על תושבי המרכז, הדרום או הצפון. הן נוהלו כי א) הצבא היה צריך עוד כסף; ב) מלחמה בעזה זו הדרך המושלמת להוכחת יכולות של תעשיות ביטחוניות; ג) ראש הממשלה וממשלתו לא עשו דבר כדי למנוע אותן, בזמן שדיברו על החיים עצמם.

א. לא נניח ששתי מלחמות (חוקית אחת היא מלחמה, השנייה לא) נפתחו בגלל שחטפו חיילים מתוך שטח המדינה נכון?

ולא נניח שמלחמה (למרות שחוקית זו לא מלחמה) נוספת נפתחה ע"י שלטון חמאס בעזה שהשתולל במשך שבועיים עם רקטות?

ולא נניח שהלחימה האחרונה התפתחה מזה שחטפו 3 אזרחים ישראלים ורצחו אותם?

אז כן, אתה צודק, פתחו במלחמה בגלל שהיה צריך כסף - אבל טעית באיזה צד, דווקא הצד הפלשתיני היה זה שהיה צריך כסף.

ב. הכוכבת האמיתית של שתי הלחימות האחרונות - כיפת ברזל, אינה רלוונטית כמעט לאף מדינה בעולם. מה יוצא מהוכחת יכולת של מערכת שאין לה קהל יעד? השווצה?

השאלה היא מה קורה היום. כלומר האם יש למישהו יש נתונים אמפיריים כלשהם שמצביעים על קשר סוציו אקונומי ושיבוץ צבאי.

מניח שחלק גדול מאיתנו שותף לפחות להרגשה שגם היום מעמד סוציו אקונומי יכול לקבוע את גורלך בהקשר הזה, ולעשות את ההבדל בין שירות נח ומשתלם ביחידת טכנולוגיה עורפית כלשהי, לבין שלוש שנים בגדוד כלשהו.

האם יש בסיס להרגשה הזו?

השמועות מדברות על כך שלמקום מגוריך יש השפעה על הקב"א.

מצד שני העובדה שיש קצינים (קב"א 52 ומעלה), טייסים, ותוכניתנים מהפריפריה ומכל מיני שכבות סוציו אקונומיות - אומרת שכנראה אם יש לזה השפעה - היא לא משמעותית מספיק כדי לפסול אותך ליחידה טכנולוגית.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

באותה מידה, למה שייקחו רישיון נהיגה דווקא?!... מישהו יכול להסביר את לי הלוגיקה של זה?

זה עובד לפי שיטה חדישה שפותחה זה עתה בממסד הישראלי. ההגיון עובד ככה:

נאבד לי מטבע, פחות או יותר כאן. אבל כאן חשוך. בפינה ההיא שם, מתחת לפנס, יש הרבה אור...

בקיצור: עושים מה שקל לעשות. צדק, הגיון, חכמה, תכנון לעתיד - לא צריך.

דני

פורסם (נערך)

צעד פופוליסטי ומטופש שאינו מטיב עם אף אחד (מה גם שאפשר לנהוג בלי רשיון). הפתרון היחיד הוא לשלול זכאות לבט"ל - אבל בלי רחמים, בלי להבדיל בין צבעים/דתות/נטיה מינית/מידת פחד מעקרבוטים.

חוץ מזה, מה זה משתמט בכלל? אם בנאדם השתחרר מצה"ל במסגרת החוק - בצורה מסריחה ככל שתהיה - לא יוכלו לשלול את רשיונו.

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אמנם זה לא ברור מהצעת החוק (או מהכתבה לפחות) - אבל נראה לי שהכוונה היא לשלול את הרשיונות בתקופה שבה המדובר הוא עריק (כלומר לפני שנתפס נשפט ונאסר)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כלומר להעניש מישהו לפני משפט. אמנם אנחנו חיים בישראל, אבל זה כבר ממש נמוך

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ואיך זה שונה נניח מנהג שנתפס על עבירות מסוימות וזוכה לשלילה מנהלית ל-30 יום? או נהג שמעורב בתאונה ל-60 יום, או נהג שמעורב בתאונה קטלנית ל-90 יום? (אם יש יותר מנהג אחד חובה לשלול לכולם ל-90 יום)? או הפקדת רכב ל-30 יום?

תקדימים יש בשפע.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ואיך זה שונה נניח מנהג שנתפס על עבירות מסוימות וזוכה לשלילה מנהלית ל-30 יום? או נהג שמעורב בתאונה ל-60 יום, או נהג שמעורב בתאונה קטלנית ל-90 יום? (אם יש יותר מנהג אחד חובה לשלול לכולם ל-90 יום)? או הפקדת רכב ל-30 יום?

תקדימים יש בשפע.

זה שונה מאוד.

נהג שנסע 140 בכביש של 90, יש לגביו ספק סביר כי אכן ביצע את העבירה.

צעיר שברח מצו התייצבות לבאקו"ם, יכןל להיות שהוא במצב נפשי שלא מאפשר לו להגיע (תקדימים לזה יש גם בשפע), או שחלילה הוא ואמו הם המפרנסים היחידים שלו ושל שבעת אחיו הקטנים (תקדימים כבר אמרתי?), ולכן אין לקבוע שום דבר על אדם כזה לפני משפט או בירור מעמיק של הדברים.

אני חושב שהבעיה הגדולה שלי ושל מגיבים נוספים פה היא שחלק מהחברים לא מבדילים בין אנשים שברחו/השתמטו/קיבלו פטור מהשירות בגלל ש"לא בא להם", לעומת אלו אשר אינם יכלו לסיים או להתחיל את השירות בגלל סיבות גופניות/נפשיות/כלכליות/אחרות.

תבינו חברים, צבא לא מתאים לכל אחד.

פורסם

תקדימים יש בשפע.

איך זה שונה?

באמת... שאלה לוגית מהקשות.

אולי כי כאן יש קשר בין הרשות לנהוג לבין העבירה שבוצעה תחת אותו היתר, וכי שלילת הרישיון לכן, היא ענישה מקובלת על עבירות תנועה?

אני מבין שכאן מדובר בענישה ללא משפט וגם שם, אבל זהו הדימיון היחיד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפני שהמדינה יוצאת בסנקציות נגד משטמטים שתעשה חוק גיוס לכולם .

לא יתכן שרק חילונים יתגיסו וכל החרדים לא . אי אפשר להעניש רק חלק מהאוכלוסיה .

שיעשו יותר מסלולים לחרדים גם לא מסלולים קרבים , יפתחו מסלול של התנדבות במוסדות במשך 3 שנים אותו זמן שכולם משרתים , בתי חולים , ילדים אוטיסטים , שיפוץ בתים לקשישים , ויש עוד מלא מקומות שזקוקים לאנשים בחינם .

בנוסף כל הערבים אזרחי ישראל שגם הם יכנסו למסלול התנדבות גם אם זה באוכלוסיה שלהם. זה יועיל למדינה לא פחות משזה יועיל להם .

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

הצעת החוק מכוונת כנגד אנשים שמשתמטים מן השירות ולא כנגד מי שקיבל פטור משלטונות הצבא מסיבה כלשהי.

לא אתייחס לדברים שנכתבו בגנות השירות הצבאי וגם שטויות שחוקות על "מדינת תל אביב".

המדינה כבר נוקטת בסנקציה עקיפה כנגד משתמטים באמצעות חוק המועצה להשכלה גבוהה תיקון מס' 18 השולל תשלומי מדינה ממוסדות השכלה גבוהה עבור סטודנטים משתמטים.

מעניין לראות באתר שבקישור מי תמך בחוק ואיזו מפלגה נעדרה מן ההצבעה שעברה ברוב של 33 נגד 8. רמז: זו מפלגה שאחד מחבריה משמש שר תחבורה ותמך בשלילת רישיון נהיגה ממשתמטים.

• תוכן חדש...