Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לאחר צפייה בעשרות אם לא מאות סרטונים ביוטיוב על דיטיילינג אני עוד יותר מבולבל ממה שהייתי!!!

עיקר ההתלבטות היא בין מוצרי Chemical guys.

אני לקראת רכישת רכב חדש ואני רוצה את המוצרים הכי טובים ואיכותיים שיש אז המחיר לא מעניין אותי אבל כמובן יש גבול (ווקס ב 4000 שקל לא לעניין... וכן יש דבר כזה).

אז ההתלבטות היא כמובן בין מוצרים של כימיקל גייז(התלהבתי מאיך שזה נראה בסרטונים):

שמפו- mr pink, citrus, honeydaw, (שמפו)hybrid v7.

ניקוי יבש/דיטיילר - vintage speed, ecosmart, go green, (נוזל הברקה סופי)hybrid v7.

ווקס כנראה שאני יקנה את ה butter wet wash.

מבין השמפו והדיטיילר איזה הכי כדאי לקנות אני ממש מבולבל, מי שיש לו את המוצרים ו/או מבין בדיטיילינג כל עזרה תתקבל בברכה.

פורסם

אם אתה מתכנן לשטוף כל שבוע הV7 יהייה השמפו הכי טוב לפי דעתי.

אם אתה מתכנן לשטוף פעם בחודש- סיטרוס. אגב, במקומך הייתי קונה במשותף עם מישהו בקבוק סיטרוס ובקבוק V7 ומתחלק חצי חצי, שוטף פעם בזה ופעם בזה. (הV7 אמור לתת מראה יותר טוב וסוג של הגנה והסיטרוס מנקה ממש טוב)

דיטיילר- ONR. עזוב את CG. או האקסטרים בריליאנט שיין (או איך שלא קוראים לזה) של סונאקס.

ווקס- הבאטר נחמד אבל לא מחזיק הרבה. עדיף קולינייט 845 או אם אתה רוצה מראה יותר טוב אז משהו של דודו ג'וס (שמתאים לצבע הרכב)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

יש גם שמפו חדש שלהם V7 יש כבר באוסוסטור, טרם ניסיתי - שמגיע כביכול עם התוספות של ה QD (כמובן שזה לטווח הקצר ביותר).

BUTTER WET WAX הוא נחמד ניסיתי פעם בודדת, מחזיק שבוע שבועיים ועולה כ 120 שקל, מספיק לכמה שימושים לכיסוי הרכב.

לדעתי לא מציאה, במחיר שלו עדיף לך כמו שאמרו לקנות 845 - "מרח ושכח" ל 3-4 חודשים של הגנה, ואם בא לך ממש להתפזר אז תמרח כל חודשיים / חודש בשביל לחדש את המראה ואת ההגנה (כמובן שעדיף הסרה של הווקס הקודם).

על דיטיילר - בדיוק קניתי את הסונקס BSD, מת להשתמש בזה כבר מחר, תראה תוצאות שלו ברשת הוא נותן מראה "מראתי" יותר והולך בשילוב טוב עם אוטמים כגון FUSSO (ווקס אוטם בדומה בתכונות שלו ל 845 רק שהוא מוצק ולא נוזלי)

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

לפי התגובות לא כל כך התלהבתם מהמוצרים של כימיקל גייז אז איזה מוצרים שקיימים באוטוסטור (זה הכי נוח לי לקנות משם) יהיו הכי טובים והכי איכותיים (כל חברה). אני צריך בתור התחלה שמפו, דיטיילר,ווקס.

דרך אגב אני מתכוון לשטוף כל שבוע.

תודה

עריכה אחרונה על ידי CarAddict
פורסם

בשביל שטיפה כל שבוע - ONR (עדיף לקנות מהיבואן - משתמש בפורום בשם הרקולס) או הV7. בשביל פעם בכמה שבועות להוריד לכלוך קצת יותר בעייתי ולפני חידוש וקס רצוי גם שיהייה את הסיטרוס. אפשר לשטוף איתו כל שבוע אבל האפקט הסופי שלו פחות טוב מהV7. הוא מנקה ממש טוב

וקס באוטוסטור תאכלס אין משהו מומלץ במיוחד. את הקולינייט או הפוסו (פחות אוהב אותו אישית) אפשר להזמין באיביי או מחנויות בבריטניה, תוך 10 ימים אצלך.

דיטיילר - ONR. תריץ חיפוש, יש על החומר הזה מליון ושמונה שרשורים בפורום.

פורסם

אישית אני משתמש בגרניק+מקציף, אני שם בבקבוק Honeydew, ובדלי אני שם Mr. Pink.

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

בדלי אתה שם את השמפו שנועד בערך רק להקצפה, ובדלי שמפו שאמור לתת גימור יותר טוב?:roll:

פורסם

ענייני שמפו:

יש איזה מיתוס שמסתובב בפורומים לגבי הסיטרוס שיש לו יכולות של מסיר שומנים או משהו כזה, סך הכל שמפו, מעולה שאם משתמשים בו בדיוק לפי הוראות היצרן לא יוריד את שכבת הווקס מהר יותר מהאנידו או ה V7 ואני מוכן לשים את הראש שלי אם במבחן אובייקטיבי מישהו כאן ישים לב להבדלים ב"פיניש" בין האנידו,V7, סיטרוס או MR PINK. ההבדלים האמתיים בסוגי השמפו של CG הנמכרים הם קטנים ומתבטאים בעיקר בריח. נכון שהסיטרוס מעט יותר חזק מה PINK אבל אין באמת הבדלים של שמים וארץ-שטפתי עם כולם והקצפתי עם כולם,כולם טובים. בכל הנוגע להגנה של ה V7 לא הייתי בונה עליה אפילו לא לשנייה ובטח שלא הייתי בוחר בו בגללה-כל ספריי ווקס הכי פשוט מפעם לפעם ייתן תוצאה יעילה יותר-מה שכן הריח מטריף.

בעניין הדיטיילר\ניקוי יבש:

יש להפריד ביניהם. ניקוי יבש הוא מוצר בעל יכולות ניקוי משמעותיות ובאמת ניתן לשטוף איתו מכונית , להבדיל QD ייעודו לשימוש אך ורק אחרי שטיפה בעזרה לייבוש או פינישים אחרונים או להסרת אבק.

כמוצר ניקוי יבש אמליץ על eco smart או לחילופין opti clean של אופטימום (שגם ניתן להשיג בבקבוק מרוכז ממש כמו ONR ) מה שתמצא זמין ובמחיר מתאים יהיה בסדר.

ה V7 לא רע כ QD אבל העובדה שהוא מכיל גם אוטם צבע (שוב-אך ורק למטרות תחזוקה לאוטם קיים) היא החיסרון שלו כי הוא מצריך "באפינג" כדי להוריד את השאריות שלו וזה קצת מפספס את העניין, והוא גם לא זול. על כל מקרה הוא לא יכול להחליף אוטם צבע רציני ומשובח כמו ה 109 או המנזרנה .

BSD –עוד אחד מחביבי הפורומים, QD טוב שהיתרון העיקרי בו הוא יכולות ה"שיטינג" המשובחות שלו. מצד שני הוא לא נוח ליישום יחסית ומשאיר חיספוס מרגיז. אחרי שני בקבוקים שקניתי לא הצלחתי להבין מה הביג דיל.

QD מעולה שאני ממליץ עליו בלב שלם הוא SPEED WIPE של CG. מוצר זול יחסית ללא יומרות "הגנה" וללא יומרות הידרופוביות. פשוט QD כמו שהוא אמור להיות, לנקות בעדינות שיכבת אבק דקיקה או טביעות אצבע ללא צורך בבאפינג שזה היתרון הבולט שבו וגם הריח המטריף .

כל המחקרים "המדעיים" על QD X שיושב טוב יותר על אוטם Y-לא יודע, QD אמור לנקות קצת אבק ולעזור בייבוש ולא "לשבת" על האוטם.

ONR- המוצר האהוב עלי כי הוא יודע לעשות כמעט הכל אבל הוא לא מצטיין בכלום. הוא טוב בניקוי יבש אבל פחות מהמוצרים שציינתי ,לא רע כ QD (אבל פחות מ QD ייעודי). המגרעת העיקרית בו מבחינתי היא העובדה שלא משנה איך תדלל אותו הוא דורש עוד "באף" בגלל המריחות-יש כאלה שלא רואים את המריחות האלה אבל זאת דעתי. כדי לצמצם את עניין המריחות למינימום יש לדללו במים מזוקקים.ה ONR גם הרבה יותר חסכוני מכולם.

ווקסים:

נאמר כאן שאין ווקסים שאפשר להמליץ עליהם באוטוסטור-זה רציני? יש שם מבחר אדיר ואני יכול לתת רשימה של ווקסים ואוטמים מומלצים שנמכרים אצל משה אפילו שאין שם פוסו או קולינייט -עוד שני מוצרים טובים סך הכל אבל מפוצצים בסופרלטיבים על עמידות מפה ועד הירח, הם לא יותר טובים ממוצרים שניתן לקנות בארץ בלי .

המוצרים היחידים שבאמת עושים את ההבדל מבחינת עמידות הם ציפויים כמו אלה של GT או OPTI COAT והעמידות שלהם טובה עשרות מונים מכל אוטם צבע.

אין ווקסים שעושים קסמים, מה שכן עושה קסמים זאת עבודת פוליש טובה שתגיע לפני האוטם ,ווקס, ציפוי,בפוליש מסתתר ההבדל האמיתי.

חולם לראות את iron maiden , בינתיים מלטש לי...

[email protected]

פורסם (נערך)

I.G מה עדיף לשים, ONR בדלי ? (סיטרוס עדיין אין לי)

שלומי,

תודה על ההסבר, נשמע נחמד ה- opti-clean, לא הכרתי .

ולא הבנתי משהו, QD אמור "להבריק" את אוטו עם יש שכבת אבק קטנה,

לא עדיף פשוט "לשטוף" את האוטו עם opti-clean לדוגמא ?

אשמח להסבר .

עריכה אחרונה על ידי ChaoscripT

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

ONR כאמור לא מצטיין בשום תחום- חוץ מהשימושיות.

הוא יכול לשמש כסבון לשטיפות שבועיות בדלי (חפש איך לדלל אותו), כסיכוך לפלסטלינה וכQD. נכון שצריך לעשות לו באף אחרי הניקוי, אבל לפי דעתי ודעתם של רבים עדיף להשתמש במוצר אחד שדורש קצת עבודה מאחרים מאשר 4 מוצרים שונים שעולים פי 2 במקרה הטוב.

מהנסיון שלי לסיטרוס כן יש יכולת ניקוי טובה יותר משמפואים אחרים מבחינת פירוק של שומנים (נגיד אחרי פוליש או משהו כזה), גופות חרקים וח^א של ציפורים ופיח.

ואני מדבר על השרייה של החומר בדילול לשטיפה רגילה למשך דקה על הפח (הזמן מהפרי ווש שאני עושה לשטיפה עם הכפפה).

שמפואים אחרים כולל סבון כלים לא מורידים כל כך רבה לכלוך בשטיפה אחת, בריכוז כזה ועם כל כך הרבה סיכוך.

אפשר להשתמש בו גם לשטיפות שבועיות (אני עושה את זה שנתיים) בלי שום חשש, פשוט הV7 שהמלצתי עליו עדיף בגלל מסנן UV שיש בו (לא יזיק עם השמש שיש אצלנו) וכן קצת הגנה- לא כשכבה בודדת אבל אמור לתת בוסט להגנה קיימת (מבחינת ברק וגם קצת שיפור בהגנה)

הוקסים שיש באוטוסטור, בטווח מחירים של 100-150 ש"ח יחזיקו חודש-חודשיים פחות מהקולי 845 (12 שימושים@ 140 ש"ח) או הפוסו (50 שימושים @ 100 ש"ח). כן יש כאלה שיחזיקו אולי כמוהם וכן אולי יש כאלה שיתנו יותר ברק, אבל לא במחירים האלה ועם "אולי" משמעותי. היחיד שאפשר אולי לדבר עליו מאוטוסטור זה המנזרנה PL.

תיקון להודעה הקודמת שלי-

בדלי אתה שם את השמפו שנועד בערך רק להקצפה, ובבקבוק שמפו שאמור לתת גימור יותר טוב?:roll:

פורסם

הסיטרוס לא יוריד את שכבת הווקס מהר יותר מהאנידו או ה V7 ...

קודם כל תודה רבה על הניסיון והשיתוף!

לא ממש הבנתי את המשפט שלך, מהאתר של CG בעניין ההאנידו :

The pH-neutral formula is gentle on wax coatings""

"Safe for wax and sealant

כאשר על הסיטרוס לא רשום שום דבר מזה, מכאן אני מסיק כי הסיטרוס יותר "אגרסיבי" וההאנידו יותר ידידותי, להבדיל ממה שאתה רשמת.

האם אני מפספס משהו?

האם Meguiar's Last Touch הוא בעצם אותו Speed wipe? (הצבע זהה, וגם הייעוד, אני מסיק שזאת אותה הגברת?)

בנוסף האם יש צורך לדלל את הSpeed wipe?

תודה מראש!

פורסם

אני חושב שמשהו מתפספס כאן בהבדל בין ווקס לאוטם צבע. ווקס (אמיתי ואיכותי) מכיל כמות בלתי מבוטלת של קארנובה ואוטם צבע הוא סינטטי לחלוטין ולפיכך עמיד יותר בהגדרה. ווקסים(אמיתיים) עם עמידות כשל אוטמי צבע הם אכן יקרים מאד אבל הקולינייט והפוסו הם סינטטיים לחלוטין(אלא אם פספסתי משהו)-אוטמי צבע , והם עושים את אותה הפעולה של המנזרנה PL ו chemical guys 109 . הקולינייט עולה בערך כמו המנזרנה ולא עולה עליו בשום דבר והפוסו הוא ממש קל ליישום אז תעשו את החשבון שלכם וריכשו מה שמתאים לכם. אני יודע שהקולינייט מוגדר כ WAX אבל שוב, סינטטי לחלוטין עם כל היתרונות של זה וגם החסרונות כמובן.

סמוך על CG (מי שמכיר אותי ועושה את הקישור יודע שאני יודע דבר אחד או שניים על החברה הזאת..) שאחד מהשמפואים הכי נמכרים שלה כמו הסיטרוס הוא ידידותי לשכבת הווקס. נכון הוא עוצמתי מעט יותר אבל בשימוש נכון אין שום בעיה. כל שמפו שייושם בכמות רבה מידי יעשה נזק לשכבת הווקס, כולל האנידו,V7 או כל שמפו אחר .

Meguiar's Last Touch ו speed wipe הם מוצרים שונים . את ה SPEED לא ניתן לדלל ,הוא מגיע מוכן לשימוש.

חולם לראות את iron maiden , בינתיים מלטש לי...

[email protected]

פורסם

מבחינתי אני לא עושה הבחנה בין אוטם לוקס אלא אם יש דרישות מיוחדות שאחד מהם מתאים יותר. כשיש דרישה כללית לעמידות וברק (בסיסי, לא משהו סופר מיוחד לתצוגה) אני תמיד אעדיף את הקולי 845 כי הוא נותן את השילוב הכי טוב של קלות עבודה, מראה ועמידות.

עד כמה שאני יודע, ג'ט סיל פחות עמיד מהPL

הסיטרוס הוא לא מאוזן PH, הוא יכול לפגוע בוקס אם שמים יותר מידי ממנו (וה"יותר מידי" זה הרבה פחות מה"הרבה מידי" של האנידו, לדוגמא) אבל אם עובדים לפי ההוראות הוא בטוח לחלוטין.

• תוכן חדש...