Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה - הגיע זמנו של השמן בתיבת ההילוכים. מזמן.

לפי היינס השמן המומלץ ללנצ'יה הוא 80W50. כן. שמונים דבליו חמישים. יש דבר כזה? שמן שעולה בסמיכות עם החום??? או שיש טעות בהיינס שלי?

ובכל מקרה - אם לא קיים דבר כזה, מה מומלץ לשים לתיבה ידנית בת 20?

שאלה שניה - אורות רוורס אין לי והטסט קרב ובא לו בששון. אני יכול לבדוק אם זה היוניט בעזרת מד התנגדות? נראה לי הגיוני, לא? פשוט לחבר ולמדוד את ההתנגדות כשההילוך משולב וכשלא. זה יעזור?

המון תודה.

פורסם

חישן הרוורס הינו מפסק חשמלי. שמעביר מתח כאשר משולב ההילוך האחורי.

ברנו אני יודע שממקום בגיר עצמו.

תבדוק קצר עליו כאשר משולב הילוך הרוורס ברכב. (כלומר התנגדות שואפת לאפס (אומים זניחים)). (יתכן וניקוי החישן תגרום לחזרתו לפעולה תקינה).

יתכן גם שהחישן לא נלחץ בכניסת ההילוך לרוורס לכן יש לפרקו ולבדוק.

בהצלחה.

השליטה במכונית הינה המהנה ולא המהירות.

שלוט בכוחות הפועלים על הרכב ותלמד להנות.

פורסם

טוב, אז אם זה מעניין מישהו - החיישן נבדק - הוא דפוק, ופורק בהצלחה. חבל שהייתי צריך לפרק בדרך גם תושבת מצבר ותומך כבל קלאץ.

החיישן הוא סוויץ' נלחץ קטן שמעביר זרם דווקא כשהוא לא לחוץ. והבעיה איתו היא שהקפיץ שבו כנראה הלך לעולמו.

נסעתי עם הדוגמא לאלוף החלפים בראשון, ומחר יהיה אחד חדש. מחיר מוערך - 50 ש"ח. כרגע אני נוסע עם חור בגיר סתום בסמרטוט...

אגב אלוף החלקים הנ"ל - המחירים שלו ממש סבבה, ויש לו סבלנות לאנשים מוזרים שמחפשים חלקים ללנצ'יה בטא. לדוגמא - ACDELCO 10W40 עולה אצלו רק 5 שקלים יותר ממה שהצלחתי להוציא מפרוחזאד (55 ש"ח). ולא צריך להתווכח ולהתחנן ולהתמסכן ולהרגיש כאילו קונים נעליים בנווה שאנן...

ומבחינתי זה שיש חנות ליד הבית ולא צריך להסתובב בכל השונצינואים לחפש חניה שווה חמישה פאקינג שקלים. בקיצור - מומלץ לראשונים שנוהגים ללכת לאוטו דיפו. החנות נמצאת באיזור תעשיה הישן בהמשך הרחוב של קומפיוטסט לכוון מזרח (הבניין של טומשין).

ולעניין שאלתי הקודמת - מישהו יודע מה זה שמן גיר 80W50?!?!?!?!? טעות כתיב בהיינס? והאם בטוח לשים 80W90 הנפוץ והטוב בגיר ידני בן 20 אם לא ברור מה הוא אמור לאכול?

• תוכן חדש...