Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום חברים,

אתמול מרחתי את החומר הנ"ל על הרכב לאחר השטיפה ואני עדיין לא מצליח להגיע לתוצאות הרצויות.

כשאני מסיים, יש עדיין כמה מקומות בהם רואים מריחות של החומר.

למיטב הבנתי זה כי השפרצתי יותר מדי חומר על הפד או על הפח עצמו, אבל הבעיה שאם אני משפריץ פחות מדי חומר אז מרגיש לי כאילו הפד לא עובר חלק על הפח ונדרש להפעיל יותר כוח.

מה בעצם אני עושה לא נכון? האם זה החומר עצמו או שמא שיטת העבודה שלי לא נכונה?

בנוסף, הספוג הזה שאיתו מיישמים את החומר מרגיש לי הכי לא בריא לצבע הרכב. הרי תמיד משתדלים לעבור על הרכב עם מטליות מיקרופייבר עבות עם סיבים ארוכים כדי שלא ישרטו את הפח, ודווקא פה ביישום האופטיסיל עוברים עם ספוג נוקשה כזה ומשפשפים חזק? זה לא הורס את הצבע?

אשמח מאד לשמוע ממביני דבר חכמים ממני.

תודה לכולם!

פורסם

לא צריך לשפשף חזק עם הפד. פשוט מורחים.

ולגבי המריחה- אני מורח אותו בתנועה מעגלית בצורת מטריצה- קו וממנו "מוציא" אנכים ככה שהחומר ששמתי בקו הראשון נמרח למרחק כלשהו, ואם עדין יש חומר עודף אז עובר בקווים מקבילים לקו הראשון ומורח למרחק קצת יותר גדול

אבל כן, החומרים של אופטימום מעצבנים ככה. אתה לא יודע מה אתה מורח וכמה עד שזה מאוחר מידי

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

ליישום האופטיסל ואוטמים/ווקסים אחרים אני משתמש באפליקטור מהקוריאני:

http://www.ebay.com/itm/6pcs-of-Microfiber-terry-applicator-pad-for-wax-sealant-polish-towel-cloth-/321008278361?hash=item4abd959b59

הוא עטוף במיקרופייבר ומרגיש לי די בטוח.

לפני היישום תמיד מרטיב טיפה.

הכלל הכי חשוב הוא לשים כמה שפחות חומר. אם יש מריחות אז בעיקר רק על השמשות.

אחרי שהאוטם מתייבש עובר עם המתלית 1100 (סיבים ארוכים) לבפינג סופי.

אגב בסופ"ש האחרון ניסיתי את ה-SONAX BSD שרכשתי זה עתה - יצא מדהים.

פורסם

עם כל הפדים שברשותי, הפד שהכי נוח לבצע באמצעותו איטום בעזרת אופטיסיל, הוא דווקא הצהוב הסיני הפשוט.

אני קודם מרסס אותו היטב, כשלושה - ארבעה שפריצים, מוודא שלא יהיו חלקים יבשים (פעולה שנקרא Priming).

לאחר מכן מרסס שוב, ורק על הפד, לפי הצורך כאשר נראה שהפד מתחיל להתקע על הפח.

אני עובד בתנועות קצרות מאוד של ימינה שמאלה, מלמעלה ללמטה.

בגדול לוקח קצת זמן להבין את עניין ה-less is more עם האופטי, וגם עכשיו לאחר אין ספור שימושים עדיין קורה שמידי פעם נשארים לי סימנים של שימוש יתר.

בגדול אפשר "למחוק" את הסימנים האלה עם עוד מעבר של הפד.

ובמקרה הכי גרוע, מעבר קליל של מיקרו.

לא סיפור.

"יאללה בירי".

פורסם

אוקיי, אנסה לרכוש פד אחר ולא להשתמש במה שמגיע איתו.

אגב, שאלה קצת מוזרה, איך יודעים שביצעתי את האיטום כמו שצריך? יש דרך לבדוק את זה?

פורסם

מה שהגיע עם הOS זה בדיוק כמו הסיניים הפשוטים.

פד מיקרופייבר לפי דעתי פחות מומלץ. סופג המון מהחומר

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אני גם יישמתי עם פד צהוב פשוט.

קל ונוח.

בנוגע ל"איך יודעים", אני פשוט הרגשתי את הפח (אפליקטור מחליק יותר / תחושה "שומנית" מעט עם האצבע / ברק מוגבר במבט מרחוק).

מחזק את מה שצ'יפופו אמר - לא צריך להתפרע עם הכמות. אצלי עשיתי עם החומר בעבר 2 רכבים, ולא רואים בכלל שהמפלס בבקבוק ירד.

M-TECH E46

פורסם

תודה לכולם, החכמתם אותי לגבי התהליך.

מה זה פד צהוב פשוט מבחינתכם?

מה שהגיע עם ה-OS זה מין ספוג כזה בצורת עיגול. מרגיש לי לא הכי נכון לשפשף אותו על הצבע.

• תוכן חדש...