Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שבדקתי הסיריון מאוד מאוד מבוקשת.. רכב כזה עם פרמטרים טובים נמכר בפחות מחצי יום!

אני אסתכל על שנים 2008+ ואבדוק לגבי היונדאי i20 אם יש משו בתקציב שלי.

לגבי מאזדה 2.. מה אתם אומרים? חסרונות מיוחדים? שנת 2008-2009 זה בסדר לקנות?

פורסם

למה לרדת בשנתון ולקנות מאזדה 2 2008? לא חושב שזו החלטה נכונה (רכב מתיישן ולא משנה איזה= מתכון לתקלות). ואם כבר מאזדה 2 אז בשום אופן לא לקנות את גרסת הבסיס מכיוון שיש לה רק 2 כריות אויר (ובטיחות חשובה לך...).

פורסם

כעקרון אני יכולה בתקציב דייהטסו עד 09

מאזדה 2 עד 09

ויונדאי i20 במקסימום עד 2010 וזה עם קרטריונים הרבה פחות טובים.

מעדיפה לרדת בשנה שנתיים ולקבל רכב עם הרבה פחות קמ עם כל הידיים פרטיות מאשר רכב בתקציב שלי שטחנו אותו בהשכרה.

אגב אני יכולה רק אוטומט.

פורסם (נערך)

שוב, אם את כ"כ נעולה על הסיריון אני האחרון שיגיד לך לא לקנות אותה, אבל אם בטיחות חשובה לך- אז הסיריון לא עומדת בקריטריון הזה כי יש טובות ממנה. זה לא אומר שהיא גרועה, אבל אם אפשר לקנות רכב בטיחותי והבטיחות חשובה- אין מה להתפשר.

לסיריון רק 4 כוכבי בטיחות.

http://www.euroncap.com/en/results/daihatsu/sirion/15663

ל I20 יש 5 כוכבי בטיחות והיא מאוד מאובזרת אפילו בגרסת הבסיס:

http://www.euroncap.com/en/results/hyundai/i20/11044

בנוגע לסחירות: השוק הוא דינאמי ומה שסחיר היום לא בהכרח יהיה סחיר מחר.

פעם סובארו הייתה נמכרת תוך יום-יומיים, כנ"ל מאזדה. היום המצב יותר מורכב כי השוק מוצף, זה עניין של היצע וביקוש, מבריאת העולם ועד היום, בזהב, בנפט ואפילו בתפוחי אדמה.

(רכב גם יכול להיות עם נתונים יפים של יד וק"מ אבל לא טופל במוסך מסודר אז זה ממש לא מבטיח אמינות, להיפך. מה גם שבמשך הזמן שהוא יהיה אצלך יכול להיות שחס וחלילה יקבל מכה ותיפגע השלדה, מה שישפיע על המכירה שלו בעתיד...וזה עניין של מזל...).

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

המאזדה 2 רכב טוב ומהנה לנהיגה אבל רק הדגשתי שאם הבטיחות חשובה- לא לקנות את גרסת הבסיס.

דגש חשוב הוא לא להתמקד רק בק"מ נמוך אלא גם באיך טיפלו ברכב. ק"מ אפשר לזייף, זו ממש לא בעיה לכן חשוב להתמקד ברכב שמור עם היסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת.

פורסם

המזדה 2 מתאימה מאוד מבחינת בטיחות, והיא גם מאובזרת יחסית ונוחה מאוד.

החסרון העיקרי שלה הוא בתצרוכת הדלק - כ1-10.

אגב היונדאי תהיה בזבזנית אפילו יותר.

הטובה ביותר (מבחינת תצרוכת דלק) מבין האופציות שהוצגו תהיה הסיריון.

פורסם (נערך)

מאיפה הנתון הזה על היונדאי?

לי יש I20 שנת 2009, צריכת דלק ממוצעת 1:13-1:15.

הרכב גמע 153500 ק"מ, מטופל כמו שעון.

הסיריון גם לא כזו חסכונית אם מסתכלים בנתוני יצרן.

חסכונית אוטומטית בתקציב הנ"ל- רק הונדה ג'אז הבעיה שזה לרדת בשנתון ולהתפשר בבטיחות.

המאזדה לא בטיחותית בגרסת הבסיס. יש לה רק 2 כריות אויר.

פורסם

למה אתה כל פעם חוזר לגרסה הלא רלוונטית הזאת? מדברים כאן בשרשור אך ורק על גרסת הדיינמיק בעלת ששת כריות האוויר. המזדה2 בגרסת הליסינג היא פשוט קטסטרופה.

את הנתונים אני מביא ממקור ראשון ועל פי מדידות אמיתיות במשך שנים, ברשותי הן מזדה2 (כשנתיים) והן הסיריון(מאז 2006). את הנתונים לגבי היונדאי אני מביא דרך חבר שברשותו כזאת משנת 2013 שמתלונן חדשות למבקרים בקשר לתצרוכת הדלק. נתון של 1-13 ביונדאי i-20 אוטומטית נשמע לי אופטימי מאוד.

פורסם (נערך)

מהסיבה שאתה חוזר כל פעם לסיריון למרות שהדרישה היא לרכב בטיחותי ולסיריון רק 4 כריון אויר.

בנוגע לחבר שלך:

כניראה שיש לו בעיה ברכב או שאופי הנסיעות שלו הוא בעיקר בפקקים כשהמנוע לא מגיע לטמפ' עבודה (או שהוא מאיץ בחוזקה והרכב חיי בסל"ד גבוהה, תאמין לי שראיתי כבר פאביה 1.4 עם צריכת דלק של אימפרזה טורבו בגלל אוםי נהיגה כזה).

היונדאי לא חסכונית, אבל גם לא בזבזנית כמו שתיארת אותה:

http://www.kml.co.il/Car/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99_i20_2009-2012_2977

למאזדה צריכת דלק דיי דומה ליונדאי:

http://www.kml.co.il/Car/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94_%D7%A1%D7%93%D7%A8%D7%94-2_2008-%D7%95%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%94_3491

וכנ"ל הסיריון:

http://www.kml.co.il/Car/%D7%93%D7%99%D7%99%D7%94%D7%98%D7%A1%D7%95_%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F_2006-2011_1913

ככה שההפרש בין היונדאי לסיריון ול- 2 לא כזה משמעותי במיוחד אם הנסועה השנתית לא גבוהה כ"כ (ע"פ הדיווחים שבאתר, לא ע"פ הצהרות היצרן)

פורסם

הסיריון מהווה פשרה קלה בבטיחות (למען האמת, לנהגת יחידה ברכב לא יהיה הבדל מבחינת בטיחות בין 4 ל-6 כריות אוויר) אבל תהיה בפועל חסכונית מהמזדה והיונדאי.

לגבי היונדאי אין לי חווד אישי, אבל אם על פי דבריך היא צורכת בפועל כמו המזדה, אז הסיריון חסכונית יותר.

תצרוכת הדלק הממוצעת של הסיריון שלי עומדת על כ-14 קמ לליטר, המזדה על כ10 קמ לליטר. נתונים אמיתיים, יומיומיים, שנבדקים ומחושבים בכל תדלוק מחדש.

פורסם

כן, כריות האוויר בהגה ובדאשבורד משמשות עבור (חס וחלילה) תאונת חזית.

הכריות הנוספות מותקנות בצידי המושב, ומשמשות כהגנה לפגיעות צד.

• תוכן חדש...