Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוודא שהקילומטראז אמיתי

תוודא שכל המכלולים תקינים

תוודא מצב שלדה+פח

תוודא שאין כל מני קומבינות בהתקנות ותיקונים

תוודא טסט כמה שיותר רחוק

פורסם
תוודא שהקילומטראז אמיתי

תוודא שכל המכלולים תקינים

תוודא מצב שלדה+פח

תוודא שאין כל מני קומבינות בהתקנות ותיקונים

תוודא טסט כמה שיותר רחוק

מה הצריכת דלק?

מזאת אומרת מכלולים?

ועדיין לא ענית לי אם הוא אמין וכו'..

פורסם

צריכת דלק לא מכיר

מכלולים- מנוע, מזגן, גיר, כלומר כל הרכיבים שיש ברכב

אמין? רכב של 26 שנה על הכביש, הכל תלוי באיך טיפלו בו

פורסם (נערך)

מיקל, אתה בעצם שואל האם רכב שהוא זקן יותר ממך אמין (זה כמו לשאול אם זקנה בת 90 בריאה). כל הסגולות של הרכב הזה היו פעם. מה שנותר ממנו היום, זה תלוי איך טיפלו בו.

החלפים יקרים למדי, לבימר יש מתלים מסובכים, בולמים יקרים, דיסקים של בלמים יקרים (אפילו תחליפיים).

הם הרכב צריך יישור קו מלא שכולל החלפת חלקים שהתבלו במתלה, צלבים בדרייבשפט, ברקסים, מצבר, טיפול גדול וכד' - תכין מעל 10K (אלא אם כן בעלים קודמים השקיעו את זה). זה עוד לפני תקלות, בהנחה שהרכב טופל בו שצריך, השתמשו בחומרים איכותיים ולא עשו קומבינות.

מקיף בספק שחברת הביטוח תסכים לעשות לרכב כה ישן, אבל ביטוח חובה זה פחות או יותר אותם מחירים על כל רכב. ברר עם סוכן הביטוח שלך.

הרכב ישן והתחזוקה לא תיהיה זולה. היה לי סדרה 7 מאותו סוג, הן חולקות חלק ממכלולים, הכל היה יקר מאוד הרכב כל הזמן דרש ביקורים במוסך - כל פעם משהו קטן.

וגם, אני מאוד בספק לגבי קילומטז 150KK ברכב בן 26 שנה, רכב ממוצע עובר את זה בפחות מ10 שנים. אני מעריך שקילומטרז' הגיוני יותר לרכב כזה יהיה כ350K'"מ לפחות.

אם הרכב אוטומטי, תוסיף לזה שהגיר לא היה שיא האמינות של זמנו ויש לו בלאי ואילי תצטרך לשפץ (עוד כ7~8K לשיפוץ מלא אם מישהו יסכים לעשות).

המלצה ממני בתור מישהו שהיו לו הרבה רכבים קשישים: אני לא ממליץ להכנס לזה אם אתה מחפש רכב פוזה בתקציב מוגבל. אם אתה יודע לאן אתה נכנס ויש לך את התקציב גדול ואתה יכול להשקיע הון תועפות על תחזוקה ויש לך זמן למוסכים, עדיף מצא דגם יותר מענין של E34 עם מנוע V8, או אולי אפילו M5.

רכב כזה לא קונים משיקולי תקציב. עדיף מצא רכב חדש יותר, שמור ותהנה מאמינות ותחזוקה זולה. אני מעריך שתוכל בתקציב כזה לקנות מגאן שנת 2002~2006.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

10K ליישור קו ראשוני זה תקציב מאוד אופטימי. אם הרכב לא במצב מצוין תכין את עצמך ליישור קו שיגרום לאדם ממוצע לפשוט רגל.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הייתי בודק את העבר שלו, רוב הרכבים האלה נמצאים כיום בכפרים ורובם עברו שם חיים לא קלים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

פותח השרשור: מציע לך לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי. "מחלות"? מדובר ברכב ישן ואין מה לעשות הוא מתיישן. מה התקציב שלך? מה הדרישות? תקרא את המדריך, זה ייתן לך תמונה ברורה יותר.

פורסם

וואלה - הרגתם את הבחור (ז"א את הרכב שהוא רוצה לקנות) עוד מבלי שמישהו בדק את הרכב.

תשובות כאלה לא היית מקבל (לא מאמין בחריפות הזו) בפורום אספנות.

יש מצב שיש מציאות פה ושם - אבל צריך לבדוק טוב טוב (לפני קנייה) ולראות מה יכלול יישור קו והאם בר קנייה (כולל בדיקת מחירי פריטים בחו"ל).

אם אתה מעוניין ברכב כזה - שלא יעניין אותך צריכת הדלק (כלומר - שזו תהייה הבעייה האחרונה בעדיפויות שלך. קודם - תקינות מכאנית).

alfa 156 2.5.

פורסם

חולגי - הוא לא היה מקבל את התשובות בפורום אספנות, כי שם ברור לכולם שרכישת רכב כה ישן היא פוטנציאל לבור ללא תחתית. כאן הבחור לא יודע, וטוב שאומרים לו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

איני חושב שכל רכב ישן הוא בור ללא תחתית.

פוטנציאל כמובן שיש.

ואם יש לך כיס מספיק רחב - אזי השמיים הם (כנראה) הגבול.

עריכה אחרונה על ידי חולגי
איות

alfa 156 2.5.

פורסם

BMW 5 היא רכב יוקרה, כלומר הייתה יקרה לאחזקה בכל מקרה, גם כשהייתה חדשה וגם בהנחה שהיא אמינה. בגיל 26 היא כבר זקנה, עברה חיים לא ידועים וטיפולים לא ידועים. הנחת המוצא היא שזה יהיה יקר ולא קל, ומכאן אפשר להיות מופתעים לטובה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רכבי יוקרה יחסית חדשים הם בגדר בור ללא תחתית לחלק מהאנשים, אז רכב יוקרה ישן? אם יש לך ידע וניסיון במכונאות ברכבים דומים וזמן להתעסק עם הרכב אז למה לא, אתה תהנה. אם אתה חושב שזה כמו להחזיק יונדאי גטס אז אתה לא יודע למה אתה נכנס ולא כדאי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...