Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיאטה חדשה בת שנה שנתיים - מחיר בין 120 ל 140 אלף ש"ח, יקח זמן למצוא.

או מיאטה דור ישן שנת 95, 70 אלף ש"ח יד ראשונה במצב טוב.

מניחים שיש לי כ 100 אלף ש"ח במזומן (אולי קצת יותר - 110) ואפשרות להקצעה של עד 2500 ש"ח בחודש לרכב לא כולל דלק (חינם מהעבודה) התקציב החודשי גמיש ברמה של 500 ש"ח לפה או לשם.

ההצעה הראשונה היתה קיימת והיום כבר לא אקטואלית (אולי מתי שהוא תהיה עוד הצעה כזו)

ההצעה השניה עדיין קיימת (למיטב ידיעתי ...)

עצות ורעיונות יתקבלו בברכה והשאלה העיקרית היא ההבדל בביצועים בין החדשה לישנה ...

פורסם
מיאטה חדשה בת שנה שנתיים - מחיר בין 120 ל 140 אלף ש"ח, יקח זמן למצוא.

או מיאטה דור ישן שנת 95, 70 אלף ש"ח יד ראשונה במצב טוב.

מניחים שיש לי כ 100 אלף ש"ח במזומן (אולי קצת יותר - 110) ואפשרות להקצעה של עד 2500 ש"ח בחודש לרכב לא כולל דלק (חינם מהעבודה) התקציב החודשי גמיש ברמה של 500 ש"ח לפה או לשם.

ההצעה הראשונה היתה קיימת והיום כבר לא אקטואלית (אולי מתי שהוא תהיה עוד הצעה כזו)

עצות ורעיונות יתקבלו בברכה והשאלה העיקרית היא ההבדל בביצועים בין החדשה לישנה ...

אם יש לך כסף, קנה את החדשה.

הרבה הבדל אין בינהם, החדשה בנוייה יותר טוב , היא קצת חזקה יותר ומצוידת בגיר עם 6 הילוכים.

אני הייתי הולך עליה ולו בגלל ההרגשה הכללית של איכות הבניה הטובה שלה.

מה גם שהמחירון של המודלים הישנים פשוט פסיכי לחלוטין, בעוד ששנת 2003 עולה כ 120K , שנת 98 עולה 82K ולמצוא אחת כזו במצב סביר זה לא פשוט , לעומת זאת למצוא אחת חדשה עם מעט מאוד ק"מ ויד אחת זה יותר פשוט.

הספקים ומשקלים :

חדשה :

144 כ"ס 17.1 קג"מ 1065 ק"ג

0-100 7.9 שניות . מהירות סופית 208 קמ"ש .

ישנה :

132 כ"ס 15.8 קג"מ כ 1000 ק"ג

0-100 8.4 מהירות סופית כ 200 קמ"ש

ההבדלים בהספקים ובתאוצות לא משמעותיים.

פורסם

If you're willing / want to modify the car, definitely the older model, if you are ABSOLUTELY 200% sure that you're not going to touch it, the newer model is better, it has an improved suspension geometry, stiffer chassis and slightly stronger motor... I'm having hard time calling the six speed transmission an improvement, I obviously drove both transmissions many times and I like the five speed better

The older miatas plus some engine and suspension modifications will make into a far more fun carwhich will be considerably faster.. the 95 is the best year out of all because the ECU is still OBD-1 which is easier to modify

.Moti

פורסם

If you're willing / want to modify the car, definitely the older model, if you are ABSOLUTELY 200% sure that you're not going to touch it, the newer model is better, it has an improved suspension geometry, stiffer chassis and slightly stronger motor... I'm having hard time calling the six speed transmission an improvement, I obviously drove both transmissions many times and I like the five speed better

The older miatas plus some engine and suspension modifications will make into a far more fun carwhich will be considerably faster.. the 95 is the best year out of all because the ECU is still OBD-1 which is easier to modify

.Moti

מוטי, הוא עדיין לא קנה את האוטו וכבר אתה מדבר איתו על שיפורים ???

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
מוטי, הוא עדיין לא קנה את האוטו וכבר אתה מדבר איתו על שיפורים ???
צריך לחשוב מראש על הכל.

הוא בסה"כ אומר שMK1 יותר נגיש\נוח לשיפורים. יש אנשים שזה משנה להם.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
צריך לחשוב מראש על הכל.

הוא בסה"כ אומר שMK1 יותר נגיש\נוח לשיפורים. יש אנשים שזה משנה להם.

דניאל.

Exactly, and not only that it's easier to modify them, they are more reliable but some small margin when modified, they are CHEAPER

:wink: to buy and cheaper to modify... when saying modifications I'm not talking about exhaust, intake or chip, these don't do ANYTHING on miatas... we're talking turbo or supercharger here, and the first generation miata is one of the best cars in the world to do that and keep full reliability

.Moti

פורסם

ניב, רק לפני כמה ימים ראיתי מיאטה חדשה ידנית עם שלט למכירה.

לא רשמתי את המספר... :roll:

יש כאלו ועם סבלנות ראויה גם לך תהיה.

אני הייתי הולך על חדשה, בגלל התמורה לכסף ואותו מחירון גבוה שאתה מדבר עליו.

מיאטות Mk1 שמורות *באמת* לא קל למצוא.

Mk2 זה כבר סיפור אחר.

בהצלחה!

דניאל

MCS 2008

פורסם

לצערי הרב המשוואה השתנתה.

היום הודיעו לי שהיאריס הינה טוטלוס.

לצערי הרב, עד שהודיעו לי את זה אז שני הרכבים שחשבתי לקנות הלכו.

אחד מיאטה שנת 2003 והשני מיאטה שנת 95 יד ראשונה מאישה, שמור ומלוקק.

בינתיים מצאתי בחיפוש זריז מיאטה שנת 97 יד חמישית!!!

ושתי מיאטות 2003 ו 2004.

את היד החמישית אני לא לוקח אז בינתיים כבר קבעתי נפגשתי ואפילו סגרתי על המיאטה שנת 2004.

הרכב יד ראשונה, שמור מאוד, חדש מאוד (שנה וחצי על הכביש), מחיר סגור 136K ש"ח ...

בהצלחה לי (בתקווה שזה יסגר)

תודה על העצות

ניב

פורסם
לצערי הרב המשוואה השתנתה.

היום הודיעו לי שהיאריס הינה טוטלוס.

לצערי הרב, עד שהודיעו לי את זה אז שני הרכבים שחשבתי לקנות הלכו.

אחד מיאטה שנת 2003 והשני מיאטה שנת 95 יד ראשונה מאישה, שמור ומלוקק.

בינתיים מצאתי בחיפוש זריז מיאטה שנת 97 יד חמישית!!!

ושתי מיאטות 2003 ו 2004.

את היד החמישית אני לא לוקח אז בינתיים כבר קבעתי נפגשתי ואפילו סגרתי על המיאטה שנת 2004.

הרכב יד ראשונה, שמור מאוד, חדש מאוד (שנה וחצי על הכביש), מחיר סגור 136K ש"ח ...

בהצלחה לי (בתקווה שזה יסגר)

תודה על העצות

ניב

לא משנה איזה מיאטה תקנה, הרכב בילתי שביר, בלתי עציר ובילתי פריק, גם אם הוא יד שביעית וגם אם קרעו אותו (זה לא הסקסו המתפרקת של רוני....:wink: ) ושיפורים יש מכאן ועד להודעה חדשה, אין מה להתלבט, הרכב זול לביטוח, שימושי, זול לאחזקה וב- FUN לשקל הוא מספר אחד בארץ כבא עשור.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
לא משנה איזה מיאטה תקנה, הרכב בילתי שביר, בלתי עציר ובילתי פריק, גם אם הוא יד שביעית וגם אם קרעו אותו ...

Exactly what I was thinking to myself, especially the part of how many owners the vehicle had and if it was abused... didn't want to write in order to prevent myself from being accused for americanization.... again

.Moti

• תוכן חדש...