Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

כרכב משפחתי אנו מחפשים רכב גדול ל5 אנשים (2 תינוקות), עם מרחב נוח, בטיחותי ותא מטען גדול. חשובה גם נוחות הנסיעה וההוצאות החודשיות על הרכב כמו דלק, טיפולים, ירידת ערך (מחזיקים את הרכב בערך 5 שנים בדכ) וכו'.

אשמח לכל טיפ או או עצה בגלל שדי היינו סגורים על הקורולה החדשה GLI ב133K אבל אז ראינו שבמרחק מחיר קטן יש את הספורטג' 1.6 החדשה שמציעה מרחב יותר גדול, גובה וקצת פוזה אז שוב ההתלבטות חזרה..

תודה!

פורסם

אתה צודק, הספורטאז׳ מציעה קצת יותר גובה ופוזה. אני בכלל לא בטוח לגבי מרווח, בטח עבורך שהרוחב של המושב האחורי חשוב מאוד, אבל אפשר לבדוק את זה בקלות.

החסרונות של הספורטאז׳ לעומת הקורולה הם -

1. איכות חומרים ואבזור - הקורולה מגיעה עם בקרת שיוט, מולטימדיה, בקרת אקלים ועוד כל מיני דברים בסגנון שאין בספורטאז׳ אורבן.

2. צריכת דלק - עם הספורטאז׳ אתה תגרד את ה-10 קילומטרים לליטר מלמעלה או מלמטה. הקורולה תהיה חסכוניות יותר.

3. ביצועים - הקורולה זריזה יותר.

טיפולים וירידת ערך - בערך אותו דבר, אין הרבה הבדל לדעתי.

נוחות נסיעה זה לא הצד החזק של שני הרכבים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה,

נוחות נסיעה לא הצד החזק של קורולה? חשבתי שהיא נחשבת אחת הנוחות בקטגוריה / תקציב.

יש משהו בסכום הזה של 130K שח שיהיה יותר מתאים?

פורסם

ה-308 סטיישן החדשה די נוחה, אבל לך תדע אם היא תתאים מבחינת ירידת ערך.

אני הייתי הולך לכיוון של קיה סיד סטיישן, או אולי מגדיל טיפה את התקציב ובודק את הסובארו XV, שם גם תקבלו אחריות ל-5 שנים שתיתן לכם שקט נפשי לאורך כל תקופת האחזקה.

פורסם

לא נהגתי בספורטאז' אבל ממה שקראתי אני חושב שהמצב די ברור.

הבדל מאוד גדול בין האופציות אין.

הספורטאז' הוא הזדמנות מצויינת להוציא עוד קצת כסף ולקבל רכב קצת פחות מוצלח. הוא אולי מרגיש גדול יותר אבל בפועל הוא לא כזה.

לגיטימי להוציא כסף על פוזה אבל לא כדאי לשכנע את עצמך שיש לו עוד יתרונות מוחשיים.

פורסם

ואת זה ^ אתה כותב בלי שנהגת בו? :roll:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

סובארו XV נראית קצת קטנה במרחב הפנימי ותא המטען יחסית לקורולה / ספורטג'. מה גם שהרבה פחות מאובזרת בגירסת הבסיס שבתקציב הזה וכנראה יותר יקרה בתחזוק בגלל ה4X4 (הינו בסובארו ובדקנו).

ה308 אופציה, בכלל חשבתי לכיוון ה3008 משומשת אבל אחד המנהלים במוסך מורשה פג'ו אמר לי לא להתקרב בגלל בעיות שונות במנוע הטורבו

עריכה אחרונה על ידי vourt
פורסם

=

דווקא הייתי הולך על הספורטאז, הרכב נראה לי מאוד משתלם במחיר, עלויות הביטוח לא אמורות להיות יקרות בהרבה ( קאיה בכל זאת ), אני אישית מאמין שעל פוזה כדאי לשלם טיפה יותר.

אם הספורטאז עונה על הצרכים שלך זה אופציה עדיפה.

גילוי נאות אני ממאוכזבי טויוטה ( בתור אחד שעשה לא מעט קילומטרים בקורולה החדשה, לדעתי היא יפה יותר מהקורולה היוצאת, אבל בכל מה שקשור לחווית נהיגה הגיר הרציף שם אותה רחוק מאחורה, ופה הקיה לוקחת בדילוג לדעתי )

לגבי צריכת דלק, כשנוהגת על הטויוטה אישה מבוגרת בטבריה ( גבעת אבני לטבריה כל הנסיעות ) מושגת צריכת דלק שנעה בין 1-9.8 ל 1-10 קבוע, כבר מעל 40 אלף קילומטר ( בהתחלה חשבתי שהיא פשוט נוהגת לא נכון, מצד שני עם סקודה ראפיד 1.4, באותם תנאי דרך, עם הפקקים של טבריה אחה"צ מושגת צריכה של קצת יותר מ 1-14).

לכן אני חושב שבצריכת דלק אין הרבה הבדל ביניהם

פורסם
ואת זה ^ אתה כותב בלי שנהגת בו? :roll:

כן. לכן לא התייחסתי לביצועים היגוי וכו.

אני צריך לנהוג בו בכדי להביע את עמדתי שהספורטאג' רק נראה יותר גדול מהקורולה?

פורסם

ספורטאז' הוא אופציה לא רעה בכלל עם תמורה מצוינת למחיר. רק שים לב שהוא לא ממש חסכוני. אם צריכת דלק חשובה לך, וותר עליו.

סובארו XV מוצע במחיר דומה לספוראז'. הוא מעט קטן ממנו ובעלת תא נוסעים פחות איכותי. היתרון של ה-XV הוא הנעה כפולה, אבל ללא ספק ספורטאז' עדיף עליו.

קורולה גדולה, מרווחת, יחסית חסכונית, אבל ממוצעת בכל השאר.

אני מצטרף להמלצה של צביקה על ה-308. נוחה אם לא הנוחה ביותר בקטגוריה, זריזה, חסכונית ומאובזרת. היות וההרכב המשפחתי שלכם הוא 5 אנשים (מתוכם 2 תינוקות) הייתי הולך על גרסת הסטיישן. מלבד היתרון שבתא המטען יש לה מושב אחורי עם מרווח ברכיים גדול משמעותית.

פורסם

תודה, ה308 מסתמנת כרכב המומלץ כאן, נראה שאין משומשות רבות בשוק אז האופציה היא רק חדשה.

לגבי הגדולה (והשונה משמעותית) הפג'ו 3008 - קיבלתי עליה ביקורת לא טובה מבחור שעובד בפג'ו אבל המחיר שלה מאד נמוך ואפשר להשיג יחסית חדשה (2012 / 2013) במחיר טוב כך שלימשהו יש ניסיון עם רכב זה?

פורסם

למען הסר ספק - ה-308 המומלצת היא אך ורק ה-308 החדשה. ה-308 שקיימת בשוק המשומשות זה הדור הקודם של ה-308 והוא הרבה פחות מומלץ.

יש לי ניסיון עם 3008 שהייתה אצלי בעבודה מליסינג. בגדול - אחלה רכב, אבל לא לקניה כרכב פרטי.

פורסם

כי פותה"ש חשב על 3008 משומשת שבוודאות די גדולה סובלת מבעיות רבות במנוע.

בנוסף ל-308 (החדשה), הייתי ממליץ לבדוק את הקיה סיד - מכונית מצויינת! החסרון, שבגרסת הסטיישן היא מאד נפוצה בציים, אך למי שמתכוון להחזיק את המכונית 5 שנים, אני חושב שזה לא אמור להפריע.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

היתי בפג'ו עכשיו וראיתי את ה308. האמת, התלהבתי יותר מה 2008 שגדולה, מרווחת ועם תא מטען גדול ונוח יותר.

התלבטות חדשה...

• תוכן חדש...