Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתור אחד שהחזיק רכב TSI 4 שנים בלי שום בעיה או כניסה למוסך שהוא לא טיפול שגרתי, אני לא מסכים עם הדיעה של צביקה, לגבי 200K ק"מ אני לא יכול להגיד.

מה החזקת אם יורשה לי ? ואיזה מנוע וגיר?

לגבי צביקה ונקמישי- אולי באמת אמנע ובמקום אקח את הג'אז היברידית ב102K או יאריס או משהו דומה. דעתכם?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ליאון 1.8 TSI 2011 ידנית, לגבי הגיר ידוע כי היה בעייתי ואין לי שום מידע אם סודר או לא, אני יכול להגיד שהמנוע של הליאון פעל ללא דופי וגם בבדיקה של הקונה יצא חלק.

פורסם

גם אני עם tsi ידנית כבר 4 שנים.

החלפתי את מיכל המים של הוישרים ומשאבת מים.

שלא תבינו לרגע שמזה אני חושב שהרכב לא אמין, אבל עדיין - רק טיפולים שוטפים עד 200k קשה לי להאמין שתגיע לזה.

שיפרומה - מה עם הטיימינג? 1.8 שנת 2011 מהסדרה הבעייתית, בטוח הוחלף מותחן

פורסם

לא הוחלף (לפחות לא בידיעתי), 3 טיפולים בצ'מפיון במרכזי ואחד אצל רון , ובאמת הופתעתי שהרכב עבר בדיקה חלקה חוץ מבלאי רגיל של קלאצ', צמיגים וכו'.

ושוב 200K אני לא חושב שיש יותר מדי רכבים מודרנים שיגיעו למספר הזה רק עם טיפולים שוטפים.

פורסם
תעשה חיפוש בפורום, יש המון תלונות על הגיר כפול המצמדים של פורד. חפש למעלה "לובי נפגעי פורד פוקוס", שרשור מרתק לכל מי שחושב לרכוש פורד עם גיר כפול מצמדים.

וגם כאן מעניין: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?550338-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%9B%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%A6%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93

לגבי מנוע ה-1.2TSI - היו בעבר המון בעיות (לכאורה, ט.ל.ח, הכותב אינו מבין דבר בתחום הרכב ולכן אין לייחס שום חשיבות לדברים שכתב, לדעתי האישית שאינה מבוססת על ידע מקצועי מלבד ניסיון אישי וקריאה באינטרנט, אין לראות בהודעה זאת ייעוץ מכל סוג שהוא) עם שרשרת התזמון של המנוע הזה. לטענת היבואן (אותו יבואן שטוען שאיביזה עושה 20 קילומטרים לליטר למרות שבפועל תגיד תודה אם תקבל 15) הבעיה נפתרה. תחליט לבד אם אתה מאמין לו או לא.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?549908-%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%A8%D7%AA-%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%AA%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A6-%D7%9E%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%A1&highlight=TSI

אם תראה לי יצרן אחד שמה שהוא מדווח בעניין צריכת הדלק בפועל קורה בכביש אני אשמח.

הייתה לי איביזה עם המנוע הזה במשך שנתיים (ינואר 13 עלתה לכביש כנראה יוצרה איפשהו בשנת 2012) לא הייתה בעייה אחת לא עם המנוע ולא עם הגיר ולמיטב ידעתי (אני בקשר מדי פעם עם הקונה) גם אצלו אין שום בעייה, גם כרגע אני 3 חודשים עם הגיר הזה (בלאון החדשה ונכון ש 3 חודשים זאת לא אינדיקציה לכלום) והכל בסדר.

פורסם

אם כך, DSG+TSI כן או לא???

אילו רכבים היום הם עם TSI וDSG ואילו רכבים ללא? הכוונה לאילו יצרני רכבים כמובן ומה החלופה ועד כמה החלופה טובה/מהנית לנהיגה?

פורסם

לטענת היבואן (אותו יבואן שטוען שאיביזה עושה 20 קילומטרים לליטר למרות שבפועל תגיד תודה אם תקבל 15) הבעיה נפתרה. תחליט לבד אם אתה מאמין לו או לא.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%9E%D7%92%D7%95%D7%92%D7%99%D7%94

לפות"ש,עשיתי 1500 ק"מ על האיביזה החדשה שלי כך שעל אמינות אני לא יכול להגיד כלום אבל כמו שאמרו כאן,אני לא הייתי מהמר על 200KKM ללא תקלות באיביזה.הלוואי ואתבדה,אבל זה משהו שאני לקחתי בחשבון כי למרות הכל הDSG וTSI הוא סוג של הימור,עם כל ההיסטוריה שלו.חובת ההוכחה עליו. אם זה הדבר הכי חשוב מבחינתך הייתי מחכה אולי למאזדה 2 החדשה במידה ויש אפשרות להמתין או בודק את היאריס ,ששניהן כנראה יהיו אמינות יותר משילובי טורבו וכפולי מצדמדים למינהם.

פורסם
מעניין שהבעיות בגיר ה DSG מטרידות אותך אבל המחלות הידועות של מנוע ה 1.2 ליטר TSI לא.

לגבי מנוע ה-1.2TSI - היו בעבר המון בעיות (לכאורה, ט.ל.ח, הכותב אינו מבין דבר בתחום הרכב ולכן אין לייחס שום חשיבות לדברים שכתב, לדעתי האישית שאינה מבוססת על ידע מקצועי מלבד ניסיון אישי וקריאה באינטרנט, אין לראות בהודעה זאת ייעוץ מכל סוג שהוא) עם שרשרת התזמון של המנוע הזה. לטענת היבואן (אותו יבואן שטוען שאיביזה עושה 20 קילומטרים לליטר למרות שבפועל תגיד תודה אם תקבל 15) הבעיה נפתרה. תחליט לבד אם אתה מאמין לו או לא.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?549908-%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%A8%D7%AA-%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%AA%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A6-%D7%9E%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%A1&highlight=TSI

לגבי הספק הקיים לגבי DSG, אני מסכים שעוד מוקדם לסכם שהבעיות מאחורינו ושצריך לחכות כדי לראות עם אכן הבעיות נפתרו. אבל לגבי בעיית השרשרת? אני לא מבין למה יש לך ספק (כל עוד מדובר במנוע חדש). הבעיה הייתה מאד ממוקדת והפתרון פשוט, זה הרי לא חלק פנימי במנוע אלא חיצוני. לא מכיר תלונות על השרשרת במנועים מה-3 שנים האחרונות, ואני מסתובב גם בפורומים מחו״ל (משם הבאתי את המידע המפורט על הבעיה המקורית כולל קריאת השרות של היצרן שפירסמתי בזמנו).

גם השרשור שהבאת מתייחס למנוע (1.8) מ-2009, אז במה הוא מועיל?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
או שתיקח את המזדה ה2 הנוכחית במחיר מעולה ב0 ק״מ

באמת חשבתי על זה במחיר של 81K לפני רישוי אך חששתי בעיקר בנפילת ערך במכירה בגלל הדגם החדש שייצא וההצפה בשוק הליסינג.אשמח לתגובה בעניין. בנוסף, מישהו יודע מהי צריכת הדלק של מאזדה 2?

פורסם
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%9E%D7%92%D7%95%D7%92%D7%99%D7%94

לפות"ש,עשיתי 1500 ק"מ על האיביזה החדשה שלי כך שעל אמינות אני לא יכול להגיד כלום אבל כמו שאמרו כאן,אני לא הייתי מהמר על 200KKM ללא תקלות באיביזה.הלוואי ואתבדה,אבל זה משהו שאני לקחתי בחשבון כי למרות הכל הDSG וTSI הוא סוג של הימור,עם כל ההיסטוריה שלו.חובת ההוכחה עליו. אם זה הדבר הכי חשוב מבחינתך הייתי מחכה אולי למאזדה 2 החדשה במידה ויש אפשרות להמתין או בודק את היאריס ,ששניהן כנראה יהיו אמינות יותר משילובי טורבו וכפולי מצדמדים למינהם.

קודם כל תתחדש על הרכב והלוואי ותהנה ממנו ותפיק את המירב.

אותי אישית, ובמיוחד כשהרכב מיועד לאמי, ממש לא בא לי לקחת סיכון. אמנם לא מצאתי תלונות מהשנה האחרונה על הגיר אבל זאת תקופת זמן קצרה מדי מכדי להסתמך עליה ולכן חיפשתי כאן בעלי ניסיון. אציין כי אמי מאוד התלהבה מהביצועים של האיביזה AM5 והיא כפי שנראה ממש רוצה ללכת עליה.

המאזדה 2 החדשה תעלה לדעתי כ110K ולא נראה לי שהיא שווה 30K יותר מהמחיר של המאזדה 2 הנוכחי (0 ק"מ ליסינג).

פורסם

לכל המגיבים פה עם TSI ובעלי גיר ידני- הלוואי והייתי יכול לקחת ידני לאמי זה היה פותר את הסאגה אבל אין מצב שהיא תסכים לקחת ידני.

יש פה בעלי הונדה ג'אז היברידית שיכולים לחוות דעה עליה במחיר של 102K (על הכביש) מליסינג 0 ק"מ? ואיך היא מבחינת שמירת ערך וצריכת דלק? או שמא היאריס (הלא היברידית) עדיפה?

פורסם
לגבי הספק הקיים לגבי DSG, אני מסכים שעוד מוקדם לסכם שהבעיות מאחורינו ושצריך לחכות כדי לראות עם אכן הבעיות נפתרו. אבל לגבי בעיית השרשרת? אני לא מבין למה יש לך ספק (כל עוד מדובר במנוע חדש). הבעיה הייתה מאד ממוקדת והפתרון פשוט, זה הרי לא חלק פנימי במנוע אלא חיצוני. לא מכיר תלונות על השרשרת במנועים מה-3 שנים האחרונות, ואני מסתובב גם בפורומים מחו״ל (משם הבאתי את המידע המפורט על הבעיה המקורית כולל קריאת השרות של היצרן שפירסמתי בזמנו).

גם השרשור שהבאת מתייחס למנוע (1.8) מ-2009, אז במה הוא מועיל?

קצת מציק לא? ממתי קיימת תיבת ההילוכים הזאת מדגם הDSG? עד היום, על כול גרסאותיה, ו"מוקדם לסכם" שהבעיות מאחורינו?

ראיתי את נתוני הביצועים של האיביזה 1.2 TSI DSG וברור שבטווח המחיר הזה אין רכב "מהנה" ממנה, והיא גם יפה מאוד אבל עדיין לא ניתן לנשום לרווחה בכול עניין הDSG?

• תוכן חדש...