Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום לכולם.

הסיפור מתחיל ככה, כרגע אני עובד באחת החברות המובילות והגדולות לשיווק מוצרי צריכה כגון מזון וכו' בשוויץ (מי שמכיר coop/transgourmet) , התפקיד שלי כולל קשר ישיר עם ספקים, מלאי של המחסנים בכל שוויץ, הזמנות מחו"ל, טיפול בSAP למוצרים חדשים וישנים, ובעקרון אני אחראי גם על כל מוצרי החלב ועוד.

מקום העבודה 2.5 קמ מהבית, שזה מעולה בשבילי.

עד כאן הכל בסדר, אבל בעוד מספר חודשים ( אוקטובר או נובמבר) יסגרו המשרדים והמחסן המרכזי במקום הנוכחי ובמקום יוקמו 10 מחסנים חדשים בכל שוויץ, וכאן מתחילה הבעיה.

זמנו אותי לשיחה, וביקשו שאני ישאר עד הסוף (אני היחיד בחברה שמתעסק עם היבוא ומוצרי החלב), והם כבר ימצאו לי עבודה, הם לא יכולים להבטיח איזה סוג עבודה, אלא הם רק יכולים להבטיח שהשכר ישאר אותו דבר, והעבודה תיהיה בסביבות ציריך , כמובן שלא הסכמתי לתנאים הללו, ואחרי מספר פגישות וטלפונים, הוסכם שאני בנוסף יקבל עוד פיצוי כספי חד פעמי של 4000 פרנק ותוספת לשכר של כמה מאות פרנקים לחודש.

לאחר מספר ימים קבלתי מייל מהחברה המתחרה שיש משרה בדיוק כמו שלי פנויה בציריך ( כ40 דק ברכבת), סתם שלחתי קורות חיים, ואחרי מספר שעות קבלתי טלפון לבוא לראיון עבודה, הראיון ערך כ10 דקןת על השעון, הם הראו התעניינות רבה, והסכימו לשלם לי 20% יותר בהתחלה, ואחרי מספר חודשים יעלה ל30%, רק תבוא ותעבוד אצלנו.

את האמת התרגלתי שמקום העבודה כל כך קרוב לי לבית, וגם לא רע לי בחברה, הבעסה היחידה שאני לא יודע מה יהיה איתי בעוד מספר חודשים, אצל המתחרים הכסף יותר טוב, יש לאן להתקדם, אבל עדין יש חששות.

מה כדאי לעשות ? האם כדאי לצאת מהcomfort zone ולעבור חברה, או פשוט להשאר ולראות כיצד מתפתחים העניינים אצלי בחברה ?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמה שאלות שאני הייתי שואל את עצמי:

1. האם החברה המתחרה גדולה יותר? יציבה יותר?

2. איך זמן הנסיעה ישפיע על המשפחה שלי? (אתה אומנם בשוויץ וזמני רכבת שם מדויקים, שלא כמו פה, אבל עדיין...)

3. איפה יש לי אתגר גדול יותר?

4. לגבי החברה הנוכחית, האם התפקיד המיועד יכול להיות תפקיד טוב יותר? או רע יותר?

5. האם ישנם תנאים נוספים (חופשים, קרן השתלמות, פנסיה שונה), שטובים יותר באחת מן החברות?

פורסם

עפ"י תאור התפקיד שלך, אתה צריך להפסיק לחשובב מושגים של "הם אמרו" ולהכתיב את העתיד שלך בחברה בעצמך.

הייתי חוזר לבוסים לשיחה, מנסה לגייס את מקסימום הבטחון העצמי שלרשותי ומבהיר בצורה אדיבה ואסרטיבית שהעתיד שלך בחברה חייב להיות יותר קונקרטי, אתה צריך לדעת כבר עכשיו מה יהיה התפקיד אח"כ, עם עדיפות לעליה ברמת התפקיד ובשכר.

אני לא מכיר את הבוסים אז לא יכול להציע לך לזרוק באמצע השיחה את עניין החברה המתחרה כי יש בוסים שעלולים לראות בזה בגידה נוראה אבל אתה יכול לרמוז על כך שאתה בוחן את כל האופציות שבפניך, הם כבר יבינו בדיוק על מה מדובר.

בהצלחה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

^

מסכים מאוד עם הרבה מהנאמר.

על פניו עושה רושם שאתה בעל מעמד וכוח במקום העבודה שלך, אבל אל תשכח דבר חשוב- לכל אחד יש מחליף.

בכל מקרה, 40 דקות נסיעה ברכבת אולי נשמע לא להיט, אבל גם לא דבר נוראי בעיניי.

אני גם די בטוח שהתחבורה הציבורית שם טובה יותר, כך שזה בהחלט לא סוף העולם :)

לגבי המקום בו אתה נמצא כרגע.

האם יש סיבה שבגללה הם לא יכולים לומר לך מה יהיה התפקיד? מה הסיבה?

האם החברה מפסיקה את פעילותה בתחום? אם לא, מדוע בכלל יש להחליף לך תפקיד?

האם החברה משנה את פניה? האם התחום יהיה זהה אבל צורת העבודה תשתנה עד לרמה בה לא יהיה צורך בתפקיד אותו אתה ממלא?

נסה להבין דברים בין השורות.

בכל אופן, מבין כל מה שנאמר, אני חושב שבמקומך הייתי לוקח צעד אמיץ וקופץ למים.

למקרה שזה לא מספיק ברור- הייתי לוקח את ההצעה מהמקום המתחרה :)

בהצלחה!

פורסם

מה שבגירה כתב. לא ברור מה הלאה?

תמשיך הלאה בעצמך. 40 דקות לכל כיוון זה עדיין סביר,

אני עושה בערך כפול מזה בתח"צ ויש קולגות שעושים את זה באוטו, רחמנא ליצלן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עידכון מהיום:

במהלך הצהריים קבלתי טלפון מהחברה השניה, הם רוצים שאני יבוא ליומיים נסיון.

התפקיד הולך להיות כמעט אותו תפקיד, אפילו קצת יותר מאתגר, בכל זאת הם עוברים לSAP והם צריכים אנשים שיודעים SAP ברמה גבוהה, בחברה החדשה יש יותר אפשריות להתקדם, בחברה שאני עובד בה די מגבילים אותי מבחינת ההתקדמות.

לגבי החברה שאני עובד בה, הם לא מפסיקים את הפעילות, אלה להפך הם מגבירים את ה"אש", הם הקימו סניפים בצרפת, גרמניה, רומניה ורוסיה.

רק בשוויץ עובדים בחברה 2000 איש (בכל רחבי שוויץ), הם מפסיקים את התפקיד שלי בגלל שהמשרדים והמחסן המרכזי נסגרים ועוברים לברן (רצו שאני יעבור לשם אבל ללא תוספת שכר, ולא משלמים על נסיעות).

ישבתי עם המנהל כוח אדם והבוסים שלי, הם רוצים שאני ימלא את התפקיד עד הסוף, הסברתי להם שאין בעיה אבל זה צריך להיות תחת התנאים שלי, והכל צריך להיות בכתב, הטונים עלו מהצד שלהם והם לא רצו להתחייב לכלום, רק לזה שהם ימצאו משרה חדשה בשבילי.

כנראה שבאמת אין ברירה אלא לנסות את העבודה החדשה, לראות אם זה מתאים לי ולהם, וברגע שכן ישר לעזוב.

פורסם

בלי למצמץ: קח "יומיים חופש" ותבדוק את כל האופציות. לפני שאתה "יוצא לחופש" תעשה כמה שיותר שיעורי בית על המקום הפוטנציאלי וזה גם יראה להם שאתה רציני.

החברה שאני עובד בה גם משוייץ במקור ואצלם נהוג לא לתת למישהו שום מושג שהם הולכים לפטר אותו עד שהם קולטים את המחליף, עושים לו הדרכה מלאה ואז תוך שעה מבצעים התזת ראש סטרילית.

שוויצרים אמרנו, לא?

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

40 דקות ברכבת זאת בדיחה יחסית. אנשים נוסעים שעה ועד שעה וחצי לכל כיוון.

אם הרכבות שם מדוייקות, שכר גבוה יותר, חברה חדשה, הרי שרק אתה מרוויח ולמה? לרקורד שלך אתה מכניס עוד חברה גדולה בתחום, בקודמת אתה מציין שהעבודה הסתיימה עקבת סגירת החברה באותו המיקום... זה הכל. הכל לטובתך.

משכורת שתהיה גבוהה בעד 30% ובסה"כ צריך לנסוע עוד חצי שעה מהעשר דקות שגם ככה לוקח לך להגיע לעבודה? ממש לא ביג דיל. קוראים עיתון שומעים קצת מוזיקה.

למה שישפיע על המשפחה? או עלייך?

פורסם (נערך)

אכן זה לא אמור להשפיע יותר מדי על המשפחה, בעיקרון אני מגיע עם ראש פתוח והרבה מוטיבציה, אני אוהב לעבוד במקום העבודה שלי, אבל באמת לפעמים צריך לשנות בשביל להתקדם.

זה גם מוביל אותי כמעט ליעד הכספי שהצבתי לעצמי, אז להפסיד אני לא באמת מפסיד.

עריכה אחרונה על ידי renaultfreek
פורסם

מי החדשים, מיגרוס?

בכל אופן, מעבר חברה זו אחלה דרך להתקדם ולהתפתח, במיוחד במצב הנוכחי שקצת גוררים אותך באוזן.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אכן, אבל חברת בת של מיגרוס saviva, שחקנים יחסית חדשים.

בכל מקרה קבלתי עוד הצעה הפעם בgate gourmet, ניהול לוגיסטי ומחסן ממוחשב, וצוות של 27 איש.

נראה, אני הולך לנסות גם בSAVIVA וגם בחברה השניה.

פורסם

עלה והצלח, אם פתאום זורמות הצעות מכל מיני כיוונים, כנראה שהערכת את עצמך במקצת בהערכת חסר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה שבאגירה אמר.

אתה על פתחה של הזדמנות להתקדם.

חייך!:lol:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מחייך כל הדרך אל הבנק :roll:

תודה, את האמת לא ציפתי/ חשבתי להתקדם בשלב כלכך מוקדם, הצבתי לעצמי יעד שאני רוצה להגיע (כספית ומקצועית), ועכשיו כשאני מתקרב בצעדי ענק אל היעד, זה נראה מפחיד

פורסם
האם כדאי לצאת מהcomfort zone ולעבור חברה

כן, כדאי.

אני הייתי בדילמה דומה לפני זמן מה. בעבודה הקודמת שלי (גם לוגיסטיקה) הודיעו לי שעקב שינויים אירגוניים הולך לרדת תקן, והציעו לי להישאר בחברה, אבל בתפקיד נחות ממה שהיה לי, באותו שכר.

לא הסכמתי, הודעתי על התפטרות, במקביל הגברתי מאמצי חיפוש עבודה (כי לא רציתי להגיע למצב שאני יושב בבית "בין העבודות"), ומצאתי עבודה בתחום IT, שהיא אומנם קשה יותר, ונמצאת רחוק יותר (כשעה נסיעה ברכב), אבל השכר גבוה יותר בכ20%, והכי חשוב - אני לומד בה המון דברים חדשים ומעניינים.

אני לא ממש מסכים עם המושג הזה "יציאה מאיזור נוחות". יציאה מאיזור נוחות זה כשדורשים ממך לעשות משהו שאתה עקרונית לא מסכים איתו (לדוגמא לשקר, להתחנף או לגנוב), ולדרוך על המצפון שלך. במקרים שלך ושלי מדובר על הרחבת איזור נוחות - אתה עושה משהו שלגיטימי בעיניך לעשות, רק שהוא דורש ממך יותר מאמץ, אבל מצד שני הוא מתוגמל יותר טוב.

לדעתי, כל עוד אין אין בזה משהו שמשפיע בצורה דרסטית לרעה על העקרונות או הסגנון חיים שלך, לך על זה. נאמנות למקום עבודה זה טוב ויפה, אבל קודם כל צריך לחשוב על מה שטוב לך, החברה כבר תסתדר.

ראה את החתימה שלי (מתוך Genesis - Dance On A Volcano).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...