Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איתוראן flash נגד גלאי צ'יטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי עקב המעבר הקרב ובא לרכב חדש אני שוקל את אחד מהמוצרים הנ"ל והייתי רוצה לפתוח דיון על מי מהם עדיף:

נתחיל בתיאור המוצר של איתוראן, האיתוראן flash.

https://www.ituran.com/ituranfront/Article.aspx?mcatid=59&catid=98&id=624

פירוט על המוצר:

המוצר הנו גלאי מכמונות מבוסס GPS כאשר המערך הנתונים שלו מגיע ישירות ממערך מצלמות המהירות, הגלאי מתעדכן כל הזמן בצורה אוטומטית ע"י מודם חיבור מהיר של איתוראן שמותקן ברכב.

עלות:

למי שיש ברכב איתוראן זה התקנה של 500 שקל + 12 שקל עלות חודשית

למי שאין איתוראן ברכב זה 800 שקל התקנה + 12 שקל עלות חודשית.

יתרונות:

1. התקנה קבועה ברכב בצורה אסתטית יותר, לא צריך לחפש מקום לדחוף גלאי בגודל של טלפון סלולרי.

2. עלות זולה יותר.

3. עדכונים מבוצעים אוטומטית ומגיעים מהמקור הכי מהימן שאפשר (הגוף שהתקין אותם אחרי הכול).

חסרונות:

1. החיסרון הכי משמעותי מבחינתי הוא שהגלאי מתריע 15 שניות לפני המצלמה ולא נגיד 400 מטר כמו הצ'יטה, עכשיו במהירות של נגיד 135 קמ"ש מדובר על מרחק של 280 מטר וככל שהמהירות תעלה כך המרחק יתקצר (לצורך חישוב ב 90 קמ"ש רכב עובר 25 מטר בשניה) 2. לא נייד לכן לא ניתן להעביר מרכב לרכב או לקחת לחו"ל (פחות רלוונטי בשבילי)

3. מתריע אך ורק על מצלמות מהירות ולא על מקומות פוטנציאליים למארבי משטרה

4. דורש התקנה קבועה ברכב לחלק מהאנשים זה מפריע

לגבי הצ'יטה אני מאמין שכולם מכירים ולא צריך לפרט יותר מידי...

אז הייתי שמח לשמוע מה אתם חושבים?

מה אתם הייתם בוחרים?

האם ההתרעות של הצ'יטה לגבי מיקומי מארבים פוטנציאליים הם באמת עוזרים?

מה אתם חושבים לגבי זמן/מרחק ההתרעה האם זה מספק?

פורסם

אם המערכת של איתוראן הייתה גם יודעת איפה יש שוטרים כמו וייז - היה שווה לשלם להם 12 שקל בחודש.

בלי זה, אני לא רואה שום סיבה לשלם להם כל חודש בחודשו. מה גם שאתה לא יכול לקחת את המכשיר איתך לחו"ל בניגוד לצ'יטה.

פורסם

אצלי האיתןראן. מאוד יעיל. רק בעיה אחת: פעם אחת יחידה הוא לא עבד טוב, כלומר שמתי אותו על ווליום נמוך מידי ביחס לסטראו - חטפתי דוח. האם שווה ? לא יודע. כנראה שכן. ווייז אני פשוט לא אוהב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מצד שני הוא יותר זול מרכישה של צ'יטה אם תעשה חשבון צ'יטה עולה 1350 שקל לכן 1350 פחות 500 שקל התקנה לאיתוראן זה 850. 850 שקל לחלק ל 12 שקל עלות חודשית של איתוראן זה 71 חודשים שזה 6 שנים!! אני לא יודע אם גלאי צ'יטה יחזיק 6 שנים בכל מקרה....

פורסם

השיקול של 15 שניות התראה לא מהווה בעיה. אצלי הצ'יטה מכוונת על 10 שניות התראה קבוע, כי אני שונא שיש את הצפצוף הזה יותר מדי זמן. זה מספיק לי לבלום גם ממהירויות שמתחילות ב-2..

הנה טבלת מרחקי וזמני בלימה, אפשר לקבל מושג טוב. מ-200 ל-100 למשל אפשר לבלום תוך 4 שניות בערך, אבל אנחנו לא רוצים בלימת חירום על כל התראה, אז 8 שניות זה מעל ומעבר לבלימה החלטית אבל לא היסטרית.

http://www.abs-bv.nl/en/home/467-double-the-speed-four-times-the-braking-distance

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
צ'יטה מארה"ב עולה $200 יחד עם המנוי לכל החיים. התקנה קבועה - 120.

איפה?

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

זה עובד בצורה סטטיסטית כמובן, אני לא משתמש בזה, אני מכוון את זה להתריע רק על מצלמות קבועות. מן הסתם בגלל שזה מיקומים אפשריים - רוב ההתראות הן התראות שווא, וזה מאד מציק. יש את WAZE בשביל זה שנותן התראה אמיתית ברוב המקרים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...