Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בניסן, לפחות ככה בקשקאי דור ראשון, הגיר הותקן ללא קולר, לכן הוא מתחמם, ומזה בעיות שלו.

במיצובישי לנסר 1.8 יש את אותו הגיר מתוצרת JATCO, ולא ידוע על בעיות מיוחדות איתו.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
דווקא בניסאן יש תלונות על אמינות הגיר הרציף,בטויוטה עד עכשיו אין.

אופן הפעולה של הגיר הזה הוא מעצבן ורועש מאד במיוחד בהאצה.

גם בגוק יש בעיות עם הגיר.

סיקרן אותי מה שרשמת אז הרצתי חיפוש בפורום הטכני עם המילים "רציף ג'וק" ו"רציף קשקאי". לא מצאתי שום עדות למישהו שחווה תקלה או ציון שיש תקלות בגירים האלה.

לא שזה בלתי אפשרי ולא שזה לא קיים, אבל מהיכרותי עם הפורום כל ה"מחלות" של הרכבים צצות ועולות כאן, ויותר מפעם אחת בדרך כלל.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

.

ידוע מי יצרן הגיר הרציף של הקורולה ?

אחרי רכבים עם גיר רציף, אוטומט רגיל וגם רובוטי כפול-מצמדים במשפחה אז גיר אוטומט רציף זה פלוס גדול מבחינתי בקניית הרכב. באופן כללי ביחס לכמות התקלות שאני רואה וקורא בגירים אוטומטיים רגילים ובטח כפולי-מצמדים אז לרציף מודרני יש יתרון מבחינת אמינות.

כל רעש שיש בהאצה, השהיה קלה בהאצה וסל"ד קבוע זה דברים שוליים לחלוטין ולגמרי מתרגלים אליהם. זה עדיף פי אלף מהבעיות של הגירים כפולי-המצמדים שדווחו פה או חורים בין הילוכים שקיימים לעיתים בגירים אוטומטיים רגילים.

אם בפיאט פונטו שהחלו לייצר ב-1999 היה קולר לגיר הרציף ולאחר כשנתיים אף הוגדל והוסיפו לו מאוורר אז איך לניסן קשקאי שבאה שנים אחרי זה חשבו לחסוך על הקולר ?

אגב, מתברר שגם הגיר הרציף בפונטו יוצר בפועל על ידי Jatco.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

זה די דומה לאיך השרשרת עובדת באופני הרים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
דווקא בניסאן יש תלונות על אמינות הגיר הרציף,בטויוטה עד עכשיו אין.

אופן הפעולה של הגיר הזה הוא מעצבן ורועש מאד במיוחד בהאצה.

גם בגוק יש בעיות עם הגיר.

סיקרן אותי מה שרשמת אז הרצתי חיפוש בפורום הטכני עם המילים "רציף ג'וק" ו"רציף קשקאי". לא מצאתי שום עדות למישהו שחווה תקלה או ציון שיש תקלות בגירים האלה.

לא שזה בלתי אפשרי ולא שזה לא קיים, אבל מהיכרותי עם הפורום כל ה"מחלות" של הרכבים צצות ועולות כאן, ויותר מפעם אחת בדרך כלל.

אני חורש עכשיו את הפורום הזה בחיפושים כדי לדעת אם יש בעיות עם הגיר הרציף של ניסאן מיקרה 2015 וגם אני, כמו איתמר לא מצאתי איזכורים של בעיות של גיר רציף של ניסאן.

אם אתם יודעים על כאלה בבקשה תגידו או אם אתם נוסעים במיקרה ועברתם 80,000 ק"מ בלי תקלות בגיר - בבקשה תגידו.

וגם בנוסף, גם לי יש את הצורך בתשובות לחלק מהשאלות ששאל פותח השירשור הזה: לגבי דגמי 2015 בכלל (לא רק טויוטה) האם התיבה הרציפה אמינה בדרך כלל לעומת גיר אוטומטי "רגיל" או שיש לה יותר תקלות שדורשות ביקור במוסך ?

פורסם
מישהו יודע להסביר איך עובד גיר רציף?

שני האתרים הראשונים אליהם נכנסים כדי לחפש נושאים כגון זה:

https://en.wikipedia.org/wiki/Continuously_variable_transmission

http://auto.howstuffworks.com/cvt.htm

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע לגבי האמינות קח בחשבון שכל 60 K יש לעשות לגיר הרציף טיפול. יותר נכון פלאשינג לגיר (ככה זה בפרימיירה לפחות). בטיפול לא יורד מ1500 שח בתנאי שלוקחים שמן באישור החברה. תוסיף לזה את עלות הטיפול חגיגה לא קטנה

פורסם

מניסיוני:

מכוניות עם גיר רציף

הונדה סיוויק מודל 2000 עם 325,000 ק"מ, הייתה אצלי שבע שנים, (נמכרה), ללא שום בעיה בגיר הרציף.

טויוטה פריוס מודל 2008 עם 206,000 ק"מ, ללא שום בעיה בגיר הרציף.

מכוניות עם גיר רגיל

פונטו 2001 נקנתה חדשה- תקלה בגיר הרגיל כעבור שנתיים.

פולו דיזל 2001- שתי תקלות בגיר בתקופה של שנתיים.

אופל אסטרה דיזל 2000- שתי תקלות בגיר הרגיל בתקופה של שנה וחצי.

אם כן מניסיוני האישי בלבד, הגיר הרציף מציג אמינות מושלמת לעומת הגיר הרגיל שמייצר תקלות מידי פעם.

וזה למרות שכל הרכבים עם הגיר הידני הרגיל היו אצלי כמעט חדשים ואלו עם הגיר הרציף היו יחסית ישנים עם קילומטראז גבוה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
לא יודע לגבי האמינות קח בחשבון שכל 60 K יש לעשות לגיר הרציף טיפול. יותר נכון פלאשינג לגיר (ככה זה בפרימיירה לפחות). בטיפול לא יורד מ1500 שח בתנאי שלוקחים שמן באישור החברה. תוסיף לזה את עלות הטיפול חגיגה לא קטנה

בטויוטה והונדה לא נדרש שום טיפול לגיר הרציף. הדבר היחיד, בהונדה סיוויק כל 60,000 ק"מ מחליפים שמן גיר ובפריוס גם זה לא, רק בודקים בטיפול שהצבע בסדר.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אני עשיתי עם סיוויק הייבריד (גיר רציף) 135000 ק"מ ללא שום בעיות,אבל כל 45000 ק"מ החליפו לי שמן CVT ועוד משהו שאני זוכר זה שאחרי כל 40000 ק"מ(בערך) הייתה לי הרגשה שגיר מתחיל קצת להחליק בלחיצה על גז והרגשה הזאת היתה נעלמת בהחלפת השמן ב45000 ק"מ וכך כל פעם.

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

• תוכן חדש...