Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

על מסלול ובקרות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד סקרן אותי, האם מכונית מסוימת (מן הסתם, מדובר במכוניות ספורט לרוב) שנבחנת במסלול- אם זה קביעת שיא בנורבורגרינג או כל מסלול אחר- נבחנת כאשר הבקרות כבויות? למשל בסרטון שרואים בקישור הבא, מדובר על C63 AMG. ניתן כמובן לראות שיש בורר של מצבי נהיגה כמו קומפורט, ספורט, ספורט פלוס ו- race- בדומה אגב לסדרות ה- M של ב.מ.וו. על סמך מה שאני יודע, קרוב לוודאי שבמצב race, הבקרות מנותקות לחלוטין. אבל אם אכן כך הדבר, הרי שבמסלול סגור כאשר המטרה היא לעשות את הזמן הכי טוב, ההחלקות יגרעו ממנו (לא תמיד אבל לרוב, יש החלקות שכן יכולות לתרום למהירות גבוהה יותר בתוך הפניות אם מקפידים על קווים מדויקים ויודעים לכוון את ההחלקה באופן מדויק). האם יכול להיות שבסרטון שרואים בקישור המצורף, נבחנת המרצדס במצב ספורט פלוס למשל? רואים החלקות פה ושם אבל אני מתאר לעצמי שבמצב בקרות כבויות לחלוטין, הגם שהנהג הבוחן יקפיד על נהיגה מדוייקת ככל האפשר, עדיין הוא ייכנס לדריפטים בסוג רכב זה ספציפי (הרי מדובר במפלצת חובבת דריפטים אימתנית)...

פורסם

תלוי ברכב. אם יש מצב של הבקרה שאינו מגביל יותר מדי, אין בעיה להשאיר אותה פועלת במצב זה.

אמנם על אספלט הנהיגה המהירה ביותר היא ללא החלקות כלל. עם זאת, כשהרכב ננהג ממש על המגבלות, אחיזתו בדרך אינה מלאה והתחושה היא לא של "פסי רכבת" אלא כמו החלקה קלה מאוד, ודווקא תת-היגוי ולא היגוי יתר או החלקה נייטרלית.

כמו כן, בנהיגת מירוצי אספלט ברמות הגבוהות נעשה שימוש בטכניקות שנועדו לדחות את נקודת הבלימה בישורת וכוללות פניה ברדיוס לא קבוע (פנית "חמש שקל") עם בלימה נגררת. בקרה חרדתית מדי תפעל כשהנהג יעשה זאת.

כמו כן, כשהרכב נכנס להחלקה שניתן לצאת ממנה (דבר נדיר במירוצים) התיקון של הנהג יגרום לאבדן מהירות קטן יותר מתיקון שתבצע בקרת היציבות, שכן היא מסתמכת על הבלמים ואילו תיקון חלק מההחלקות מסתמך על כוח המנוע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מבחינת בקרת משיכה, האפקטיביות שלה גבוהה (יש גרף מצערת של שומאכר נוהג במסלול, לעומת נהג אחר. כשהוא יצא מהפנייה, עם בקרת משיכה, הוא נתן פול גז, והשאיר לבקרה לתקן תחת כוח).

לגבי בקרת אחיזה, זה לא סתם שהיא אסורה ב-F1, היא אפקטיבית יותר מכל נהג, וזה כבר הוכח בתחילת שנות ה-90'. מכאן והלאה, זה רק עניין של כיול מתאים, וכל יצרן יכול לעשות זאת במכונית שנועדה לשבור שיא מסלול.

בטח שאין בעיה לתכנן מערכת שתאפשר בלימה נגררת, כי יש כאלו גם "בשוק האזרחי".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...