Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי מבין בסוגיה הנ"ל? אני שומע המון דעות והמון אנשים ואני רוצה לוודא את זה.

RZR למשל אני יודע שאפשר, אני רוצה לקנות טרקטורון ולרשום אותו על המשק שלי וכך לקבל את המע"מ חזרה. מה הקריטריונים? אמרו לי שצריך כלי עם מנוע מ700 סמ"ק (כולל).

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

אני לא ידוע איך זה עובד עם רכב חקלאי.

לדעתי כבר אין דבר כזה,RZR נרשם כטרקטור משא ומגיע עם לוחית ירוקה.

בלי שום קשר תוכל להגיש את החשבונית למס הכנסה ולקבל החזר על המע"מ.

פורסם

פעם rzr היה נרשם כרישיון טרקטור והיה מותר לסוע איתו על הכביש. כתוצאה מהשילוב היו rzr בכביש נהוגים ע"י ילדים בני 16 באופן חוקי בגלל זה היום זה כבר לא ככה. ולא כל כלי אפשר לרשום חקלאי בגלל זה אני שואל פה

פורסם

היום כבר אין אפשרות לרשום שום כלי כ"חקלאי" ברישיון הרכב.

עדיין- אם תקנה RZR ותצהיר שאתה משתמש בו לצורכי המשק, תוכל להגיש את החשבוניות למס הכנסה כהוצאה מוכרת (בכל הקשור לקניה/תחזוקה).

אני בטוח שהוצאה על כלי כזה לא תהיה מוכרת לצורכי מס ב-100% כמו טרקטור, אך כדי לקבל מספרים מדוייקים תצטרך להתייעץ עם יועץ מס/ מישהו שמתמצא בתחום.

פורסם

RZR אני יודע וגם כתבתי שזה אפשרי. לגבי טרקטורון אני לא בטוח. אמרו לי מעל 700 סמ"ק.

ואני לא מדבר על הוספת חקלאי ברישיון אלא לרשום אותו על שם המשק וגם להרוויח את המע"מ

פורסם

אשתדל לבדוק לך את הנושא מחר, אבל יש לי חבר, בעל משק ומחזיק בטרקטורון עבודה של Arctic Cat דו מושבי עם מנוע של כ900 סמ"ק (לא זוכר כמה בדיוק), ואני זוכר שכאשר נשאל למה לא לקח מנוע 700 סמ"ק והוא אמר שמאחר ונפחו האמיתי עמד על 695 סמ"ק זה לא התאים לו (ייתכן באמת בגלל שיקולי מס כמו שאתה שואל).

מה שאני כן יודע זה שהאפשרות לקבלת זיכוי על טרקטורון תקפה רק אם הוא מוגדר כטרקטורון עבודה ולא כטרקטורון ספורט- כלומר רק הטרקטורונים הגדולים (והכבדים יחסית) יתאימו. כך שאם אתה מפנטז על טרקטורון ספורט- לא יעזור לך.

זו גם הסיבה להפרשי עלויות הביטוח החובה בין הכלים- אם בטרקטורון עבודה הביטוח די זול (כמו טרקטור רגיל), אזי בספורט שוחטים אותך לפחות כמו אופנוע.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אשמח אם תעדכן כי זה בדיוק מה שאני השבתי לחבר שלי שאמר לי שטרקטורון 700 סמק ומעלה אפשרי והוא טען שיש לו מכר עם ראפטור 700 על המשק.... וכמובן תמיד זה כמה סמ"קים בודדים פחות מהנפח המוצהר ופה נופלים. כמו למשל הרכבים האלו שהם ברישיון 3501 ק"ג כדי לקבל הטבות מס ורישיון ג'.

פורסם

דיברתי איתו.

הטרקטורון יוכר לצורכי מס וכדו' רק אם הוא מוגדר ככלי חקלאי (שזה אומר ריינג'רים, RZR וטרקטרוני עבודה, ספורט לא יעבוד לך). הרשימה היא ע"פ משרד התחבורה (ובהתאם לתקינת היבואן- הוא אמור לדעת ולומר לך מה יכול להיות מוגדר ככלי חקלאי).

נפח המנוע, נכון להיום, לא רלוונטי לקביעה הזו, ולראיה- יש לו כלי נוסף שנפחו 400 סמ"ק ושגם רשום על המשק מאחר והוא מוגדר ככלי חקלאי.

שים לב שהמשק צריך להיות פעיל (עסק לכל דבר) בכדי להנות מההטבות. אם אתה גר במשק שמוחכר לחקלאי אחר (ואין לך עסק רשום שמנצל את המשק), אז תהיה לך בעיה וסביר להניח שלא יאשרו לך.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

דיברתי עם סוכנות של קשר ימי והם אישרו לי בטלפון שרפטור 700 ניתן להזדכות. אקפוץ אליהם לפרטים ואעדכן.

• תוכן חדש...