Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני מספר ימים עצרה אותי שוטרת במקום סמוך לביתי, בטענה לפיה לא עצרתי בעצור, והעניקה לי דוח. המקוםן הינו פופולארי מאוד בקרב המשטרה לאור היות קו העצירה מרוחק מאוד מקו הצומת. יובהר כי אכן עצרתי בקו העצירה (מאחר ואני מקפיד על כך ככלל, ובפרט במקום מועד שכזה).

לא עזרו לי טענותיי לפיהן עצרתי בקו העצירה, ובמקום בו עמדה השוטרת כלל לא הייתה לה זוית ראיה מספקת לקו העצירה (מה גם שמדובר בלילה, מקום חשוך ולאחר גשם). השוטרת אף סרבה להמיר את הדוח לאזהרה, למרות שיש לי עבר נקי לחלוטין ממועד קבלת הרישיון (לפני כמעט 15 שנים) וזאת מאחר ולא הסכמתי להודות בעבירה.

לאחר חיפוש קל עולה כי כיום אכן קיימת חובה להודות בעבירה על מנת להמירה לאזהרה (האמת- לא ידעתי) אך יחד עם זאת ראיתי מקומות בהם צוין כי לא ניתן להמיר לאזהרה דוחות בגין אי ציות לתמרור עצור. יחד עם זאת, הדוח הוא בגין סעיף 6626 (המזכה בארבע נקודות) ולא בגין סעיפים חמורים יותר שמצאתי הקשורים לתמרור עצור המזכים בעד 10 נקודות.

לאור האמור, האם מדובר בדוח שלא ניתן להמיר לאזהרה, או מאחר שמדובר בסעיף קל יותר קיימת אפשרות כזו?

ככל ואכן קיימת אפשרות המרה לאזהרה האם כדאי לנסות להתעקש על ביטול (ובמקרה כאמור כיצד אתם מעריכים את סיכוייו)? האם ישנה אפשרות שבקשה לביטול תגרום להמרת הדוח לאזהרה או שאלו שני מסלולים נפרדים? כמו כן ככל ובקשה לביטול נדחית האם ישנה אפשרות לבקש לאחר מכן המרה לאזהרה או מאחר וכפרתי האפשרות הזו נסגרת בפניי?

תודה מראש!

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

זה מפיל אותך מלקבל אזהרה

• העבירה שבוצעה הינה מסוג ברירת משפט, למעט בעבירות הבאות שעליהן לא ירשם דו"ח אזהרה:

• אי ציות לאור אדום / אות אופקי ברמזור, עבירה על התקנה 22 (א) או תקנה 64 (ה) לת"ת

• עקיפות (לכל סוגיהן), עבירה על תקנה 47 לת"ת

• מטען מעל המותר, עבירה על תקנה 85 לת"ת

• אי ציות לתמרור 437 , חנייה במקום השמור לנכה

אי ציות לתמרור עצור 302 , אי ציות לתקנה 22 (א) ו 64- (ד) לתקנות התעבורה

אבל....

מה איכפת לך לנסות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אבל....

מה איכפת לך לנסות

תודה, אכפת לי כיוון ואני צריך להודות. או שאפשר לבקש אזהרה מבלי להודות?

בכל מקרה מעדיף את המסלול של הביטול כדי לא "לבזבז" את הזכות לאזהרה למשך כמה שנים, אלא אם הבקשה לביטול תמנע ממני לבקש אזהרה ככל והיא תדחה.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

קריטריון האזהרה הוא

10 שנם רשיון

5 אחרונות ללא רישום תעבורתי

הודאה באשמה.

מכאן שאם אתה כופר באשמה, לא תוכל להמיר את הדוח באזהרה.

מה הטיעון שלך לביטול הדוח? אם תוכל לסרוק את החלק המכונה "תאור נסיבות המקרה" נוכל אולי למצוא כשלים במילוי הדוח שאולי יעזרו לך. גילוי נאות - כתבתי מאות כאלה ואף אחד לא "נפל"

ולמען הסדר הטוב, הדרך לטיפול בביטול דוח הוא או במשפט בו תזוכה מסיבה זו או אחרת, או בביטול על ידי התביעה או קצין משטרה.

הסיכוי לזה או לזה די קלוש.

מה גם ששופט במשפט תעבורה אינו כבול לקנס המקורי אם תורשע.

פורסם (נערך)

הטיעון לביטול הוא שעצרתי בקו העצירה, השוטרת עמדה במקום בו לא ניתן לראות את קו העצירה, שבכל מקרה גם הוסתר על ידי מיחזורית שמוצבת שם ורכב נוסף שחנה בפינת הרחוב (יש לי תמונות לתמוך בכך) בניגוד לדבריה, אף היה חשוך (לראיה - היא רשמה כי מדובר ברכב 4 דלתות כלומר סדאן בעוד מדובר בקופה 3 דלתות) והכביש היה חצי-רטוב (למרות מה שהיא כותבת להלן, ויש תחזיות מז"א שתומכות בדבריי) מה שהקשה עליה אף יותר לראות את הקו.

תאור הנסיבות (שגיאות ומחסור בפסיקים במקור):

"נהגת ברכב הנ"ל לבדך על רחוב X לכיוון רחוב Y ופנית שמאלה ב-Y, כשעל רחוב X פ. Y מוצב תמרור 302 עצור מימין גלוי וברור לעין ואין דבר מסתיר אותו ומסומן על פני הכביש קו עצירה ברור לעין ואתה ויש לי קשר עין רצוף איתך מלפני קו העצירה והבחנתי בבירור כי הגעת לצומת במהירות מסוימת האטת מעט את קצב נסיעתך אך לא עמרת את רכבך לפני קו העצירה לא בשדה ראיה ולא בכלל והמשכת בנסיעה רצופה ונכנסת ל(צ)ומת וחצית אותו אני סטטי על רחוב Y מס' 47 כשמבטי מופנה לכיוון העבירה והבחנתי בעבירה בבירור כשאין כל עצם כזה או אחר שפוגע לי בשדה הראיה מזג אויר נאה הוסברה מהות העבירה פנסי רחוב דולקים"

שי

עריכה אחרונה על ידי שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אז פשוט צלם את הצומת מהמקום שבו השוטרת עמדה. גש להישפט. כשהשופט יראה שמאותו מיקום לא רואים את קו העצירה, סביר שיזכה אותך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תאור הנסיבות נשמע שהיא כתבה על אוטומט בלי להתייחס לכלום ושום דבר.

באיזה תאריך זה היה ואיפה בארץ?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אין לי הרבה מה להוסיף מעבר לעצות של שאר החברים אבל כדאי שכל נהגי ישראל יפנימו כבר ויצטיידו במצלמת דרך שיכולה לעזור להם גם במצבים כאלה.

אם היתה לך מצלמה היית יכול לדעת בוודאות מי צודק, אתה או השוטרת.

לעניין הדו"ח, למעט טעויות הכתיב, השוטרת רשמה את כל מה שצריך ואם באמת עצרת כמו שאתה טוען, תפרה לך אחלה תיק שלא תוכל לצאת ממנו בקלות.

פורסם
תאור הנסיבות נשמע שהיא כתבה על אוטומט בלי להתייחס לכלום ושום דבר.

באיזה תאריך זה היה ואיפה בארץ?

בתל אביב - 17.2.

הבעיה עם משפט לטעמי היא כי אני לא יכול להוכיח בדיוק היכן היא עמדה ליד הבניין אליו התייחסה, למרות שהיא קפצה לכביש הרבה לאחר הסיבוב (הכניסה לחניית הבניין למשל קרובה יותר לצומת). כמו כן מאחר שהיא כתבה כל כך הרבה (למרות שהרוב שטויות לא נכונות) היא די סגרה את עצמה ומכל הכיוונים. נראה לי כי אכתוב מכתב ואקווה לטוב, מאחר וברור כי חלק מהדברים לא נכונים (כגון תנאי מזג האוויר, העובדה כי חנה רכב בצומת). ככל ולא אצליח אולי באמת אגש למשפט, מוכן להשקיע עוד כמה מאות שקלים בקנס, רק תמורת הסיכוי כי הדו"ח יבוטל, וכן כבונוס להרחיק את השוטרת הזו מלהציק לנהגים אחרים למשך כמה שעות.

תודה לכולם!

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

שי,

ודאי כבר הבנת שאני עוסק באכיפת עבירות תנועה.

הייתי נוכח במעט משפטים (הדוחות שלי כתובים להפליא....סתאאאם!) אבל קראתי מאות פסקי דין.

הדוח, בהסתכלות סינטטית, ערוך כנדרש, מכיל

את יסודות העבירה ואת תאור הזירה.

כל שופט ירשיע אותך ללא מיצמוץ וללא מבוכה כלשהי.

חבל על כספך ועל זמנך.

אחת מכמה:

תודה באישום ותקבל אזהרה - עדיף

תשלם ותשכח

לך למשפט ותסתכן בענישה חמורה יותר.

בהצלחה בכל דרך שתבחר

פורסם
שי,

ודאי כבר הבנת שאני עוסק באכיפת עבירות תנועה.

הייתי נוכח במעט משפטים (הדוחות שלי כתובים להפליא....סתאאאם!) אבל קראתי מאות פסקי דין.

הדוח, בהסתכלות סינטטית, ערוך כנדרש, מכיל

את יסודות העבירה ואת תאור הזירה.

כל שופט ירשיע אותך ללא מיצמוץ וללא מבוכה כלשהי.

חבל על כספך ועל זמנך.

אחת מכמה:

תודה באישום ותקבל אזהרה - עדיף

תשלם ותשכח

לך למשפט ותסתכן בענישה חמורה יותר.

בהצלחה בכל דרך שתבחר

אני חושש להודות באישום מכיוון ואין ודאות כי ניתן לקבל אזהרה בגין עבירה של תמרור עצור, ואז אפילו לא נותרת לי תחמושת למכתב ביטול.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

בדרך כלל אפשר ללכת למשפט, ולדבר עם התובע ולסגור על הודאה באשמה תמורת עונש מופחת (כגון ללא נקודות). במיוחד אם יש לך תמונות ואתה יכול לנהל משפט הוכחות יפה.

כל הנ"ל דורש החלטיות וקצת קלפים ביד. ההצלחה לא מובטחת, אבל סבירה למדי.

דני

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שבתי לעדכן. מספר ימים לאחר תגובתי האחרונה שלחתי מכתב למשטרה, ובשבוע שעבר קיבלתי הודעה כי בקשתי לביטול הדוח נדחתה. אשמח להתייחסותכם לגבי הסיכונים בניהול משפט: האם יש סיכוי כי השופט ימיר את העבירה לעבירה חמורה יותר של אי ציות לעצור, או בסמכותו לרשום לחובתי מספר רב יותר נקודות או שהסיכון היחיד הינו תשלום של קנס גדול יותר? אני כמובן מכוון לתרחיש סביר, ופחות מוטרד מסמכות תאורטית, אשר אני מניח שמוקנית לבית המשפט, ככל ובפועל לא נעשה בה שימוש תכוף.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
זה מפיל אותך מלקבל אזהרה

• העבירה שבוצעה הינה מסוג ברירת משפט, למעט בעבירות הבאות שעליהן לא ירשם דו"ח אזהרה:

אי ציות לתמרור עצור 302 , אי ציות לתקנה 22 (א) ו 64- (ד) לתקנות התעבורה

אבל....

מה איכפת לך לנסות

1. ידוע לי על לפחות מקרה אחד של המרה לאזהרה בדו"ח של תמרור עצור.

2. הסעיף הנ"ל עד כמה שידוע לי מתייחס לחלק השני של הוראת התמרור.

3. למפנ"א יש סמכות להמיר לאזהרה גם על עבירות ששוטר בשטח לא רשאי, ולאור העבר הנקי לאורך 15 שנה, יש סיכוי גדול שהדו"ח יומר.

4. כאמור, אין סיבה לא לנסות, אלא אם רוצים ללכת למשפט.

• תוכן חדש...