Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב מעניין מדוע אמריקאיים שכל כך אוהבים מנגנוני בטחון שונים לא סידרו מנגנון חד כיווני פשוט לסוויץ' (שקיים אפילו בפיאט אונו) ולא מאפשר להעביר למצב START כשהמנוע כבר מונע.

כנראה שזה פטנט של פיאט. ברכבים אחרים לא ראיתי את זה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כנראה שזה פטנט של פיאט. ברכבים אחרים לא ראיתי את זה.

קיים בהרבה מאוד מכוניות, אפילו בישנות משנות ה 70.

מנגנון מכאני פשוט שמאפשר לתת סטרטר רק פעם אחת. אם רוצים לתת עוד פעם, צריך קודם להחזיר את המפתח ל OFF. ממצב ON למצב START הוא לא יסתובב.

פורסם

כאשר נהגתי על משאיות (מרצדס אטגו, וולבו, מאן) היה מגבלה של 90 קמ"ש.

בירידה או בכביש מישורי, אתה יכול לעבור את המהירות ולהגיע ל-95 ולהתקרב ל-100, אבל זה דורש ממך להדביק את הפדל לרצפה ללא הפסקה, וזה קצת בעייתי.

רוב הפעמים, בעלי פרייבטים בכלל לא מודעים למושג של "שטח מת" אצלהם, אז אצל משאית זה כפליים והנהג בפרייבט לא מתעניין בכך ופשוט חותכים אותך ללא הפסקה, שלא לדבר על רמזור ועצור.

הסיבה היחידה שבה ישבתי עם פול גאז, זה רק כאשר היו לוחצים עלי מהמשרד, אבל זה היה נדיר.

מעבר לכך, לכל שוטר יש סמכות לדרוש ולראות את הטכנוגרף שלך, אומנם הם לא מתעניינים במהירות שלך, הם יותר מתעניינים שאתה בכלל שם את הנייר ושזה מדפיס, זה מה שמעניין אותם.

הנושא האחר במהירות, היא עקב כך שהקבינה שלך קופצת, הרי יושבת על מתלים ולעיתים כאשר המושב מנופח, אז הוא גם קופץ.

במקרה כזה, במהירות של 90-95 קמ"ש, כל כך קל וכל כך פשוט לאבד שליטה על המשאית.

תמיד זכור לי מקרה, בתחילת ה-2000, לא היתה חובת חגירה במשאיות, כי לא היתה כרית אוויר וכו'.

אני לכשעצמי, תמיד נסעתי עם חגורת בטיחות ולא איכפת מה, אבל אני כן שנאתי את המושב ההידראולי הזה, שמתנפח וקופץ, תמיד גרם לי לבחילה כי זה הרגיש כמו לשוט בספינה ולכן תמיד הוצאתי את האוויר מהמושב וישבתי עליו בלי הפונקציה הזו.

יום אחד נסעתי למקום ליד חברון ובחזור החלטתי לנסות את המושב מהתנפח, לראות מה טוב ומה לא.

נסעתי על כביש 40 לכיוון צפון, הייתי על 90 קמ"ש ופתאום נכנסתי לשקע בכביש (האספלט שקע כמובן), המשאית עצמה, כולה, קפצה באוויר, ובגלל שהכיסא היה מנופח אני גם קפצתי וכמה פעמים.

אם לא הייתי חגור, אני מתאר לעצמי שהייתי קופץ עם הראש בתקרת המשאית, חוטף מכה, מאבד שליטה ותאונה.

אבל...תמיד הייתי חגור, אז היה לי סימן שחור על כתף שמאל מהנעילה של החגורה.

רגע אחרי זה, הוצאתי את האוויר מהמושב ונסעתי....

אבל זה בהחלט היה Fuck me moment

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אריאל - טכוגרף ולא טכנוגרף

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

במלחמה האחרונה יצא לי לראות משאיות ישנות בחרום של צהל מסוג MAC משנות ה 70 בערך נתקעות עם טנקים בעליות ליד מצפה רמון על כביש 40. ושהם עוצרות אז זהו אי אפשר להתחיל בנסיעה חיכו לגרר והיה בלאגן גדול שםן

פורסם

המאקים נסעו מצויין עלו על הזהרנה וירדו כמו גדולים,אין לי מושג למה הן נתקעו,בתרבות נהיגה כמו בישראל בה יש מספר תאונות גבוה מי שמנתק את הטכוגרף ואו את מגביל את המהירות לוקח את החוק לידיים,לכן אנו שומעים לעיתים על תאונות,אני זוכר מאק אחד דיאם 895 שאיבד בלמים בלבנון והטנק עף לתוך הקבינה ,זו היתה תאונה מחרידה.שיסעו במהירות איטית ושיגיעו בשלום למעוז חפצן.

עופר בן צבי

פורסם

מצד שני, למה שמשאית חדישה שיש לה היכולת לנסוע מהר יותר בבטחה, תהפוך למפגע תעבורתי?

באנגליה החלו להעלות לאחרונה את מגבלת המהירות למשאיות (HGV בלשונם). רק ימים יגידו מה תהיה המשמעות של המהלך הזה, אך בינתיים התחזיות הן חיוביות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...