Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מעוניין לחתוך צורה די פשוטה בגודל של בערך 110x30 ס"מ בפרספקס צבעוני שקוף בעובי 3 מ"מ.

במקרה מישהו כאן יודע מה העלויות המשוערות של כזה דבר כולל החומר פחות או יותר?

תודה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

~

פעם אחרונה שהתעסקתי בחומרים האלה הייתה לפני חמש שנים, אבל לפי הסטנדרטים של אז הייתי אומר שהמחיר עשוי להימצא על קו התפר שבין דו לתלת-ספרתי.

לפני שאתה רץ לחתוך - האם אתה סגור על איזה חומר אתה צריך בשביל מה שאתה מנסה לעשות? פרספקס זה מותג של החומר אקריליק - זול יחסית, קל לחיתוך ורגיש לעיוותים בחשיפה ישירה לשמש או לחום. ה"מומחים" בארץ עלולים להתבלבל בינו לבין פוליקרבונט, שהוא הרבה יותר קשה וחזק ועולה בהתאם. ("אבל שניהם פלסטיק שקוף אז מה זה משנה" - שמעתי את זה יותר מדי פעמים)

הפואנטה היא שמעבר למחיר, אקריליק וחומרים דומים אפשר לקנות בארטא וכד' ולעשות להם פינישים באופן עצמאי בהמשך, אבל אם אתה זקוק לפוליקרבונט זה כבר מצריך ציוד חיתוך יעודי ובית עסק מסוג אחר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שאני מנסה לבנות אמור להיות חשוף לשמש רוב הזמן ולהיות בכיפוף מתמיד אבל מאד מאד עדין. לדעתך זה יפגע באקריליק עד לרמה של עיוות או בשקיפות שלו?

עד כמה שהבנתי הלוחות שמוכרים במקומות כמו ארטא הם רק עד 90 ס"מ אורך, כך שזה לא מתאים.

אני משער שאפשר לחתוך את זה באמצעים ביתיים אבל אם אתה אומר שעם חיתוך בבית העסק כנראה יהיה בסביבות 100 ש"ח ואולי פחות אז מבחינתי זה טוב.

פורסם

~

עיוות כנראה לא יהיה בעיה, אבל השקיפות עשויה להיפגע. העיוות שנוצר הוא בד"כ התקערות או התקמרות, במקרה שלך זו תהיה הצורה מלכתחילה ולכן אינני חושב שיש סיכון. בתקופתי היו סוגים מסויימים של אקריליק שהיו מצהיבים עם הזמן, אבל היצרנים ממשיכים לפתח את החומרים האלו ויתכן מאד שכבר פתרו את הבעיה הזאת. הייתי מתחיל מחיפוש בגוגל על חנויות אספקה טכנית ועסקים נוספים שמוכרים את החומר, ובודק איתם טלפונית מה הולך היום בשוק ומה יש להם להציע.

בצד של היצרנים, אני רואה שפלרם למשל כבר הביאו את האקריליק שלהם למצב שהוא עמיד בפני קרינת UV, מה שבסבירות גבוהה מבטיח גם שהשקיפות תישמר. אפשר להרים להם טלפון, לבקש לדבר עם מישהו מהמכירות הטכניות ולבדוק אם המוצר שלהם מתאים לך. במידה וכן - אולי הם יוכלו להפנות אותך לדילר שמוכר את הלוחות שלהם, או אם אין לך דרישות מיוחדות לאיכות - אולי יש להם פסולת יצור או חומר פגום שאפשר לקנות בזול מהמפעל ברמת-יוחנן. אפשר לנסות את אותו תרגיל גם עם פלזית.

אם כל זה לא יניב תוצאות, דבר איתי ואבדוק אם עדיין נשארו לי קשרים בגטר (אחד היבואנים הגדולים של חומרים כאלה).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה רבה.

הצבע שאני צריך הוא צהוב שקוף כך שגם מבחינת הצהבה זה לא נורא בכלל.

אני אתחיל בבדיקה אצל חנויות באזור שלי, כנראה שם גם מתעסקים בחיתוך של זה.

אם זה יהיה יקר מדי באמת כדאי ליצור קשר עם המפעלים, לקנות משם איזו שארית ולחתוך בבית.

פורסם
תודה רבה.

הצבע שאני צריך הוא צהוב שקוף כך שגם מבחינת הצהבה זה לא נורא בכלל.

אני אתחיל בבדיקה אצל חנויות באזור שלי, כנראה שם גם מתעסקים בחיתוך של זה.

אם זה יהיה יקר מדי באמת כדאי ליצור קשר עם המפעלים, לקנות משם איזו שארית ולחתוך בבית.

האמת שגם אני צריך זוג לוחות פלסטיק קצת יותר גדולים מזה ואני עדיין אל יודע באיזה עובי, אם יש לך משהו לחיתוך אדבר איתך כשארכוש אותם.

אני מתכנן לקפוץ ל http://www.d.co.il/69160920/39960/ כשיהיה לי זמן.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

~

תכניסו לרשימה חנויות גדולות של אספקה טכנית וחומרי בניין. הלוחות האלו משמשים לקירוי והצללה של חממות, פרגולות וכו', לכן ההגיון אומר שהם צריכים להימכר שם.

ואת החיתוך הראשוני כדאי בכ"ז לבצע על מכונה או מתקן ידני מדוייק יחסית. חיתוכי פינות, שיוף קצוות ושאר פינישים אפשר לעשות בבית. אני בספק אם מישהו יגבה מכם תוספת גדולה על חיתוך, עיקר העלות אמורה להיות בחומר עצמו.

פורסם

אני צריך משהו בסגנון הזה:

DSC00487.JPG

יש כבר כאלה מוכנים בחול, רק המשלוח לא זול במיוחד (קיבלתי הצעה של 95$ רק משלוח)

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

~

משלוח מחו"ל עולה הרבה בגלל המקום שהוא תופס, נראה כמו מקרה קלאסי של "מטען נפח".

זה משהו שתיאורטית יכולים לייצר לך בבית דפוס שמתעסק בפורמטים גדולים. לוחות פלסטיק כאלה בד"כ יש להם במלאי בתור מצע הדפסה, ומכשיר גימור contour cutter עושה את העבודה בפחות משעה אצל מפעיל מנוסה (עיקר הזמן הולך על תכנות). לצערי המקומות האלו בארץ ספורים וכבר מזמן אין לי את הקשרים הרלוונטיים, אבל אם אתה מכיר מישהו שמכיר מישהו... במפעל "כרמל מערכות מיכלים" היה בזמנו סט-אפ דומה ובטח גם במקומות נוספים.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

~

זה נראה כמו דיפוני דלתות לרכב, לא? אני סתם זורק רעיונות, יש עוד עשר דרכים אחרות לעשות את אותו דבר, זו פשוט אחת מהירה ונקיה יחסית שאני מכיר.

מן הסתם אפשר לעשות את זה בלי בעיה גם בתנאים ביתיים, זה פשוט לא יצא יפה/ישר באותה מידה. כמו לנסר לוחות עץ עם ג'יגסו מול משור שולחני בנגריה.

פורסם

הדרך היפה - לחתוך ב CNC, יצא לך מאוד יקר, עשרות דולרים.

הדרך הזולה - עם ג'יגסו רגיל לגמרי.

לפלרם יש שפע גדול של לוחות מוגני UV ולא מוגני UV, פוליקרבונט או פרספקס, אתה יכול לברר אצל אחד הספקים שלנו שגם יכול לחתוך לך למידה - גלם מתכות.

http://gelem2000.co.il/inpage.asp?page=plastic

תבקש לדבר עם אנוואר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה לכולם על המידע והתגובות.

אליבבה, באיזה אזור בארץ העסק? ידוע לך גם כמה יעלה חיתוך כזה בערך?

דוד, הדברים שאתה רוצה לחתוך גם יותר גדולים מ90x60?

מאיפה אתם חברים? אצלי יש מגוון של לוחות פרספקס ופוליקרבונט וגם מכונת לייזר.

אזור צפון. המכונה שלך עובדת עם לוחות של יותר מ90 ס"מ?

• תוכן חדש...