Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמן במאזדה 3 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הגיע הזמן להוסיף שמן למאזדה שלי ויש לנו בבית שמן מנוע סינטטי i-Sint 10w40

האם ניתן להשתמש או שחובה להצמד להוראות יצרן 5w30?

תודה לעוזרים.

פורסם

אחלה, באמת ראיתי שהרבה אנשים ממליצים עליו (Motorcraft) למאזדה 3.

בדיוק אני מסתכל עליו באתר הזה שרשמת, שוב תודה.

פורסם

שמן טוב? כן. הכי טוב? לא. ממש לא.

השמן ה"מקורי" עושה את העבודה. עומד בכל מה שיצרן הרכב דורש משמן המנוע. שמן סינטטי מלא מחברה טובה שעומד בתקנים שדורש יצרן הרכב יהיה כנראה טוב יותר בכל הפרמטרים.

אני מאמין שלא תהיה בעייה להשתמש בשמן שברשותך (למרות שגם אני בעד 5W30 ולא 10W40), בדוק האם הוא עומד בתקן הנדרש על ידי מאזדה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
שמן טוב? כן. הכי טוב? לא. ממש לא.

השמן ה"מקורי" עושה את העבודה. עומד בכל מה שיצרן הרכב דורש משמן המנוע. שמן סינטטי מלא מחברה טובה שעומד בתקנים שדורש יצרן הרכב יהיה כנראה טוב יותר בכל הפרמטרים.

אני מאמין שלא תהיה בעייה להשתמש בשמן שברשותך (למרות שגם אני בעד 5W30 ולא 10W40), בדוק האם הוא עומד בתקן הנדרש על ידי מאזדה.

איתמר

איפה אני יכול לבדוק את זה?.. במידה והוא עומד בתקן לא תהיה בעיה להוסיף/לערבב אותו עם השמן הנוכחי?

פורסם

למנוע מוסיפים את השמן שיש בו כרגע, לא מומלץ לערבב סוגים שונים.

את התקן הנדרש לרכב תוכל למצוא בספר הרכב, רצוי בגרסתו האנגלית והלא מתורגמת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

טוב מצאתי את הספר רכב המקורי

מי שיתקל בפוסט הזה בעתיד ויצטרך הנה קישור לספר:

http://www.mazdausa.com/MusaWeb/pdf/manuals/2008_Mazda3_OM.pdf

Use SAE 5W-30 engine oil (Withturbocharger).Oil container labels provide importantinformation.A chief contribution this type of oil makesto fuel economy is reducing the amount offuel necessary to overcome enginefriction.

Recommended OilUse: SAE 5W-20 engine oil (Withoutturbocharger).Oil container labels provide importantinformation.A chief contribution this type of oil makesto fuel economy is reducing the amount offuel necessary to overcome enginefriction.

אז כמו שרשום 5W20 הוא השמן המומלץ אבל גם 5W30 מתאים.

כמו שאני רואה/קורא אני אשתמש בשמן סינטטי מלא 5W30 כמו מה שיש לי עכשיו.

תודה איתמר.

ד"א: בספר הרכב בגרסתו העברית רשום 5W30.

עריכה אחרונה על ידי eyalweis
  • תוכן חדש...