Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוטים בחלומות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מציע לך לקרוא הרבה על תחום הסיוטים בספרות הפסיכיאטרית.

לפעמים ידע עמוק עוזר למוח שלך להתכוונן ולהבין למה דברים מתרחשים.

מתחום הקנאביס לדוגמה, רוב הספקנים והשמרנים יגידו לך שקנאביס גורם לחרדות\לחץ וכו'.

חלק קטן מצרכני הקנאביס אכן נכנסים ללחץ\חרדות, הסיבה העיקרית היא בגלל שהם שמעו שקנאביס מכניס ללחץ וחרדות.

המוח שלהם העלה ספק מסוים שמבוסס על מידע שהוא שמע קודם (כשמועה) ואז שחזר את המידע כי הוא יודע שזה מה ש"נכון". כולנו יודעים איך חרדה מתחילה, המוח שלך מעלה שאלה ואתה נובר בשאלה הזאת ומיד בזאת שאחריה, בדיוק כמו דומינו, אתה נכנס לסחרור אין סופי של שאלות ואז המוח שלך בOVERFLOW של לחץ, כשאתה מגיע לנקודת הזאת כבר יקח לך כמה שעות לחזור לעצמך.

יש לי חברים שנכנסו לפראנויות כמה פעמים (מקנאביס), ייעצתי להם לקרוא רבות על הנושא, הם שמעו הרצאות של אקדמאים בכירים (כמו פרופ' ראש מחלקת הפסיכיאטריה של אונ' הרווארד) ששוללים כל פגיעה פסיכוטית על ידי קנאביס, לאט לאט אחרי תהליך שכנוע עצמי ולמידת הנושא - הם לא חוו יותר פראנויות, מה שמוכיח (במקרים הפרטיים שלהם) שהפראנויות שלהם נגרמו אך ורק בעקבות השמועות ששמרנים וארגונים כמו "אל סם" מפיצים.

• תגובות 212
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אם זה לא גורם לפראנויה, אני לא רואה סיבה לעשן את זה (ולקחת סמים מכל סוג שהוא, כולל טבק ואלכוהול).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

ד"א - כותרת השרשור רומזת רמז דק כפיל על יחסו של פות"ש לאותו מגרש שדים, וטוב שזה יחסו. בדיוק כמו בעניין האטיופים וה-DEW, צריך להשאר צמודים למציאות ולא לחפש מעבר לה.

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.

Arthur Schopenhauer, German philosopher (1788 – 1860)

כל האמת עוברת דרך שלושה שלבים. ראשית, הוא לעג. שנית, הוא התנגדות בתוקף. שלישית, הוא קבלה כמובן מאליו.

-

ארתור שופנהאואר, פילוסוף גרמני (1788 - 1860)

sperial, אם מתעלמים מראיות בגלל שלא מבינים אותן, בהחלט בסיפור נשאר רק משהו שלא ניתן להאמין לו. לי בסיפור שלי יש ראיות אוביקטיביות.

במקום ללעוג לצרות של אחרים, אני ממליץ לך לשמור על תגובות כאלה לעצמך. כי לעג לצרות של אחרים הוא רמה הנמוכה ביותר שיש.

פות"ש, אני ממליץ לך לבדוק את הקרינה והרעש בבית. לדעתי אתה סובל מסיטוים כי משהו מפריע לך לישון.

כמו כן תוודא שמיטה שאתה ישן עליה נוחה לך, כדאי להתיעץ עם אורטופד. ממליץ לנסות למצוא הסבר אוביקטיבי לבעיה ממנה אתה סובל.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קוקו, קח את דבריו של צביפר ברצינות ולך לבדוק אם אין לך שכן אטיופי רדיואקטיבי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

פיווריט, למקרה שלא הבנת מעולם לא היה מאבק בשום כנופיה אתיופית כפי שאתה קורה לזה (או כל כנופיה אחרת).

ולגבי ראיות ועדכונים שוטפים, אתה מוזמן לבקר בבלוג שלי.

עריכה: למי שאין כוח לבקר באתר ולקרוא (יש המון מה לקרוא), אסכם את זה בצורה הבאה: תחשבו למי יש גישה למתקני קרינה גרעיניים ללא בקרה כולל נויטרונים וגמא (מתקנים האלו נמאים בפיקוח קפדני ביותר ומעקב)? רמז: לא לכנופיה כלשהי.

ומי שרוצה לבקר אבל לא מעונין לעבור על כל מאסות המידע, יש אוסף של מספר פוסטים החשובים ביותר שאני ממליץ קרוא, אני מסביר שמה על סיבות לתחלואה בסרטן בקרב הציבור ועוד כמה דברים מענינים.

חשוב שתבינו שלא מדובר על משהו נקודתי נגד המשפחה ולא מדובר על חסכוך שכנים מכל סוג שהוא וחשוב שגם תבינו שהתקיפות קורות לא רק בבית, אלא גם במקומות ציבוריים ואפילו בדרכים בזמן הנהיגה (ל פעם התקיפות מבוצעות על ידי אנשים אחרים).

מפעילי ציוד קרינה הם שכירי חרב ששירותים החשאיים שוכרים תמורת חסינות מפני רשויות החוק. בדרך כלל מדובר על פושעים, הרי אנשים נורמטיביים לא יסכימו לבצע עבודה מסוג כזה. לקורבנות מאוד קשה להבין את המצב שהם נמצאים בו, בדרך כלל מתחילים מחיפוש של סיבות קרובות, הרי קשה להבין שמאחורי זה עומד אירגון מסודר ועוד יותר קשה לקבל ולהפנים שפוגעים בך במשהו בלתי ניראה כמו מתקן קרינה. מסיבה זו אנשים רבים פונים לכיוונים של מיסטיקה ואופולוגיה.

למזלי, יש לי אבא רופא שמבין בתחום הקרינה ומכיר את הסימפטומים. רכשתי מתקני מדידת קרינה והחששות התאמתו.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

דריש - רואה, בסוף גם אחרים מגיעים למסקנה שלי. ומאותן סיבות.

צביפר - חסר לי רק שתאשים את מבקר המדינה (כמו מירי רגב וחבורתה).

הדבר יחיד שלמדתי מרפרוף על שלושה-ארבעה הפוסטים האחרונים שלך הוא שכמה סינים הרויחו ממכירת מכשירים עם צגי LCD באיביי\נאנגטד\דיאקס.

פות"ש - אחזור על מה שנאמר בשרשור הזה הרבה פעמים: לבדוק אם הבעיה אכן מצדיקה פניה לעזרה, ואם כן - לפנות רק לבעל מקצוע מורשה. לא למישהו מכנופיית המטפלים השרלטנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אשמח לראות את המחקר שאתה מדבר עליו.

דבר שני, גם אנשים שקיבלו תרופת פלסיבו, וידעו שמדובר בפלסיבו! הראו סימני התאוששות טובים וגבוהים כמו האנשים שקיבלו תרופה אמיתית. המוח זה דבר מאוד חזק.

כול תרופה לפני שהיא יוצאת לשוק, עושים שלל ניסויים הכוללים בין היתר שימוש בפלסבו.

המטרה היא להוכיח שהתרופה משפיעה יותר ממה שהפלסבו משפיע, שאכן זה לא סוד שלאפקט המחשבה יש השפעה כלשהי על הבריאות.

אבל האפקט הזה הוא מוגבל. אתה לא תרפה סרטן בעזרת המחשבה, וקטועי גפיים לא יצמיחו גפיים חדשות, לא משנה כמה שהם ישכנעו את עצמם שהם בריאים.

פורסם

דבר שני, גם אנשים שקיבלו תרופת פלסיבו, וידעו שמדובר בפלסיבו! הראו סימני התאוששות טובים וגבוהים כמו האנשים שקיבלו תרופה אמיתית. המוח זה דבר מאוד חזק.

הסיפור של השפעות פלסבו במחקר הרבה יותר מורכב.

כדי להוכיח שגם פלסבו מועיל צריך להוכיח שה יותר טוב מפלסבו. אינך יכול להקיש על טיבו של טיפול בלי להשוותו לטיפול אחר.

מה שנכון הוא שהיו מחקרים בהם בקבוצת הפלסבו היו תוצאות יותר טובות מהצפוי לפי מחקרים קודמים, אבל יש לכך כמה הסברים אפשריים (ולאו דווקא מוכחים): ראשית - אנשים שמשתתפים במחקר אינם בהכרח מיצגים את כלל האוכלוסיה שבה נאסף המידע הקודם. דבר שני - יתכן שבעצם התגייסותם למחקר החולים בעלי מוטיבציה גבוהה יותר לטיפול, כך שהם דואגים לעצמם יותר מאשר כלל האוכלוסיה. שלישית - הם זוכים למעקב רפואי יותר מסודר, כך שבעיות מתגלות יותר מוקדם והם זוכים לטיפול יותר מהיר, על ידי חוקרים הנוטים להיות מעודכנים במיוחד בטיפולים החדשניים המוכחים. לכן אפקט הפלסבו לא בהכרח נובע מהפלסבו עצמו, אלא מכל מיני גורמים אחרים המשפיעים על התוצאות.

כול תרופה לפני שהיא יוצאת לשוק, עושים שלל ניסויים הכוללים בין היתר שימוש בפלסבו.

המטרה היא להוכיח שהתרופה משפיעה יותר ממה שהפלסבו משפיע, שאכן זה לא סוד שלאפקט המחשבה יש השפעה כלשהי על הבריאות.

אבל האפקט הזה הוא מוגבל. אתה לא תרפא סרטן בעזרת המחשבה, וקטועי גפיים לא יצמיחו גפיים חדשות, לא משנה כמה שהם ישכנעו את עצמם שהם בריאים.

כיום הרבה טיפולים אינם מוושוים לפלסבו אלא לטיפולים יותר ותיקים שכבר הוכחו כמועילים יותר מפלסבו. מבחינה אתית אין אפשרות למנוע ממטופל לקבל טיפול שהוכח ומקובל כיעיל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לכל מטילי הספק ברבנים \מתקשרים וכו' יכול לומר שגם אני כמוכם מטיל ספק רב.

יחד עם זאת, יכול לומר שאני מכיר אישית ומאוד מקרוב סיפור שקשור ברנטגן ואיך הוא "קרא" בנאדם וזיהה מצוקה שלו מבלי לדעת על כך דבר.

לא לפסול דברים על הסף.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, לפני 30 שנה בן דוד שלי חלה בסרטן. למרות שאנחנו משפחה אתאיסטית דוד שלי הלך לבאבא סאלי ולקח ממנו מים קדושים בחזקת לא יועיל לא יזיק.

אחרי שהוא נפטר שפכו את המים לעציץ וגם העציץ מת.

פורסם

הרתחתם קודם?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

זה היה רעיון של השותף של דוד שלי. חוץ מזה אם אתה מרתיח הברכה לא מתאדה או נשרפת?

פורסם
הקטע עם המים שמאזינים למילים - גדול. בכלל, יש לו קטע עם מים לטמבל הזה (בסרטון השלישי, הקשקוש על המים והשמים). אבל הקטע הכי גדול הוא עם תולעת הלייזר. אין ספק, זהו רב גדול. בן אדם עדין וטוב.

חומר מאוד מסוכן, מים:

http://www.dhmo.org/

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אבל האפקט הזה הוא מוגבל. אתה לא תרפה סרטן בעזרת המחשבה, וקטועי גפיים לא יצמיחו גפיים חדשות, לא משנה כמה שהם ישכנעו את עצמם שהם בריאים.

הסיפור של השפעות פלסבו במחקר הרבה יותר מורכב.

כדי להוכיח שגם פלסבו מועיל צריך להוכיח שה יותר טוב מפלסבו. אינך יכול להקיש על טיבו של טיפול בלי להשוותו לטיפול אחר.

מה שנכון הוא שהיו מחקרים בהם בקבוצת הפלסבו היו תוצאות יותר טובות מהצפוי לפי מחקרים קודמים, אבל יש לכך כמה הסברים אפשריים (ולאו דווקא מוכחים): ראשית - אנשים שמשתתפים במחקר אינם בהכרח מיצגים את כלל האוכלוסיה שבה נאסף המידע הקודם. דבר שני - יתכן שבעצם התגייסותם למחקר החולים בעלי מוטיבציה גבוהה יותר לטיפול, כך שהם דואגים לעצמם יותר מאשר כלל האוכלוסיה. שלישית - הם זוכים למעקב רפואי יותר מסודר, כך שבעיות מתגלות יותר מוקדם והם זוכים לטיפול יותר מהיר, על ידי חוקרים הנוטים להיות מעודכנים במיוחד בטיפולים החדשניים המוכחים. לכן אפקט הפלסבו לא בהכרח נובע מהפלסבו עצמו, אלא מכל מיני גורמים אחרים המשפיעים על התוצאות.

כיום הרבה טיפולים אינם מוושוים לפלסבו אלא לטיפולים יותר ותיקים שכבר הוכחו כמועילים יותר מפלסבו. מבחינה אתית אין אפשרות למנוע ממטופל לקבל טיפול שהוכח ומקובל כיעיל.

בוודאי שיש בעיות מסויימות עם הפלסיבו אבל התגובה שלי הגיעה כדי להוכיח למי שציטטתי שגם לפלסיבו (שיודעים שהוא פלסיבו) יש השפעות חיוביות בטיפול.

ואגב הצמחת גפיים, זו התגובה שלי לכל מאמיני הרבנים והברכות שלהם. מאיזהושהיא סיבה הם נותנים ברכות רק למחלות כלליות כאלו שאין להן הסבר חד משמעי במדע עדיין אבל מעולם לא נתקלתי במישהו שהצמיח גפה סתם כך. האם התפילות שלו שוות פחות? לא התפלל מספיק? אל טענו, שאלות רטוריות.

• תוכן חדש...