Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז ג'ולי מגרדת את ה60K,הרכב הוכנס השבוע לטיפול במוסך "עדי" בחדרה,ורציתי לשתף אתכם בעלויות.

טיפול-1.05 שעות=288.75

מסנן שמן=98.20

5ליטר שמן מנוע סלנייהSPORT 5W40 מ=379.4

פילטר אוויר =115.2

ארבעה פלגים 629.6

סה"כ כולל מעמ ואחרי הנחת חלקים ועבודה=1660 ש"ח

אין כל תוספות מגוונות של "אביזרים" "ברגים" "בדיקת מחשב" וכדומה,העבודה כרגיל במוסך "עדי",יעילה ומקצועית,בסיום הטיפול בוצעה כמובן בדיקת מחשב ואיפוס טיפול במחשב.

קיבלתי עץ ריח וגלון מים לווישרים,במקום חדר המתנה מרווח,אני נהג להישאר ליד הרכב ברוב זמן הטיפול,הרכב עם הגעתו מקבל כמובן כיסוי מושב,הגה,ושטיח נהג מקרטון.

כמובן שיש שרות הסעה והחזרה הביתה למעוניינים,ורכב חליפי במקרים מסוימים.

בסה"כ אני מאד מרוצה וממליץ על מוסך "עדי" בחדרה,מורשה יבואן לאלפא,פיאט,לנצ'יה,סובארו ואיווקו.

בקרוב אכתוב סיכום 3 שנים בחברת האלפא.

עריכה אחרונה על ידי יניב alfa

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
יקר מאוד במיוחד השמן ןהפלגים.

המצתים מוחלפים אחת ל70k(אירדיום),לגבי השמן,סינטטי מלא העומד בתקן שצריך לרכב הספציפי הזה נע סביב המחירים האלו,ניתן להשתמש באגיפ,העדפתי שלא.

סעו בצד ימין!!

,Giulietta QV. היום

פורסם

אכן מעט יקר, יכלת להוזיל אם היית קונה את הפלאגים בעצמך בחצי מחיר:

http://www.ebay.com/itm/ALFA-ROMEO-159-1-8-TBI-Turbo-05-09-NGK-IRIDIUM-SPARK-PLUGS-x-4-ILKAR7D6G-/151352445793?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item233d4f0b61

ושמן איכותי שעומד בתקן של פיאט

Fiat 9.55535-S2 וכמובן API SN :

http://www.justmotor.co.il/products/666915/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Castrol-EDGE-5W40

ALFA.PNG

Stay Dirty

פורסם

איך הגענו למצב שבן אדם משלם

1660₪ "אחרי הנחנה" , על החלפת שמן, פילטרים ופלגים, ויוצא מרוצה ? זה מה שמטריד אותי יותר מהכל. כחלון אני מגיע.

פורסם

1660₪ "אחרי הנחנה" , על החלפת שמן, פילטרים ופלגים, ויוצא מרוצה ? זה מה שמטריד אותי יותר מהכל. כחלון אני מגיע.

אני מבין שאתה מאלו שחושבים שעסק עובד לשם שמיים..

בתור עצמאי מזה 20 שנה יצא לי להתקל באנשים כמוך.

בזמן שנפתחים כאן שרשורים של אנשים שמשלמים מעל 1000 שח על טיפול "קטן" לסופרמיני,אני חושב שהמחיר ששילמתי,סביר בהחלט.

נכון,יכל להיות זול יותר,אבל אין שום "התקלות" בחשבון הסופי,וכאשר אני צריך השלמה קטנה של שמן,מים,נורה שרופה,אני נכנס ויוצא ללא תשלום.

אשמח לשמוע כמה לדעתך אמור היה לעלות הטיפול.

סעו בצד ימין!!

,Giulietta QV. היום

פורסם

אני מבין שאתה מאלו שחושבים שעסק עובד לשם שמיים..

בתור עצמאי מזה 20 שנה יצא לי להתקל באנשים כמוך.

בזמן שנפתחים כאן שרשורים של אנשים שמשלמים מעל 1000 שח על טיפול "קטן" לסופרמיני,אני חושב שהמחיר ששילמתי,סביר בהחלט.

נכון,יכל להיות זול יותר,אבל אין שום "התקלות" בחשבון הסופי,וכאשר אני צריך השלמה קטנה של שמן,מים,נורה שרופה,אני נכנס ויוצא ללא תשלום.

אשמח לשמוע כמה לדעתך אמור היה לעלות הטיפול.

s0d אני כל כך מסכים איתך.

יניב (בעל האלפא), ברור שעסק לא עובד לשם שמיים. להפך- כל בעל מקצוע צריך להתפרנס בכבוד ואפילו להתעשר בכבוד, אנחנו לא בקיבוץ, אבל יש גבול, לא צריך להתחזר יותר מדי.

מדובר בטיפול לרכב, שנכון, יש מוסכניקים מקצועיים יותר שמגיע להם לקחת יותר ממוסכניקים אחרים על טיפול ברכב, אבל כמה אפשר להתחזר?

גם אבא שלי עצמאי וגם אני מתכנן להיות כזה בעוד כמה שנים. שוב- ברור שצריך להתפרנס בכבוד ואף יותר מזה (זו לא בושה להרוויח הרבה כסף) אבל עם גבול.

זה ממש עוד הוכחה להגזמה של תרבות המוסכים, שגובים מחירים מופקעים על טיפולים ועוד עושים "טובה" כשנותנים הנחה על מחיר מופקע עוד יותר מלכתחילה.

לדעתי, המחיר המתאים לטיפול כזה במוסך רגיל הוא 300 לפלאגים, 150 שמן איכותי++,150~ לפילטרים (סה"כ 600 ש"ח עבור החלקים, סבבה, שירוויח עוד קצת על החלקים אבל ברור לכולנו שגם ככה יש לו את הרווח על החלקים כי הוא לא קונה במחיר שאנחנו קונים). עבודה כזו לא לוקחת למוסך יותר משעה כולל הסתכלות על הרכב לבדוק תקינות כללית (ואני מגזים כשאני אומר שעה), אז עוד שעת עבודה זה יוצא 250~ כולל המע"מ, סה"כ הגענו ל850 ש"ח.

סבבה, מדובר במוסך רציני, מקצועי יותר, אני מסכים שהוא יכול לקחת יותר (כמו שעו"ד מנוסה יותר לוקח פי 2 ופי 3), אז הגענו ל900-1000 ש"ח סה"כ.

שמע, מדובר 1660 ש"ח, מחיר גבוה ב66% ממחיר נורמאלי ומתחשב גם ככה (1K).

כתבת שכל פעם שחסר לך משהו קטן אתה נכנס למלא קצת שמן/להחליף נורה. סחתיין על היחס החם אבל אם אתה מוכן לשלם על זה תוספת כזאת מוגזמת (60-70% על כל טיפול)- לך על זה. לדעתי, זה לא שווה.

ברור שכל אחד עושה את השיקולים שלו, אני לא אומר לך אל תעשה את זה, אבל לדעתי זה מוגזם.

שלומי

פורסם

לפני שבועיים התלתן שלנו הייתה גם במורשה (בחיפה - הכוכב) לטיפול קטן ויצאתי עם סכום דומה. הטיפול שלי כלל שמן + פילטר + מצבר 62 אמפר.

455 ש"ח על שמן זה פשוט מוגזם בכל צורה. אני חושב שאת הטיפול הבא אני אעשה במוסך אחר לא של סמל"ת.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם (נערך)

לא ברור לי למה, אבל פלאגים אירידיום באמת יקרים נורא בארץ, לא משנה כ"כ איפה. חבר טוב שלי חסך בעצתי משהו כמו 500 ש"ח בזה שהזמין מאיביי. רק על הפלאגים.

גם השמן יקר מאוד, סה"כ יש שמנים איכותיים מאוד גם בפחות מזה בארץ (50 ש"ח לליטר זה מחיר מכובד מאוד וכולל בתוכו רווח יפה מאוד ליבואן ולחנות).

לעניות דעתי - המחיר השפוי לטיפול כזה צריך להיות נמוך בכ-400 עד 500 שקלים, אבל הוא לא שיפור שהיה מושג בטיפול במוסך שרוכש חלפים מקוריים במחירי הארץ, כי כמו שציינתי הפלאגים יקרים גם בחנות.

לפותח השרשור - תודה על השיתוף.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

גם נוזל הקירור המקורי אצל החבר'ה האלה, מחירו די בשמיים. אבל הפחד שהם מצליחים להטמיע בקליינטים, פשוט מונע אפשרות שימוש בנוזלים אחרים, גם כאלו התואמים את אותו תקן. קיים גם אצל וואג עם המרק האדום שלהם, אבל לפחות לזכרוני המחיר שם הרבה יותר נגיש.

• תוכן חדש...