Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לא מזמן מגאן 2008, הטופס בדיקה היה תרין, המי קירור היו מועטים ובצבע עכור

מאז אני נאלץ להוסיף מי קירור. השמן מנוע בצבע וריח תקין, המנוע לא מתחמם. אין נזילות מתחת לרכב או ברשת של הרדיאטור.

כיצד להתקדם? האם ייתכן ראש מנוע?

פורסם (נערך)

האם אתה יכול להעריך כמה סמ"ק נוזל קירור לק"מ אתה מוסיף?

קיימות מס' אפשרויות לבעיה,אל תרוץ מיד לתרחישי אימה על ראש מנוע.

אחת הנפוצות במגאן היא נזילה מבית הטרמוסטט.

אירע בשני מגאנים שהיו/עדיין בבעלותי.

בבית הטרמוסטט במגאן יש גם מעברי שמן מנוע ועכירות נוזל הקירור יכולה לנבוע מחדירת שמן לנוזל הקירור משם.

תנסה להכניס אצבע למיכל העודפים ולחוש האם נוזל הקירור שמנוני באופן חריג.

האם יש רטיבות באזור בית הטרמוסטט (כאשר אתה עם הפנים למנוע - בצד הימני של המנוע) או על מגן המנוע בתחתית תא המנוע?

ובנוסף,האם יש הצטברות של אמולסיה ("טחינה") במכסה מילוי שמן המנוע?

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

1. לא מדובר בהחלפת הטרמוסטט אלא בהחלפת האטם אם בית הטרמוסטט לא ניזוק.אם בית הטרמוסטט ניזוק (סדק או עיוות) אז החלפת אטם + בית.

הבית עשוי מפלסטיק ומכאן הרגישות שלו.

2. קודם תראה כשהמנוע כבוי היכן יש סימני נזילה.

אח"כ ניתן לנקות את האיזור עם סמרטוט,להניע,לתת למנוע להגיע לטמפ' עבודה ולנסות לזהות אם הנזילה משם.

אצלי היתה תופעה ב-2008 שאחרי נסיעה,כשהייתי מכבה את הרכב היתה נשמעת "שריקה" קלה מאותו איזור.תנסה לבדוק גם את זה.

תהליך תיקון במוסך מורשה כלל(לאחר האיבחון): החלפת האטם,שטיפת המערכת עם חומר מסיר שומנים,החלפת נוזל קירור.לאחר שבוע חזרה לביקורת.הוחלף נוזל קירור שוב פעם.

כל התהליך,כולל הסבר שיש צורך לחזור לביקורת וייתכן צורך לנקות את המערכת עם חומר מסיר שומנים להחליף שוב נוזל קירור(כשאני מחוייב רק על החומרים ולא על העבודה) התקבל במוסך לפני התיקון וקיבל את אישורי.

עלות - ביקור ראשון,החלפת אטם+ניקוי מערכת+נוזל קירור 1,340 ש"ח.

ביקור שני - ניקוי נוסף + נוזל קירור - 210 ש"ח.

בוצע במוסך מורשה יבואן.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

בכיף,

רק תקפיד לאבחן מאיפה הנזילה.

פורסם

התגלו שאריות שמן במים.

מבחינתי יש צורך ממשי.

פעמיים.

פורסם

אין שום צורך להכניס מסיר שומנים למערכת קירור שלא לצורך.

שאריות שמן לא שייכות לנזילות או לתרמוסטט.

נוזל מהול בשמן מנוקז ומוחלף.

פורסם

הגעתי למורשה יבואן ע"מ לקבל אבחון ותיקון "לפי הספר", כשברורה לי ההשלכה של המחיר.

אני לא עושה מבחנים למוסך כזה.

אם ארגיש או אגיע למסקנה ש"ניקנקו" אותי שם פשוט לא אחזור.

ויש לי אפשרות לאורך זמן לבדוק את זה.

אני מקווה שלא טעיתי בבחירת המוסך.

פורסם

בדקתי את בית הטרמוסטט וסביבו לאר נסיעה כאשר המנוע פועל ולאר כיבוי. המקום יבש......

אכמת את כמות המים שאני נאלץ להוסיף.

על מנת לבדוק את המאדה אני צריך להסיר שם כמה פלסטיקים מעצבנים.

אולי המשאבת מי קירור קצת דולפת? או כשהיא דולפת אז היא דולפת? (כמו שהיה לי בקליאו שיש בריכה מתחת לרכב כשהיא דולפת)

פורסם (נערך)

אתה נכנס כאן לאיבחון שהולך ונהיה מורכב.

אתה צריך לעבור על כל תא המנוע ולחפש נזילות.אם תמצא רטיבות אתה צריך לזהות מאין היא ואז ניתן יהיה להמשיך.

אם אתה לא מזהה שום נזילה או רטיבות אז כנראה שאין מנוס מלגשת למוסך לאיבחון רציני יותר ע"מ להבין לאן הולך הנוזל קירור.

לגבי אופי נזילה מהמשאבת נוזל קירור - תמתין לבעלי ניסיון יותר גדול, אבל כן צריכים להיות סימנים חיצוניים כלשהם גם אם זו נזילה איטית, לדוגמא סימני קורוזיה.

עריכה:

יתכן שעכירות נוזל הקירור נובעת מכך שלא הוחלף זמן רב והאיבוד בכלל נובע מפקק מיכל עיבוי שסיים את חייו.

אני שואל שוב - האם יש סימני שמן בנוזל הקירור או שהוא רק עכור?

עריכה אחרונה על ידי adz

פורסם
אין שום צורך להכניס מסיר שומנים למערכת קירור שלא לצורך.

שאריות שמן לא שייכות לנזילות או לתרמוסטט.

נוזל מהול בשמן מנוקז ומוחלף.

אתה טועה במשפט הנ"ל, בבית התרמוסטט הנ"ל יש גם מעברי שמן וכשהאטם יבש הוא נוזל וגם מערבב קצת שמן ונוזל קירור.

קובי

פורסם
בדקתי את בית הטרמוסטט וסביבו לאר נסיעה כאשר המנוע פועל ולאר כיבוי. המקום יבש......

אכמת את כמות המים שאני נאלץ להוסיף.

על מנת לבדוק את המאדה אני צריך להסיר שם כמה פלסטיקים מעצבנים.

אולי המשאבת מי קירור קצת דולפת? או כשהיא דולפת אז היא דולפת? (כמו שהיה לי בקליאו שיש בריכה מתחת לרכב כשהיא דולפת)

צריך להתחיל בבדיקת לחץ של מערכת הקירור לאיתור נזילות ובדיקת הפקק מיכל עיבוי.

• תוכן חדש...