Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

בימים האחרונים אחרי הנעה הרכב נכבה אחרי שתי שניות ונדלק רק בהנעה השנייה. לבסוף הרכב לא הניע בכלל, והצלחתי להניע אותו רק אחרי נתינת הרבה מאוד גז תוך כדי הנעה. עכשיו אחרי נסיעה הרכב מניע מצוין שוב. בבדיקת מחשב של מוסך לא מורשה נמצא תקלה בחיישן קאמשאפט + דיפייזר. קיבלתי הצעה להחלפת שניהם (לא כולל טיימינג שהוחלף לפני שנתיים) ב 3500-4000 ש"ח

אשמח לקבל התייחסותכם למחיר, אבחון, והמלצות על מוסכים או בכלל (כיום נמצא באזור חדרה)

תודה

פורסם

חיישן CAMSHAFT עולה כמה מאות שקלים.

ה"דיפייזר" לפי מה שאני יודע אם אני לא טועה זה פולי CAMSHAFT.

השאלה הראשונה שצריכה לעלות היא האם הוא דורש החלפה באמת, יש סבירות שהבעיה היא רק החיישן עצמו.

אם הבעיה בחיישן עצמו אז התיקון והחלק זה רק כמה מאות שקלים.

אם צריך להחליף פולי קאמשאפט אז זה סיפור יחסית מסובך, יש לפתוח הרבה חלקים עד שמגיעים לפולי הזה וכמובן שנדרש לעשות כיוון טיימינג (לא להחליף שום דבר הרי שהחלפת לא מזמן - רק לכוון) לאחר ההחלפה של הפולי.

הצעת המחיר לדעתי היא יקרה יחסית אבל לא ידוע לי מחיר הפולי כך שלא באמת ניתן לדעת.

פורסם (נערך)

1. בעייה במנגנון התזמון המשתנה (פולי דיפייזר) מתאפיינת ברעש בהתנעות בוקר.לפי התיאור שלך אין רעש בהתנעות הבוקר אלא התנעות קשות - מה שמכוון לתקלה אופיינית אחרת במגאן - חיישן הצתה פגום.

2. ע"פ הוראות הייצרן חובה להחליף את רצועת התזמון לאחר פירוקה.אל תשחק עם זה.מירב העלות בהחלפת טיימינג היא בעצם עבודת הפירוק וההרכבה.אם כבר פתחו טיימינג תעשה לעצמך טובה ותחליף את הרצועה,ולרצועה מקורית או OEM.בנוסף תבקש שיבדקו את מצב המותחנים ומשאבת המים,למרות שאם החלפת לפני שנתיים כנראה לא תהיה בעיה.קח בחשבון שאם תבצע רק החלפת הרצועה ותתייחס אליה כהחלפה מלאה אז המותחנים ומשאבת המים הולכים לשבת למעשה 6 שנים במקום 4 שנים ללא בדיקה/החלפה וזה עלול להיות מקור לצרות.

3. במנגנון הדיפייזר יש מעברי שמן קטנטנים והוא מאד רגיש לשמן לא מתאים/שמן שלא הוחלף זמן רב וכמובן לשילוב של שניהם.קראתי בשרשור ישן שלך שבמגאן 2007 שלך עברת לשמן חצי סינטטי במקום סינטטי מלא.אולי כאן טמון שורש הבעיה אם אכן מדובר בתקלת דיפייזר.

ראה בתחתית השרשור "נושאים דומים".עלו שם מספר שרשורים על נושא הדיפייזר.קרא אותם.

שורה תחתונה - ממליץ לך למצוא מוסך מתמחה רנו/מורשה יבואן שאתה סומך עליו לקבל אבחנה נוספת.

עריכה:

יתכן שחיישן גל זיזים (קאמשאפט) תקול יגרור אחריו הודעת תקלה של הדיפייזר מכיוון שהוא משפיע עליו.

כמו שכתב TheBox מעלי - אולי רק מדובר בחיישן פגום,מה שמחזק את הכיוון של בדיקה ע"י מוסך מתמחה/מורשה לפני שמבצעים תיקון כלכך יקר.

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

תודה. אכן בטיפול אחד הוצע לי על ידי מוסך מורשה של רנו לשים שמן חצי סינטטי נאמר לי שזה מתאים לרכב ומאז כמובן אני לא מסכים ומוודא שזה שמן סינטטי. הייתה בעיה של רעש בהתנעה לפני כשנה וחצי שנפתרה על ידי תוסף לשמן מנוע. מקבל את עצתך לקחת את הרכב לחוות דעת שנייה הבעיה שבמוסך מורשה לוקחים תשלום עבור בדיקה אולי במחירים האלו זה כבר משתלם

פורסם

כמה מבקשים על בדיקה?

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם (נערך)

סביר.

אני הייתי הולך לבצע את הבדיקה הנוספת במורשה ע"מ לקבל מידע מבוסס על מהות התיקון.

יתכן מאד שזה יחסוך לך לא מעט כסף ובכל מקרה תקבל תמונה מהימנה על מהות התקלה.

הבהרה:

אני מחזיק שני מגאנים,החדש מבינהם 2008 ואקזמפלר זה מטופל במוסכי הרשת בגלל המורכבות היחסית שלו וההעדפה שלי שיטופל במקום שמכירים את התקלות האופייניות שלו לעומק.אין באזורי מוסכים מתמחים.

ה-99 מטופל במוסכים כלליים.

ותחזור לעדכן למען הדורות הבאים...

עריכה אחרונה על ידי adz

פורסם

אם הדפיוזר אינו מרעיש לאחר הנעה אני ממליץ כשלב ראשון להחליף חיישן בלבד .במידה והתקלה אינה חולפת יש לבדוק טיימינג וסולונואיד דיפיוזר.

פורסם

תודה הוק נשמע הגיוני.

ו-350 שח זה לבדיקת מחשב בלבד! בשביל 5 דקות שמחברים את המחשב 350 שח זה יותר מדי. אני גם מעדיף לטפל במוסך מורשה רנו החסרון הוא המחיר המוגזם והניפוחים של תקלות, שהם עושים. במקום למצוא פתרונות פשוטים קלים וזולים. פעם ניפחו לי במוסך מורשה אפילו החלפת נורה לכמה מאות שקלים כי כביכול היו צריכים לפרק את הטמבון בשביל זה (בחיי שהאמנתי אז ומיותר לציין שמאז הנורה הוחלפה כמה פעמים בקלות). כשהייתי גר בתל אביב הייתי מטפל אצל מוסך שאפט המצוין, אבל בחדרה טרם מצאתי מוסך מתמחה ברנו.

פורסם (נערך)

1. 350 ש"ח לאבחון התקלה.לא אמור לעניין איזה בדיקות הם עושים.רק חסר שהם יחברו למחשב,ידפיסו את הפלט ויתנו לך לאבחן עצמאית....

2. החלפת נורה במגאן היא חינם במורשי היבואן!!מקסימום יכולים לחייב על הנורה מחיר מופקע של כמה שקלים.

אם סיפרו לך סיפורים על פירוק פגוש יש שתי אפשרויות - או שדובר על החלפת קונקטור (פנס לבד עולה קרוב ל-800 ש"ח כך שלא נראה לי שדובר על החלפת הפנס כולו) ואז המחיר הגיוני.

אם בפירוש דובר על החלפת נורה אז מדובר בנוכלות לשמה ואז היית צריך להגיש במיידי תלונה לשירות קרסו!

כמו שזה נראה,קבל את תנחומי,כנראה שנפלת על מורשה מהסגנון הישן והטוב של קרסו....

עריכה אחרונה על ידי adz

פורסם

אתה יודע גם לי יש היום שתי רנו במשפחה, ועד היום טיפלתי בחמש מוסכים מורשים שונים של רנו. עברתי עם הרכבים האלה מה שאדם עובר עם רכב בעשרים שנה. ואני חייב להגיד לך שבמוסכי רנו תמיד מחפשים את הדרך הקשה והיקרה ולא את טובת הלקוח. בוא תשמע סיפור נוסף שהיה לי עם מנורה במוסך רנו. החליפו לי נורה קדמית, והיה צריך להחליף גם את נורת האור הגבוה. בא להחליף לי הבחור ובאמת לא נדלקה המנורת אור גבוה. אני והיועץ שירות עומדים לידו, הוא בא לוחש כמה מילים ליועץ שירות ואז היועץ שירות מסביר לי שיש בעיה עם המגעים של האור גבוה צריך לפתוח לראות וכולי לא יודע כמה זה יעלה, לפי כמה עבודה זה יקח ואולי אפילו יש פה סיפור של פיוזים ואז זה סיפור ואולי בית מנורה. בקיצור אמרתי לו תביא לי את המנורה אני הולך מפה, הביא לי וחייב אותי עבורה. הלכתי לניצן ממוסך שאפט בסוף עשיתי אצלו את הטיפול ואת המנורה הוא הבריג והשמיש בעבודה של דקה וחצי על השעון ונתן לי אותה במחיר הטיפול.

וזה ממש אותו דבר עם הסיפור הקודם שקרה במוסך אחר של רנו עם פירוק הפגוש אז עוד הייתי צעיר ברנו ואכלתי את הסיפור שאין גישה וכולי. לא נראה לי שהם שיקרו כנראה שבאמת היתה בעיה רק שבמוסך רנו תמיד מחפשים את הדרך המסובכת והיקרה מה שבכל מקום אחר פותרים בדקה וחצי בלי להטריד אותי בכלל.

אז כן 350 שח בשביל 5 דקות חיבור למחשב זה לא הגיוני. זה צריך להיות מותאם למהות הבדיקה ולאורך שלה.

פורסם

התגובה שלך מתחילה להדאיג אותי....

ידוע שעד לפני כמה שנים היתה בעיה אמיתית עם מוסכי קרסו אבל עבר שם איזשהו תהליך של שינוי.

אם החוויות שלך הן גם מהתקופה האחרונה אז יש בעיה....

נכון שלפעמים מוסך מורשה מחוייב לתהליך "לפי הספר" שהוא יקר יותר אבל היה צריך להיות שם שינוי,לפחות בתודעת השירות.

אם "ניפנפו" אותך עכשיו עם הבקשה שלך לדיאגנוזה זה שירות רע.

חיבור למחשב זה 5 דקות,האבחון לוקח יותר.

וכן,גם לי יש בעיה למצוא מוסך מתמחה,כדוגמת שאפט או מוסך גבע,באזורי (העמקים - צפון) וכרגע אני נשען על מוסכי יבואן עם ה-2008 שלי,בינתיים ללא בעיות מיוחדות אולי בגלל שלא היו לי עדיין תקלות מיוחדות,אבל זה יגיע...

בקיצור,אולי שווה לך לחזור רק לגבי התקלה הזו לשאפט.

פורסם

יכול להיות... הסיפור עם המנורת אור גבוה הוא לפני שנה וחצי. מאחל לך עוד הרבה שנים ללא תקלות מיוחדות זה גם מזל וגם אחזקה נכונה שאתה כבר עושה.

פורסם

למיטב ידיעתי רנו עברו ב2007 אחרי המתיחה לדגם מנוע בלי דיפייזר - אתה בטוח שיש לך אותו ברכב?

כשהחישן קאמשאפט לא תקין אז יש הרבה מאוד תקלות לא קשורות שנדלקות.

הייתי הולך למוסך מורשה שיחליף את החיישן (אולי גם את הקונקטור שלו) ורואה עם הבעיה נפתרה.

דיפייזר לא תקין גורם לרעש ולירידה בכוח של האוטו - לא נראה לי שזאת הבעיה אצלך

• תוכן חדש...