Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Dan-idin

מעניינת אותי יותר תשובה לשאלה הבאה:

יש ברשות המשפחה שלי מאזדה 3 2004 1.6. הרכב לא נסע המון במהלך חייו. ב2009 שהרכב עוד טופל במורשה נאמר לנו ע"י המוסך שייש צורך להחליף משאבת דלק לאחר 5 שנים לפי הוראות היצרן. טיפול שבזמנו עלותו לא הייתה זולה בכלל. המוסכניק מכיר את ההיסטוריה של הרכב ויודע כי הרכב לא צבר קילומטרז משמעותי אחרי חמש שנים.

מה היית מייעץ ללקוח שלך להחליף או לא להחליף?

אנחנו אגב כבר ב2015 והרכב נו

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יש כמה סוגי "חיישני רפידות", כאלה שמדליקים מנורה לאינדיקציה ואחרים שמורכבים מלוחית מתכת ששתולה בתוך הרפידה וגורמת לרעש חזק בבלימה מהסוג שיגרום לנהג הממוצע לגשת למוסך לבדוק מה לא בסדר.

אתה מכיר הרבה מקרים של תאונות של רכבים שנגרמו כתוצאה מרפידות גמורות לחלוטין?

אני לא.

אני כן מכיר כאלה שטיגנו את הבלמים ברמה שהורגשה דעיכה משמעותית אבל לא מכיר כאלה שגילו שאין להם יכולת לבלום את הרכב כי "נגמרו להם הרפידות".

בקיצור, בכל רפידה יש מנגנון התראה, מכאני או אלקטרוני שתפקידו לידע את הנהג שצריך לבדוק את מערכת הבלימה.

במרבית הרכבים,חדשים ופחות,מדובר ברפידה שמגיעה עם חוט {זכר} שמתחבר לנקבה{שמותקן ברכב},בלא מעט רכבים אין בכלל התראת רפידות גמורות.

בוודאי שהיו/יש תאונות במצב שאין בלמים,מצב של ברזל בברזל זה מצב של אין בלמים,אחרי בלימה קצרה הרכב בכלל לא עוצר,וכמובן נגרם נזק בלתי הפיך לחלקים במערכת הבלימה{לא רק לדיסקים}!.

דעיכה זה רק שהבלמים תקינים אבל מתחממים והיעילות שלהם יורדת מאד.

מצב של ברזל בברזל זה ממש לא דעיכה..זה הרבה הרבה אחרי.

פורסם

לפני כמה חודשים החלפתי פעם ראשונה בלמים קדמיים ברכב בן 9 עם 90,000 ק"מ. הרפידות היו באמצע חייהן (6 מ"מ) ואת הדיסקים העדפתי להחליף ולא לחרוט עקב רעידות.

מסקרן אותי אם הרכב היה מטופל במוסכים פרטיים כמה החלפות בלמים הוא היה עובר במהלך 9 השנים הללו :roll:

אותי לא תצליחו לשכנע שהחלפות בלמים מבוצעות בהוגנות ובתמימות ובשם הבטיחות. לזרוק רפידה עם 6 מ"מ לפח מתוך החשש שהיא לא תגיע לטיפול הבא זו גניבה ושקר. שוב, למה להתספק רק בבלמים? צמיג בן שנתיים כבר לא אוחז כמו צמיג חדש, זה לא בטיחותי? בולם הזעזועים מתעייף לאחר 50K ק"מ, זה לא בטיחותי? אז מה, למה אותם לא מחליפים כל טיפול?

וחוץ מזה, תנו גם קרדיט להוגנות ולשכל הישר של הלקוחות. לא כולם זרקנים ולא כולם לא יקשיבו למה שאומר המוסכניק. ברגע שמוסכניק רוכש את אמון הלקוחות ומראה להם שהוא לא משחיל אותם אוטומטית מתוך "חשש" - ללקוח יהיה הרבה יותר כיף לחזור בעתיד.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לפני כמה חודשים החלפתי פעם ראשונה בלמים קדמיים ברכב בן 9 עם 90,000 ק"מ. הרפידות היו באמצע חייהן (6 מ"מ) ואת הדיסקים העדפתי להחליף ולא לחרוט עקב רעידות.

מסקרן אותי אם הרכב היה מטופל במוסכים פרטיים כמה החלפות בלמים הוא היה עובר במהלך 9 השנים הללו :roll:

איתמר

:lol:

סוף סוף מישהו יודע כנראה יודע להשתמש בהילוכים ולא לטגן את הבלמים כל רגע.

פורסם
לפני כמה חודשים החלפתי פעם ראשונה בלמים קדמיים ברכב בן 9 עם 90,000 ק"מ. הרפידות היו באמצע חייהן (6 מ"מ)

גם אצלי באוטו רפידות מחזיקות 60-70 אלף ק"מ ולא מגיעות למינימום.

אבל יש מכוניות בהן רפידות נשחקות אחרי כ 30.000 ק"מ ואף 20.000 או 15.000 ק"מ.

נשחקות באמת, נשאר מעט עובי. לא המצאה של שום מוסך אלא מצב נתון.

ושם מרווח המשחק הרבה יותר קטן, ה 3-4 מילימטרים האלו שמפרידום בין "אמצע" ל"מינימום" נעלמים די מהר וצריך לקחת את זה בחשבון.

פורסם
לא משאירים החלטות בעינייני בטיחות ללקוח וזה גם מה שמצפה ממך הלקוח, לקחת החלטות מקצועיות בנושאי בטיחות, הרי לזה הוא בא אליך. ולזה אתה מחוייב מקצועית. אתה מודיע ונותן הצעה, הלקוח כמובן יכול לבחור מטעמים שלו לא לעשות וזאת זכותו ורכושו.

כל מה שלא בטיחותי התמונה מעט שונה אבל גם כאן מצפים מהמכונאי המקצוען והמנוסה שיהיה החלטי תמיד ויקבע תקין או לא תקין. כל הססנות ושיתוף לקוח בלבטים והתפשרויות מקצועיות נגמרות בדרך כלל לא טוב למוסך.

אני מתנצל אם אני נשמע נחרץ אבל לעולם לא הייתי חוזר למוסך שהבעלים מתבטא בצורה כזאת. וכן אני הפאנט של הטיפולים, לא חוסך ותמיד שם חלפים איכותיים ומקוריים.

מה, אני עגל? אתה תחליט בשבילי בלי לשאול אותי?! לא בבית ספרינו!

זה מזכיר לי את "יועצי" משכנתאות ויועצים פנסיוניים למניהם: "חביבי, אני אבחר לך את המסלולים, סמוך עלי וסע לשלום".

לא מקובל עלי!!

גם אם מדובר בקרוב משפחה או ידיד שאני סומך עליו עדיין אני מצפה ממנו להסבר מפורט ולהשארת ההחלטה בידיי.

בטיפול האחרון (במורשה) קרא לי בעל המוסך הראה לי את הרפידות ואמר: "בטיפול האחרון לפני שנה שמנו לך רפידות חדשות בעובי 12 מל, עכשיו נותר 7, כלומר זה די גבולי להחזיק עוד שנה עד הטיפול הבא. יש לך 3 אופציות:

- להיות על הצד הבטוח ולהחליף כבר עכשיו

- לבוא בעוד חצי שנה ולהחליף את הבלמים בלבד

- להקדים את הטיפול הבא בחודשיים - שלושה".

אז לזה אני קורא מקצוענות, שקיפות והגינות, נקודה!!!

הנה כאן אתה מציג את התמונה מצד הלקוח טיפוסי, זה שרוצה לראות את המוסך כמה שפחות, גם לטיפולים וגם לתיקונים ומצפה מהמוסך לתחזק את רכבו על הצד הטוב ביותר כאשר הוא כבר נמצא במוסך ובלי פשרות על מנת להמנע מתקלות והבעיות עד הטיפול הבא.

היו זמנים בהם היית צעיר ואמרתי ללקוחות קרובים וקבועים שלי "עזוב ברקסים עכשיו, תבוא עוד 5 אלף להחלפת בלמים" אתה יודע מה אמרו לי ? "למה, כל שוב לבוא עוד חודשיים? זה זמן וזמן שווה כסף! תחליך עכשיו ואל תבלבל את המוח"

זה רק מחזק את מה שאמרתי: תפרוס את כל האופציות, הלקוח יחליט מה טוב לו, מה מתאים לו יותר.

פורסם

1) אל תתנצל. בוטות זה שני השני :wink:

2) אתה לא עגל אתה לקוח, ולקוח תמיד בוחר שני דברים, לאיזה מוסך הוא רוצה לטפל בו והאם לבצע את התיקון שהוצא לו, שום דבר אני וכל מוסך מקצועי, לא עושה ברכב ללא הסכמה ואישור של הלקוח.

אני מקווה שאתה לפחות מבין את רוח הדברים, במישרין ובעקיפין.

• ספונסר פורום
פורסם (נערך)
:roll:

אותי לא תצליחו לשכנע שהחלפות בלמים מבוצעות בהוגנות ובתמימות ובשם הבטיחות. לזרוק רפידה עם 6 מ"מ לפח מתוך החשש שהיא לא תגיע לטיפול הבא זו גניבה ושקר. שוב, למה להתספק רק בבלמים? צמיג בן שנתיים כבר לא אוחז כמו צמיג חדש, זה לא בטיחותי? בולם הזעזועים מתעייף לאחר 50K ק"מ, זה לא בטיחותי? אז מה, למה אותם לא מחליפים כל טיפול?

איתמר

איתמר ושאר הכתבים בשירשור הזה.

צאו לרגע אחד מהתפיסה שהמוסכים רמאים ושקרנים וצריך להוכיח שהם כאלו כל הזמן, ונסה לחשוב לרגע אחד כבעל מוסך..

הגברת שולה כהן מחולון או האדון ישראל לוי מהרצליה לא מבינים מה זה 6 מ"מ או 18 מ"מ או פחית שחיקה, הם מכניסים את הרכב שלהם למוסך באמונה שהמוסך מקצועי ויבצע ברכב את מה שדרוש כדי לשמור על בטיחות נסיעתם על כיסם ועל רכבם.

עד כאן מוסכם?

אני אומר לך, כמי שמנהל מוסך הרבה מאוד שנים,וראה מקרים של רכבים שהגיעו בלי צלחות בכלל למוסך,שזה יהיה פשע מבחינתי עבור הלקוח לא להחליף לא בלמים שנשאר להם נסיעה של 5000-10000 ק"מ.

פשע מכל בחינה, מהבחינה המשפטית כמובן (ולא, החתמה של לקוח על כרטיס עבודה אינה מכסה כלום, מניסיון)

פשע מבחינה כלכלית, שכן גם אם הלקוח ממושמע, ויגיע להחלפה לאחר כמה חודשים הוא יפסיד יום עבודה יקר ויבזבז כסף על נסיעות,ובטח ובטח אם לא יגיע וישחקו הבלמים לחלוטין.

אך יש כאן פן טכני שהתעלמתם ממנו לחלוטין וחשוב מאוד להסביר אותו.

כתבו כאן חכמים בשירשור כמו איתמר ואחרים (ברצינות, לא בציניות) שבלמים כמעט גמורים בולמים פחות טוב, שצמיגים בני שנתיים אוחזים פחות טוב, ושבולמי זעזועים לא מתפקדים טוב אחרי כ 100K ושרפידות במצב ברזל על ברזל גם עוצרות...:?

1.רפידות בלם שנשאר להם בשר של פחות מ-40% עוצרות פחות טוב משמעותית! כן, עדיין הרכב בולם, אך מרחק הבלימה מתארך ככל שעובי הרפידה יורד, וזה יקיריי, ההבדל בבלימה לפני הילד שרץ לכביש לבין חיים של צער.

2. דעיכת הבלימה כתוצעה מהתחממות הרפידה וירידת מקדם החיכך שלה מתגברת משמעותית, ז"א שאותו הרכב עם רפידות וצלחות חדשות ובעובי התקני היה יורד ירידות תלולות ושומר על יכולת בלימה זהה, אותו הרכב בולם הרבה הרבה פחות טוב לאחר בלימה או שתיים ומגיע למצב של איבוד בלמים כתוצאה מרתיחת נוזל בלם בזמן הרבה יותר קצר! וזו לא דעתי, זו עובדה.

3.אני כותב מניסיון של טיפול באלפי רכבים בשנה, נהגים בודדים יגיעו למוסך להחלפת בלמים עקב הרעש שמייצרת פחית השחיקה וברוב רובם של הרכבים המודרנים אין נורת שחיקת בלמים.

4.כן, אתה צודק איתמר, ההמלצה הגורפת והלוחצת והדוחפת שלי במוסך היא להחליף צמיגים כל שלוש שנים! וזו גם ההמלצה שמשרד התחבורה מאמץ, ובקרוב תצא הנחיה למכוני הרישוי לפסול רכב במבחן שנתי לאחרשצמיג עבר מספר שנים מסויים (כרגע מדברים על 4 שנים).

בדיוק מאותה הסיבה, שצמיג ישן אוחז, אך מרחק הבלימה מתארך משמעותית, שוב, זה ההבדל בין לבלום לפני הילד, או אחריו.

5.גם רכב עם רפידות שחוקות עד הברזל עובר מבחן שנתי, ז"א שהרכב יעבור טסט עם הרפידות השחוקות, ואם הרכב מבצע טיפול פעם בשנתיים הוא בוודאות מוחלטת יגיע למצב של ברזל בברזל לפני הטיפול הבא.

6.dorky ,כתבת שברכב של חברך הרפידות הגיעו למצב של ברזל בברזל והרכב עדיין עצר, נכון הרכב עוצר, אז למה להחליף?

שנית, נסעת פעם ברכב עם בלמים במצב ברזל בברזל בכביש רטוב? אני כן, הרכב מסתובב כמו סביבון בכל בלימה, שכן דיסק אחד בולם תקין ובדיסק שני יכולת הבלימה נמוכה, את האמת, היית מסיע ככה את ילדך לגן? שווה את הדחיית תשלום החלפת הרפידות.

החיכוך שמייצרות רפידות ברזל בברזל יותר חום אדיר שמטגן את הקליפרים ואת נוזל הבלמים.

לסיכום, אני חסיד הDIY, גילוי נאות, התחלתי את דרכי בטיפולים "מתחת לבית" ואני מעריך מאוד את הגישה, אך צריך לראות את הדברים כמו שהם, אני גם חסיד של בטיחות.

התפקיד שלי הוא לדאוג שרכבו של הלקוח יסע באמינות ובבטיחות מטיפול לטיפול בעלויות האחזקה הזולות ביותר, ואני מסתכל על הוצאות התחזוקה של הלקוח בחתך שנתי, לקוח שיבצע החלפה של רפידות יזומות בטיפול יהנה מרכב בטיחותי ואמין עד הטיפול הבא, בעלויות אחזקה זולות יותר!

אין כאן עניין של צודק או טועה, אלה של השקפה, ושכל אחד יניח רגע את אגו ההתנצחות בצד ויחשוב לעצמו, הוא היה רוצה שאימא שלו, סבא שלו או אחותו ינהגו ברכב שהבלמים שלו כבר ב20%-30% לחייהם? וכל זאת כדי לדחות תשלום של כמה מאות שקלים בודדים, ואני מדגיש אין מדובר כאן בחיסכון כלשהו, הרי בעוד מספר חודשים אותו רכב יחזור למוסך להחלפה רפידות, לעיתים ההוצאה תגדל בגלל חריטת הצלחות או שיפוץ קליפר,וכאמור אובדן ימי עבודה, מונית וכו.. ההוצאה השנתית תשאר זהה או גבוה יותר במידה ולא יוחלפו הרפידות.

ראו מה יכול לקרות לרכב שלא הוחלפו בו רפידות דקות מדי, ושצלח את הטסט השנתי עם אותם הרפידות.

בברכת נהיגה בטוחה.

אורן בן סימון

עריכה אחרונה על ידי אורן שרותי רכב
פורסם

תודה אורן על התגובה המנומקת, "גזרתי ושמרתי".

יש לנו סיריון שמטופלת רק במורשה. לטיפול 50 חודשים היא הגיעה עם 85K ק"מ ורעידות בבלימה (גם איטית), מה שגרר החלפת צלחות ורפידות (בפעם הראשונה).

התגובה שלך ושל דנידין גורמות לי לחשוב - בבדיקת בלמים בטיפול 75K, כמה המוסכניק ראה ש"נשאר" ואיזו יכולת בלימה היתה? כמובן שלא נאמר לנו דבר בנוגע לחזרה למוסך עוד 5K ק"מ או שום דבר בסגנון. הרכב פשוט שוחרר לשנה\15K ק"מ הבאים, מה שיבוא קודם.

הנסועה באותה שנה הייתה פחותה משמעותית מהרגיל, לא בושלו בלמים בירידה, וכמובן שלא תקפתי פניות עם הסיריון :-D

מקריאה בשרשור זה, נראה שאני מאלה שהיו מעדיפים להקדים את ההחלפה, או לחזור שוב אחרי X ק"מ בהתאם להמלצה של המוסכניק.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אורן, כתבת תגובה יפה ומכובדת שאני לגמרי מתחבר אליה.

אבל, התגובה הזו נכתבה מזווית הראיה של בעל מוסך שברוב המקרים רואה את הנהגים הבורים, אלה שלא מבינים את הרכב, אלה שכל בעיה קטנה במכונה גורמת אצלהם לאבדן העשתונות והם באמת רוב רובם של המקרים.

כשהתגובה נכתבת מזווית ראיה של חובב רכב שהוא גם חובב diy אז הדברים ניראים כמו שכתבנו.

אבל יש להודות על האמת, אנחנו המיעוט (חובבי ה- diy ) רוב האנשים באמת עונית לסטראוטיפ שעליו דיברו בעלי המוסכים.

אורן, הערה קטנה ברשותך - גם כשגלגל אחד בולם על ברזל והשני נבלם עם שאריות חומר הבילום, הרכב לא יסתחרר בזכות הגמדים האלקטרוניים ששומרים עליו.

החלפתי ברכבי הקודם רפידות שהיו עם 2-3 מ"מ חומר ועדיין לא הבחנתי בשינוי כושר הבילום של הרכב ביחס לכושר הבילום עם רפידות ודסקים חדשים.

פורסם

אבל, התגובה הזו נכתבה מזווית הראיה של בעל מוסך שברוב המקרים רואה את הנהגים הבורים

אני לא בעל מוסך, אף אחד לא יכול לאמור שיש לי אינטרס מסחרי כזה או אחר. פשוט מנקודת מבט של נותן שרות צריך לעבוד כמו שאורן כתב, אם אתה רוצה להיות נותן שרות טוב ואיכותי.

אתה מכוון את עצמך לאיזהשהו לקוח "ממוצע" שהוא אולי לא בור, אבל הוא באמת לא יקפיד לחזור אליך לבדיקה אחרי כמה חודשים גם אם רשמת את זה בחשבונית ואפילו הדבקת מדבקה על השמשה הקידמית באוטו.

יש כאן בשירשור הזה ובפורום בכלל אווירה של "מוסך תמיד רוצה לדפוק אותי, להחליף לי בלמים לפני הזמן ולעשות אלי קופה". אני לא אומר שתופעה כזאת לא קיימת. היא כן קיימת אבל צריך לבדוק כל מקרה לגופו.

אני יכול להעיד מניסיון שלי של כ 700 - 800 אלף קילומורים שעברתי, כ 15 מכוניות שונות והרבה מאוד טיפולים שעשיתי במוסכים שונים - לא בכל טיפול החליפו לי בלמים. גם לא בכל טיפול שני או שלישי.

בהחלט יש מצב שבחלק מהמקרים הוחלפו רפידות לפני הזמן אבל אני לגמרי מבין את ההגיון.

אורן, אשמח להתייחסות לסעיף 1 שלך - מדוע רפידה דקה בולמת פחות טוב, אם מתעלם לצורך הדיון מעיניין ההתחממות המהירה יותר?

פורסם

החיכוך שמייצרות רפידות ברזל בברזל יותר חום אדיר שמטגן את הקליפרים ואת נוזל הבלמים.

עוד נקודה אחת - המשפט הזה לא מתיישב עם חוק שימור האנרגיה.

הבלמים ממירים את האנרגיה הקינטית של הרכב לחום - כך שחום אדיר בוודאי שאין, כיוון שאותה כמות אנרגיה ממורת לחום.

אני בהחלט יכול לקבל את ההנחה שרפידת הבילום מבודדת משהו את הקליפר מהחום שהדיסק צובר וכשנותר רק הברזל החום מגיע ביתר קלות אל הקליפר.

אבל חום אדיר? ממש לא - והדיסק הוא שאוגר את החום ומפזר אותו אל חלל האוויר.

פורסם

אורן, קודם כל תודה על ההתייחסות העניינית. הגישה שלך טובה ובריאה, גם אם יש בנינו מחלוקות מסויימות.

אני לא חושב שרפידת בלימה בולמת פחות טוב ככל שהיא מזדקנת וגם עניין פיזור החום נראה לי שולי. הרכיב שמתוכנן להתקרר במערכת הבלימה אלו הצלחות, וכמו שכתבתי הנחיות היצרן לרוב מאשרות שימוש ברפידה עד 1-2 מ"מ של בשר. אם הייתה בעיית התחממות כנראה שהיינו שומעים עליה או רואים התייחסות מצד היצרן.

ואם כבר אנחנו נכנסים לפרטים - מה לגבי נוזל הבלם שבמעט מאוד מוסכים מוחלף כמו שצריך? ארכיון הפורום זוכר אינסוף דוגמאות של החלפת הנוזל רק בכוסית וללא ניקוז מהפטמות. אני אפילו מהמר שרוב הרכבים שנעים על כבישי ארץ הקודש מעולם לא עברו החלפת נוזל בלמים כמו שצריך.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ככול שאני חושב יותר על הנקודה הזו אני מגיע למסקנה שהסכנה העיקרית לאבדן בלמים היא רתיחת הנוזל שבקליפר.

בכל מקרה אחר הרכב יבלום טוב יותר או טוב פחות - אבל יבלום.

כלומר - כל עוד עסקינן בירידת החיכוך שבין הדיסק לרפידה - הסוגיה הזו תיפתר בקלות דרך לחץ כבד יותר על הבלמים.

מתי הלחץ הזה לא יועיל? כשהנוזל בקליפר ירתח.

הנוזל ירתח כתוצאה מאחת מהסיבות הללו:

- נוזל בלמים שלא הוחלף במועדו.

- רפידות שירדו מהמינימום שהיצרן מרשה, דבר שהפחית את בידוד החום שלהם.

• תוכן חדש...