Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

OK - תזכורת:

לפני שבועיים-שלושה העלתי בעיה שבה נתקלתי ברכבי (סיאט מלגה 1.5) - המנוע התחיל להשמיע רעשים מוזרים, והתאוצה לא הייתה לינארית וחלקה בליווי של ריח חזק של בנזין.

החלפה של פלאגים גילתה לי שאחד מהפלאגים כוסה בשמן - דבר שמנע ניצוץ מספק ובעירה מלאה באחד הצילינדרים.

החלפת הפלאג פתרה את הבעייה, המנוע שב להיות מלא חיים והחיים חזרו למסלולם.

כ-500 ק"מ אחרי - הבעייה שוב חזרה - דבר שמאשש את העובדה כי לא הייתה זו בעייה נקודתית וצירוף מקרים קוסמי, אלא תקלה ממשית בטבעות הבוכנה של אותו הצילינדר, ש(כנראה) גורם לחדירת שמן לצילינדר ו"לכלוך" ראש הפלאג.

having said that... מה עושים עכשיו?

1. האם כל כמה מאות ק"מ לבצע ניקוי של האלקטרודה ולהמשיך לנסוע כרגיל?

2. האם להחליף מנוע?

כמה בכלל יעלה לי מנוע 1.5 של סיאט? כמה הוא נפוץ?

ואם כבר מחליפים, כמה יהיה קשה להשיג את גירסת ה-SXI המוזרקת עם 100 כ"ס (במקום 90 בקרב')

3. האם להחליף רק את טבעות הבוכנה (כמה זה יעלה? בהערכה גסה)

4. האם זה הזמן למכור את הרכב? ;-)

חשוב לציין - הרכב מתוחזק ברמה מאד גבוהה, חוץ מהמכלולים המכאניים הבסיסיים (מנוע+גיר) הכל חדש - קלאץ', צמיגים, בולמי זעזועים, בלמים (דיסקים+רפידות+תופים מאחור), ריפודים חדשים בפנים הרכב.

בקיצור - בונבוניירה (עד כמה שסיאט מלגה יכולה להיות).

אני אומר את זה בגלל שהתמורה האפסית שאולי אקבל על הרכב, לעולם לא תחזיר את ההשקעה הרבה, ולא תכסה את היישור קו שאצטרך לעשות לרכב אחר שאקנה. אז אולי עדיף לתקן את המנוע/להחליף אותו ולהמשיך להינות משאר המכלולים בהם השקעתי.

פורסם
OK - תזכורת:

.

1-לא! אין צורך החלף את הפלג הבעייתי עם פלג אחר , מצילגדר אחר, על מנת לשלול פגם ביצור של אותו פלג מרטיב!

2- בהחלט לא להחליף מנוע, הרכב לפלג מאריך, עם הבעייה תשוב!

3-בנוגע לטבעות האם הרכב צורך שמון , בכמות בלתי סבירה?

האם הרכב מעשן, ( עשן כחול?

4, למה למכור בונבונירה???

בברכת חג אורים שמח

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הפלאג שבו התחילה הבעייה, הוחלף בפלאג חדש (יחד עם ה-3 האחרים כמובן)

הבעייה חזרה בפלאג החדש שוב.

שמעתי על פתרון בשם "מאריך" או "ספייסר". האם זה באמת יכול לפתור את הבעייה, או רק "לעכב" אותה, כלומר הבעיה תשוב לאחר מספר (טיפה) גדול יותר של ק"מ.

כפי שציינתי בהודעתי הקודמת - הרכב לא מעשן כלל לאחר החלפת הפלאג, ואין גם לחץ מכיוון המדיד שמן.

הבעייה חזרה לאחר מספר ימים לא מבוטל, לכן ייתכן שיש עשן בכמות קטנה שאינה נראית לעין...

האם אין דרך אחרת לסתום את החופשים בטבעות הבוכנה באמצעות תוספים כלשהם (אני יודע שהתוספים כיום "מנקים" את חלל הצלינדר, איך אוכל "ללכלך" אותו חזרה במטרה למלא את הרווחים)?

פורסם

אין צורך, ללכלך" אותו ,מאריך יפתור לך את הבעיי, בדוק!

בקשר לתוסף שמן ניתן להוסיף תוסף " דבש" או לעבור לצמיגות 20/ 50 מינרלי!

בברכה

צביקה

פורסם

ואם יורשה לי להוסיף על דברי ידידי צביקה. מאריך (כלומר הרחקת הפלאג מתא השריפה) כנראה תפתור את בעייתך בשלב זה.

דרך אגב - לא ציינת איזו תצרוכת שמן יש למנועך - אני מעריך כי קיימת תצרוכת מסויימת בכל מקרה.

ולשאלתך - מאריך אינו פותר את ה"בעיה" אלא רק מרחיק אותך באי אלו ק"מ מהחלפת/שיפוץ המנוע.

אם הנך מעוניין לטפל בבעיה באופן יסודי -אני דווקא ממליץ לך לחפש בפירוקיות איביזה/מלגה 1.5 (תדרוש אחריות על המנוע שתמצא או לחלופין נסה להתניעו במקום - לפני הפירוק), איני חושב שמדובר בהוצאה גבוהה - למרות שבכל מקרה זה יעלה על ערך הרכב כולו.

בהצלחה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

.. ירון ידידי, אני הייתי ממליץ לו להמתין מעט,דובי לא ציין תצרוכת שמן חריגה, אלא מעט עשן ,

בכמות שאינה גראת לעין..!

ניתן להמתין ולא לרוץ עם קניית מנוע עדיין!

חג אורים שמח

צביקה

פורסם

עם החלפת הפלאגים לפני שבועיי-שלושה, החלפתי גם שמל לשמן מינרלי LM + תוסף דבש...

כידוע (בדיעבד), זה לא עזר לפתור את הבעייה.

המנוע לא אוכל שמן (500 ק"מ מאז המילוי ואין שינוי נראה לעין במדיד)

איפה ניתן לקנות מאריך לפלאג?

פורסם
עם החלפת הפלאגים לפני שבועיי-שלושה, החלפתי גם שמל לשמן מינרלי LM + תוסף דבש...

כידוע (בדיעבד), זה לא עזר לפתור את הבעייה.

המנוע לא אוכל שמן (500 ק"מ מאז המילוי ואין שינוי נראה לעין במדיד)

איפה ניתן לקנות מאריך לפלאג?

כל חשמלאי רכב, מוסכים, חנויות חלקי חילוף לרכב ועוד,..!

לדעתי מלבד מאריך עשית את המקסימום!

תמצא מאריך, הרכב אותו סע לשלום , ודווח בפורום על התוצאות!

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...